Dit notenbrood is een heerlijk gevuld brood en ideaal als ontbijt, brunch of lunch. Lekker met een laagje boter, kaas, jam of honing. Maar vers uit de oven ook overheerlijk zonder iets erop. Dit notenbrood recept is eigenlijk een variatie op een aantal broodrecepten die al online staan. Je gebruikt altijd een van mijn basis broodrecepten om een brooddeeg te maken, en volgt vervolgens dit recept om het om te toveren tot een heerlijk rozijnen-notenbrood. 

Je kunt dus zelf kiezen welk brood je als basis gebruikt voor dit notenbrood met rozijnen. Maak je een volkoren rozijnen-notenbrood of kies je voor een variant met witbrood? Je bepaalt het helemaal zelf én kunt ook iedere keer wat anders proberen als je wilt.

noten-rozijnenbrood

Kies de basis van dit rozijnen-notenbrood recept

Als basis van dit notenbrood recept met rozijnen kun je een van de volgende broodrecepten gebruiken:

noten-rozijnenbrood

5 tips voor zelf rozijnen-notenbrood maken

 • Met de noten en de gedroogde zuidvruchten kun je natuurlijk naar eigen wens variëren. Gebruik je favoriete noten en gebruik bijvoorbeeld in stukjes gesneden gedroogde abrikozen of vijgen in plaats van de rozijnen. 
 • Voor extra smaak kun je er ook nog voor kiezen om 1-1½ tl kaneelpoeder of speculaaskruiden aan het brooddeeg toe te voegen.  
 • Het is ook heel leuk om dit rozijnen-notenbrood te vormen tot een batard.
 • Wil je weten hoe je dit notenbrood zo lang mogelijk lekker houdt? Bekijk dan mijn artikel over brood bewaren.
 • Voor alle basis broodrecepten voor dit notenbrood gebruik ik de broodbakbol. Uitleg hierover vind je in het basisrecept waarmee je aan de slag gaat, maar wil je meer weten over deze gietijzeren broodpan? Lees dan dit artikel waarin ik alles over de broodbakbol uitleg.
Ook leuk om te lezen
Ingrediëntenlijst
 • Voor de vulling
 • 75 gr donkere rozijnen
 • 50 gr hazelnoten
 • 50 gr walnoten
 • 50 gr pecannoten
 • Voor het deeg
 • brooddeeg naar keuze, zie intro
Bijbels korting desk
Broodbakbol banner mobiel

Zelf notenbrood maken met rozijnen

Begin op tijd met het voorbereiden van de vulling voor het notenbrood. Doe de rozijnen in een kom met lauwwarm water en laat ze 15 minuten wellen. Giet de rozijnen af in een zeef en laat ze minimaal een uur aan de lucht drogen. 

Verwarm om de noten te roosteren de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de noten uit over de bakplaat en rooster ze  8-10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat de geroosterde noten helemaal afkoelen voordat je ze door het brooddeeg kneedt. 

Maak het brooddeeg volgens het basisrecept dat je hebt gekozen. Meng aan het einde van de kneedtijd de noten en rozijnen door het deeg. Verwerk het deeg verder zoals in het door jou gekozen basisrecept staat en volg dat recept ook voor uitleg over het bakken van het notenbrood. 

Dit artikel is gemaakt heb ik gemaakt medewerking van Chris Putman

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (0)