Vroeger stond mijn vader voor kerst avondenlang tulbanden te bakken om deze feestelijk in cellofaanfolie verpakt cadeau te kunnen geven aan familie en vrienden. Vanaf half december rook de keuken heerlijk naar kerst, door het gedroogde fruit dat in de amaretto lag te wellen. Elke avond werd er zorgvuldig in de verschillende schaaltjes geroerd, tot het fruit eindelijk klaar was om in de tulband te verwerken. Als kind vond ik het een geweldig tafereel; ik keek graag toe als mijn vader aan het bakken sloeg.

De lekkerste kersttulband – recept

Recept voor mijn prijswinnende kersttulband

Inmiddels zet ik onze familietraditie voort en vult ook mijn keuken zich al dagen voor kerst met de lekkerste geuren. Met deze kerst tulband heb ik ooit de tulbandwedstrijd van de Gooi en Eemlander gewonnen. Vervolgens werd ik er in de eerste aflevering van Heel Holland Bakt meesterbakker van de week mee. Dit is voor mij zonder twijfel het lekkerste tulband recept ooit. Benieuwd naar deze lekkernij?Ga snel aan de bak en geniet van een heerlijke zelfgebakken tulband!

De lekkerste kersttulband – recept

Kersttulband bewaren

Luchtdicht verpakt kun je deze kersttulband zeker 5-6 dagen bewaren op kamertemperatuur. Wil je ‘m langer bewaren, dan kun je de tulbandcake ook heel goed invriezen voor 2-3 maanden.

Tulbandvorm

Gebruik voor dit recept een tulbandvorm met een inhoud van zo’n 2,4 liter. De tulband op de foto heb ik gebakken in de Fleur de Lis tulbandvorm van Nordic Ware. Maar je kunt de tulband natuurlijk bakken in elke vorm die je mooi vind. Check hier een overzicht met supermooie tulbandvormen!

Tulband maken met glazuur

In plaats van poedersuiker kun je de tulband ook garneren met glazuur en amandelschaafsel. Meng daarvoor 125 gram poedersuiker met 1½-2 eetlepels water tot glazuur en sprenkel dit over de afgekoelde tulband. Bestrooi vervolgens met 20 gram geroosterd amandelschaafsel.

De lekkerste kersttulband – recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de vulling
  • 125 gr tuttifrutti (of bijvoorbeeld alleen gedroogde abrikozen)
  • 75 gr blanke rozijnen
  • 50 gr cranberry’s
  • 80 ml amaretto (of bijvoorbeeld cognac of appelsap)
  • Voor het beslag
  • 250 gr amandelspijs
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 citroen, rasp
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 3½ tl bakpoeder
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • paneermeel, om de vorm te bestrooien
  • 2 el bloem
  • poedersuiker, om te bestuiven
makkelijke bakboek desk
Bijbels korting mob

Kersttulband maken

Begin de avond van tevoren met de vulling. Snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en meng deze met de rozijnen, cranberry’s en cognac. Laat de vruchten de hele nacht wellen.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel. Klop het overtollige paneermeel uit de vorm.

Doe de spijs, boter, basterdsuiker, het zout, vanille-extract en de citroen rasp in een kom en klop het geheel romig (ongeveer 5 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en zeef deze in gedeeltes boven het beslag. Spatel de bloem er in delen voorzichtig door.

Laat de gewelde vruchten even uitlekken in een zeef. Meng de nog vochtige vruchten met de 2 eetlepels bloem en schep ze door het beslag. 

Kersttulband bakken

Doe het mengsel in de vorm en bak de tulband in 60-70 minuten gaar. Prik aan het eind van de baktijd met een prikker in de tulband om te controleren of hij gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker meekomt, is de tulband gaar.

Laat de tulband 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat de tulband helemaal afkoelen.

Bestuif de afgekoelde tulband met behulp van een theezeefje met poedersuiker.

De lekkerste kersttulband – recept

Foto’s: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (115)
Adrie Zandbergen 2016-12-16 07:13:39

Word alleen de citroenrasp gebruikt in dit recept of ook het sap van de citroen?

Beantwoorden
AD
Rutger 2016-12-16 10:55:54

Alleen de citroenrasp wordt gebruikt in het beslag.

Beantwoorden
Carla Kouwenhoven 2016-12-16 07:23:09

Beste Rutger,
Kan je voor de cranberry's ook de gezouten versie uit de winkel gebruiken?

Beantwoorden
CA
Truus 2016-12-18 16:57:36

Bij jumbo bij de bakmeel heb je speciaal grandberrys om in je meel te doen voor te bakken.

Beantwoorden
TR
Carla Kouwenhoven 2016-12-16 07:23:53

Sorry, ik bedoel de gezoeten versie, er is helemaal geen gezouten versie.

Beantwoorden
CA
Rutger 2016-12-16 10:55:31

Ik zou kiezen voor de ongezoete, anders wordt de tulband wel heel zoet denk ik.

Beantwoorden
Ria Slob 2016-12-16 07:41:43

Leuk recept voor de kerst. Welke inhoud moet de tulbandvorm hebben of maakt het niet uit?

Beantwoorden
RI
Rutger 2016-12-16 10:55:00

In een normale tulbandvorm gaat het prima!

Beantwoorden
gea moorlag 2016-12-17 10:29:59

dat is voor mij toch niet helemaal helder , ik heb een tulbandvorm met een inhoud van 2.5 liter.
Is dat normaal

Beantwoorden
GE
Rutger 2016-12-19 11:40:20

Dat is een redelijk gemiddelde inhoud, in elk geval prima voor dit recept!

