Privacybeleid

Privacyverklaring Rutger Bakt

Juni 2018

Ik bewaar jouw persoonsgegevens net zo zorgvuldig als mijn geheime recepten. Om je daarover beter te kunnen informeren heb ik deze privacyverklaring opgesteld. Heb je vragen over de verwerking van je persoonsgegevens, neem dan contact met me op.

  1. Over mij

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Heb je vragen over deze privacyverklaring of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw rechten, dan kun je mij via onderstaande gegevens bereiken.

Rutger Bakt- KvK: 58992243

Contactpersoon: Rutger van den Broek – info@rutgerbakt.nl

  1. Persoonsgegevens

Deze persoonsgegevens verwerk ik

  • Naam;
  • E-mailadres;
  • Persoonlijke website;
  • Adres;
  • KvK-nummer en Bedrijfsnaam;
  • IP-adres;
  • Gegevens over jouw activiteiten en surfgedrag op deze website;
  • Internetbrowser en apparaat type;
  • Overige gegevens die je mij zelf verstrekt.

Hoe kom ik aan jouw persoonsgegevens?

Ik heb bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen:

  • omdat je een reactie hebt achtergelaten op mijn website
  • mijn contactformulier hebt ingevuld
  • je in hebt geschreven voor mijn nieuwsbrief
  • je mee hebt gedaan aan een winactie
  • of je op een andere manier zelf deze gegevens aan mij hebt verstrekt
  1. Doeleinden

Om deze redenen verwerk ik de persoonsgegevens

Ik verwerk je persoonsgegevens alleen wanneer ik dat van de wet mag en voor de doeleinden die ik hieronder heb beschreven

Contactformulier of e-mail

Je kunt met mij contact opnemen via mijn contactformulier of door een e-mail te sturen. Ik heb dan een gerechtvaardigd belang om de gegevens die ik op die wijze van jou heb verkregen te verwerken. De inhoud van de e-mail of het bericht via het contactformulier, je naam en e-mailadres verwerk ik het met doel om op je bericht te kunnen reageren. Omdat ik graag nog een tijdje wil kunnen terugzien met wie ik contact heb gehad, bewaar deze communicatie maximaal [5] jaar.

Reactie op de website

Wat leuk dat je een reactie achterlaat op mijn website. Ik ben benieuwd naar je mening. Ik vraag daarbij je naam, e-mailadres en persoonlijke website. Ik heb een gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te verwerken, met het doel jouw reactie op mijn website te kunnen tonen. Ik bewaar deze gegevens zolang de website bestaat, ook als deze van eigenaar of naam wijzigt, of totdat jij mij verzoekt deze te verwijderen.

Nieuwsbrief

Ik verstuur je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij mij bent of omdat je daar jezelf voor hebt ingeschreven. Ik verwerk daarom je naam en e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. Ik bied onder elke nieuwbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. Ik bewaar je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Winactie

Als je mee hebt gedaan aan een winactie, bewaar ik de door jou opgegeven gegevens alleen ten behoeve van deze winactie en om jou het gewonnen product toe te kunnen sturen of je de dienst te kunnen leveren. Ik bewaar je gegevens maximaal [3] jaar, om iedereen een eerlijke winkans te kunnen bieden. Als ik voor de winactie samenwerk met een andere partij, heb ik voor de deelname al aangegeven dat ik jouw gegevens ook met deze partij zal delen en welke partij dat is. Graag verwijs ik je voor meer informatie naar de privacyverklaring van die partij.

Samenwerkingen

Als ik samenwerk met jou of de onderneming waar je voor werkt, dan verwerk ik de door jou aan mij verstrekte persoonsgegevens om de samenwerking tot een goed einde te kunnen brengen en de overeenkomst naar behoren uit te kunnen voeren. Ik verwerk de gegevens ook ten behoeve van de facturatie en bewaar deze gegevens tot 8 jaar na de factuurdatum ten behoeve van mijn wettelijke administratieplicht. Buiten deze plicht om bewaar ik de persoonsgegevens tot 5 jaar na de samenwerking, zodat ik mogelijk nog eens contact op kan nemen voor nieuwe samenwerkingen.

