Je kent ze vast wel, die heerlijke pecan broodjes met een smeuïge vulling van pecannoten en ahornsiroop. Goed nieuws! Met dit recept kun je zelf eenvoudig pecan broodjes maken! Wist je trouwens dat ahornsiroop wordt gemaakt van het sap van esdoornbomen?
Met dit recept kun je 16 maple pecan broodjes maken. En als je toch gerezen bladerdeeg gaat maken, kijk dan ook eens naar deze heerlijke koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen.
Tip: dit broodje bewijst dat de combinatie van geroosterde pecannoten en ahornsiroop altijd een succes is. Fan van deze combinatie? Probeer dan ook eens deze ahorn pecan panna cotta.
- Voor het deeg
- 1 recept getoerd gerezen bladerdeeg, voor zoete bereidingen
- Voor de vulling
- 180 gr pecannoten
- 75 ml ahornsiroop
- 75 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr boter, op kamertemperatuur
- Verder nodig
- bloem, voor het werkblad
- 1 ei, losgeklopt
- ahornsiroop, om te besprenkelen
Zelf pecan broodjes maken
Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de pecannoten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de noten in 8-10 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.
Houd 30 gram van de geroosterde pecannoten apart. Doe de overige pecannoten in een keukenmachine met messen. Let op: hak ze niet te fijn. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en mix alles tot een homogene massa.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 60×40 centimeter. Snijd hier 16 rechthoekige plakken van 15×10 centimeter van.
Snijd de deeglapjes aan beide korte zijden 7 keer in tot 5 centimeter vanaf de zijkant. Verdeel de vulling over het niet-ingesneden midden (groen in de tekening) en vouw vervolgens de ‘ribben’ om en om over de vulling heen en een soort vlecht ontstaat.
Leg de pecanvlechten op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze losjes af met plasticfolie. Laat de broodjes 1-1½ uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk de gerezen pecanbroodjes met het losgeklopte ei. Bak de broodjes in 15-25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster. Hak de overgebleven geroosterde pecannoten grof. Besprenkel de pecan broodjes voor het serveren met ahornsiroop en verdeel de gehakte pecannoten erover.
Foto: Harold Pereira
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ik ben gek op pecanbroodjes, dus ga ze zeker maken.
Het zijn er wel veel voor één keer... kun je ze ook invriezen en later afbakken?
Hallo Rutger, ik heb vandaag de pecanbroodjes gemaakt en ook zelf het deeg. Ze zijn heerlijk, alleen vind ik dat de onderzijde zo donker is geworden. Net niet verbrand. Hoe kan ik dat een volgende keer voorkomen? Ik heb ze ongeveer 18 minuten op 220 graden gebakken met boven en onderwarmte.
Alvast bedankt
Liduin
Hoi! De volgende keer zou je de bakplaat iets hoger in de oven kunnen zetten, zodat de broodjes iets minder warmte van onderen krijgen.
BeantwoordenHallo.
Ik wil de pecanbroodjes maken, maar heb nog naar 65 gram lichtbruine basterdsuiker voor de vulling. Kan ik dit aanvullen met witte basterdsuiker? Of enkel alleen de witte basterdsuiker gebruiken?
Voor de pecannotenbroodjes MOET je zelf getoerd gerezen bladerdeeg maken (heb ik mooit gedaan)of kan het ook anders??
BeantwoordenVoor deze versie is er niet echt een alternatief. Je kunt ze van bladerdeeg maken, maar het resultaat wordt dan wel anders natuurlijk.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.