- Voor het beslag
- 250 ml karnemelk, op kamertemperatuur
- 1-2 tl super rood kleurstof
- 15 gr cacaopoeder
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 300 gr suiker
- 1½ tl vanilla-extract
- ¼ tl zout
- 3 eieren, op kamertemperatuur
- 300 gr bloem
- 1 tl baking soda
- 2 tl witte wijnazijn
- Voor het roomkaasglazuur
- 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 40 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanilla-extract
- 1-2 el heet water
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem, om te bestuiven
- chocoladehartjes
- hartjesstrooisel
Ben je op zoek naar een heerlijke en feestelijke traktatie? Dan is deze red velvet tulband met roomkaasglazuur een hele goede keuze! Dit red velvet tulband recept is makkelijk en lekker! Deze ‘rode fluweeltaart’ ziet er chic en feestelijk uit, maar is helemaal niet moeilijk te maken.
Van deze red velvet tulband kun je 15 – 20 plakken snijden. Wil je nog meer red velvet bakken? Check dan ook eens mijn red velvet taart recept of deze schattige red velvet cupcakes.
Voor deze prachtige red velvet tulband heb ik samengewerkt met Baktotaal Bouwhuis. In hun eigen keuken ben ik aan de bak gegaan en de video daarvan zie je hieronder. Voor de tulband heb ik deze tulbandvorm gebruikt. Ga je deze red velvet tulband maken? Je kunt natuurlijk ook andere tulbandvormen gebruiken voor dit red velvet tulband recept. Let er wel op dat de vormen een inhoud van ongeveer 2,4 liter hebben.
Zelf red velvet tulband maken
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de tulbandvorm in met boter, bestuif deze licht met bloem en klop de overtollige bloem eruit.
Meng de karnemelk, rode kleurstof en cacao. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
Meng er vervolgens de helft van het karnemelkmengsel en de helft van de bloem door. Voeg de rest van beide toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk de bovenkant glad en bak in 50-60 minuten gaar. Check of de tulband gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
Laat de tulband na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Doe alle ingrediënten voor het roomkaasglazuur in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig glazuur. Voeg al kloppend 1-2 eetlepels heet water toe om het glazuur iets dunner te maken. Bestrijk de afgekoelde tulband rijkelijk met het glazuur. Garneer de red velvet tulband tot slot met de chocoladehartjes en hartjesstrooisel.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis











