Deze croissants met amandelvulling kom je vaak tegen bij de Franse bakker. Gelukkig zijn amandelcroissants ook heel makkelijk zelf te maken en is het de perfecte manier om oude croissants te verwerken. Dat is ook waarom de Franse bakkers deze amandelcroissants verkopen, gemaakt van croissantjes van gisteren of eergisteren. Dus heb je oude croissantjes over? Met dit recept blaas je die gewoon weer nieuw leven in. Er gaat een amandelvulling in en op de croissants en doordat je de ze eerst met een suikersiroop bestrijkt bakken ze heerlijk krokant! Perfect voor bij het ontbijt of de brunch! Geniet van dit heerlijke amandel croissants recept!

Amandelcroissants
Ingrediëntenlijst
  • Voor de suikersiroop
  • 50 ml water
  • 50 gr suiker
  • scheutje rum of een paar druppels amandelextract, optioneel
  • Voor de frangipane
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 60 gr amandelmeel
  • 50 gr fijne suiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • Verder nodig
  • 4 croissants, van 1 à 2 dagen oud
  • 50 gr amandelschaafsel
Broodbakbol banner desktop

Amandelcroissants maken

Verwarm de oven voor op 180 ᵒC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe voor de suikersiroop het water en de suiker in een steelpan en verwarm het al roerend, tot de suiker helemaal opgelost is. Haal de suikersiroop van het vuur en voeg eventueel de rum of het amandelextract toe. Laat de siroop afkoelen.

Doe voor de frangipane de boter, het amandelmeel, de fijne suiker, het ei en zout in een kom en mix het door elkaar. Snijd de croissants doormidden. Bestrijk de onderste helft royaal met de suikersiroop. Strijk hier wat van de frangipane op en dek dit af met de bovenkant van de croissant. Bestrijk ook de bovenkant royaal met de suikersiroop en smeer daar vervolgens wat frangipane op. Druk de croissant met de besmeerde kant in het amandelschaafsel en leg hem vervolgens op de bakplaat. Doe dit met alle croissants.

Bak de amandelcroissant 15-20 minuten en serveer ze zo vers mogelijk.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
jonna@burgertrutjes 2017-09-01 08:04:23

Kijk, dat is nog eens een extra handig recept! Nooit geweten dat deze zoete lekkernij gemaakt werd van 'oude' croissantjes. Die ga ik onthouden!

Beantwoorden
JO
TessaC 2017-09-01 08:47:05

Oh echt? Dat wist ik dus niet hè. Meestal redden de croissantjes hier de volgende dag niet, maar ik denk dat ik de volgende keer maar een paar extra bak voor de dag erna ;-)

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-09-10 15:32:12

Het is echt een aanrader! Heel lekker!

Beantwoorden
Leni 2017-09-01 10:00:26

zo dat is heel handig het gebeurd wel eens dat je oude croissants heb

Beantwoorden
LE

U kunt niet meer reageren.