Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • 75 gr rucola
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 250 gr rauwe (Italiaanse) ham
  • 75 gr Parmazaanse kaas, in schilfers geschaafd
tartelettes cursus desktop banner
tartelettes cursus mobiel banner

Het beleggen van deze pizza met rauwe ham wordt eigenlijk vooral na het bakken gedaan. In de oven gaan enkel het pizzadeeg met de tomatensaus. Na het bakken wordt de pizza afgemaakt met rucola, rauwe ham, stukken buffelmozzarella en schilfers Parmezaanse kaas. Heerlijk! Met dit recept kun je 4 pizza’s maken.

Pizza met rauwe ham, buffelmozzarella en Parmazaanse kaas

Pizza met rauwe ham, buffelmozzarella en Parmazaanse kaas

Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Schep wat van de tomatensaus op het deeg en strijk dit met de bolle kant van een lepel uit. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza 10-15 minuten.

Bedek de pizza na het bakken met rucola. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die er samen met de rauwe ham over. Bestrooi alles tot slot met de schilfers Parmezaanse kaas.

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Bekijk voordat je een reactie achterlaat eerst de veelgestelde bakvragen en de eerdere reacties.
Reacties (1)
Maikel 2021-10-17 19:03:00

Vlies dun, 300 graden Kamado 👍

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-10-18 08:14:24

Heerlijk!

Beantwoorden