Het beleggen van deze pizza met rauwe ham wordt eigenlijk vooral na het bakken gedaan. In de oven gaan enkel het pizzadeeg met de tomatensaus. Na het bakken wordt de pizza afgemaakt met rucola, rauwe ham, stukken buffelmozzarella en schilfers Parmezaanse kaas. Heerlijk! Met dit recept kun je 4 pizza’s maken.

- Voor de pizza
- 1 recept pizzadeeg
- semolina of bloem, voor het werkblad
- 1 recept pizzasaus
- Verder nodig
- 75 gr rucola
- 2 bollen buffelmozzarella
- 250 gr rauwe (Italiaanse) ham
- 75 gr Parmazaanse kaas, in schilfers geschaafd
Pizza met rauwe ham, buffelmozzarella en Parmazaanse kaas
Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.
Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Schep wat van de tomatensaus op het deeg en strijk dit met de bolle kant van een lepel uit. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza 10-15 minuten.
Bedek de pizza na het bakken met rucola. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die er samen met de rauwe ham over. Bestrooi alles tot slot met de schilfers Parmezaanse kaas.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.