Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 400 gr bloem
  • 8 gr zout
  • 7 gr gedroogde gist
  • 240 ml melk, lauwwarm
  • 60 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 15 gr suiker
  • Voor de afwerking
  • 500 gr bruine basterdsuiker
  • 1 citroen, rasp
  • 1 el kaneelpoeder

Zoals iedere maand bak ik weer één van jullie verzoeknummers! Vorige maand kwamen er veel verzoeken voor deze Zeeuwse lekkernij: bolussen! Toen ik ooit begon met het bakken van bolussen ging het niet gelijk vlekkeloos. Ik vond de Zeeuwse bolussen vaak droog, terwijl ze juist lekker sappig en kleverig horen te zijn. Tot ik op de tip stuitte om de bolussen heel heet en kort te bakken. Dit werkt echt perfect! Ik bakte deze bolussen ook tijdens de broodaflevering van Heel Holland Bakt en de jury was er erg tevreden over.

Wat willen jullie dat ik volgende maand bak?

Ruger-Bakt-wat-jij-wilt

 

Bereiding: Zeeuwse bolussen

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en kneed dit minimaal 10 minuten door. Het deeg is vrij plakkerig; het kneden gaat daarom het makkelijkst met een mixer met deeghaken. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Meng de basterdsuiker met de citroenrasp en het kaneelpoeder. Verdeel dit mengsel op het werkblad. Kneed het deeg kort door en verdeel het in bolletjes van ongeveer 65 gram. Rol ze door een deel van het basterdsuikermengsel en laat ze 5 minuten rusten. Rol de deegbolletjes vervolgens in de suiker uit tot strengen van ongeveer 40 centimeter. Zorg ervoor dat de deegstrengen goed bedekt raken met de rest van het basterdsuikermengsel. Maak de bolusvorm door in het midden te beginnen met oprollen en de sliert zo verder om zichzelf heen te draaien. Stop de uiteinden onder de bolussen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de bolussen 1 uur rijzen op een warme plaats.

De bolussen bakken

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Bak de bolussen 7 tot 9 minuten. Let goed op dat de suiker die los ligt niet gaat karamelliseren: als dat gebeurt zijn de bolussen waarschijnlijk al gaar. Neem de bakplaat uit de oven en zorg ervoor dat je een tweede met bakpapier beklede plaat klaar hebt staan. Leg deze op de bolussen en keer de bakplaten snel om. Laat de Zeeuwse bolussen zo verder afkoelen.

Foto: Harold Pereira

 

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (39)
Peggy 2018-10-07 11:01:34

Gisteren gebakken en er 1 gegeten die was heerlijk maar vanochtend er nog 1 gegeten en die was nog veel lekkerder! Super recept!

Beantwoorden
PE
Cristina 2018-08-17 10:12:12

Bedankt voor je heerlijke recept, helaas hebben ze hier in Hongarije geen basterdsuiker, diverse andere soorten suiker geprobeerd maar dat was geen succes! Dus vraag vrienden en kennissen om het mee te brengen wanneer ze hierheen komen. Heerlijk, deze en droppies zijn een gemis,maar de bolussen zijn lekker opgelost ;-)

Beantwoorden
CR
Rutger 2018-08-20 13:54:50

Supertof! Geniet er daar van!

Beantwoorden
Mariska 2018-06-19 18:37:10

Net gemaakt en geproefd toen ze nog een beetje warm waren: perfect gelukt en ontzettend lekker! Bedankt voor het recept!

Beantwoorden
MA
Laura 2018-05-04 10:56:57

Super lekker, bedankt voor het recept. Had niet gedacht dat ze maar zo kort moesten bakken maar ze waren heerlijk.. zeker toen ze nog een beetje warm waren..

Beantwoorden
LA
petra 2018-04-30 13:18:11

het is voortreffelijk gegaan met aquafaba en amandel melk en plantaardige boter dus ipv 1 ei 3 eetlepel aquafaba

Beantwoorden
PE
Rutger 2018-05-07 12:00:05

Wat leuk om te horen!

Beantwoorden
petra 2018-04-30 08:03:34

ik ga deze recept proberen om deze bolussen vegan te maken de ei daar vervang ik voor aquafaba ( kikkerertenvocht) melk vervang ik voor plantaardige melk en boter voor plantaardige boter hopelijk ga het me lukken :-)

Beantwoorden
PE
John 2018-04-29 20:57:02

Dat zijn er gevaarlijk veel ?. Dankjewel voor jouw reactie.

