Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg met een rijstijd van 1 uur
  • 500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type‘00’
  • 7 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 275-300 ml water, lauwwarm
  • 2 el olijfolie
  • Voor het deeg met een rijstijd van 4-5 uur
  • 500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type‘00’
  • 3 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 275-300 ml water, lauwwarm
  • 2 el olijfolie

Zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig om te doen en levert de lekkerste zelfgebakken pizza’s op! Met dit pizzadeeg recept kun je kiezen uit twee varianten: de snelle pizzabodem met een rijstijd van 1 uur of het pizzadeeg met een rijstijd van 4-5 uur. Beide zijn lekker, maar als je de tijd hebt zou ik altijd kiezen voor het pizzadeeg met de langere rijstijd. Hoe langer het deeg de tijd krijgt om te rijzen, des te meer smaak ontwikkelt het deeg. Dit proef je uiteindelijk natuurlijk terug in je zelfgebakken pizza! Met dit pizzadeeg basisrecept ga je zonder twijfel de lekkerste pizza’s bakken! En als je het kunt vinden, gebruik dan Italiaanse pizzabloem type ‘00’, daarmee maak je de allerlekkerste pizza’s!

Zelf pizzadeeg maken - recept

Pizzadeeg maken

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door.

Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Afhankelijk van de hoeveelheid gist die je hebt gebruik laat je het deeg 1 uur (bij gebruik van 7 gram gedroogde gist) of 4-5 uur (bij gebruik van 3 gram gedroogde gist) rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

De pizza bakken

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen, voor op 250 ⁰C. Als je geen pizzasteen hebt kun je alvast een bakplaat mee voorverwarmen en daar de pizza straks op laten glijden. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Beleg de pizzabodem met saus en toppingen naar keuze en bak de pizza 10-15 minuten op de hete pizzasteen.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (62)
Dana 2021-11-20 16:22:43

Gaat trouwens ook met een aandeel desem. Heb vandaag 200g tarwedesem met 100% hydratatie gebruikt en dan dus nog maar 400g bloem, 3G gist en 200g water toegevoegd en wat een deeg zeg. Heb helaas geen tijd om hem lang te laten rijzen...😔 Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Beantwoorden
DA
Mees 2021-11-19 14:42:11

Voor hoeveel personen is het

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-11-25 14:52:27

Met dit recept kun je 4 pizza's maken

Beantwoorden
Leonie Oostveen 2021-11-13 18:01:38

Het pizzadeeg, de bollen, waren helemaal ingezakt😭hoe kan dat? Ik heb alle stappen gevolgd☝️
Ik hoor het graag, groetjes Leonie

Beantwoorden
LE
Rutger 2021-11-16 12:58:18

Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het deeg heeft te lang of te warm gerezen, het is niet goed genoeg doorgekneed of niet goed genoeg tot een bol gerold.

Beantwoorden
Imre 2021-11-07 17:38:15

Kan je ook volkoren bloem gebruiken?

Beantwoorden
IM
Rutger 2021-11-10 08:12:33

Bloem is eigenlijk nooit volkoren, dan is het meel :) Volgens mij kan dat, maar zelf heb ik dat nog niet geprobeerd.

Beantwoorden
Willem 2021-11-01 12:43:15

Top. Beter dan het otigineel uit bv. Domino,
New-York enz. enz.

Beantwoorden
WI
Rens 2021-10-30 07:28:06

Beste,

Als ik nou tussen de 3 en 7gr gist er bij doe. Is mijn rijstijd iets langer dan 1 uur ook? Ik merk dat wanneer ik te lang wacht het deeg toch minder goed is. 1 uur is te kort en 4 uur te lang(ivm afspraak tussendoor). Verder echt top recept, bedankt.

Beantwoorden
RE
Marco-Antonio 2021-11-01 00:05:49

je kunt ook het deeg een dag van tevoren maken, dan afdekken met folie en lang laten rijzen

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-11-01 09:24:09

Met de hoeveelheid gist en de rijstijd kun je inderdaad een beetje spelen en uitproberen. Vier uur rijstijd met 7 gram gist is inderdaad aan de lange kant.

Beantwoorden
Kees 2021-10-20 11:56:22

Moet de bloem waar mee je het werkblad bestrooid ook ‘00’ bloem zijn of mag dat ook “gewone” bloem zijn?

Beantwoorden
KE
Rutger 2021-10-24 12:51:33

Dat mag ook gewone bloem zijn hoor.

Beantwoorden
Henk Jan 2021-10-08 18:41:29

Ik lees ook recepten met overnacht rijpen in de koelkast.. Soms wel 48 uur. Heb je daar nog tips voor?

Ook wel zelf geprobeerd (kneden, kort rijzen en rusten) en daarna op temperatuur laten komen. Maar vond het niet echt gerezen.

Wat zou je adviseren, kort kneden en beetje rijzen, rusten in de koelkast en wat langer op temperatuur laten komen om opnieuw te laten rijzen.

Of juist voor de koelstap langer laten rijzen, rusten en alleen op kamertemperatuur laten komen

Beantwoorden
HE
Rutger 2021-10-13 10:45:44

Het is echt een kwestie van uitproberen wat je het lekkerst vind. Ik ga zelf voor kneden, 10 minuten rusten, bolletjes vormen. 24 uur in de koelkast, 2-3 uur voor het bakken op kamertemperatuur laten komen.

Beantwoorden
Caelin De Vries 2021-09-29 18:42:17

Hallo! Had een vraagje, mijn deeg is heel taai hoort did?
Groeten

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-10-03 17:48:34

Taai is misschien het verkeerde woord, maar door de gluten in het deeg hoort het elastisch te zijn en wil het ook weer graag terug naar zijn oude vorm als je het uitrekt.

Beantwoorden
Francis Thole 2021-09-04 13:53:16

Mijn deeg (lange versie) blijft na de eerste kneding vrij dun en echt nog niet stevig - klopt dit wel? Exact de maten aangehouden en italiaans 00 meel.

Beantwoorden
FR
Rutger 2021-09-13 08:23:45

Het zou wel een beetje stevig moeten zijn, in elk geval stevig genoeg om bolletjes van te maken. Anders kun je het wellicht nog net iets langer doorkneden.

Beantwoorden
Angelique 2021-08-28 15:16:50

Ik gebruik sinds ik het recept op internet vond altijd jouw recept voor pizzadeeg. Werkt perfect. Dankjewel!!!

Beantwoorden
AN
Pieter Oldenhof 2021-08-26 10:05:00

Heb even terug gescrold...is voor 4 pizza's begrijp ik , dus voor 5 van alle ingrediënten 1/4 erbij of maak ik dan n denkfout?
Mvg.Pieter

Beantwoorden
PI
Rutger 2021-09-13 09:06:14

Hoi Pieter, dat klopt inderdaad.

Beantwoorden
Pieter Oldenhof 2021-08-26 09:59:26

Voor hoeveel bolletjes is dit recept?
Mvg.Pieter

Beantwoorden
PI
Rutger 2021-09-13 09:16:27

Met dit recept kun je 4 pizza's maken.

Beantwoorden
Teun 2021-08-13 15:36:00

Heerlijk deeg! Wel heb ik een vraag. Als je de bollen afdekt, mag de, in mijn geval theedoek, dan het deeg raken?

Beantwoorden
TE
Rutger 2021-08-16 14:44:59

Dat mag zeker. Zorg er wel voor dat de theedoek licht vochtig is, zodat het deeg niet uitdroogt.

Beantwoorden
Nicole 2021-08-12 16:26:59

Hoi! Laat je het deeg afgedekt rijzen of juist niet?

Beantwoorden
NI
Rutger 2021-08-16 14:56:56

Ja, afgedekt met plasticfolie of een vochtige theedoek.

Beantwoorden
Sabrina 2021-08-10 13:24:52

Is het ook mogelijk zonder bloem

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-08-16 15:04:45

Dat is helaas niet mogelijk.

Beantwoorden
henky 2021-07-26 18:53:04

Henk Donkervoort Ik heb de lange versie voor het deeg gebruikt makkelijk en super gelukt

Beantwoorden
HE
Jesse 2021-07-25 17:49:21

Beste recept, al tig heerlijke pizza's gebakken

Beantwoorden
JE
Alexander 2021-07-19 06:37:05

Lekkere deeg.
Bij blijft het deeg alleen geen mooi bolletje met rijzen.
Als ik hem pak zakt het weer in.

Klopt toch niet.
Wat doe ik verkeerd.

Beantwoorden
AL
Rutger 2021-07-21 13:54:43

Het kan aan twee dingen liggen. Of het deeg is niet goed opgebold, waardoor het niet goed de spanning kan bewaren. Of je hebt het deeg te lang of te warm laten rijzen, waardoor het overrezen is. Daardoor stort het ook in.

Beantwoorden
DP 2021-07-11 19:29:24

Vandaag voor het eerst pizza gemaakt, super gelukt. Niet moeilijk en heerlijk!!

Beantwoorden
DP
Eline 2021-07-09 16:56:48

Heel lekker deeg voor pizza’s!
Vraag: als ik het een dag van te voren maak, moet ik het dan voor of na het rijzen in de koelkast zetten?

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-07-13 09:24:11

Je kunt het na het vormen van de bolletjes in de koelkast zetten en dan zo'n 3 uur voor het pizza bakken op kamertemperatuur laten komen.

Beantwoorden
Roel 2021-07-08 19:53:34

Ik heb het deeg nu (20:00 8 juli) gemaakt en wil
Het morgen gebruiken. Kan dat gewoon in de koelkast?

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-07-13 09:29:11

Dat kan, haal het dan ongeveer 3 uur voordat je pizza gaat bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Beantwoorden
Jaro 2021-06-28 09:43:22

Kan ik het deeg ook langer dan 5 uur laten rijzen?

Beantwoorden
JA
Rutger 2021-07-06 09:22:06

Ja, maar zet het dan wel in de koelkast.

Beantwoorden
ilse 2021-06-25 23:03:26

Hi Rutger,

Voor hoeveel personen is dit recept?

Beantwoorden
IL
Rutger 2021-06-27 12:41:23

Voor 4 pizza's.

Beantwoorden
B Thiele 2021-06-16 20:04:44

Wil deeg maken,maar het is momenteel 30 graden,heeft dat invloed op het rijzen?mvg

Beantwoorden
B
Rutger 2021-06-22 10:32:01

Het rijst dan veel sneller!

Beantwoorden
Lin 2021-06-25 18:24:00

Ja.
Dan rijst t extra snel ;)

Beantwoorden
LI
loftwing 2021-06-04 09:48:28

hallo,
is dit deeg ook geschikt voor calzones?
gegroet

Beantwoorden
LO
Rutger 2021-06-06 13:09:05

Zeker!

Beantwoorden
Rosemarie 2021-06-01 18:55:59

Rutger,
Is je deeg voor de pizza ook geschikt voor een elektrisch pizzabakoventje ?
Groet, R

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-06-06 13:21:35

Jazeker!

Beantwoorden
Nadine 2021-05-31 17:01:51

Dankjewel voor het recept! Is het ook mogelijk om het gedroogde gist te vervangen door instant gist? Mocht ik instant gist gebruiken, welke hoeveel moet ik dan gebruiken?

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-06-06 13:24:22

Met gedroogde gist bedoel ik eigenlijk instant gist. De hoeveelheid is hetzelfde dus.

Beantwoorden
Maartje 2021-05-31 11:22:45

Beste Rutger,

ik heb het recept gebruikt voor 1 uur rijzen, maar dan wel iets langer laten rijzen.

Toch bleef de pizza in de pizza oven (nero) nog erg deeg-achtig, terwijl de buitenkant wel donker en hard was.. Heb ik dan iets fout gedaan bij het rijzen?

HOe laat jij het rijzen: gewoon op een bakplaat met vochtige theedoek erover? Of mag de theedoek het deeg niet raken?

Beantwoorden
MA
Marcel Timmerman 2021-05-31 10:33:48

Hallo Rutger, ik heb pizzadeeg gemaakt en voor de lange rijs gekozen maar dan komt er een korst op het deeg, ik heb het deeg uitgerold met wat semolina eronder maar de 2 de pizza werd zwart aan de onderkant..... wat doe ik fout ..komt dit door het uitgedroogde deeg want ik heb die aan de onderzijde gedaan of komt het door de semolina?

mvg Marcel

Beantwoorden
MA
Ben 2021-07-17 15:56:37

Als je het deeg laat rijzen, dek het dan af met een goed vochtige doek. Zo voorkom je het uitdrogen.

Beantwoorden
BE
Ghilaine 2021-05-13 11:05:08

10 gram zout? Dat is een typfoutje denk ik? Zoveel durf ik er echt niet in te doen.

Beantwoorden
GH
Rutger 2021-05-17 09:33:03

Het klopt echt!

Beantwoorden
Nelly 2021-05-08 14:41:36

Het deeg staat te rijzen,,heb ervoor gekozen om 4 a 5 uur te laten staan, ben zo benieuwd.

Beantwoorden
NE
belonie 2021-05-02 17:55:28

lekkker mmmm

Beantwoorden
BE
amarylla 2021-04-02 16:07:15

goedenavond Rutger
Bedankt voor het pizza recept nu kan lekker zelf pizza maken

Goude groet,

amarylla van den ende

Beantwoorden
AM
Rutger 2021-04-05 11:06:03

Graag gedaan! Geniet er van!

Beantwoorden
Mitchell van Leussen 2021-02-11 19:25:17

Goedenavond Rutger,

Als ik de pizza zo ver klaar maar incl. ingrediënten en ik wil hem invriezen, hoe lang moet ik hem vervolgens afbakken als die bevroren is ?

Met vriendelijke groet,

Mitchell van Leussen

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-02-15 13:56:59

Hoi! Binnenkort deel ik een artikel hierover met alle tips en baktijden.

Beantwoorden
Robert Damhoff 2021-02-07 11:30:32

Kun je hier ook een glutenvrije variant van maken

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-02-08 11:47:35

Dat staat op mijn to-bake lijst, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Isa 2021-01-29 14:30:53

Kan je ook in plaats van bloem . Volkoren bloem gebruiken?

Beantwoorden
IS
Rutger 2021-02-01 11:21:11

Dat kan zeker, al wordt de structuur van de pizza natuurlijk wel anders dan.

Beantwoorden
Ria 2021-01-24 08:24:47

Hoi!

Is het erg om de gist 2 uur lang te laten rijzen ipv 1 uur met 7 gram gist?
(want wil intussen tijd even van huis).

Op kamertemperatuur (21 graden bij ons).

Groetjes Ria

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-01-25 08:39:36

Dat is geen probleem!

Beantwoorden
André 2021-01-24 01:33:53

ik heb gewone witte bloem gebruikt voor dit recept en dat gemengd met een snuf gemalen zeezout en Italiaanse kruidenmix. verder het recept gevolgd. geeft vier echt lekkere pizzabodems.

Beantwoorden
AN
karin V. 2021-01-21 19:28:28

kun je ongebakken deeg in de vriezer bewaren ?

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-01-25 08:51:51

Dat kan prima.

Beantwoorden
Elly 2021-01-17 21:47:26

In welke fase invriezen? Na rijzen of na uitrollen.

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-01-18 08:53:43

Na het rijzen zou ik doen. En dan rustig laten ontdooien voordat je het deeg gaat vormen.

Beantwoorden
Maartje 2020-12-25 18:07:39

Pizza deeg voor pizzarette, dus mini pizza.
Kan ik dat in 1 bol laten rijzen of moet ik 30 mini bolletjes maken voor het rijzen?

Beantwoorden
MA
Hett 2020-12-26 12:28:09

Ja dat kan later maak je er kleine pizzabodems van. Wel bakpapier er tussen leggen, dan kan je ze stapelen.

Beantwoorden
HE
Rutger 2020-12-30 09:58:07

Het mooiste resultaat krijg je denk ik als je het in kleine bolletjes laat rijzen. Dan kun je ze ook makkelijker vormen voordat je ze gaat beleggen.

Beantwoorden
Yuki 2020-12-18 08:57:15

Zou ik hetzelfde recept aan kunnen houden voor volkoren pizzabodem?
Alvast be dankt!
Groet,
Yuki

Beantwoorden
YU
Rutger 2020-12-20 08:59:42

Volgens mij gaat dat prima, nog nooit geprobeerd zelf.

Beantwoorden
Jessica 2021-04-27 17:48:30

In mijn ervaring neemt dat net iets met vocht op en moet je dus iets meer water gebruiken (op gevoel, tot het deeg goed voelt)

Beantwoorden
JE
Michelle 2020-11-19 09:07:48

Super leuk recept! Ik ga morgen de 4-5 uur variant uitproberen voor pizzarette thuis! Hoeveel normale pizza's geeft dit recept?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-11-22 09:53:51

Met dit recept kun je 4 'normale' pizza's maken.

Beantwoorden
ilovepizza 2021-03-21 16:30:27

o wist ik niet

Beantwoorden
IL
Jan 2020-09-19 23:44:31

Beste Rutger,

Maakt het uit welke Italiaanse bloem je gebruikt? Ik heb een type 00 bloem, zachte tarwe

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-09-21 12:31:14

Probeer wel een bloem te gebruiken die geschikt is voor pizza, focaccia en brood.

Beantwoorden
robert 2020-08-28 01:41:09

ik kan nergens meer droog gist vinden wel Instant Gist is dat zit daar verschil tussen die 2 ?

Beantwoorden
RO
Rutger 2020-08-31 08:59:12

Hoi. Op onderstaande pagina lees je alles over de verschillende soorten gist. Als er droge gist wordt genoemd wordt eigenlijk altijd instant gist bedoelt.

https://rutgerbakt.nl/bakhulp/alles-verse-gist-gedroogde-gist-instantgist/

Beantwoorden
Sietske 2020-08-16 05:49:20

Heerlijke pizza bedankt voor het recept ik heb 00 bloem gebruikt te koop in ah gekozen voor lang rijzen deeg perfect

Beantwoorden
SI
Rene 2020-08-15 13:41:44

Mijn deeg heb ik precies op de manier gemaakt, als wat er beschreven staat. Echter nadat ik de deeg opgebold heb en tevens heb laten rijzen op kamer temperatuur, zijn er van 4 bolletjes uiteindelijk een grote bol geworden door het rijzen.

Komt het omdat het bijvoorbeeld 25 graden in de woonkamer is?

Beantwoorden
RE
Rutger 2020-08-17 09:03:48

De warme temperatuur zorgt er voor dat het rijzen extra snel gaat. Het deeg hoeft dan korter te rijzen, anders rijst het te ver met wat jij beschrijft als resultaat.

Beantwoorden
Kirsten 2020-08-14 14:13:14

Ik heb voor de eerste keer ooit zelf dit pizzadeeg gemaakt samen met mijn dochtertje. Het deeg was heel gemakkelijk te maken en was bij ons helemaal niet plakkerig. We legden het wel op bakpapier. Ik koop nooit geen kant en klare meer want deze was veel lekkerder!

Beantwoorden
KI
Henk Jan 2020-08-09 20:50:38

Voor de tweede keer gemaakt.. Was weer wat plakkerig en daardoor moeilijk in vorm te krijgen.. Misschien teveel gerezen? En waar laat je het op rusten? Bakblik, bakpapier?

Beantwoorden
HE
Rutger 2020-08-10 12:04:25

Ik laat het meestal op een stuk bakpapier rusten. Met dit warme weer rijst het deeg wel sneller, het kan geen kwaad om het dan ook eerder in de koelkast te bewaren.

Beantwoorden
Emma 2020-08-05 09:10:48

Bak je ze onder in de oven of in het midden?
Ik heb hete lucht oven, hoeveel graden bakken dan?

Beantwoorden
EM
Rutger 2020-08-10 12:09:00

Je kunt dezelfde temperatuur aanhouden. Met hete lucht kun je de pizza gewoon in het midden van de oven bakken.

Beantwoorden
JP 2020-07-24 11:51:07

gedroogde gist is blijkbaar nergens verkrijgbaar momenteel, hoeveel verse gist zou je gebruiken in plaats van gedroogde?

Beantwoorden
JP
Barbara 2020-07-24 13:51:34

Volgens mij is de formule x3. Dus 7 gram droge gist is 21 gram verse gist.

Beantwoorden
BA
Rutger 2020-08-02 10:15:36

Dat klopt!

Beantwoorden
Rutger 2020-08-02 10:16:44

In dit artikel lees je alles over het omrekenen van gist: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/alles-verse-gist-gedroogde-gist-instantgist/

Beantwoorden
Steijn 2020-08-06 12:09:23

Bij gebruik van verse gist doe je 3x om de juiste hoeveelheid verse gist te gebruiken.
3gr droge gist = 9gr verse gist
7gr droge gist = 21gr verse gist

Beantwoorden
ST
Maarten 2020-08-14 08:41:40

Gist is prima online te verkrijgen. Ik gebruik zelf typo 00 bloem en gist van Caputo, dat is 1 van de beste Napolitaanse merken. En dat proef je echt terug. De olie zou ik pas echt de laatste minuut van het kneden toevoegen omdat je eerst je glutennetwerk wilt opbouwen.
De verhouding vers : gedroogd is 3:1.
Je hebt zoals het recept voorschrijft maar heel weinig gist nodig, laat het deeg eerst 1 uur rijzen, ballen vormen en dan een hele nacht of een hele dag in de koelkast rijzen om smaak te ontwikkelen

Beantwoorden
MA
Fatiha 2020-05-13 11:32:45

Hallo Rutger, dank voor het recept. Ik wil het straks gaan maken. Ik vraag me af of ik met dit recept een lekkere dikke bodem kan krijgen of zijn het de dunne Italiaanse pizzabodems?

Beantwoorden
FA
Rutger 2020-05-20 11:38:55

Het zijn meer de dunne Italiaanse pizza's.

Beantwoorden
Bianca Oskam Pichot du Plessis 2020-04-04 12:10:21

Ik heb het deeg klaar, opgebold en al. Ik wil morgen de pizza’s bakken. Kan ik het dan nu in de koelkast bewaren of moet ik het nu gelijk in de koelkast neerleggen

Beantwoorden
BI
Rutger 2020-04-14 10:00:19

Je kunt het dan gewoon bewaren in de koelkast.

Beantwoorden
Esther 2020-02-22 17:57:47

Rutger;
Als je het deeg voor 15 minuten laat rusten,
moet je het dan gewoon uit de koelkast zonder afdekking/folie laten?

Mvg,

Esther

Beantwoorden
ES
Rutger 2020-02-23 14:36:37

Je kunt het losjes afdekken met plasticfolie, maar het hoeft niet in de koelkast.

Beantwoorden
Anna 2020-02-07 13:06:19

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Beantwoorden
AN
joyce 2019-12-01 09:29:55

hoe lang kan je het deeg bewaren?
op kamer temperatuur of koelkast?

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-12-08 11:55:55

Dat ligt er aan welk recept je hebt gebruikt. Ik zou het niet langer dan een dag bewaren en dan in de koelkast.

Beantwoorden
Charlotte 2019-01-29 14:21:27

Hoi Rutger,

Kun je dit deeg ook invriezen? Wij zijn thuis maar met zijn tweetjes namelijk en vier pizza's is dan iets teveel van het goede ;-)

Beantwoorden
CH
Rutger 2019-02-03 09:47:46

Met pizzadeeg invriezen heb ik weinig ervaring. Je kunt wel het halve recept maken, voor 2 pizza's.

Beantwoorden
Mirthe 2020-01-11 13:12:33

Ik vries mijn pizzadeeg altijd 1, gaat super goed. Slim om het in aparte porties in te vriezen, dag ervoor uit de vriezer halen en laten ontdooien in de koelkast, uurtje voordat je begint op kamertemperatuur laten komen

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-01-14 09:16:24

Goede tip! Leuk om te horen dat dat zo goed lukt!

Beantwoorden
Jasmijn 2020-04-10 18:24:21

Doe je dit voor of na het rijzen?

Beantwoorden
JA
Doreth 2019-01-29 10:51:33

Hoi,
Wat heeft het voor toegevoegde waarde , van deeg dat je 4-5uur laat rijzen

Groetjes Doreth de Geus

Beantwoorden
DO
🍕 2019-01-29 16:19:22

Lees het nog een keer.

Beantwoorden
🍕
Rutger 2019-02-03 09:48:01

Het deeg ontwikkelt daardoor meer smaak.

Beantwoorden
Maarten 2020-08-14 08:43:32

De smaak! Er zijn pizzabakkers die hun deeg wel 48 uur laten rijzen en ontwikkelen. De gist doet het werk in het deeg en zorgt voor een prachtige smaakontwikkeling. Koken kost tijd :)

Beantwoorden
MA
Lieneke 2019-01-29 09:24:50

Zou je de bloem (bijv. voor de helft) kunnen vervangen door volkorenmeel, om er watf meer vezels in te verwerken?
Groetjes Lieneke

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-02-03 09:48:29

Dat kan denk ik wel, al zal je dan wel iets meer water nodig hebben.

Beantwoorden
Wies 2019-01-29 08:47:14

Hoi, mijn kids zijn tarwevrij dus ik bak veel met spelt bloem. Heb je daar ervaring mee?
Groetjes van Wies

Beantwoorden
WI
Rutger 2019-02-03 09:49:02

Je kunt dit recept ook met speltbloem maken. Enige is dat het iets minder elastisch wordt en dat je misschien iets meer water nodig hebt.

Beantwoorden
Barend 2019-01-29 08:44:28

Rutger;
Heb jij een recept voor hartige pencees / rondo's.
Goede werking maar weinig zoetkracht.
Met vriendelijke groeten,

Barend van Kooten

Beantwoorden
BA
Rutger 2019-02-03 09:49:13

Dat recept heb ik helaas niet.

Beantwoorden