Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 180 gr pecannoten
  • 75 ml ahornsiroop
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
  • 1 ei, losgeklopt
  • ahornsiroop, om te besprenkelen

Je kent ze vast wel, die heerlijke pecan broodjes met een smeuïge vulling van pecannoten en ahornsiroop. Goed nieuws! Met dit recept kun je zelf eenvoudig pecan broodjes maken! Wist je trouwens dat ahornsiroop wordt gemaakt van het sap van esdoornbomen?

Met dit recept kun je 16 maple pecan broodjes maken. En als je toch gerezen bladerdeeg gaat maken, kijk dan ook eens naar deze heerlijke koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen.

Tip: dit broodje bewijst dat de combinatie van geroosterde pecannoten en ahornsiroop altijd een succes is. Fan van deze combinatie? Probeer dan ook eens deze ahorn pecan panna cotta

Zelf pecan broodjes maken

Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de pecannoten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de noten in 8-10 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.

Houd 30 gram van de geroosterde pecannoten apart. Doe de overige pecannoten in een keukenmachine met messen. Let op: hak ze niet te fijn. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en mix alles tot een homogene massa.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 60×40 centimeter. Snijd hier 16 rechthoekige plakken van 15×10 centimeter van.

Snijd de deeglapjes aan beide korte zijden 7 keer in tot 5 centimeter vanaf de zijkant. Verdeel de vulling over het niet-ingesneden midden (groen in de tekening) en vouw vervolgens de ‘ribben’ om en om over de vulling heen en een soort vlecht ontstaat.

pecanbroodjes maken

Leg de pecanvlechten op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze losjes af met plasticfolie. Laat de broodjes 1-1½ uur rijzen op een warme plaats.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de gerezen pecanbroodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in 15-25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster. Hak de overgebleven geroosterde pecannoten grof. Besprenkel de pecan broodjes voor het serveren met ahornsiroop en verdeel de gehakte pecannoten erover.

Foto: Harold Pereira

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Liduin 2021-04-17 16:01:46

Hallo Rutger, ik heb vandaag de pecanbroodjes gemaakt en ook zelf het deeg. Ze zijn heerlijk, alleen vind ik dat de onderzijde zo donker is geworden. Net niet verbrand. Hoe kan ik dat een volgende keer voorkomen? Ik heb ze ongeveer 18 minuten op 220 graden gebakken met boven en onderwarmte.
Alvast bedankt
Liduin

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-04-19 17:16:41

Hoi! De volgende keer zou je de bakplaat iets hoger in de oven kunnen zetten, zodat de broodjes iets minder warmte van onderen krijgen.

Beantwoorden
Annette 2021-04-14 13:47:39

Ik ben gek op pecanbroodjes, dus ga ze zeker maken.
Het zijn er wel veel voor één keer... kun je ze ook invriezen en later afbakken?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-04-19 17:26:03

Dat kan, maar zelf bak ik ze liever wel in 1 keer af en piep ik ze dan een andere keer nog kort op in de oven.

Beantwoorden