Beantwoorden
Marian 2016-12-16 14:39:29

Hoi Rutger,kan ik de amandelspijs ook weglaten, i.v.m. een notenallergie in de familie of kan ik daarvoor wat anders gebruiken

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-12-19 11:44:30

Hoi. De verhouding en textuur van de cake wordt dan wel heel anders. Daardoor is het helaas niet heel makkelijk om het spijs weg te laten/ te vervangen door iets anders.

Beantwoorden
Marian 2016-12-19 18:48:27

Jammer, maar In ieder geval bedankt voor je antwoord

Beantwoorden
MA
Jeanine 2017-12-08 00:00:35

Probeer eens een.blikje gecondenseerde melk ipv het spijs... heerlijk!

Beantwoorden
JE
Rutger 2017-12-12 11:52:24

Grappige suggestie! Ben heel benieuwd, wordt dat niet erg zoet?

Beantwoorden
Astrid 2016-12-16 19:16:52

Hallo Rutger
Deze vruchten, smaken die uiteindelijk als geconfituurd fruit in kerstbrood....want dat vind ik echt vies.

Beantwoorden
AS
Rutger 2016-12-19 11:42:35

Hoi Astrid. De vruchten smaken heel anders, ze zijn immers niet gekonfijt. Je kan er ook voor kiezen om alleen rozijnen te gebruiken. Neem dan het gewicht van de gedroogde vruchten en vervang dat door rozijnen. Of bijvoorbeeld door gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden.

Beantwoorden
Yara 2016-12-18 16:48:00

Dit recept is echt geweldig! Mega mega mega lekker! Bedankt :-)

Beantwoorden
YA
Rutger 2016-12-19 11:31:04

Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Geniet er van!

Beantwoorden
Ingrid 2016-12-19 07:51:54

Hoi Rutger, kan ik ipv tutti frutti ook blauwe bessen gebruiken die ik nog in de diepvries heb?

Beantwoorden
IN
Rutger 2016-12-19 11:25:22

Hoi! Ik denk dat blauwe bessen te veel vocht bevatten waardoor de tulband te sompig/zacht zal worden.

Beantwoorden
Ingrid 2016-12-22 07:16:24

Jammer want ik houd niet van gedroogd fruit. En verder dan een alternatief met noten of chocolade kom ik dan niet, misschien weet jij nog wat leuks? Verder lees ik dat hij soms wat te zoet wordt gevonden, kan ik volstaan met een pakje spijs van 200 gram en wat voegt die spijs eigenlijk toe behalve een amandelsmaak? Ik heb onlangs alcoholvrije amarettolikeur gekocht en zou het zonde van de spijs vinden als die, samen met eventueel extra suiker, hetzelfde effect zou geven...... Graag jouw advies ?

Beantwoorden
IN
Rutger 2016-12-22 14:59:24

Hoi Ingrid. De spijs zorgt vooral voor een heerlijke smeuiige structuur van de tulband. Ik zou niet teveel met de verhoudingen gaan spelen, dan heb je kans dat de tulband minder goed lukt. Alles soorten gedroogde vruchten zijn lekker, maar als je daar niet van houdt zijn er helaas weinig alternatieven. Natuurlijk kan je de vulling ook gewoon weg laten en de tulband zonder iets bakken.

Beantwoorden
Ingrid 2016-12-23 12:54:56

? en fijne feestdagen! ?

Beantwoorden
IN
Joos Bakery 2016-12-20 15:38:27

Mijn vader houdt niet van cranberry's wat is een lekkere vervanger in deze tulband?

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-21 23:41:03

Je kan de cranberry's gewoon vervangen door eenzelfde hoeveelheid rozijnen of ander klein gesneden gedroogd fruit.

Beantwoorden
Joos Bakery 2016-12-23 18:57:26

Super dank je wel!!

Beantwoorden
JO
Carla Kouwenhoven 2016-12-20 16:13:44

Hij is echt fantastisch, zo lekker!

Beantwoorden
CA
Linie 2016-12-20 23:20:37

hallo Rutger, ik denk dat wij maar moeten gaan trouwen. Wie wil er nou niet zo'n geweldige kok in huis.
Grapje hoor. Bedankt voor je heerlijke recepten.

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-12-21 23:35:47

Dankjewel voor het compliment! Ik vrees alleen dat mijn vriend niet zo blij wordt als ik op je voorstel in ga :) Geniet van alle recepten!

Beantwoorden
Nienke 2016-12-21 08:28:43

Hoe lang kan ik deze tulband bewaren?

Beantwoorden
NI
Rutger 2016-12-21 23:33:51

Goed verpakt en op kamertemperatuur is deze tulband de eerste 4 dagen het lekkerste. Daarna wordt hij iets droger...

Beantwoorden
barbara 2016-12-21 09:01:16

Ik heb hem gister avond gebakken. Had alleen de overgebleven week-amaretto ook door het beslag geroerd. (iets te snel gelezen) Ik had dus echt de volle 70 minute oventijd nodig. De tulband is heerlijk. Helemaal niet droog en een heerlijk amandelsmaakje. Hooguit wat aan de zoete kant (zou minder suiker ook kunnen?) maar gelukkig had ik het glazuur al niet gedaan.

Beantwoorden
BA
Matthea 2016-12-21 09:45:01

Rutger,de tulband is erg lekker,niet te zoet bedankt.

Beantwoorden
MA
Rutger 2016-12-21 23:32:58

Dankjewel! Fijn om te horen!

Beantwoorden
Karin 2016-12-22 14:18:56

Rutger droogt de tulband snel uit? Kan ik hem 2-3 dagen van tevoren maken?

Beantwoorden
KA
Rutger 2016-12-22 14:55:36

Dat kan prima! Als je hem luchtdicht verpakt en op kamertemperatuur bewaart komt het helemaal goed!

Beantwoorden
Lidwien 2016-12-22 21:28:00

Ik heb hem vorige week ook gemaakt voor iemand anders. Men vond de smaak heerlijk maar de structuur te droog. Zal ik de volgende keer wat vocht door de amandelspijs roeren? Of iets likeur door het beslag roeren zoals Barbara schrijft? Op de foto lijkt hij ook aan de droge kant.

Beantwoorden
LI
Laura 2017-12-23 10:41:03

Dat vond ik ook. Maar ik ben bang dat als je meer vocht toevoegt de cake in elkaar zakt. De smaak was inderdaad wel goed!

Beantwoorden
LA
Rutger 2016-12-23 19:28:18

De structuur is anders dan een gewone cake, kruimeliger, dit komt ook door het amandelspijs. Droog wil ik het zeker niet noemen, maar al je dat vindt kan je inderdaad iets meer vocht toevoegen.

Beantwoorden
Jolanda 2016-12-22 21:34:22

Ik wil hem voor kers maken. Ik heb dr Oetker spijs gekocht. Dit is vrij compact, stevig en ik denk wat droger. Kan ik dan wat ei toevoegen om dezelfde textuur te krijgen als zelfgemaakt spijs?

Beantwoorden
JO
Rutger 2016-12-23 19:27:28

Dat kan, maar je hoeft er niet teveel extra spijs bij te doen hoor. Het wordt wel door het beslag opgenomen.

Beantwoorden
Lidwien 2016-12-23 11:23:55

Ik heb de spijs bij de bakker gekocht, hij adviseerde me er water bij te doen.

Beantwoorden
LI
Rutger 2016-12-23 19:26:32

Voor in de cake zou ik dat niet doen, wel als je het bijvoorbeeld als vulling voor een amandelstaaf zou gebruiken.

Beantwoorden
Lidwien 2016-12-26 14:44:57

Ik heb hem deze keer voor mezelf gemaakt, iets water bij de amandelspijs gedaan. Was heerlijk en absoluut niet droog. Viel bij iedereen in de smaak, echt een toprecept!

Beantwoorden
LI
Melissa 2016-12-24 00:38:37

Hallo Rutger,

Dit klinkt als een heerlijk recept. Wat ik me afvraag is of de te gebruiken cranberry's vers of gedroogd moeten zijn. Ik vind de gedroogde vaak zoet... Veel lijkend op een rozijn... En ze moeten juist een fris zuurtje geven toch?

Beantwoorden
ME
Rutger 2016-12-24 10:40:22

Hoi. Ze moeten wel gedroogd zijn, maar let op dat je niet de gesuikerde gedroogde gebruikt.

Beantwoorden
Melissa 2016-12-27 12:45:37

Ik heb de tulband gebakken voor de kerst en het was echt heerlijk!
De zoektocht naar ongezoete cranberry's heb ik na een dag zoeken opgegeven. Overal waar ik zocht (supermarkt, reformwinkel, biowinkel) waren ze op de een of andere manier wel gezoet. Pas veel later kwam ik er achter dat met met "ongezoet" de cranberry's "gezoet met appelsap/natuurlijke manier gezoet" bedoeld wordt. Die heb ik wel zien liggen maar ik zocht echt ongezoet! Nou ja, mijn cranberry's van de reform waren uiteindelijk niet erg zoet dus al met al een groot succes en absoluut een blijvertje, deze tulband!.

Beantwoorden
ME
Glynis 2016-12-24 16:41:32

Ik ga hem zo bakken en de ricotta blauwe bessen cake. En dan 2e kerstdag meenemen voor mijn lieve collega's en vrijwilligers van het Fries museum . Gezellig even aan de koffie met elkaar voor de werkdag begint.

Beantwoorden
GL
Rutger 2016-12-25 14:03:36

Wat leuk! Fijne dagen en geniet er van!

Beantwoorden
Glynis 2016-12-31 09:59:19

Ze hebben gesmuld !!!!

Beantwoorden
GL
Annelies 2016-12-25 17:00:22

Vanochtend deze tulband gebakken. Net het eerste stukje geproefd en dit is een blijvertje! Wat een fantastisch recept.

Beantwoorden
AN
Jenny 2016-12-25 23:19:23

Ha Rutger, wij hebben vanavond van de kersttulband naar jouw recept gesmuld. Hij was heerlijk... alles volgens jou richtlijnen gemaakt en hij was prima van structuur.

Beantwoorden
JE
Rutger 2016-12-26 23:10:24

Superleuk om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden
Suzanne 2016-12-26 10:52:47

Wat een heerlijk recept, vooral met dat amandelspijs erdoor. Echt de lekkerste tulband die we ooit hebben gegeten!

Beantwoorden
SU
V 2016-12-28 19:45:41

Hallo Rutger

Wat een lekker recept! Ik was eigenlijk op zoek naar verhoudingen voor vruchtjes en dergelijke en kwam dit recept tegen. Ik had namelijk van mijn schoonmoeder een niet helemaal compleet recept gehad. Ik heb vervolgens jouw vulling gemaakt, vanille essence en citroenrasp (uit een zakje) toegevoegd aan een koud cake beslag alles mooi door elkaar en ik had een super lekker resultaat!
Nu vond ik de cake wat massief en als je normaal een warm beslag cake maakt is dat veel zachter en luchtiger. Dus mijn papa (die ooit kok was) advies gevraagd en op zijn aanraden ipv cake een moscovisch gebak basis gemaakt. Die is dus super luchtig en veerkrachtig net uit de oven gekomen en ruikt net zo lekker. Mocht iemand dus geen marsepein lusten of iets dergelijks kan je dus ook die basis gebruiken en net zo lekker smullen van de tulband!

Groetjes V

Beantwoorden
V
Rutger 2016-12-29 10:39:10

Wat een lekkere tip! Dankjewel!

Beantwoorden
desiree 2016-12-29 02:28:58

Hallo Rutger
Dank je wel en ook je vader voor dit super lekkere recept. Mijn moeder wil nooit meer gebak of taart. Alleen nog deze tulband. Deze keer heb ik bruine rum gebruikt. De volgende keer ga ik met de Ameretto aan de slag!
Mvg Dees

Beantwoorden
DE
Rutger 2016-12-29 10:32:15

Heel leuk om te horen! Dankjewel! Geniet er van!

Beantwoorden
Tieneke 2017-01-02 19:07:56

mmmm.... gemaakt voor Kerst en we vonden het heerlijk! Bedankt Rutger!

Beantwoorden
TI
Linda 2017-04-16 12:06:48

Hoi Rutger,

Heb hem nu voor de 2e keer gemaakt en hij is wederom heerlijk.
Alleen is hij heel kruimelig geworden hoort dat zo? Zo niet waar zou dat aan kunnen liggen?

Met vriendelijke groeten,
Linda

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-04-18 11:28:27

Deze cake is door de toevoeging van het amandelspijs inderdaad wat kruimeliger, daar kan je niet zo heel veel aan doen.

Beantwoorden
Sascha 2017-12-03 17:14:03

Ik denk dat ik deze (en nog een andere taart, kersterig, tips?) ga bakken voor de schoonfamilie van mijn dochter. Heb wel vraagje over de amandelspijs, die ik natuurlijk zelf maak, fluitje van een cent. Die spijs moet je echt eerst maken? Omdat je daarna weer alles romig moet roeren?

Beantwoorden
SA
Rutger 2017-12-12 12:13:25

Het geeft wel de lekkerste smaak als je hem van tevoren maakt vind ik. En wat betreft kersttips, kijk eens op deze pagina:

https://www.rutgerbakt.nl/feestdagen-index/kerst/

Beantwoorden
Bianca 2017-12-22 17:46:34

Zoooo heeee, prachtige tulband geworden en nog lekker ook, nu met cognac geweekt, zal ook de amaretto proberen volgende week..... complimenten voor het recept Rutger!!!

Beantwoorden
BI
Rutger 2017-12-24 14:38:39

Dankjewel! Geniet er van!

Beantwoorden
Luc 2017-12-23 20:52:57

Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken? Mijn bakpoeder is nu over de houdbaarheidsdatum

Beantwoorden
LU
Rutger 2017-12-24 14:14:55

Dat kan op zich wel hoor, de tulband zal wel iets minder hoog rijzen denk ik.

Beantwoorden
Paula 2017-12-24 20:22:39

Verrukkelijk! twee jaar terug gemaakt en dit jaar weer. Ben heel erg enthousiast over al je recepten! Dankjewel.

Beantwoorden
PA
Sjaak Schouten 2017-12-26 11:33:20

Ja dit recept gemaakt en de tulband was heerlijk en zag er zelfs zo uit als op het plaatje. De vruchten geweekt in de sinaasappel likeur. Geweldig recept en bewaren we.

Beantwoorden
SJ
Rutger 2017-12-27 11:55:26

Heel leuk om te horen!

Beantwoorden
Annet 2018-11-28 11:41:47

Welke doorsnede van de tulband bakvorm kan ik het beste gebruiken bij de verhoudingen van dit recept? 22 of 24 cm? Of anders?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-12-03 09:13:20

Het gaat vooral om de inhoud van de tulbandvorm, deze moet ongeveer 2,4 liter zijn.

Beantwoorden
Wildschut 2020-11-15 10:39:28

Hoi, ik heb een vorm van 22 cm maar die is te klein. 26 cm is nergens te krijgen. Ik heb geen idee welke winkel de litermaten erbij vermeld. Waar koop ik het beste een 2,4 liter vorm?

Beantwoorden
WI
Rutger 2020-11-16 08:33:03

Zelf ben ik heel erg fan van de Nordic ware vormen. Die zijn iets groter dan de gemiddelde tulband. Kijk bijvoorbeeld eens hier: https://www.bouwhuis.com/tulband-bakvorm

Beantwoorden
Karin 2018-12-12 10:20:29

Kan ik de tulband een paar dagen invriezen?

Beantwoorden
KA
Rutger 2018-12-17 08:55:09

Dat kan prima!

Beantwoorden
Rita 2018-12-14 19:48:27

Maak ik het beslag met de keukenmachine of handmixer
Geld voor beiden dan 5 minuten ?

Beantwoorden
RI
Rutger 2018-12-17 08:36:11

Beide kan en het mengsel moet goed romig worden, dus zou ik zeker 5 minuten aanhouden.

Beantwoorden
Marique 2018-12-27 10:24:11

Fantastisch lekker🎄

Beantwoorden
MA
Ria Henderson 2019-01-06 18:18:04

Hij is zo verschrikkelijk lekker, ik had bezoek en die waren ook razend enthousiast

Beantwoorden
RI
Karen 2019-10-07 13:14:03

Ik ga dit recept zeker proberen. Hoe lang kun je m goedhouden?
Alvast bedankt.
Groet Karen

Beantwoorden
KA
Rutger 2019-10-14 17:53:52

Luchtdicht verpakt in bijvoorbeeld plasticfolie zeker een kleine week.

Beantwoorden
Christine van Vlastuin 2019-10-30 16:10:41

Dit is echt de lekkerste tulband die ik ooit op heb!Ik heb hem de laatste maanden al regelmatig gemaakt en ook weggegeven, niets anders dan lof! Hij heet kersttulband maar is voor elke gelegenheid een succes. Ruiger heel erg bedankt voor dit en al je andere recepten.

Beantwoorden
CH
Rutger 2019-11-04 09:13:02

Heel erg leuk om te horen! Dankjewel!

Beantwoorden
Gemma Frencken 2019-12-12 23:14:38

Hallo Rutger, kan ik het spijs achterwege laten.

