Ingrediëntenlijst
  • Voor de hangop
  • 1 liter volle yoghurt
  • of
  • 2 liter karnemelk

Hangop is heel makkelijk zelf te maken en is heerlijk als dessert. Waar hangop zijn naam aan heeft te danken is na het lezen van dit recept duidelijk, je hangt yoghurt of karnemelk op in een natte doek om deze uit te laten lekken. Na een nachtje wachten heb je een heerlijke volle hangop. De hangop kun je op smaak brengen met bijvoorbeeld suiker, honing, vanillesuiker of kaneel. Serveer de hangop met vers fruit, gekarameliseerde appel, knapperige kruimels of met bijvoorbeeld een vruchtencompote. Met dit hangop recept kun je dus eindeloos variëren! En wil je een luchtigere hangop? Meng er dan wat opgeklopte slagroom door! Dat is ook erg lekker!

Hangop zelf maken

Bereiding : Hangop

Leg een grote zeef op een kom. Maak een theedoek of kaasdoek nat en wring deze uit. Leg de doek in de zeef en giet de yoghurt of karnemelk daarop. Zet alles een nacht in de koelkast om uit te laten lekken.

Schep de volgende dag de hangop uit de theedoek en bewaar deze tot gebruik in een afgesloten bakje.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Marga 2019-07-24 11:02:47

Ik doe de yogurt in een droge schone zakdoek en de hangop is na 3 uurtjes klaar

Beantwoorden
MA
Christianne 2018-02-24 09:25:00

Dit lijkt me heel lekker en ook zo makkelijk te maken! Zit er verschil in smaak en structuur als je het met karnemelk of juist met yoghurt maakt?

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-02-26 10:37:13

Zelf vind ik het met yoghurt lekkerder, iets milder van smaak. Verschil is er zeker. Ik zou ze allebei een keer proberen en voor jezelf bepalen welke jouw favoriet is.

Beantwoorden