Beantwoorden
JO
John 2018-04-28 23:46:27

Hoeveel bolussen komen uit dit recept? Lijkt me heerlijk om als geboren Zeeuw, wonend in Californië, bolussen te bakken en te verorberen. Zat eral een hele week aan te denken kwam dit recept tegen. Alvast bedankt.

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-04-29 17:19:52

Je haalt zo'n 12 bolussen uit dit recept.

Beantwoorden
Mellaney 2018-03-27 13:19:36

Gister avond het dubbele recept gemaakt voor de paasbrunch op werk vandaag. Iedereen vond ze heerlijk en meerdere vragen gehad naar het recept! ;)
Ik heb ze 6 minuten gebakken op 250 graden hete lucht en warm uit de oven smaakten ze ook echt heerlijk!!

Beantwoorden
ME
Linda 2018-01-24 20:11:37

Voor een spreekbeurt van mijn dochter over zeeland bolussen gebakken. Nooit eerder gedaan maar ze zijn mooi geworden en plakkerig. Dat worden plakkerige handen in de klas!!!! Heb er 1 geproefd en was heerlijk. Ga ze nog een keer bakken voor thuis.

Beantwoorden
LI
Rutger 2018-01-28 13:37:12

Superleuk!

Beantwoorden
John 2018-04-28 23:51:08

Wij kregen ze altijd van de warme bakker.. Zo uit de papieren zak waar dan een stukje vanaf werd gescheurd en om de bolus werd gevouwen. Als een soort handvatje zeg maar. Heerlijk nostalgische manier van bolussen eten.

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-04-29 17:18:31

Klinkt als een heerlijke herinnering!

Beantwoorden
Wil Hagen 2018-01-10 15:28:54

Wil graag een volkorenbrood bakken heb je hier een goed recept voor.

Groetjes Wil en bedankt.

Beantwoorden
WI
Rutger 2018-01-15 00:16:51

Puur volkoren brood staat inderdaad nog niet online, al komt deze er wel dicht bij in de buurt!

https://www.rutgerbakt.nl/recept-speltbrood-met-walnoten/

Beantwoorden
Karin maas 2017-11-08 13:26:11

Hoi Rutger, mijn zoontje heeft een intolerantie voor koemelk en mag ook geen eiwit. Ik heb al sojameel gebruikt en ipv ei, een scheutje spa rood voor de lucht. Heb jij verder nog tips?

Groetjes Karin

Beantwoorden
KA
Rutger 2017-11-12 13:07:36

Helaas heb ik daar te weinig ervaring mee om goede tips te kunnen geven.

Beantwoorden
petra 2018-04-30 12:24:33

je kan plantaardige melk gebruiken en aquafaba ( kikkerwtenvocht uit potje op kloppen tot witte schuim en het pieken heeft en niet als je onderste boven houd er niet uit valt dan 3 eetlepel aquafaba er bij doen het gaat prima zo

Beantwoorden
PE
Wendy Koster 2017-10-29 15:32:35

Ik heb deze bolussen vanmiddag gebakken en wat zijn ze lekker!!! Ik heb ze wel gebakken in een combi magnetron oven dus dat gaat niet altijd even goed maar ze waren heel goed gelukt. Bedankt Rutger voor het fijne recept!

Beantwoorden
WE
Rutger 2017-10-30 12:24:48

Graag gedaan! Geniet er van!

Beantwoorden
Annelies 2017-09-18 14:18:56

Ze komen net uit de oven en ruiken heerlijk! Ik twijfelde eerst over die citroenrasp, maar nu ik het erin gedaan heb snap ik hoe die de smaak helemaal afmaakt! Bedankt voor het recept.

Beantwoorden
AN
Margriet 2017-07-13 17:11:22

Hallo Rutger,
Ik ben op zoek naar een recept voor een luchtige cake/taart bodem. Bij een goede banketbakker is een slagroomtaart soms heel luchtig.
Heb je zo'n recept?

Hartelijk dank!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-07-19 23:09:27

Met dit recept kun je een luchtig biscuit bakken: http://www.rutgerbakt.nl/how-to-biscuitbeslag/ De taarten van de bakker zijn bijna altijd met mixen gemaakt, waar veel hulpstoffen in zitten om een mooie stabiele luchtige taart te bakken. Zonder die mix is het lastig om hem zelf zo te krijgen.

Beantwoorden
Jos Meissen 2017-07-20 09:25:07

Al geruime tijd ben ik op zoek naar het recept van "echte slagroom". Slagroom zoals goede patissiers die gebruiken voor bijv moorkoppen en slagroomtaart.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-07-23 12:37:10

Echte slagroom die bakkers gebruiken bevat een hoger percentage vet dan de slagroom die je in de supermarkt kunt kopen. Dat geeft het grote verschil in smaak en textuur van de slagroom. Bij groothandels en in sommige biologische winkels (en boerderijwinkels) kun je slagroom met 35-40 % vet kopen, die geeft dat lekkere resultaat. Ook kun je aan het eind van het slagroom kloppen wat mascarpone door de room heen kloppen, dat benadert de smaak en textuur van de 'echte' slagroom ook redelijk.

Beantwoorden
jos meissen 2017-07-23 16:17:51

Bedankt.

Beantwoorden
JO
Vrouwgje 2018-03-16 14:46:41

Hoi Rutger,

Onze zoon wil maandag as trakteren op deze bolussen. Maar.... ik heb er dan nogal wat nodig. Stuk of 40. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Deeg tegelijk maken, dus x 4 of niet? En hoe zit het dan met rijzen?

Bedankt alvast voor je antwoord. In afwachting daarop ga ik alvast 1 x je recept maken.

Groeten,
Vrouwgje

Beantwoorden
VR
Rutger 2018-03-19 11:59:09

Ik zou het deeg zeker in 1 keer maken. Het vormen kun je dan in 2 delen doen. Een kwartier langer of korter rijzen maakt niet heel veel uit.

Beantwoorden
wilja 2017-06-13 18:05:11

omg, wat een enig blog! en wat een zalige recepten en leuke verhalen en goede tips!! keep it coming! :)

Beantwoorden
WI
Rutger 2017-06-19 10:00:43

Dankjewel!

Beantwoorden
Carolijn 2017-05-19 14:29:22

Hoe kan je deze bolussen tarwe en melk/lactose vrij maken?? En hoeveel heb je nodig voor 1 persoon 400,gram lijkt me erg veel
Hoor t graag

Beantwoorden
CA
Rutger 2017-05-26 11:07:25

Je kan de melk door water of bijvoorbeeld sojamelk vervangen en de boter door margarine. De smaak wordt wel iets anders. Voor 1 persoon kan je af met 1/4 van het recept, maar je kunt ze ook heel goed invriezen, dus ik zou er wat meer maken.

Beantwoorden
Nicole 2017-05-05 06:10:15

Ik wil de bolussen vanavond bakken.
Hoe kan ik ze het beste laten rijzen, mijn kachel is inmiddels uit.
Hoeveel bolussen bak je met dit recept?

Beantwoorden
NI
Rutger 2017-05-05 09:52:03

Hoi,
Je haalt ongeveer 12 bolussen uit het recept. Je kan ook in een (koude) oven een bak heet water zetten, daar een rooster boven en de bolussen daar boven laten rijzen.

Beantwoorden
Nicole 2017-05-05 13:26:25

Hoe lang kan je de bolussen bewaren en hoe bewaar je ze het beste.
Ik twijfel namelijk of ik de hele hoeveelheid zal bakken of de helft.

Beantwoorden
NI
Rutger 2017-05-09 01:32:02

Ze zijn op de dag zelf het lekkerst. De dag er na ook nog wel, maar daarna worden ze wel wat taaier en droger. Je kunt ze wel heel goed invriezen!

Beantwoorden
Marion 2018-03-02 17:52:59

Hoi, ik heb ze de vorige keer na het afkoelen bewaard in een vacuüm getrokken plastic zak, dicht tegen elkaar aan. Zo waren ze de dagen erna ook nog heerlijk om te eten. Goed recept Rutger!

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-03-04 21:25:06

Dankjewel! En een goede tip!

Beantwoorden
Lisa 2017-04-30 18:25:24

Dag Rutger,
Ik ben benieuwd naar wat lekkere lactosevrije recepten. Ik neem bijna iedere week wel een zelfgebakken taart of zoetigheid mee naar mijn werk. Nu we een nieuwe collega hebben die lactose-intolerant is zou ik graag voor haar ook zo nu en dan iets mee willen nemen. Dus mocht je nog iets zoeken om te maken voor je verzoek blog, dan graag iets lactosevrij?

Ps. Mijn collega's zijn zeer blij met mijn aanschaf van jou bakbijbel? En ik natuurlijk ook!