Beantwoorden
GE
Rutger 2019-12-16 10:50:06

Dat lukt in dit recept helaas niet, dan worden de verhoudingen heel anders. Is het omdat je niet van spijs houdt? Die smaak proef je niet meer als spijs terug in de uiteindelijke tulband.

Beantwoorden
Lotte 2019-12-22 22:06:09

Jammer... Ik woon in Polen en heb hier nog nooit amandelspijs kunnen vinden...

Beantwoorden
LO
Rutger 2019-12-24 10:08:30

Je kunt het heel goed zelf maken volgens dit recept: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/alles-verse-gist-gedroogde-gist-instantgist/

Beantwoorden
Liduin Mesken 2021-12-14 22:22:00

Rutger, amandelspijs zelf maken met een link naar gist 😳😎🤭??

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-12-21 08:37:26

Hi. Ik weet niet wat er bij jou gebeurde, maar de link klopt echt :) Misschien heb je per ongeluk nog doorgeklikt naar iets anders.

Beantwoorden
Miranda 2019-12-23 15:48:21

Is goed zelf te maken met amandelen, ei en suiker. Recepten op internet.

Beantwoorden
MI
Karin 2019-12-13 07:11:09

Hallo Rutger, kan ik de alcohol vervangen?

Beantwoorden
KA
Rutger 2019-12-16 10:48:54

Zeker, bijvoorbeeld door appelsap of sterke afgekoelde thee.

Beantwoorden
Paula 2019-12-26 11:21:40

Nu voor de derde keer gebakken. Iedereen vind hem verrukkelijk!

Beantwoorden
PA
Wildschut 2020-11-19 19:38:25

Hoi, ik vind het te zoet. Wel is het goed gelukt. Ik vraag mij af of er minder suiker in kan.

Beantwoorden
WI
Rutger 2020-11-22 09:50:26

Je kunt iets minder suiker gebruiken, maar niet heel veel minder. De suiker draagt namelijk ook bij aan de structuur van de cake.

Beantwoorden
Annemarie 2020-11-22 09:02:29

Dag Rutger, welke maat tulband gebruik je voor dit recept? Kan ik ook kleinere maken met bv tulband mt 16?

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-11-22 09:30:25

Ik gebruik een tulbandvorm met een inhoud van ongeveer 2,4 liter. Je kunt 'm ook kleiner maken. Meet dan de inhoud van je vorm en pas de hoeveelheid beslag daarop aan. De baktijd zal dan ook iets korter worden.

Beantwoorden
Lilian 2020-12-07 16:21:14

Vorig jaar heb ik een ken, ik dacht echt dit recept. Maar ik kan me de spijs niet herinneren... bovendien heb ik hem juist een week van te voren gemaakt, vanwege de smaak...
toch nog even verder zoeken, want er gaan wat stukjes naar familie naar Zwitserland, dus het moet wel lekker houdbaar zijn. Maar ik ga het zeker proberen, lijkt me erg lekker met spijs.
Daarnaast heb ik vorig jaar stroh rum gebruikt in het recept dat ik toen gebruikte... errug lekker!

Beantwoorden
LI
Wendy 2020-12-10 07:46:45

Kan deze tulband ook zonder alcohol gebakken worden? Of verdampt alle alcohol tijdens het bakken.

Beantwoorden
WE
Rutger 2020-12-13 13:24:38

De alcohol verdampt tijdens het bakken, maar je kunt ook bijvoorbeeld sinaasappelsap gebruiken.

Beantwoorden
Patricia 2020-12-10 12:38:08

Hallo Rutger
Ik was op ziek maar een goed gevulde kersttulbamd en wederom bij jou uitgekomen.
Ik heb wel een vraag:
Ik heb eigengemaakte sinassnippertjes en ingekookte sinasappelsiroop. Is dit een goede combinatie om in deze tulband mee te verwerken? De citroensap wil ik er dan evt uitlaten en dan door de siroop vervangen en evt de nog warme tulband met de siroop insmeren.
Wat denk jij? Zou dat wat worden of denk lij dat ik me beter aan jouw recept kan houden?
Ik wens je alvast hele fijne en lekkere feestdagen toe en bedankt voor je tijd om te antwoorden.

Gr. Patricia

Beantwoorden
PA
Rutger 2020-12-13 13:20:52

Dat klinkt heerlijk!

Beantwoorden
Patricia 2020-12-14 11:18:46

Ik last t nog weten! 😃

Beantwoorden
PA
Gerrit-Jan de Nooij 2020-12-15 16:28:45

Heerlijke tulband. Mijn beste tot nu toe. In smaak zelfs mijn oma verslagen.
Het Amaretto vocht van de vruchtjes gebruikt om het icing te maken.
Prima aanvulling.

Beantwoorden
GE
Jonny Kok-Cusell 2020-12-16 12:35:38

Verrukkelijk. Super eenvoudig heb er in een paardagen tijd 6 gebakken voor de hele fam ;-)

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-12-20 09:18:45

Heel erg leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Famke 2020-12-16 15:45:17

Hai, ik heb een pakje spijs van dr.Oetker. Normaal moet je dit ‘aanmaken’ met ei voor gebruik. Moet dit voor de tulband ook?

Beantwoorden
FA
Rutger 2020-12-20 09:16:16

Je kunt het iets aanmaken met wat ei, dan mengt het net wat makkelijker doordat het soepeler is.

Beantwoorden
Marcia Geuijen 2020-12-18 19:56:37

Hoi!
Ik zie toevallig jouw vraag! Ik heb deze tulband vandaag gemaakt met de spijs van dr. Oetker. Heb het idd gewoon aangemaakt met ei. De hoeveelheid ei heb ik een beetje op de gok gedaan.
Suc6!

Beantwoorden
MA
Desiree 2020-12-18 14:52:51

Hoe grote rol speelt de smaak van de drank in dit recept?

