Ingrediëntenlijst
  • Voor de griesmeelpudding
  • 1 vanillestokje
  • 875 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 90 gr suiker
  • 100 gr griesmeel
  • Voor de rode-bessensaus
  • 250 gr rode bessen
  • 125 gr geleisuiker
  • 3 el water

Dit recept is een echte klassieker die iedereen volgens mij wel kent: griesmeelpudding met rode-bessensaus. Deze pudding is heel makkelijk te maken, omdat de griesmeel er zelf voor zorgt dat de pudding stevig wordt. Je hebt verder dus niks nodig om de pudding op te laten stijven. De zelfgemaakte rode-bessensaus van verse rode bessen maakt de griesmeelpudding helemaal af. En als je eenmaal deze ‘verse’ rode-bessensaus hebt geproefd, dan wil je nooit meer die uit een flesje!

Griesmeelpudding met rode-bessensaus

Bereiding: Griesmeelpudding met rode-bessensaus

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Doe dit samen met de melk, slagroom en suiker in een pan en breng dit aan de kook. Voeg als het mengsel kookt al roerend de griesmeel toe. Blij het goed doorroeren, om te voorkomen dat de griesmeel gaat klonteren. Laat alles 3-4 minuten al roerend doorkoken, tot een stevige griesmeelpap. Haal de pan daarna van het vuur.

Spoel een puddingvorm af met koud water en droog de vorm niet af. Schep de griesmeelpap in de vorm, strijk de bovenkant glad en dek het af met een stuk plasticfolie. Leg dit direct op de griesmeelpap. Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Ris de rode bessen met een vork van de takjes en doe deze samen met de geleisuiker en het water in een steelpan. Breng de bessen al roerend aan de kook en laat het op laag vuur zo’n 5 minuten koken. Roer het regelmatig door. Haal de pan van het vuur en schenk alles door een fijne zeef. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk van het mengsel door de zeef. Laat de rode-bessensaus afkoelen.

Stort de griesmeelpudding op een bord en serveer deze met de rode-bessensaus. Het kan helpen om de puddingvorm kort in een bak heet water te dompelen, als het storten van de pudding lastig lukt.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen