Ingrediëntenlijst

De bekendste pizza, die bij elke pizzeria wel op de kaart staat, is de pizza margherita. Deze simpele pizza bevat slechts weinig ingrediënten. Tomatensaus, mozzarella en basilicum. Meer heb je eigenlijk niet nodig voor deze heerlijke pizza. Je kunt er voordat het deeg de oven in gaat nog wat extra Parmezaanse kaas overheen strooien. Of beleg ‘m met extra kersttomaatjes. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op de tomatensaus. Met dit pizzarecept bak je 4 pizza’s.

Pizza margherita bakken – recept

Bereiding: Pizza margherita

Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Schep wat van de tomatensaus op het deeg en strijk dit met de bolle kant van een lepel uit. Bedek de saus met plakjes mozzarella. .

Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza margherita 10-15 minuten. Garneer de pizza direct uit de oven met de basilicumblaadjes.

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)