- Voor de vulling
- 3 appels, geschild en in blokjes
- 2-3 el suiker
- ½ tl kaneel
- 1 el custardpoeder
- Voor de kruimels
- 70 gr witte basterdsuiker
- 50 gr bloem
- 25 gr havermout
- snuf zout
- 55 gr boter, koud
- 10 gr amandelschaafsel
- Verder nodig
- poedersuiker, om te bestuiven
Dit appelkruimel toetje is heel snel te maken en altijd een succes! De warme appel vormt een mooie combinatie met de knapperige kruimels. In het groot ken je dit dessert ook wel als appel crumble, maar zelf vind ik het heel leuk om ze in kleine bakjes te bakken. In de kruimels van dit appelkruimel toetje heb ik onder andere havermout en amandelschaafsel gebruikt. Dat geeft nog meer structuur en knapperigheid aan de appelkruimel… Echt heerlijk! Naast appels kun je natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken, zoals peren, abrikozen, kersen of wat je maar lekker vindt! Serveer de appelkruimel-potjes met vanillesaus, vanille-ijs of hangop.
Bereiding: Appelkruimel-toetje
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de appelstukjes, de suiker, de kaneel en het custardpoeder met elkaar en doe dit in 4 ovenvaste potjes of bakjes.
Doe voor de kruimels alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe en verdeel het kruimelmengsel over de potjes. Bak de appelkruimel-potjes in 30 tot 40 minuten gaar. Bestuif de appelkruimel toetjes na het bakken licht met poedersuiker en serveer (lauw)warm.
Foto’s: Erik Spronk



