Dit pinsa margherita recept moet je zeker eens proberen! Het is een heerlijke optie als je van pizza margherita houdt, maar eens wat anders wilt proberen. Voor deze pinsa margherita gebruik ik mijn basisrecept voor pinsa. Met dat recept kun je alle kanten op.

Pinsa margherita - Recept

Margherita is één van de simpelste toppings voor je pinsa, maar wel een hele lekkere. De topping van deze pinsa margherita bestaat uit zelfgemaakte tomatensaus en mozzarella. Na het bakken wordt de pinsa gegarneerd met blaadjes verse basilicum. Heerlijk!

Met dit recept maak je 4 pinsa’s margherita.

Pinsa margherita - Recept

Wat is een pinsa margherita?

Deze pinsa romana margherita is afgeleid van de bekende pizza margherita. Margherita is typisch Napolitaans. Sterker nog, het is een van de weinige officiële Napolitaanse pizza’s. De pinsa margherita uit dit recept bevat alles wat je verwacht: mozzarella, tomaten(saus) en verse basilicum. 

De naam van de pizza of pinsa Margherita is terug te leiden tot de Italiaanse koningin Margherita, de vrouw van koning Umberto I. Koningin Margherita kreeg tijdens een bezoek aan Napels in 1889 de lokale specialiteit, pizza, aangeboden. De versie met tomaten, mozzarella en basilicum was haar favoriet en vanaf dat moment werd deze lekkernij Margherita genoemd.

Pinsa margherita - Recept

Variatietip voor pinsa margherita

Wil je deze pinsa margherita nog lekkerder maken? Beleg ‘m dan bijvoorbeeld voor of na het bakken met gehalveerde cherrytomaatjes. Garneer de pizza na het bakken met een handje rucola of verdeel wat zelfgemaakte pesto over de pinsa. Het is dan geen ‘echte’ margherita meer, maar wel een hele lekkere pinsa. 

Ingrediëntenlijst
kinderbakboek banner desk
kinderbakboek banner mob

Zelf pinsa romana margherita maken 

Voor dit pinsa margherita recept gebruik ik voorgebakken pinsa’s die ik heb gemaakt met mijn pinsa recept

Verwarm de oven voor op 250 °C. 

Verdeel de tomatensaus over de pinsabodems. Dit gaat het makkelijkst door de saus met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de pinsa’s te strijken. Omdat het deeg natuurlijk niet helemaal glad is na het bakken, gaat dit iets lastiger dan bij een pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de tomatensaus. 

Bak de pinsa’s 5-8 minuten. Net als bij het basisrecept kun je de pinsa op een pizzasteen (af)bakken. Je kunt ‘m ook gewoon op een bakplaat in de oven schuiven. De pinsa is klaar als de zijkant goudbruin is en de mozzarella goed is gesmolten. Verdeel wat blaadjes verse basilicum over de pinsa margherita en serveer ‘m direct.  

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.