Categorieën
Alle cake recepten
Cake recepten

Cake recepten

Cake is een luchtig en zoet gebak, dat we in veel variaties kennen. Hoewel de traditionele cake langwerpig van vorm is, worden er tegenwoordig vele andere bakvormen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ronde cakes, cakes in een tulbandvorm of cupcakes, muffins en andere kleine cakejes.

Basisrecepten voor cake

Ben je op zoek naar basisrecepten voor een perfecte cake? Mijn basis cake recept mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Het traditionele cakebeslag kan je op vele manieren aanpassen zodat je net een ander soort cake krijgt, bijvoorbeeld door verschillende ingrediënten toe te voegen. Maak bijvoorbeeld een chocoladecake of marmercake. Ga je een stapeltaart maken en heb je hier cake voor nodig? Gebruik dan mijn cake voor stapeltaart recept.

Wil je specifiek cupcakes maken of ben je op zoek naar een lekkere tulband? Bekijk dan mijn overzicht van cupcake recepten en mijn handige overzicht van al mijn tulband recepten.

Populaire en makkelijke cake recepten

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden als je een cake gaat bakken. Ben je op zoek naar populaire cake recepten? Of ben je niet zo'n gevorderde bakker en ben je op zoek naar makkelijke cake recepten? Oma's appelcake is altijd een succes, net als een frisse citroencake of deze appeltaartcake. Voor de beginnende thuisbakker is deze makkelijke griesmeelcake ook een goed recept om mee aan de bak te gaan. Net als dit bananenbrood recept.

Originele cake recepten

Mijn overzicht met cake recepten is vrij uitgebreid en er komen continu nieuwe recepten bij. Als je op zoek bent naar originele cake recepten zit je ook helemaal goed. Wat dacht je van cake recepten met een bijzonder ingrediënt? We kennen allemaal het succes van carrot cake. Maar maak ook eens deze courgettecake met sinaasappel en yoghurtglazuur of deze kruidige cake met pastinaak.

Zoek je een cake om jouw tafelgasten mee te imponeren als dessert of lekkernij bij de koffie? Enkele opties zijn dan deze olijfoliecake met bitterkoekjes, kersencake met lavendel of kokostaart met amandelen en bosbessen. Ook deze battenberg cake is leuk om je gasten voor te schotelen. Uiteraard zijn dit slechts een paar van de vele soorten cake variaties die je kunt maken. Doe vooral zelf inspiratie op met mijn uitgebreide overzicht van recepten en kies wat je zelf lekker lijkt.

Cake recepten voor speciale momenten

Als je op zoek bent naar lekkere cake recepten voor een speciaal moment, kun je hier ook flink wat inspiratie opdoen. Verras een jarige eens met een red velvet tulband of deze Oreo cake. Of zoek je een smash cake recept?

In de decembermaand mogen feestelijke lekkernijen ook zeker niet ontbreken. Deze pepernotencakeSinterklaas cupcakes of kerst drip cake zijn heerlijke recepten om te maken om in een feestelijke stemming te komen.

Cake recepten van over de hele wereld

Natuurlijk zijn we niet alleen in Nederland gek op zoetigheid, gebak en cakes. Over de hele wereld vind je heerlijke cake recepten. Wil je culinair de wereld rond? Dan mogen de volgende cake recepten niet ontbreken op je wereldreis.

Het is een tijdrovend recept, maar deze spekkoek is overheerlijk. Wil je de show stelen met een luchtige cake met een prachtige groene kleur? Maak dan deze pandancake. Andere mogelijkheden zijn deze Libanese sfouf, deze angel food cake of dit ravani recept.

Voor een culinaire wereldreis raad ik je ook zeker aan mijn Bakatlas in huis te halen. In deze Bakatlas bak ik 150 recepten van over de hele wereld!

Meer inspiratie voor de lekkerste cake recepten

Kan je maar niet genoeg krijgen van cake recepten en heb je graag een papieren recept in je hand? Bekijk dan mijn verschillende bakboeken en haal je favoriet in huis. Zo geef ik in mijn Bakbijbel niet alleen basisrecepten voor de beste cakes, maar vind je ook heerlijke cake recepten om mee te variëren. Of ga voor Masterclass cakes met 40 heerlijke cakerecepten! Zo trakteer je jouw familie en vrienden iedere keer weer op de lekkerste cakes.