Deze pindakaas-banaanrepen komen uit het boek van Chickslovefood: Chickslovefood het meal planning-kookboek. Hierin delen Elise en Nina lekkere en simpele recepten met maximaal 5 ingrediënten. De recepten kan je van te voren klaarmaken en zijn over het algemeen ook goed te bewaren. Het boek staat vol met recepten die verrassend makkelijk te maken zijn. Mijn keuze viel op deze repen omdat ze er erg aantrekke­­­­lijk uit zagen en de combinatie van pindakaas met banaan altijd goed is!­­­­

Pindakaas-banaanrepen
Ingrediëntenlijst
  • Voor de repen
  • 2 bananen
  • 5 el pindakaas
  • 75 gr havermout
  • 1 kleine hand walnoten
  • 30 gr pure chocolade, minimaal 70 % cacaogehalte
Broodbakbol banner desktop
Broodbakbol banner mobiel

Bereiding: Pindakaas-banaanrepen

Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.

Doe de bananen en de pindakaas in de kom van een keukenmachine en mix ze door elkaar.  Voeg de havermout toe en maal nog eens kort. Schep het mengsel in een kleine met bakpapier beklede ovenschaal (ik gebruikte een broodvorm), druk met een lepel aan en maak de bovenkant glad.

Hak de walnoten in kleinere stukjes en druk de noten op de bovenkant van het pindakaas-banaanmengsel. Hak de chocolade in stukjes en druk deze ook in het mengsel. Schuif de vorm de oven in en bak 20 minuten.

Haal dan uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd in 6 stukken.

Tip: Je kunt de repen in een afsluitbare bak zo’n drie dagen bewaren in je keukenkast. De repen zijn ook heel goed in te vriezen.

Nieuwsgierig geworden naar Chickslovefood, het meal planning-kookboek? Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (3)
jonna@burgertrutjes 2017-01-07 10:47:15

Oh wat een goddelijke combinatie! Dit ga ik maken binnenkort.

Beantwoorden
JO
Zoraida 2017-01-17 14:14:42

Ik heb de pindakaas- banaanreep gemaakt kun je ze ook in vriezen ? Ze zijn erg lekker en vullen goed

Beantwoorden
ZO
Rutger 2017-01-18 15:35:24

Zelf heb ik invriezen nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan hoor!

Beantwoorden
Adriana 2017-10-09 22:16:08

Hallo Rutger, zijn de lepels pindakaas afgestreken,of moeten het volle lepels zijn?

Beantwoorden
AD
Rutger 2017-10-11 11:42:20

Zelf heb ik ze redelijk vol genomen, dat was erg lekker.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.