Ingrediëntenlijst
  • Verder nodig
  • poedersuiker, om te bestuiven
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Zeeuwse bolussen zijn één van mijn favoriete zoete broodjes. Als kind at ik ooit een bolus die in een houtoven in een openluchtmuseum was gebakken. Ik denk dat ik daarna om was. Overal waar ik een Zeeuwse bolus zie moet ik er één proeven.

gevulde zeeuwse bolussen

Eerder deelde ik al mijn favoriete bolusrecept en deze bolustlband waar je met heel veel mensen van kunt genieten. Deze gevulde bolussen heb ik pas recent ontdek. Helaas zou ik bijna zeggen, want ze zijn echt superlekker! Ze worden in Zeeland jikkemiene gemoend. Voor de vulling kun je kiezen tussen banketbakkersroom of Zwitserse room (een combinatie van banketbakkersroom en opgeklopte slagroom). De gevulde bolussen zijn met beide vullingen onwijs lekker! In plaats van zelfgebakken bolussen kun je natuurlijk ook de bolussen van je bakker gebruiken. Zo kun je extra snel genieten van dit lekkere recept!

Gevulde bolussen

Hoe eet jij je bolus het liefste? Zonder iets, besmeerd met roomboter of gevuld zoals in dit recept? Ik ben heel benieuwd of er nog meer lekkere bolusrecepten (of serveersuggesties) zijn.

Gevulde bolussen maken

Eigenlijk is dit bijna geen recept te noemen. Als je de bolussen hebt gebakken (of gekocht) en de vulling volgens het recept hebt gemaakt, is het super makkelijk.

Klop, als je banketbakkersroom gebruikt, deze nog kort los. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje van 8-10 millimeter doorsnede. Snijd de bolussen horizontaal doormidden. Spuit op één kant wat van de vulling en dek deze af met de andere helft van de bolus. Bestuif de gevulde bolussen voor het serveren licht met poedersuiker.

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (4)
Henny van Dooren 2018-10-05 09:37:18

heerlijk recept, heb dit bij een bakker gekocht als Tilburgse verleiding

Beantwoorden
HE
cattleya 2018-10-05 11:46:32

DAT gaan we natuurlijk uitproberen
Thanks?

Beantwoorden
CA
Cherry 2021-08-20 22:50:36

Ik eet bolussen liefst gevuld dus ga dit zeker een keer proberen :)

Beantwoorden
CH
ivonne 2022-10-15 16:13:55

kan je de gevulde bolussen ook in vriezen

Beantwoorden
IV

U kunt niet meer reageren.