Bakcursussen

Wil je nog beter leren bakken? Of ben je op zoek naar een gaaf cadeau voor een enthousiaste thuisbakker? Verras vrienden of familie met een van mijn online bakcursussen of masterclasses, die ik in samenwerking met delicious.academy heb ontwikkeld. Of verwen jezelf met dit leuke en leerzame cadeau. Tijdens mijn cursussen of live masterclasses leer je (nog) beter bakken én naderhand smul je van de recepten die je nu in een handomdraai op tafel zet. Dubbel feest dus!

Beschikbare bakcursussen

cursus macarons bakken

Cursus macarons bakken

In deze bakcursus leer je hoe je zelf de lekkerste en mooiste macarons bakt. Je leert hoe je het beslag maakt en hoe je daar vervolgens schelpen van maakt. Je leert verschillende afwerkingen voor de macaronschelpen en uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de vullingen: van frisse citroen tot sticky karamel en van chocolade tot pistache! 

Frambozen tartelettes met pistache

Online cursus tartelettes

In deze online cursus laat ik je zien hoe je tartelettedeeg maakt en hoe je daar met verschillende vormpjes tartelettes van maakt. Ook leer je hoe je diverse vullingen maakt, van meegebakken amandel frangipane met vers fruit tot een frisse citruscrème en een zachte karamel met chocoladeganache. Na deze cursus bak je zelf de lekkerste kleine taartjes!

Spritsen recept

Cursus koekjes bakken

In deze cursus leer ik je hoe je de lekkerste koekjes bakt. Ik ga aan de slag met de 3 belangrijkste soorten koekjesdeeg: zetdeeg, wrijfdeeg & roerdeeg. Hiermee krijg je steeds weer een ander zelfgemaakt koekje. Zo maak jij nu ook de lekkerste gevulde koeken, spritsen en andere heerlijke koekjes. Veel bakplezier! 

Masterclass sloffen bakken

Cursus sloffen bakken

In deze bakcursus laat ik je zien hoe je eindeloos kunt variëren met sloffen. Ik leer je hoe je perfect sloffendeeg kunt maken, welke vullingen je mee kunt bakken met het deeg en hoe je het gebruikt voor zowel grote sloffen als mini-slofjes en gebakjes. En natuurlijk deel ik veel toppings voor je zelfgebakken slof, van aardbeien- tot karamelslof en van cheesecake- tot appelslof! Met een slof raak je nooit uitgebakken! 

Masterclass bladerdeeg bakken

Cursus bladerdeeg maken

In deze online cursus leer ik je alle kneepjes van het maken van bladerdeeg. Bladerdeeg bestaat uit heel veel dunne laagjes deeg en boter. Daardoor rijst het deeg tijdens het bakken en wordt het waanzinnig lekker luchtig en knapperig. Het deeg maken is een kwestie van rollen en vouwen, het zogenaamde toeren van het deeg. Ik laat je stap voor stap zien hoe je op verschillende manieren bladerdeeg kunt maken. Zo bak jij binnenkort het allerlekkerste bladerdeeg gewoon zelf.

Bak cursus zoete broodjes

Cursus zoete broodjes bakken

In deze online cursus leer ik je hoe je de lekkerste zoete broodjes kunt bakken! Zoete broodjes worden over de hele wereld gebakken! In deze online cursus laat ik je zien hoe je verschillende bekende zoete broodjes (op basis van gist) heel eenvoudig zelf kunt bakken. Na deze cursus bak je perfecte Zeeuwse bolussen, Scandinavische kardemombullar en Amerikaanse cinnamon buns. 

Bak cursus cheesecake

Cursus cheesecake bakken

In deze cursus leer ik je alles over het bakken van cheesecakes; de variaties in ingrediënten, de do’s en dont’s bij het bakken en ik geef je verschillende cheesecake recepten zoals de beroemde New-York cheesecake, gember-limoencheesecake en mini-cheesecakejes met verschillende toppingen! Na deze cursus bak je perfecte cheesecakes zonder scheuren en korrelige structuur. 

Italiaanse klassiekers bakken

Cursus Italiaanse klassiekers

In deze cursus neem ik je mee naar het land van la dolce vita. Ik laat je stap voor stap zien hoe je zelf de lekkerste cannoli maakt, hoe je perfecte sfogliatelle met flinterdunne knapperige deeglaagjes maakt en hoe je zelf bombolini – de Italiaanse versie van een gevulde donut – bakt. Beleef het zoete van Italië in eigen keuken! 

Wat is een bakcursus of masterclass?

Samen met delicious.academy heb ik al diverse bakcursussen en masterclasses ontwikkeld en we voegen ook steeds nog nieuwe toe. Maar wat is een bakcursus en wat houdt een masterclass in? Ik leg het je uit, zodat je precies weet wat je krijgt en welke van de twee het beste bij je past.

Live masterclass

Mijn masterclasses vinden eenmalig plaats op een vaste tijd en dag. Tijdens de masterclass kun je live vragen stellen via de chat, die ik samen met de Delicious redactie beantwoord.

Na afloop van de masterclass heb je nog een jaar lang toegang tot alle recepten, tips en tricks in de online omgeving van delicious.academy. Hier kun je ook de livestream van de masterclass ook zo vaak terugkijken als je wilt.

Bakcursus

Mijn bakcursussen zijn ontwikkeld in de vorm van een e-learning. Dit betekent dat je de cursus kunt volgen wanneer het jou uitkomt en je doorloopt de lessen op je eigen tempo. Na aankoop van de cursus houd je 1 jaar lang toegang tot de online omgeving waarin je de lessen volgt. In deze lessen of modules neem ik je mee door het hele onderwerp, inclusief de recepten uiteraard.

Hoe leer ik bakken: cursus of masterclass?

Wil je samen met mij (beter) leren bakken, maar twijfel je wat het beste is: een bakcursus of masterclass? Wat de beste optie is, is afhankelijk van wat jij zoekt.

Als je live met mij wilt bakken en ook vragen hebt die je aan mij wilt stellen, dan is een masterclass de beste optie. Wil je zelf bepalen op welke tijd en welk tempo je aan de slag gaat? Met een bakcursus heb je dat allemaal in eigen hand.

Veelgestelde vragen

Wat kost de masterclass of cursus bakken?

Wil je leren bakken met een cursus of masterclass? Voor € 15 volg je een live masterclass en voor € 19,95 heb je toegang tot een van mijn bakcursussen. Zowel bij de cursus als masterclass houd je een jaar lang toegang tot de online omgeving.

Hoelang houd ik toegang tot de bakcursus of masterclass?

Na aankoop van een bakcursus of masterclass houd je 1 jaar lang toegang tot de online omgeving. Bij een masterclass bestaat deze omgeving uit een terugkijkvideo van de masterclass, alle recepten en genoemde tips & tricks. Een bakcursus is opgedeeld in verschillende modules of lessen en heeft de vorm van een e-learning. Je kunt de verschillende modules volgen op je eigen tijd en tempo. 

Wat kies ik als ik wil leren bakken: cursus of masterclass? In samenwerking met delicious.academy bied ik cursussen en masterclasses aan. De masterclasses zijn live en er is ruimte om je vragen te stellen. Mijn cursussen zijn ideaal als je op je eigen tempo en tijd een bak cursus wilt volgen.