Alle koek & koekjes recepten
Koek & koekjes recepten

Koek & koekjes recepten

Op zoek naar lekkere recepten voor zelfgemaakte koekjes? Dan zit je hier helemaal goed. Je vindt hier namelijk een handig overzicht van al mijn koekjes recepten. Het maakt niet uit waar je precies naar op zoek bent. Snelle of makkelijke recepten? Die vind je hier! Koekjes recepten voor Sinterklaas, Pasen of andere speciale gelegenheden? Ben je juist op zoek naar luxe koekjes recepten of wil je bijzondere koeken bakken? Ook daarbij kan ik je helpen aan toffe en lekkere ideeën.

Koekjes bakken levert niet alleen een lekker eindresultaat op, het is ook nog eens heel leuk om te doen. Kies een recept om in je eentje te maken of ga aan de slag samen met iemand anders, bijvoorbeeld met je kids.

Makkelijke koekjes recepten

Heb je niet veel tijd of ben je nog een beginnende bakker? Koekjes bakken is sowieso niet moeilijk, maar mijn advies is: start met het basisrecept voor koekjes bakken. Met dit basisrecept kun je naar lieve lust variëren en zo nieuwe, lekkere koekjes ontdekken.

Zodra je zelf aan de bak gaat, heb je het koekjes bakken al snel onder de knie! Andere lekkere en makkelijke recepten voor koekjes zijn dit perfecte boterkoek recept of dit recept voor makkelijke havermoutkoeken. Op zoek naar makkelijke en hartige koekjes recepten? Probeer dan dit kaaskoekjes recept of deze kaasvlinders.

Samen koekjes bakken

Sta je graag met je kinderen in de keuken? Samen koekjes bakken is gezellig en lekker. Ook met familie en vrienden is het erg leuk om een middag of avond in de keuken door te brengen en enkele lekkernijen te bakken. Wat dacht je van zandkoekjes, kokoskoek of stroopkoeken: leuk om te maken én op te eten. Ook leuk: koekjes bakken met kinderen.

Lekkere chocoladekoekjes recepten

Koekjes zijn al lekker op zichzelf en hetzelfde geldt voor chocolade, maar wat als je deze twee lekkernijen combineert? Dat is een garantie voor éxtra lekkere koekjes natuurlijk. Met chocoladekoekjes recepten kun je alle kanten op.

Denk bijvoorbeeld aan bokkenpootjes, mergpijpjes of deze chocolade zoenen. Andere lekkere koekjes met chocolade zijn deze Utrechtse spitsen met chocolade of maak dit heerlijke chocoladekoekjes recept.

Inspiratie voor luxe koekjes bakken

Wil je jouw gasten iets lekkers voorschotelen bij de koffie of thee? Ga dan voor een luxere lekkernij, zoals zelfgemaakte arretjescake, pistache bokkenpootjes of gevulde meringues zijn een gegarandeerd succes. Traditionele koekjes doen het ook altijd goed, zoals Jan Hagel of Emmentalerblaadjes.

De beste koekjes voor ieder moment

Van de meeste koekjes kun je het hele jaar door genieten, maar sommige koekjes zijn vooral populair tijdens een bepaalde periode of rond een specifieke feestdag of gelegenheid. Zo zijn deze geboortekoekjes perfect in de kraamperiode en deze nieuwjaarsrolletjes met anijsslagroom de ideale manier om het nieuwe jaar in te luiden.

In de decembermaand hoef je ook niet zonder lekkernijen te zitten. Van speculaaspop tot gingerbread mannetjes en van speculaasbrokken tot pepernoten. En ook dit gevulde speculaas recept wil je zeker eens proberen.

Lekkere koekjes recepten van over de wereld

In Nederland hebben we ontzettend veel smaakvolle en populaire koekjes recepten. Maar ook buiten onze landgrenzen is er heel veel lekkers te vinden. Maak bijvoorbeeld deze Zuid-Amerikaanse alfajores of ga voor Marokkaanse chebakia of deze amandelbriwats. Of probeer deze ma'amoul met dadelvulling uit de Arabische keuken. Binnen Europa blijven? Dan zijn lebkuchen, deze lacquemants of deze Italiaanse bitterkoekjes super lekker om eens te maken.

In mijn Bakatlas neem ik je mee in een culinaire reis om de wereld. Verschillende (koekjes) recepten uit dit boek zijn ook online te vinden, maar wil je alle recepten proberen of bak je graag uit een papieren bakboek? Dan is de Bakatlas ideaal!

Ontdek je favoriete koekjes recepten

Van recepten voor de populairste koekjes tot inspiratie voor nieuwe, unieke lekkernijen: in dit uitgebreide overzicht vind je altijd een koekjes recept wat aansluit bij jouw wensen. Bak koekjes om direct uit te delen aan je gasten of bewaar ze in een koekjestrommel voor een later genietmoment.

Meer koekjes bakken met de Koekjesbijbel

Ben je op zoek naar nog meer lekkere koekjes recepten of bak je liever met een echt bakboek bij de hand? In mijn Koekjesbijbel vind je recepten voor de lekkerste en mooiste koekjes. Je leert de basistechnieken dankzij duidelijke recepten met stap-voor-stap fotografie en kan naar hartenlust bakken met de 170 koekjesrecepten.