Een Turks brood pizza is ideaal om je koelkast mee leeg te maken, want eigenlijk is alles er wel lekker op. Restjes vlees of vis, verschillende soorten groenten en bijna elke kaas smaken heerlijk op een pizza van Turks brood. Beleg het brood zo dik of dun als jij lekker vindt, in tegenstelling tot een gewone pizza hoef je hier niet bang te zijn dat de bodem niet goed gaar wordt. Voor dit recept heb ik er voor gekozen om de Turks brood pizza te beleggen met gegrilde groenten, dat is één van mijn favoriete toppingen. Je gebruikt als bodem voor de pizza Turks brood. Die kun je zelf bakken met dit Turks brood recept of gewoon kopen bij de Turkse bakker. Met dit recept kun je 2 Turks brood pizza’s maken, waar je met 4 personen van kunt genieten.

Turks brood pizza recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de gegrilde groenten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • zout
  • olijfolie
Broodbakbol banner desktop

Pizza van Turks brood maken

Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Bestrooi ze met wat zout en laat ze in een vergiet 1 uur zweten. Dep de plakjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met een scheutje olijfolie en gril ze in een grillpan. Snijd de paprika in grove stukken en gril hem ook.

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het brood doormidden en leg de 2 helften met de doorgesneden kant omhoog op de bakplaat. Bestrijk het brood met de tomatensaus en verdeel de gegrilde groenten daarover. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel die over de groenten.

Bak de broodpizza’s 15 tot 20 minuten en serveer ze direct.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (0)

U kunt niet meer reageren.