- Voor de appel toetjes
- 4 appels
- 1–1½ tl kaneelpoeder
- 2 tl custardpoeder
- 80 gr havermout
- 20 gr amandelschaafsel
- 30 gr kokosolie
- 40 ml maple syrup (of honing)
Ben je ook zo dol op appel desserts? Eerder plaatste ik al mijn basisrecept voor deze heerlijke appel kruimel toetjes. Vandaag deel ik de gezondere variant ervan, waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Dit gezonde dessert met appel is heel makkelijk en snel te maken en ik weet zeker dat je er van gaat genieten. In plaats van als dessert kun je deze appel crumble ook voor het ontbijt maken. Eventueel kun je er nog een klodder Griekse yoghurt of kwark bij serveren. Met dit gezonde appel kruimel recept maak je genoeg voor 4-6 personen.
Gezonde appel kruimel maken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de appelblokjes met het kaneelpoeder en het custardpoeder. Verdeel de appel over 4-6 kleine ovenvaste bakjes of schep ze in een ovenschaal.
Doe de havermout en het amandelschaafsel in een foodprocessor of hakmolentje (bijvoorbeeld van een staafmixer) en hak ze kort. Maal het mengsel niet te lang, het moet redelijk grof blijven. Doe de kokosolie met de maple syrup (of de honing) in een steelpannetje en laat deze op laag vuur smelten. Meng het gesmolten mengsel door de havermout en verdeel dit vervolgens over de appelstukjes. Bak de appel crumble 30 minuten. Serveer de gezonde appel kruimel toetjes (lauw)warm.
Foto: Erik Spronk










