Masterclass Cakes

Masterclass cakes

In Masterclass Cakes laat ik je aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. In het boek vind je mijn favoriete cakerecepten: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!

Zelf Cake bakken!

Een van de eerste dingen die ik als kind met mijn moeder bakte waren cakes. Elke week ging er wel een klassieke vanillecake de oven in, en voor bijzondere weekenden werd er een marmer- of appelcake gebakken. Misschien wel het allerleukst bij het samen cake bakken vond ik altijd het uitlikken van de beslagkom en het aflikken van de gardes. Dat was echt het hoogtepunt voor mij als kind, en eigenlijk kan ik daar nog steeds heel erg van genieten! Cakes zijn altijd geliefd en door de vele smaken en vormen die je ze kunt geven kun je er eindeloos mee variëren. Maar één ding is voor mij zeker, een zelfgebakken cake gemaakt met liefde en goede ingrediënten is altijd lekkerder dan een gekochte!

Nog een voordeel van cake bakken; het is heel makkelijk om te doen. Als je een paar belangrijke basis ‘cakeregels’ in acht neemt bak je keer op keer de lekkerste cakes. In Masterclass Cakes vind je veertig verschillende soorten cakes, van tulband tot plaatcake en van opgerolde cake tot de bekende langwerpige vorm. De cakes zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken: Tijdloos en traditioneel, Fris en fruitig en Warm en winters. Tussendoor geef ik je nog handige basisinformatie en tips voor het bakken, decoreren en bewaren van de lekkerste cakes!

Masterclass Cakes kopen?

Wil je genieten van alle heerlijke cakerecepten en aan de slag met mijn boek? Je kun Masterclass Cakes hier kopen!

Benieuwd naar de andere bakboeken van Rutger Bakt?