Met dit recept kun je zelf een heerlijke kerst cheesecake maken! De basis van deze kersttaart is een no-bake cheesecake. Deze wordt na het opstijven gegarneerd met zelfgemaakte cranberry compote en witte chocolade. Je maakt deze no bake cheesecake zonder gelatine. Om te zorgen dat de vulling wel stevig genoeg wordt, heb ik twee zakjes slagroomversteviger gebruikt.
De cranberry cheesecake is gegarneerd met geschaafde witte chocolade. Dat kun je heel makkelijk zelf maken door met een kaasschaaf langs de zijkant van een reep witte chocolade te schaven. Van dit no bake cheesecake recept kun je 10-12 punten snijden.
- Voor de bodem
- 250 gr kandijkoeken
- 85 gr boter, gesmolten
- Voor de no-bake cheesecake
- 400 gr Monchou (of andere naturel roomkaas)
- 120 gr witte basterdsuiker
- 2 zakjes slagroomversteviger
- 400 ml slagroom
- merg van ½ vanillestokje of 1 tl vanille-extract
- Verder nodig
- bakspray, om in te vetten
- 1 recept cranberry compote
- geschaafde witte chocolade
No bake cheesecake maken
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met bakspray.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit gelijkmatig aan. Dat gaat makkelijk met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Ze de vorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.
Doe de roomkaas met de helft van de basterdsuiker in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig.
Doe de rest van de basterdsuiker en de slagroomversteviger in een bakje en meng door elkaar. Doe de slagroom in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) op. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk het suikermengsel aan de slagroom toe. Klop door tot de slagroom stijf is. Schep de helft van de slagroom en het vanillemerg of -extract bij het roomkaasmengsel en spatel dit door elkaar. Voeg daarna de rest van de slagroom toe en meng alles goed door. Schep de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.
Verwijder voor het serveren de ring van de springvorm en garneer de taart met de cranberry compote en de geraspte witte chocolade.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hoi Rutger, dit wordt de eerste keer dat ik cheesecake maak. Ik wil de cheesecake graag vandaag en morgen eren. Als ik vandaag de compote erop doe, is ie dan morgen nog lekker of kan ik beter de compote erop doen voor het eten? Alvast bedankt!
BeantwoordenHoi Rutger,
Kan ik ook compote maken met een ander soort fruit? Bijv frambozen, aardbeien of bramen?
Tuurlijk. Op mijn site staan verschillende recepten van andere comopotes, gebruik dan vooral wat minder suiker dan bij de cranberry's en iets om de compote te binden.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.