Beantwoorden
DE
Rutger 2020-12-20 08:55:17

De drank is enkel voor wat extra smaak en tijdens het bakken verdampt de alcohol. Je kunt ook water, thee of sinaasappelsap gebruiken om de vulling in te laten wellen.

Beantwoorden
Desiree Burgers 2020-12-22 18:26:05

Vanmiddag gemaakt. Ik heb het fruit in sinaasappelsap geweekt. Door de poedersuiker sinaasappelaroma. Lekker! Wel lastig om aan te snijden door het kruimelen maar dat mag de pret niet drukken. Dankjewel voor het lekkere recept.

Beantwoorden
DE
Bakfan 2020-12-18 16:46:19

Echt een verrukkelijk recept!! Zo super lekker! Bedankt!

Beantwoorden
BA
Diana 2020-12-18 22:45:42

Hoi Rutger,
Wat een heerlijke recepten!! Ik ven niet zo’n keukenprinses maar wil toch een lekkere tulband bakken. Wat is het grote verschil tussen de kersttulband en de moscovische tulband?
Groetjes Diana

Beantwoorden
DI
Rutger 2020-12-20 08:53:42

De structuur is heel anders en de smaak van de kersttulband is ook dieper vind ik zelf.

Beantwoorden
Ceciel 2020-12-19 12:12:07

Wat een heerlijke tulband, was ook zó goed gelukt! Ga er nog een maken om cadeau te geven.

Beantwoorden
CE
Lindy Boerwinkel 2020-12-20 23:16:54

Hoi Rutger,

Ik wil deze tulband graag maken! Nou wil ik hem tarwevrij maken, is Amandelmeel een optie? Of valt hij dan helemaal uit elkaar?

Alvast bedankt

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-12-22 10:26:00

Met alleen amandelmeel gaat het niet lukken. Je kunt dan het beste een glutenvrije bloemmix geschikt voor cake gebruiken.

Beantwoorden
Mieke 2020-12-21 11:26:55

Hoi Rutger,

Ik ga je tulband zo maken maar dan in een vorm voor kleine tulbandjes. Hoe lang moeten die dan in de oven? En heb je een tip hoe ik kan checken of ze klaar zijn? Of gewoon old school met een stokje: droog eruit is gaar?

En de vorm is van siliconen. Om ze eruit te krijgen is altijd een heel gedoe. Ik sta al te springen van blijdschap als er 1 heel eruit komt! Heb je daar nog een tip voor?

Groetjes Mieke

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-12-22 10:18:38

Afhankelijk van de grootte hebben ze denk ik 25-40 minuten nodig. Checken met een prikker werkt het beste. Vet de vormpjes goed in met boter en bestrooi ze met bloem of fijn paneermeel.

Beantwoorden
Helma 2020-12-21 14:35:07

Hallo Rutger,

Zijn in dit tulbandrecept de cranberry's vers uit zo'n grote doorzichtige zak zoals ze nu in de winkels liggen voor de Kerst als bijgerecht, of ergens te vinden net als rozijnen en krenten bij de bak-artikelen ?

Beantwoorden
HE
Rutger 2020-12-22 10:11:29

Hoi! Ze zijn te vinden bij de bakartikelen, bij de rozijnen. Verse cranberry's gebruiken werkt iet goed voor dit recept.

Beantwoorden
Janny sieders 2020-12-22 13:15:04

Hoe lang kan je de kersttuband bewaren
Vriendelijke groeten Janny

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-12-30 10:40:46

Luchtdicht verpakt in elk geval een week op kamertemperatuur. Voor langer kun je de tulband ook invriezen.

Beantwoorden
Pietsy Wijbenga 2020-12-22 14:03:06

Hallo Rutger, Ik wil dit recept gaan proberen. Lijkt me erg lekker. Nu kan mijn oven alleen op 150 of 175 gr. Welke temp kan ik het beste aanhouden?

Beantwoorden
PI
Rutger 2020-12-30 10:40:04

Dan zou ik 150 graden aanhouden. Check wel goed met een prikker of de tulband gaar is.

Beantwoorden
Stefanie 2020-12-22 19:27:41

Diverse tulbanden gemaakt en deze is de lekkerste tot nu toe! Toch wil ik hem graag “natter”, wat moet ik dan extra toevoegen? amaretto? boter?

Beantwoorden
ST
Rutger 2020-12-30 10:36:51

Je kunt de baktijd iets verkorten of bijvoorbeeld wat zure room toevoegen. Let er wel op dat als je het beslag natter maakt de kans groot is dat de vulling naar beneden gaat zakken.

Beantwoorden
Anja 2020-12-22 22:16:31

Stomme vraag misschien, maar wanneer eet je dit? Als ontbijt? Als koek/taart bij de koffie? Als dessert?

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-12-30 10:35:20

Alle genoemde momenten zijn prima geschikt! Thuis eten wij het vooral als koek/taart bij de koffie/thee. Maar ik zal niet ontkennen dat ik er ook wel eens mee ontbeten heb.

Beantwoorden
Anke 2020-12-23 13:29:32

Wanneer je er zin in hebt! Hij is zo lekker, je blijft er van eten! Ik had m bij de koffie trouwens.

Beantwoorden
AN
Marieke 2020-12-23 12:44:04

Kan ik hem invriezen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-30 10:31:07

Zeker! Dat kan heel goed.

Beantwoorden
Liesbeth 2020-12-24 16:25:27

Hoi Rudger. Hoe krijg je het glazuur zo wit? Bij mij blijft hij altijd een soort van doorzichtig als hij op is gedroogd.

Beantwoorden
LI
Rutger 2020-12-30 10:04:21

Door iets minder vocht toe te voegen blijft het glazuur dikker en blijft het op de tulband liggen in plaats van er gedeeltelijk in te trekken.