Beantwoorden
LI
Anne 2017-03-31 10:33:01

Rutger, ik was benieuwd hoeveel bolussen je uit dit recept kunt halen?

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-03-31 14:06:47

Hoi! Ongeveer 16 bolussen kan je er mee maken!

Beantwoorden
Cornelie 2017-03-18 22:22:57

Vandaag heb ik voor de 4e keer deze bolussen gebakken, inderdaad kort en heet! 480 Fahrenheit in mijn geval, want ik woon sinds een paar jaar in Canada. Bolussen was één van die dingen die ik hier miste maar met dit recept is dat dus verleden tijd. Ze zijn echt héérlijk! En ook onze Canadese vrienden likken hun vingers er bij af, super leuk! 't Is voor hun weer eens wat anders dan een 'cinnamon roll'.
Bedankt!

Beantwoorden
CO
Jos Meissen 2017-03-19 11:29:25

Geachte,...

Helaas heb ik het bericht van vorige maand niet ontvangen. Het betrof hier het bakken van Zeeuwse bolussen.
Graag ontvang ik dit bericht alsnog en groet,

Jos Meissen

Beantwoorden
JO
Marjon 2017-03-19 17:54:22

Zoek even terug naar 4 november 2016. (Toen werd het bericht geplaatst)
Anders even bij zoeken Zeeuwse bolussen intikken. Dan kun je ze toch maken.
Smakelijk eten

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-03-20 08:05:01

Hallo Jos! Bedoel je het bericht over welke bloem er gebruikt wordt? Ik gebruik tarwebloem die ik meestal bij de molen koop, maar met patentbloem kan het ook prima.

Beantwoorden
Jos 2017-03-20 10:18:20

Kan ik de hoeveelheden in het recept halveren.

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-03-20 19:23:03

Zeker! Dat gaat prima!

Beantwoorden
Jos M 2017-03-09 15:12:44

Hallo allemaal, wat voor bloem wordt er voor bolussen gebruikt. Vandaag heb ik ze voor het eerst gemaak van patentbloem. resultaat was een beetje droge bolussen.

Beantwoorden
JO
Ohmydish 2017-01-29 22:28:37

Deze zie ik wel eens bij de bakker liggen, goed recept om ze eens zelf te maken!

Beantwoorden
OH
Francijn Brouwer 2017-01-29 16:12:05

Ze waren super heerlijk, Rutger! Het eerste recept waarmee ze smaken zoals vroeger in Zeeland.

Beantwoorden
FR
Rutger 2017-02-01 11:01:56

Wat goed om te horen! Leuk!

Beantwoorden
E.Geerts 2017-01-18 15:57:02

Lekker zijn de bolussen. Kun je een keer ouderwetse hazelnoot taart maken. Met moccaroom en plakkerige hazelnoot schuim. Vroeger maakte ze die, je kunt ze nu nergens meer kopen. Zelf maken dus.

Beantwoorden
E.
Paulien 2017-01-17 22:22:14

Wat gebruik je voor bakpapier. Dat van mij vliegt verbrand vanaf 220 graden.

Ga ze zeker proberen. Eerdere pogingen van andere recepten waren nooit kleverig.

Beantwoorden
PA
Rutger 2017-01-18 15:33:54

Hoi! Ik gebruik gewoon het standaard bakpapier uit de supermarkt. Dat is nog nooit verbrand bij mij. Wel wat verkleurd, maar dat maakt verder niet uit.

Beantwoorden
Nina 2016-12-20 10:35:26

Ivm de bakplanning ( ik heb maar 1 oven, hahaha ); zou je het deeg ook al een avond van te voren kunnen maken zodat het de hele nacht rijst ( buiten de koelkast ) of komt dit niet te goede van het eindresultaat?

Beantwoorden
NI
Rutger 2016-12-20 11:26:04

Hoi! Je kan proberen het deeg een nacht in de koelkast te bewaren. Op kamertemperatuur wordt het te warm waardoor het teveel rijst.

Beantwoorden
Annemieke 2018-10-10 19:40:19

Dag Rutger,
Graag ontvang ik de naam van je bakbijbel.
Hebben toen genoten... mn dit jaar overleden Moeder (dus hele mooie herinneringen) en ik van je HHBakt avontuur en hoop dat je hieruit heel veel bizondere momenten/avonturen hebt kunnen beleven en nog.

