- Voor de repen
- 2 bananen
- 5 el pindakaas
- 75 gr havermout
- 1 kleine hand walnoten
- 30 gr pure chocolade, minimaal 70 % cacaogehalte
Deze pindakaas-banaanrepen komen uit het boek van Chickslovefood: Chickslovefood het meal planning-kookboek. Hierin delen Elise en Nina lekkere en simpele recepten met maximaal 5 ingrediënten. De recepten kan je van te voren klaarmaken en zijn over het algemeen ook goed te bewaren. Het boek staat vol met recepten die verrassend makkelijk te maken zijn. Mijn keuze viel op deze repen omdat ze er erg aantrekkelijk uit zagen en de combinatie van pindakaas met banaan altijd goed is!
Bereiding: Pindakaas-banaanrepen
Verwarm de oven voor op 175 ⁰C.
Doe de bananen en de pindakaas in de kom van een keukenmachine en mix ze door elkaar. Voeg de havermout toe en maal nog eens kort. Schep het mengsel in een kleine met bakpapier beklede ovenschaal (ik gebruikte een broodvorm), druk met een lepel aan en maak de bovenkant glad.
Hak de walnoten in kleinere stukjes en druk de noten op de bovenkant van het pindakaas-banaanmengsel. Hak de chocolade in stukjes en druk deze ook in het mengsel. Schuif de vorm de oven in en bak 20 minuten.
Haal dan uit de oven, laat volledig afkoelen en snijd in 6 stukken.
Tip: Je kunt de repen in een afsluitbare bak zo’n drie dagen bewaren in je keukenkast. De repen zijn ook heel goed in te vriezen.
Nieuwsgierig geworden naar Chickslovefood, het meal planning-kookboek? Kijk hier voor meer informatie.
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Oh wat een goddelijke combinatie! Dit ga ik maken binnenkort.
BeantwoordenIk heb de pindakaas- banaanreep gemaakt kun je ze ook in vriezen ? Ze zijn erg lekker en vullen goed
Beantwoorden
Hallo Rutger, zijn de lepels pindakaas afgestreken,of moeten het volle lepels zijn?
Beantwoorden