Dit appelkruimel toetje is heel snel te maken en altijd een succes! De warme appel vormt een mooie combinatie met de knapperige kruimels. In het groot ken je dit dessert ook wel als appel crumble, maar zelf vind ik het heel leuk om ze in kleine bakjes te bakken.

appel kruimel potjes

In de kruimels van dit appelkruimel toetje heb ik onder andere havermout en amandelschaafsel gebruikt. Dat geeft nog meer structuur en knapperigheid aan de appelkruimel… Echt heerlijk! Naast appels kun je natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken, zoals peren, abrikozen, kersen of wat je maar lekker vindt! Serveer de appelkruimel-potjes met vanillesaus, vanille-ijs of hangop.

appel kruimel potjes
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 3 appels, geschild en in blokjes
  • 2-3 el suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 el custardpoeder
  • Voor de kruimels
  • 70 gr witte basterdsuiker
  • 50 gr bloem
  • 25 gr fijne havervlokken
  • snuf zout
  • 55 gr boter, koud
  • 10 gr amandelschaafsel
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Appelkruimel-toetje

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de appelstukjes, de suiker, de kaneel en het custardpoeder met elkaar en doe dit in 4 ovenvaste potjes of bakjes.

Doe voor de kruimels alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe en verdeel het kruimelmengsel over de potjes. Bak de appelkruimel-potjes in 30 tot 40 minuten gaar. Bestuif de appelkruimel toetjes na het bakken licht met poedersuiker en serveer (lauw)warm.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (11)
Doreth 2017-10-27 09:50:54

Ziet er lekker uit ga ik zeker maken

Beantwoorden
DO
Mieke Schepens 2017-10-27 10:14:03

Een kind kan de was doen. Dit ga ik zeker proberen en heb het recept bewaard op Pinterest.

Beantwoorden
MI
Ellis 2017-11-03 19:46:37

Heerlijk!!

Beantwoorden
EL
Fairytale Flavors 2017-11-16 14:08:49

Ziet er heerlijk uit! ;) origineel!

Groetjes,
Maaike van Fairytale Flavors

Beantwoorden
FA
T van onlangs 2018-01-29 14:26:21

Heb je nog meer lekkere makkelijk toetjes

Beantwoorden
T
Rutger 2018-02-02 16:58:56

Op deze pagina vind je alle toetjes en er komen regelmatig nieuwe bij!
https://www.rutgerbakt.nl/recepten-index/desserts/

Beantwoorden
Anne Broeze 2018-11-01 16:39:58

Hoi Rutger ziet er echt heerlijk uit, maar een vraagje: doe je het amandelschaafsel er echt doorheen of alleen op de bovenste laag kruimels?

Groetjes
Anne

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-11-04 15:52:56

Dat doe ik er op het laatst wel echt doorheen.

Beantwoorden
Anja Weterings 2018-11-01 18:45:29

Wat voor appels gebruik je hier voor

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-11-04 15:52:22

Ik heb hier elstar gebruikt, maar het kan met elke appel die je lekker vindt.

Beantwoorden
lia 2020-11-23 09:59:46

kun je dit een dag vantevoren maken of wordt het dan te nat

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-11-30 08:57:06

Het wordt dan inderdaad te vochtig, ik zou het echt op de dag zelf doen.

Beantwoorden
Arieke 2021-01-29 07:37:55

Fantastische smaaksensatie.

Beantwoorden
AR
Joëlle 2021-12-24 12:51:58

Zijn rozijnen er ook lekker door?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-12-27 14:10:51

Zeker!

Beantwoorden
Inez 2021-12-29 14:17:08

Goed recept! Zelf heb ik een handje gehakte ongebrande ongezouten gemengde noten aan de vulling toegevoegd. Omdat ik geen custardpoeder in huis had heb ik arrowroot gebruikt om het appelmengsel te binden.

Beantwoorden
IN

U kunt niet meer reageren.