Ingrediëntenlijst
  • Voor het beslag
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • ½ tl vanille-extract en/of ½ tl kaneelpoeder
  • 75 gr havermout
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl bakpoeder
  • Verder nodig
  • boter, om in te bakken

Wil je genieten van een heerlijk en verantwoord ontbijt? Dan is dit recept voor havermout banaan pannenkoeken perfect voor jou! De basis van de havermout pannenkoek bestaat uit banaan, ei, havermout en (plantaardige) melk. Voor een extra lekkere smaak voeg ik er graag wat vanille-extract aan toe, maar ook met wat kaneelpoeder door het beslag zijn deze pannenkoeken met havermout erg lekker! Zelf serveer ik deze havermout pannenkoekjes het liefst met een klodder Griekse yoghurt, blauwe bessen en wat honing. Je kunt ze ook serveren met ander vers (zomer)fruit, een fruitcompote of met ahornsiroop. Met dit recept kun je ongeveer 10 havermout pannenkoekjes maken, perfect als ontbijt voor twee personen. Je kunt de havermout pannenkoeken ook invriezen en ze later nog kort opwarmen.

Havermout banaan pannenkoek maken

De makkelijkste manier om het beslag te maken is met een blender of staafmixer. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender (of in een kom als je een staafmixer gebruikt) en mix dit tot een glad beslag. Heb je geen blender of staafmixer? Gebruik dan havermoutmeel in plaats van havermout. Prak eerste de banaan goed fijn met een vork en meng vervolgens met een garde de rest van de ingrediënten erdoor. Meng alles tot je een glad beslag hebt.

Verwarm de koekenpan op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet met een soeplepel drie kleine hoopjes beslag in de pan. Laat de havermout pannenkoekjes rustig bakken op matig vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel om en bak ook de andere zijde. Serveer de havermout pannenkoeken (lauw)warm.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (9)
Finn 2021-05-31 19:21:47

Is dit ook mogelijk zonder banaan?

Beantwoorden
FI
Rutger 2021-06-06 13:23:52

Dat kun je altijd proberen, zelf heb ik dat met dit recept nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Monique 2021-05-23 10:19:27

Super lekker. Ik heb er bosbessen en frambozen bij gegeten.

Beantwoorden
MO
Ben 2021-04-26 14:11:52

Heel lekker

Beantwoorden
BE
Irene 2021-02-20 17:43:51

Heerlijke pancakes! Het beslag was bij mij de eerste keer wel te vloeibaar, dus gebruik ik nu 100 gram havermout per 100 ml melk. Perfect resultaat!

Beantwoorden
IR
Evelien 2020-12-23 13:10:31

Wauw, súper lekker en ook nog eens súper makkelijk om te maken. Smullen!!!

Beantwoorden
EV
Marijke 2020-12-07 13:21:43

Heerlijk en super makkelijk bananenbrood, echt een aanrader

Beantwoorden
MA
Disa 2020-11-06 10:42:19

Heerlijk! In een keer gelukt.

Beantwoorden
DI
Dorothea 2020-10-20 12:19:16

Heerlijk!

Beantwoorden
DO
Ruth 2020-10-11 17:04:36

Vraagje... Is dit de volle havermout(vlokken) of havermoutmeel...

Beantwoorden
RU
Rutger 2020-10-13 08:29:48

Als je alles in een blender doet kun je gewoon havermoutvlokken gebruiken. Maak je het niet in een blender, dan havermoutmeel.

Beantwoorden