Croissant au chocolat, pain au chocolat, chocolatines of koffiekoeken met chocolade: hoe je deze chocoladebroodjes ook noemt, veel mensen krijgen bij één hap van deze zoete broodjes al direct een heerlijk vakantiegevoel. Wist je dat je echt niet op vakantie hoeft voor deze chocoladebroodjes? Met dit recept kun je heel eenvoudig zelf chocoladebroodjes maken met croissantdeeg, ook wel gerezen bladerdeeg genoemd.
Eerder al deelde ik dit croissant recept met bakvideo waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je croissantdeeg maakt en hoe je daar de lekkerste croissants van kunt maken. Met dat deeg kun je ook superlekkere chocoladebroodjes maken. Voor de chocoladevulling kun je bijvoorbeeld deze chocoladestaafjes gebruiken. Deze staafjes zijn bakvast en zullen dus ook minder wegsmelten in je broodje dan gewone chocolade. Je kunt ook van een reep pure chocolade stukjes/reepjes hakken en die gebruiken als vulling. Welke manier je ook kiest, van deze chocoladebroodjes ga je heel erg blij worden!
Met dit recept kun je 12 chocoladebroodjes bakken.
- Voor de chocoladebroodjes
- 1 recept croissantdeeg
- 24 bakvaste chocoladestaafjes
- Verder nodig
- bloem, voor het werkblad
- 1 ei, losgeklopt
Zelf chocoladebroodjes maken
Maak het croissantdeeg volgens de aanwijzingen in dit croissant recept en laat het na de laatste keer vouwen minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van 32×48 centimeter. Snijd het deeg in de lengte eenmaal doormidden, zodat er twee banen van 16 centimeter ontstaan. Snijd deze banen in stukken van 8 centimeter breed. Je hebt nu dus 12 deeglapjes van 8×16 centimeter. Leg een chocolastaafje aan de onderkant van een deeglapje (aan de korte kant) en rol het deeg om de chocolade heen tot deze helemaal bedekt is. Leg dan een tweede chocoladestaafje op het deeg en rol het deeg verder op. Leg het deeg met de naad aan de onderkant en met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek de chocoladebroodjes losjes af met plasticfolie en laat het ze 1½ -2 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats. De ideale rijstemperatuur is 23-27° C. Vooral niet warmer, dan smelt de boter en worden de laagjes minder mooi.
Chocoladebroodjes bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de gerezen chocoladebroodjes met het losgeklopte ei en bak ze vervolgens 17-22 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.