Ben je op zoek naar feestelijke, makkelijke en lekkere broodjes om op de paastafel te zetten? Dan kan ik je deze paasbroodjes met ei zeker aanraden. Het leuke van deze broodjes is dat je tijdens het bakken ervan ook gelijk je eitje ‘kookt’. Superhandig! Na het bakken kun je vervolgens direct genieten van versgebakken brood én een heerlijk gekookt eitje.

Met dit recept kun je 6 paasbroodjes met ei bakken. 

Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei uit ‘t Feestelijke Kinderbakboek

Het recept voor deze paasbroodjes met ei komt uit ‘t Feestelijke Kinderbakboek. Dat boek heb ik samen met Mark Haayema gemaakt. Het boek draait om alles dat er te vieren valt! Van de bekende feestdagen als Pasen en Kerst, tot de kleinere dingen in het leven die een feestje waard zijn. Zoals het halen van een zwemdiploma, opa- en omadag of pindakaasdag. Bij ieder feest hoort natuurlijk wat lekkers, en die recepten heb ik bedacht. Van chocoladetruffels tot Chinese amandelkoekjes, van een tulband  met knalkleuren tot een heerlijke regenboogtaart. Mark Haayema verzamelde de leukste weetjes over feesten, vieren en herdenken. Met dit boek maak je van elke dag een feestje!

T Feestelijke kinderbakboek

Handige tips voor deze feestelijke paasbroodjes met ei

 • Als je een gaatje in het ei prikt, verklein je de kans dat het ei tijdens het bakken openbarst. Doe dit aan de onderkant (de platte kant van het ei) met een speciale eierprikker of punaise. 
 • In het begin is het brooddeeg nogal plakkerig, maar vertrouw me: hoe langer je kneedt, hoe minder dit wordt. Geduld is in dit geval dus echt een schone zaak. 
 • Deze broodjes zijn vers gebakken het allerlekkerst. De broodjes zijn dan nog knapperig en vers en het ei is nog wat warm. Eet deze broodjes op de dag van het bakken of de dag erna, maar bewaar ze niet langer.
Ingrediëntenlijst
 • Voor het deeg
 • 350 gr patentbloem
 • 7 gr gedroogde gist
 • 6 gr zout
 • 1 tl suiker
 • 220 ml melk, lauwwarm
 • 40 gr boter, op kamertemperatuur
 • Verder nodig
 • 7 eieren
 • 1 el maanzaad en/of sesamzaad
Broodbakbol banner desktop
nieuwsbrief zomers e-book mobiel

Zelf paasbroodjes met ei maken

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed deze door elkaar. Kneed het deeg minimaal 10 minuten goed door tot een soepel brooddeeg. Dit kun je doen door het deeg op je werkblad te leggen, een paar keer uit te duwen en dubbel te vouwen. In het begin is het deeg nog wat plakkerig, maar dit wordt steeds minder naarmate je langer kneedt. Doe het deeg in een kom, dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. 

Was 6 van de eieren goed schoon onder lauwwarm water en droog ze af. Prik de eieren aan de platte kant voorzichtig in (zie tip hierboven).

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes (van ongeveer 50 gram) en rol daar bolletjes van. Leg de bolletjes op het werkblad en dek ze losjes af met plasticfolie. Laat ze 10 minuten rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol van elk deegbolletje een sliert van ongeveer 30 centimeter. Neem steeds 2 deegslierten en draai die om elkaar heen. Vorm van het gedraaide deeg een kransje op de bakplaat en druk de uiteinden aan elkaar vast. Leg in het midden een van de schoongemaakte eieren. Doe dit met alle deegslierten, zodat je 6 broodjes hebt. Dek de broodjes losjes af met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen.

Paasbroodjes bakken met ei

Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Breek het laatste ei in een kommetje en klop het los met een vork. Bestrijk het deeg met een kwastje met het losgeklopte ei en bestrooi het vervolgens met maanzaad en/of sesamzaad. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de paasbroodjes zo vers mogelijk, dan is het ei nog lekker warm.

Foto: Saskia Lelieveld 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (2)
Geertje de Gorter 2024-03-17 11:50:05

Hoi Rutger, Hoe lang kan ik deze broodjes van te voren maken? Zijn ze bijvoorbeeld ongebakken in de koelkast een paar dagen van te voren houdbaar, zodat ik ze dan op 2e paasdag afbak?

Beantwoorden
GE
Rutger 2024-03-18 07:34:41

Hi. Dat is helaas niet mogelijk. Het deeg zal blijven rijzen in de koelkast, waardoor het uiteindelijk te ver rijst. Het lekkerste is om ze op de dag zelf te maken en bakken. Anders zou ik proberen om het deeg de avond van tevoren te maken. Vorm de broodjes dan de dag zelf, laat ze nog een uur rijzen en bak ze dan.

Beantwoorden
Narda 2024-03-17 21:13:12

Hoi! Kun je het deeg ook eerder maken en dan paasochtend bijv afbakken?

Beantwoorden
NA
Rutger 2024-03-18 07:31:49

Hi! Daar heb ik bij deze broodjes geen ervaring mee. Je kunt het deeg wel laten rijzen in de koelkast, dan gaat de rijs veel langzamer en zou je het een avond van tevoren kunnen maken.

Beantwoorden