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-10-15 10:33:52

Hallo Nina. Mijn boek heet bakbijbel, meer informatie vind je hieronder. Sterkte en hopelijk haal je veel fijne momenten uit het bakken!
https://www.bol.com/nl/p/bakbijbel/9200000040653635/?Referrer=ADVNLPPceff2500cdbf9297000592b519000036691&utm_source=36691&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl

Beantwoorden
Nina 2016-12-15 11:47:11

Vanochtend heb ik de bolussen gemaakt. Voor de eerste keer zijn ze prima gelukt maar:
- ik is een beetje het stroperige. Had ik ze nog meer door de basterd moeten gaan (ik had hier best veel van over)?
- tijdens de 2de rijs kwam er al basterdVOCHT uit de bolussen lopen. Dit werd tijdens het bakken snel erger en ging gelijk karameliseren. Heb je tips om dit te voorkomen?

Beantwoorden
NI
Rutger 2016-12-15 21:12:49

Hoi,
Er mag echt een goede laag suiker op de bolussen zitten. Op het moment dat de suiker gaat karameliseren zouden de bolussen eigenlijk gaar moeten zijn, anders worden ze inderdaad minder kleverig.

Beantwoorden
Andrea 2016-12-08 15:21:19

Gisteren de bolussen gebakken, ze zijn erg goed gelukt!! Wel erg suikerig....denk dat ik volgende keer iets minder bruine suiker doe. Maar ze waren zo op.....dit baksel moest ik maar vaker doen, zeiden de kinderen......

Beantwoorden
AN
Kristyanne 2016-11-18 21:36:05

Hoi Rutger,
Lekkere en fijne recepten heb je op de site/blog en ik bak ook graag uit je bakboek. Ik woon sinds kort in Zweden en probeer graag de lokale lekkernijen uit, om ze vervolgens zelf na te maken. Naast het knäckebröd, kladdkaka (een soort van platte brownie), de kaneelbroodjes en saffraanlussen hebben ze hier ook iets wat ze 'biskvi' noemen (Google op biskvier). Een soort van bitterkoekje met een romige pralineachtige vulling en een laagje chocola eroverheen. Ken jij toevallig de Nederlandse naam hiervoor? Mij lijken ze er leuk voor de rubriek 'rutger bakt wat jij wilt' want ze zijn heerlijk!
Succes met alles!

Groetjes,
Kristyanne

Ps je sinaasappelhavermout koekjes zijn hier een hit bij de Zweden!

Beantwoorden
KR
Jolanda Granström 2016-11-20 00:59:33

Hoi kristyanne ik woon ook in Zweden en deze site is perfekt voor de dingen die je een beetje mis soms. Zweden hebben ook hun eigen lekkernijen nu de winter kom kom ook semlor die zijn ook lekker. Deze gaa ik uitproberen en mijn moeder jaloers maken ?

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-11-20 14:07:23

Hoi Kristyanne! Wat leuk om te horen. Het klinkt lekker allemaal wat je beschrijft! Ik ga op zoek naar de biskvi! Leuk om eens te bakken en op mijn blog te delen!

Beantwoorden
Jorinde van Diest 2016-11-16 20:17:03

Ik had het de vorige keer ook al geplaatst maar doe gewoon nog een poging... je weet het nooit?
Ik zou graag een recept voor een grand dessert willen. Ik heb het idee om dit voor kerst te doen. Dus allemaal lekker kleine toetjes maar dan wel 1 bordje per persoon. Lijkt mij zo leuk staan. Ik vind het alleen erg lastig om smalen te combineren en combinatie te bedenken. Dus ik loop eem beetje vast. Dus lijkt mij top als jij een recept of idee hebt waar ik verder mee kan. Groetjes Jorinde

Beantwoorden
JO
Marjon 2016-11-16 21:12:12

tip: kies een smaakthema bv koffie , chocola, citrusfruit etc. en dan verschillende structuren, zo weet je zeker dat je smaken niet botsen. Voorbeeldje wat ik laatst heb gedaan rondom citrusfruit. Natuurlijk allemaal kleine porties. bloedsinaasappelijs, limoencheescake. sinaasappeljelly, uitgesneden grapefruit gemarineerd in agavesiroop, mandarijnenmousse. Ik heb het ook weleens rondom koffie gedaan, maar weet niet meer zeker welke onderdelen ik toen gemaakt heb. Zoek vooral dingen die je goed kunt voorbereiden, zelfs een dag tevoren. Want de dag zelf is al druk genoeg.