Beantwoorden
Jenny Veenbrink 2020-12-24 19:42:23

Hoi Rutger, vandaag de tulband gemaakt en hij is erg lekker, heel goed recept!
Dank je wel voor het goeie recept Rutger.
Fijne feestdagen🌲

Beantwoorden
JE
Muusse 2020-12-24 20:48:30

Echt een prijs winnend recept .deze is super lekker

Beantwoorden
MU
Ida van loo 2020-12-25 10:07:44

Wat een heerlijk recept, echt smullen, zal niet alleen voor de kerst worden😋
Fijne feestdagen.

Beantwoorden
ID
Door 2020-12-25 19:28:36

Wat een geweldig recept! Klasse!

Beantwoorden
DO
Rita Reeve 2020-12-25 20:17:40

Vancouver Canada geniet ook van dit heerlijke tulband recept en mijn was een professional chef. Prettige feestdagen

Beantwoorden
RI
Rutger 2020-12-30 09:57:22

Wat leuk! Geniet er van en fijne dagen!

Beantwoorden
Gaby 2020-12-26 09:31:08

Werkelijk verrukkelijk! Een nieuwe traditie is geboren. Deze tulband komt op de vaste kerstlijst.

Beantwoorden
GA
Hanneke 2020-12-26 10:54:25

Heerlijke tulband waarbij we de abrikozen, rozijnen en cranberry's geweld hebben in troubele appelsap. De vruchten geven de tulband een frisse smaak. Ik had kant en klare witte glazuur gebruikt en de amandelen heb ik geroosterd in de paninigrill. Dit ging vlot; de oven kon uit blijven.
Bedankt voor het delen van dit bakrecept, Rutger!

Beantwoorden
HA
Anja 2020-12-27 10:24:29

Hij was heerlijk! Mijn moeder liep te smullen, en dàt wil wat zeggen.

Tip overigens nog voor de mensen die deze maken in een net te koude omgeving (zoals ik gisteren): pak er een föhn bij en zet die tijdens het mixen (voorzichtig) de zijkant van de kom. Op die manier verwarm je heel langzaam de boter zonder dat deze smelt. Wel de kom blijven draaien (of de mixer steeds op een andere plek houden). Dan wordt de boter heel lekker romig. (methode Holtkamp)

Beantwoorden
AN
Diana 2020-12-27 12:57:36

Heerlijk, ik had de spijs zelf gemaakt omdat die overal uitverkocht was en had daar achteraf geen spijt van. Eigenlijk ook heel simpel dankzij je goede uitleg. Het werd een verjaardagstaart voor mijn zoon. Die heeft er dan ook van gesmuld.

Beantwoorden
DI
Madelon 2020-12-28 08:09:53

Dank voor het heerlijke recept! Ik heb deze tulband voor kerst in Finland gemaakt en iedereen vond hem lekker! Gedroogde vruchten in sinasappelsap geweekt, omdat er kinderen mee aten. Iedereen was aan het raden wat ze dan proefden als het niet de alcohol was, en ze waren verbaasd dat het amandelspijs was :)

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-30 09:41:27

Heel leuk om te horen! Fijne dagen nog!

Beantwoorden
ca vd kamp 2020-12-28 20:23:20

Deze tulbandvoor kerst gemaakt en iedereen vond hem heerlijk. Vulling aangepast , rozijnen donker en licht en granberry's geweekt in bosbeslikeur. Maar zekerboor herhaling vatbaar!

Beantwoorden
CA
Marja 2020-12-29 10:39:05

Dit wordt een blijvertje hier in Zweden, en niet alleen met kerst!
Te lekker!

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-30 09:31:45

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Jell 2021-01-19 10:18:00

Hoi Rutgher,
super leuk recept wat is de maat van de tulband of de inhoud??
hoeft toch geen kerst te zijn om deze te willen en kunnen bakken.

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-01-25 09:10:55

Deze tulband kan altijd! Mijn tulbandvormen hebben een inhoud van 2,4 liter.

Beantwoorden
Lied 2021-01-29 12:20:21

Hoy Rutger,

Heb je kersttulband gebakken ,was groot succes.
Heb ook vorm van 7 sm doorsnee wat voor inhoudsmaten moet ik dan aanhouden , kun je ook zure room gebruiken men hoeveel?

Vriendelijke groet , Lied

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-02-01 11:22:25

Hoi! Geen idee wat de inhoud is. Zet de vorm op een weegschaal, zet deze op nul en vul de vorm met water. Je weet dan hoeveel gram (en dus ook ml) de inhoud van de vorm is. Zure room heb ik voor deze tulband nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Marcella 2021-04-01 15:31:06

Had hem met kerst gemaakt echt heerlijk staat nu in de oven voor Pasen

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-04-05 11:09:28

Heerlijk!

Beantwoorden
Floor 2021-04-11 11:57:41

Kan ik ook iets ander gebruiken om de vorm te bestuiven? Amandelmeel of gewoon bloem?

Beantwoorden
FL
Rutger 2021-04-12 10:54:50

Dat kan zeker!

Beantwoorden
Ank 2021-09-22 18:09:57

Hoe kom ik aan Herman of vriendschap cake

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-09-26 21:29:29

Dat kun je zelf maken. Even googlen, dan kom je verschillende recepten tegen.

Beantwoorden
Angelique 2021-09-29 08:03:39

Beste Rutger,

Wat een super recept! Ik heb deze gehad met Kerst en hij was heerlijk luchtig geworden :)
Ik vroeg me af: zou ik ditzelfde recept ook kunnen gebruiken voor een biscuitrolbodem? Maar dan zonder de fruitvulling? Ik zou graag een cream tart maken met een bodem van biscuitdeeg, en het leek me lekker om daar sinaasappelrasp, kardemom en amandelspijs aan toe te voegen, geïnspireerd op jouw tulband, maar ik heb totaal geen idee welke verhouding ik dan zou moeten aanhouden voor de overige ingrediënten, wanneer ik de amandelspijs toevoeg. Jouw wijze raad is zeer welkom!!!

