Flammkuchen vega maken? Geen probleem! Met flammkuchen kun je alle kanten op en er zijn ook heel veel lekkere vegetarische toppings mogelijk. In dit artikel deel ik een heerlijk recept voor een vegetarische variant met feta en rode puntpaprika.

Voor dit recept gebruik ik een zelfgemaakte bodem. Hier kun je mijn flammkuchendeeg recept voor gebruiken! Heb je weinig tijd of ben je op zoek naar een super makkelijke maaltijd? Dan kun je ook voor koelvers flammkuchendeeg kiezen; dat deeg is direct klaar om te gebruiken.

Met dit recept maak je 4 vegetarische flammkuchen.

Vegetarische flammkuchen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vegetarische flammkuchen
  • 250 gr crème fraiche
  • 3 rode puntpaprika’s, in ringen
  • 2 (rode) uien, in halve ringen
  • 400 gram feta, verkruimeld
  • peper
  • verse rucola
Masterclass karamel mobiel

Zelf vegetarische flammkuchen maken

Maak het deeg als beschreven staat in mijn basisrecept voor flammkuchendeeg.

Verwarm de oven na het rijzen van het deeg voor op 250 ⁰C, bij voorkeur met pizzasteen.

Verdeel het deeg in vieren en rol elk stuk op een licht bebloemd werkblad tot een ovale lap van niet dikker dan 2-3 millimeter. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrijk de deegbodems met de crème fraîche.

Verdeel voor de vegetarische versie de feta, paprika en uienringen over de crème fraîche en breng op smaak met peper.

Flammkuchen bakken

Bak de flammkuchen op de hete pizzasteen in 10-15 minuten knapperig en serveer direct. Garneer de vegetarische flammkuchen voor het serveren met rucola.

Meer inspiratie voor vegetarische variant

Ben je op zoek naar meer lekkere vega flammkuchen? Beleg je flammkuchen dan eens met hele dunne plakjes rode biet, geitenkaas en walnoten. Of gebruik een topping van gebakken champignons, prei en wat oude kaas.

Algemene flammkuchen inspiratie? Bekijk dan ook eens de volgende artikelen:

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
Merel 2021-07-06 10:13:10

Kan je het ook een dag van te voren maken? En dan koud serveren? Of wordt het dan te taai?

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-07-13 09:36:45

Dat is niet zo lekker. Even oppiepen in de oven kan nog wel denk ik, maar het lekkerste is versgebakken.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.