Facturatie

Als je mij een opdracht hebt gegeven, dan verwerk ik de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die opdracht. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zal ik bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. Ik bewaar offertes, facturen en betaalgegevens 8 jaar.

Cookies

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Via deze website worden verschillende cookies geplaatst, om beter gepersonaliseerde advertenties aan te kunnen bieden. Deze cookies kun je helaas niet eten. We kunnen ze je IP-adres en surfgedrag verzamelen (voor meer uitleg, zie punt 7). Je mag hiertegen bezwaar maken, zie verder onder punt 5.

  1. Doorgifte

Ontvangers van persoonsgegevens

Ik deel jouw gegevens met de volgende derden, waaronder mijn verwerkers:

  • Hosting van onze website;
  • Nieuwsbriefdienst;
  • Samenwerkingspartner voor winacties;
  • Adverteerders;

Doorgifte derde landen

Ik probeer persoonsgegevens zo veel mogelijk binnen de EER te verwerken, maar soms ontkom ik er niet aan ook diensten van buiten de EER in te zetten. Deze bedrijven zijn gevestigd in een door de Europese Commissie aangewezen adequaat land.

Als ze niet in een adequaat land zijn gevestigd, zijn er passende waarborgen getroffen of bindende bedrijfsvoorschriften vastgesteld. Meestal heb ik gebruik gemaakt van de EU model clauses. Hiervan kun je een kopie opvragen door mij een e-mail te sturen.

Links

Op mijn website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

  1. Jouw rechten

Ik informeer je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via info@rutgerbakt.nl.

Inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens ik van je verwerk en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

Beperking van de verwerking

Je hebt het recht mij te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, ik jouw persoonsgegevens niet meer nodig heb of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zal ik jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van mij in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je mij toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

Toestemming intrekken

Heb ik je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten

Heb je klachten over hoe ik met jouw persoonsgegevens omga? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  1. Beveiliging persoonsgegevens

Ik heb passende organisatorische en technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk.

  1. Mijn cookierecept

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Een cookie is een klein bestandje dat door mijn website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar mijn website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer: [http://www.consuwijzer.nl/telecom-post/internet/privacy/uitleg-cookies].

Social media

Ik wil het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van mijn website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. De verschillende social media kanalen gebruiken code, waarmee ze via de site cookies plaatsen. Deze social media kanalen verzamelen informatie die ze door middel van de cookies kunnen verkrijgen. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

  • Facebook: [https://www.facebook.com/privacy/explanation]
  • Instagram: [https://www.instagram.com/about/legal/privacy/?hl=nl]
  • Twitter: [https://twitter.com/privacy]
  • YouTube: [https://policies.google.com/privacy?hl=nl]
  • Pinterest: [https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy]
  • Bloglovin: [https://www.bloglovin.com/privacy]

Google Analytics
Omdat ik graag wil weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken, zodat ik het gebruik van de website kan optimaliseren, gebruik ik Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden: [https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/] vinden.

Advertentiecookies

Niet al mijn cookies zijn van eigen deeg. Door mijn affiliatepartners worden third party cookies geplaatst. Deze cookies worden enkele dagen of weken bewaard, zodat je herkend wordt als een websitebezoeker die via mijn website op de website van de affiliatepartner terecht is gekomen. Deze cookies verwerken met name je IP-adres.

Voor advertenties die door Google geplaatst worden, plaatst Google cookies om op basis van jouw internetgedrag een bepaalde advertentie te tonen. Voor meer informatie en het beheer van deze DoubleClick cookies, kun je het privacybeleid van Google [http://www.google.nl/policies/technologies/ads/] raadplegen.

Daarnaast wordt via deze website een pixel van Facebook geplaatst. Hierdoor krijg je relevantere informatie van mij te zien op Facebook en worden relevantere advertenties weergegeven. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier: [https://www.facebook.com/policies/cookies/].

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Via de website Your Online Choices [http://www.youronlinechoices.com/be-nl/] kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

  1. Wijzigingen

Het kan zijn dat ik mijn privacyverklaring moet wijzigen, bijvoorbeeld omdat ik een andere werkwijze ben gaan hanteren. Ik zal de nieuwe privacyverklaring altijd op mijn website publiceren. Als de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zal ik de wijzigingen ook direct met jou communiceren.