Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 250 gr kandijkoeken
  • 85 gr boter, gesmolten
  • Voor de no-bake cheesecake
  • 375 ml slagroom
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 350 gr roomkaas
  • merg van ½ vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • Verder nodig
  • bakspray, om in te vetten
  • 1 recept cranberry compote
  • geschaafde witte chocolade

Met dit recept kun je zelf een heerlijke kerst cheesecake maken! De basis van deze kersttaart is een no-bake cheesecake. Deze wordt na het opstijven gegarneerd met zelfgemaakte cranberry compote en witte chocolade. Je maakt deze no bake cheesecake zonder gelatine. Om te zorgen dat de vulling wel stevig genoeg wordt, heb ik twee zakjes slagroomversteviger gebruikt. De cranberry cheesecake is gegarneerd met geschaafde witte chocolade. Dat kun je heel makkelijk zelf maken door met een kaasschaaf langs de zijkant van een reep witte chocolade te schaven. Van dit no bake cheesecake recept kun je 10-12 punten snijden.

cheesecake met cranberry’s

No bake cheesecake maken

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met bakspray.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit gelijkmatig aan. Dat gaat makkelijk met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Ze de vorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Doe de slagroom met de basterdsuiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) lobbig op. Voeg de roomkaas en het vanillemerg of -extract toe en klop het mengsel door tot het een mooi stevig en romig geheel is. Schep het roomkaasmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de no bake cheesecake minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder voor het serveren de ring van de springvorm en garneer de taart met de cranberry compote en de geraspte witte chocolade.

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Lindsay 2020-12-24 10:22:40

Hoi Rutger, dit wordt de eerste keer dat ik cheesecake maak. Ik wil de cheesecake graag vandaag en morgen eren. Als ik vandaag de compote erop doe, is ie dan morgen nog lekker of kan ik beter de compote erop doen voor het eten? Alvast bedankt!

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-12-30 10:09:23

Hoi! De compote kun je het beste vlak voor het serveren over de taart verdelen.

Beantwoorden