Mijn boeken

Bakbijbel herziene versie

Van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en roze koeken tot de lekkerste brownies, friandises, tulbanden en red velvet taart; in Bakbijbel van Rutger van den Broek vind je meer dan 180 bakrecepten. Deze vernieuwde editie van dit standaardwerk bevat herziene en nieuwe recepten, aangevuld met extra variaties en foto’s.

Feestelijke kinderbakboek

’t Feestelijke Kinderbakboek

Bij een feest hoort iets lekkers! Rutger van den Broek bedacht de feestelijkste recepten. Van chocoladetruffels tot Chinese amandelkoekjes, van een tulband met knalkleuren tot een heerlijke regenboogtaart. Kinderboekenschrijver Mark Haayema verzamelde de leukste weetjes over feesten, vieren en herdenken. Met dit boek maak je van elke dag een feestje!

Toetjesbijbel_cover

Toetjesbijbel

Toetjesbijbel is hét naslagwerk voor elke toetjesliefhebber! Met ruim 300 recepten ben je met dit boek wel even zoet.

De Bakatlas

Met 150 recepten neem ik je mee op culinaire wereldreis! Van pastéis de nata tot Apfelstrudel en van pandancake tot American pies!

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

In dit boek vind je mijn 100 allerbeste recepten! Het zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts.

Verrukkelijke kinderbakboek

’t Verrukkelijke kinderbakboek

Samen met kinderboekenschrijver Mark Haayema heb ik ’t Verrukkelijke kinderbakboek gemaakt. Het is een boek geworden vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Achtentwintig recepten en handige tips voor beginnende bakkers: daar ben je wel even zoet mee.

Het makkelijke bakboek

HET MAKKELIJKE BAKBOEK

In het Het makkelijke bakboek laat ik in 100 recepten zien dat bakken echt niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. De recepten zijn uiteraard stap voor stap uitgelegd, je hebt er relatief weinig ingrediënten voor nodig, ze hebben een korte bereidingstijd en je maakt alles zonder moeilijke technieken of dure apparaten.

Masterclass cakes

MASTERCLASS CAKES

In Masterclass Cakes laat ik je aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. In het boek vind je mijn favoriete cakerecepten: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn.

KOEKJESBIJBEL

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. 

Het Hartige Bakboek door Rutger van den Broek

HET HARTIGE BAKBOEK

Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond ik het tijd om eens op de hartige toer te gaan. Met het Hartige bakboek kan iedere thuisbakker aan de slag met de lekkerste hartige bakrecepten.  

BAKBIJBEL: HÉT NASLAGWERK VOOR DE THUISBAKKER

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies.

Rutger bakt feestelijk

RUTGER BAKT FEESTELIJK

40 feestelijke bakrecepten van de beste thuisbakker van Nederland Rutger bakt feestelijk biedt 40 heerlijke recepten voor de feestdagen. Van originele broden voor de bij brunch en ambachtelijke koekjes, cakes en taarten voor bij de koffie tot spectaculaire taarten om het feestdiner mee af te sluiten. Luxe parfaits, macarons, gelukskoekjes voor een grand dessert en natuurlijk de bekende klassiekers voor bij de bubbels.

Rutger Bakt

RUTGER BAKT

Verdeeld over vijf hoofdstukken – gebak en taart, koekjes, cakes, high tea en brood – biedt Rutger Bakt 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland. In een extra hoofdstuk met handige how-to’s laat Rutger stap voor stap zien hoe je basisrecepten op een traditionele wijze bereidt.