Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven

Zeeuwse bolussen zijn één van mijn favoriete zoete broodjes. Als kind at ik ooit een bolus die in een houtoven in een openluchtmuseum was gebakken. Ik denk dat ik daarna om was. Overal waar ik een Zeeuwse bolus zie moet ik er één proeven. Eerder deelde ik al mijn favoriete bolusrecept en deze bolustlband waar je met heel veel mensen van kunt genieten. Deze gevulde bolussen heb ik pas recent ontdek. Helaas zou ik bijna zeggen, want ze zijn echt superlekker! Voor de vulling kun je kiezen tussen banketbakkersroom of Zwitserse room (een combinatie van banketbakkersroom en opgeklopte slagroom). De gevulde bolussen zijn met beide vullingen onwijs lekker! In plaats van zelfgebakken bolussen kun je natuurlijk ook de bolussen van je bakker gebruiken. Zo kun je extra snel genieten van dit lekkere recept!

Hoe eet jij je bolus het liefste? Zonder iets, besmeerd met roomboter of gevuld zoals in dit recept? Ik ben heel benieuwd of er nog meer lekkere bolusrecepten (of serveersuggesties) zijn.

Bereiding: Gevulde bolussen

Eigenlijk is dit bijna geen recept te noemen. Als je de bolussen hebt gebakken (of gekocht) en de vulling volgens het recept hebt gemaakt, is het super makkelijk.

Klop, als je banketbakkersroom gebruikt, deze nog kort los. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8-10 millimeter doorsnede. Snijd de bolussen horizontaal doormidden. Spuit op één kant wat van de vulling en dek deze af met de andere helft van de bolus. Bestuif de gevulde bolussen voor het serveren licht met poedersuiker.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (2)
cattleya 2018-10-05 11:46:32

DAT gaan we natuurlijk uitproberen
Thanks?

Beantwoorden
CA
Henny van Dooren 2018-10-05 09:37:18

heerlijk recept, heb dit bij een bakker gekocht als Tilburgse verleiding

Beantwoorden
HE