Ingrediëntenlijst
  • Voor de gegrilde aubergines
  • 1-2 aubergines
  • zout
  • olijfolie
  • Voor de pizza
  • 1 recept pizzadeeg semolina of bloem, voor het werkblad
  • 1 recept pizzasaus
  • 2 bollen mozzarella à 125 gram, in plakjes
  • 75 gr Parmazaanse kaas, geraspt
  • blaadjes verse basilicum

Door aubergine eerst te grillen voordat je deze als pizza topping gebruikt wordt hij veel lekkerder van smaak. In combinatie met de tomatensaus en twee soorten kaas levert dat een onwijs lekkere pizza op!

Pizza met gegrilde aubergine

Bereiding: Pizza met gegrilde aubergine

Maak het deeg volgens dit recept voor pizza deeg. Verdeel het deeg in 4 bollen en laat deze rijzen.

Was de aubergine en snijd deze in plakken van een halve centimeter dik. Bestrooi de aubergineplakken met wat zout en laat deze een half uur ‘zweten’ in een vergiet. Dep de aubergine vervolgens goed droog met wat keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide zijden, in totaal ongeveer 5 minuten. Laat de plakken afkoelen.

Verwarm de oven, bij voorkeur met pizzasteen (anders met een bakplaat erin), voor op 250 ⁰C. Bestrooi het werkblad met semolina of bloem en druk elk deegbolletje met je handen uit tot een cirkel van ongeveer 30 centimeter. Als je dit lastig vindt, kun je ook een deegroller gebruiken. Leg het deeg met voldoende semolina of bloem eronder op een (snij)plank, zodat je deze straks gemakkelijk in de oven kunt laten glijden. Schep wat van de tomatensaus op het deeg en strijk dit met de bolle kant van een lepel uit. Bedek de saus met plakken gegrilde aubergine en daarop de plakjes mozzarella. Bestrooi alles tot slot met de Parmazaanse kaas. Schuif de pizza op de hete ovensteen of bakplaat en bak de pizza met aubergine 10-15 minuten. Garneer de pizza direct uit de oven met de basilicumblaadjes.

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)