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-11-17 12:42:43

Wat een goede tips allemaal!

Beantwoorden
Simone 2017-01-17 18:38:53

Ik had pas een chocolade trio. Klein glaasje met witte chocolade mouse met witte chocolade krullen en evt 3 frambozen (die echt goddelijk was) en stukje smeuïge brownie( recept Martha Steward bakes) en een bol chocolade ijs (als je het ijs hent gekocht is het zacht en jun je er gied bollen van scheppen die je vervolgens los op een bord invriest, dan liggen ze zo op bord en een toef slagroom. Viel erg in de smaak en alles is van te viren te maken, kan zelf een dag van te voren

Beantwoorden
SI
Wiep molendijk-breur 2016-11-09 12:07:29

Welke bloem wordt er gebruikt in dit recept? Tarwe - patentbloem of sterke bloem bv. T65?

Beantwoorden
WI
Rutger 2016-11-14 17:16:58

Ik gebruik hier gewoon tarwebloem. Het kan met patent uit de supermarkt, maar voor het brood haal ik altijd tarwebloem bij de molen.

Beantwoorden
Claartje 2016-11-05 19:12:41

Dank voor dit recept. Als Zeeuws meisje in Schotland meteen aan de slag gegaan! So far so good! Ze zien er super uit, maar .... blijft de bakplaat er op liggen tijdens het afkoelen? (Na omdraaien)

Beantwoorden
CL
Rutger 2016-11-06 19:59:13

De bakplaat kan je er na het omkeren afhalen.

Beantwoorden
Daniëlle 2016-11-05 08:27:09

Die zien er heel lekker uit! Mijn maag begint gelijk te knorren!

Beantwoorden
DA
Amrita 2016-11-05 00:19:23

Afgelopen dinsdag toevallig de bolus tulband van je website gebakken en die was erg lekker. Dus dit recept ga ik zeker ook proberen. Dank voor al je heerlijke recepten, je bakbijbel is sinds een paar maanden mijn favoriete boek!

Beantwoorden
AM
Rutger 2016-11-06 19:51:36

Tof! Dankjewel! Heel leuk om te horen. Geniet er van!

Beantwoorden
Henk 2016-11-04 17:59:52

Als enthousiaste thuisbakker die al meer dan 20 jaar in Zeeland woont is het héél raar dat ik nog nooit bolussen gebakken heb .... Ondanks dat alle bakkers hier ze altijd vers in de vitrine hebben liggen eet ik ze maar zelden. Eén of twee per jaar misschien. En ik vind ze dan best lekker. Misschien toch maar eens proberen.

Beantwoorden
HE
Marjon 2016-11-04 16:53:28

Van het weekend maar eens maken. En dan deze tips toepassen alsook een oude tip die werkt, meer boter toevoegen. Er staat alleen een zin in die bij ons gezin helaas niet zal werken: laat verder afkoelen........ Juist warm zijn ze nog lekkerder.

Beantwoorden
MA
Joke 2016-11-04 16:56:26

Meer boter maakt het nog vetter maar dat is door de cardioloog n diëtist verboden. Bakje met water kan ik ook uitproberen maar eerst de hete oven tip van Rutger uitproberen.
Misschien een heel klein scheutje olie er bij doen ook een tip?????

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-11-04 19:20:17

Er zit ook al wat boter door het deeg, zou er geen extra olie bij doen.

Beantwoorden
Joke 2016-11-07 02:01:13

Dar zit wat in. Wordt anders wel veel van het goede denk ik.

Beantwoorden
JO
Erica 2016-11-04 13:27:49

Een bakje water in de oven zetten zou de bolussen ook plakkeriger moeten maken, las ik ergens.

Beantwoorden
ER
Rutger 2016-11-04 19:19:24

Ik weet niet of dat heel veel gaat helpen. Vooral kort en heet bakken.

Beantwoorden
Joke 2016-11-04 10:28:34

Deze week ga ik het ook eens proberen. Al een keertje gebakken maar toen waren ze vrij droog. Nu dus de tip van hit bakken opvolgen en kijken of het inderdaad lekkere plakkerige bolussen opleveren.

Is het misschien mogelijk om een keertje Indonesische spekkoek te maken. Eventueel met een Nederlandse twist er doorheen?

Beantwoorden
JO
Anita 2018-10-02 10:42:51

Wat een geweldig recept, ze zijn overheerlijk Precies zoals ze horen te smaken.

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-10-07 17:53:19

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden