Alle ontbijt recepten
Ontbijt recepten

Simpele ontbijt recepten

Wil je niet te veel tijd doorbrengen in de keuken, maar wel een lekker ontbijt maken? Een ontbijt maken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren. Maak bijvoorbeeld een goed gevulde granola, die je vervolgens ’s ochtends alleen nog met melk, yoghurt of kwark hoeft te mengen. Ook kan je de avond ervoor overnight oats maken voor een goed begin van de dag.

’s Ochtends wel wat tijd, maar gewoon geen zin om ingewikkeld te doen in de keuken? Maak dan eens de amandelcroissants of wentelteefjes, deze lekkernijen zorgen ook voor een uniek ontbijt.

Feestelijk ontbijt maken

Heb je wat te vieren? Of het nu moederdag, een verjaardag of een doodgewone zondag is: soms wil je een feestelijk ontbijt maken voor iemand. Wat dacht je van hartjes pannenkoeken of hartjes wafels? Een normaal ontbijt krijgt zo een uniek tintje.

De mogelijkheden voor een feestelijk ontbijt zijn eindeloos: ga je voor een zoet ontbijt recept of probeer je iets hartigs? Denk bij een zoet ontbijt bijvoorbeeld aan roombroodjes, Zeeuwse bolussen of opgerolde broodjes met cranberry’s. Liever een hartig ontbijt? Zet dan iets met ei op tafel, bijvoorbeeld ei in toast met kaas en bieslook.