Ingrediëntenlijst
  • Voor de makkelijke tomatensaus
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 ½ tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • Voor uitgebreidere tomatensaus
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd of ½ ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr)
  • 2 el verse basilicumblaadjes, fijngehakt of 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper

Een zelfgebakken pizza is niet compleet zonder zelfgemaakte tomatensaus. Tenzij je een pizza bianca maakt natuurlijk, dan kun je dit tomatensaus recept snel weer weg klikken. Een lekkere pizzasaus te kun je op twee verschillende manieren maken. De makkelijke tomatensaus is echt binnen twee minuten klaar. Met de andere versie ben je iets langer bezig, maar die geeft meer smaak aan pizza. Welke je neemt is aan jou. Beide zijn lekker, dus mislukken kan pizzarecept niet! Gebruik blikjes Italiaanse tomaten als je die kunt vinden, daarmee maak je de lekkerste pizzasaus! De iets uitgebreidere tomatensaus is trouwens ook heerlijk als simpele pastasaus!

Bereiding: Tomatensaus als pizzasaus

Voor de makkelijke tomatensaus meng de je oregano en wat peper en zout met de tomaten uit blik. Pureer het geheel kort met de staafmixer of in de blender en je bent klaar!

Voor de iets uitgebreidere tomatensaus verhit je een scheutje olijfolie in een steelpan. Fruit daar de knoflook en de gesnipperde sjalot of ui enkele minuten in aan. Voeg de tomatenstukjes toe en breng alles aan de kook. Laat de saus 20 tot 25 minuten zachtjes sudderen. Voeg aan het eind de kruiden toe. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer of in een blender tot een gladde tomatensaus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
Marloes 2019-02-05 17:53:14

Ziet er lekker uit en klinkt lekker, ga ik dit weekend proberen :)
Wel nog even een vraagje, kun je de saus ook invriezen?
Ik maak namelijk maar voor twee personen pizza en dan houd ik waarschijnlijk nog saus over.

Alvast bedankt :)

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-02-11 10:43:06

Je kunt de saus heel goed invriezen!

Beantwoorden
Arjen 2019-02-01 17:55:57

Ik maak het al jaren maar mis hier de suiker (flink strooien)
Iets inkoken en je hebt ook een heerlijke tapenade 😋

Beantwoorden
AR
Rutger 2019-02-03 09:32:43

Je kunt er voor kiezen om inderdaad iets suiker toe te voegen, maar van mij mag de saus nog wel iets aan de zure kant blijven.

Beantwoorden