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-10-03 17:53:25

Hoi. Voor biscuit is deze basis minder geschikt. Er is wel biscuit op basis van amandelmeel, maar als je dit recept als basis gebruikt wordt het erg zwaar.

Beantwoorden
minouk 2021-12-10 19:27:30

deze tulband al een paar keer gemaakt en is echt super!! Ik ga hem dit jaar weer maken. Zo feestelijk en kerstig!

Beantwoorden
MI
Lian 2021-12-12 20:14:51

Beste Rutger,
Ik mag geen amandel. Kan ik dit recept ook gebruiken zonder de spijs toe te voegen, of zijn dan de verhoudingen niet goed.
Mvg
Lian

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-12-14 08:09:20

Hoi. Dan kun je beter een ander cakerecept als basis gebruiken.

Beantwoorden
Dianne 2021-12-12 23:35:26

Deze cake vandaag gemaakt en hij is echt verrukkelijk! Bedankt voor je geweldige recepten.

Beantwoorden
DI
Paula 2021-12-13 15:26:29

Rutger,
Wat is een alternatief voor de cognac? Ik heb deze niet in huis namelijk en beetje duur om alleen hiervoor aan te schaffen.

Beantwoorden
PA
Rutger 2021-12-14 08:02:19

Je kunt ook andere likeur of bijvoorbeeld sinaasappelsap gebruiken.

Beantwoorden
Annette 2021-12-14 12:25:58

Wat een geweldig recept van deze tulband , ik heb hem al een paar keer gemaakt , en we genieten elke keer weer opnieuw van de heerlijke smaak , dank je wel voor het plaatsen van dit recept en wens jullie hele fijne feestdagen🎄

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-12-21 08:42:21

Heel leuk om te horen! Dankjewel! Fijne feestdagen!

Beantwoorden
Ellen 2021-12-15 19:45:27

Ik heb met dit recept cake in de Zeeuwse knop gebakken. Ze zijn als relatiegeschenk verstuurd naar Italië en Frankrijk.
Bleek dat de partner van de collega ook patissier is. Hij was erg enthousiast.
Ik wou je graag het compliment overbrengen.

Beantwoorden
EL
Petra 2021-12-20 14:40:08

Hallo Ellen
Wij zijn ook fan van de zeeuwse knop. Houdt je hetzelfde recept aan of bv 3/4 van het recept nodig? Lijkt me anders nogal veel?

Beantwoorden
PE
Connie 2021-12-20 19:56:59

Waar koop je de Zeeuwse knoop

Beantwoorden
CO
Margr8 2021-12-15 20:22:00

Wat een heerlijke tulband! Nr. 2 staat nu in de oven en ik ben al aan het nadenken wie ik er allemaal blij mee kan maken.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-12-21 08:27:23

Superleuk! Geniet er van!

Beantwoorden
Ria 2021-12-16 21:14:14

Hoi Rutger, ik wil de tulband gaan maken. Lijkt me Héérlijk. Maar nu heb ik gewelde tuttifrutti in huis. Kan ik die nóg een keer wellen of moet ik echt gedroogde kopen?

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-12-21 08:17:43

Volgens mij kan dat ook prima. Ik zou het nog wel mengen met wat amandellikeur, dat maakt het extra lekker.

Beantwoorden
Sjobo 2021-12-18 12:58:44

Die hoef je niet meer te wellen hoor, de stukjes worden zacht in de cognac, amaretto of wat je ook gebruikt om het fruit in te wellen.

Beantwoorden
SJ
Miny 2021-12-18 10:25:04

Dit staat weer in de planning, zo lekker en geen stress. Na een paar dagen nog lekkerder. De sinaasappel schilletjes staan in de "week" ook zo'n geweldig recept, dankjewel.
Heb nog één vraagje, kun je ook een andere topping gebruiken voor de tulband?

Beantwoorden
MI
Rutger 2021-12-21 08:09:16

Je kunt ook poedersuiker of ander glazuur gebruiken. Of wat je maar lekker lijkt.

Beantwoorden
Kimberly 2021-12-18 10:38:36

Kan ik de gedroogde vruchten ook al 4 dagen van te voren wellen? Ik ben een paar dagen niet thuis voordat ik wil gaan bakken

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-12-21 08:08:48

Dat kan prima!

Beantwoorden
Harrie 2021-12-19 11:33:47

Ja hoor, in de alcohol en afdekken met glad folie en donkere plaats zetten

Beantwoorden
HA
Sjobo 2021-12-18 13:06:13

Wat toevallig… ik heb de gedroogde vruchten al een aantal dagen in de “week” staan en bak vandaag de tulband. De vruchtjes zagen er nog prima uit en de amaretto was er helemaal ingetrokken, het was een beetje stroperig geworden. Ik heb wel een paar keer per dag geroerd, maar aangezien je weggaat, gaat dat niet lukken. Ik zou het mooi afgedekt en koel wegzetten.
Succes 🤞🏼

Beantwoorden
SJ
Grada 2021-12-19 13:57:33

Kan je de gedroogde vruchten ook laten wellen in licor 43 of wijk je dan teveel af qua smaak??

Beantwoorden
GR
Rutger 2021-12-21 07:57:40

Dat kan prima! Heerlijk!

Beantwoorden
Truus Bolwater 2021-12-19 16:16:15

Welke maar heeft de tulband? 22 is dat ok?

Beantwoorden
TR
Rutger 2021-12-21 07:57:09

Dat is prima

Beantwoorden
Nardy 2021-12-20 13:47:23

Hoi Rutger,

Ga jouw tulband proberen te maken.
Op hoeveel graden moet ie gebakken?

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-12-21 07:49:48

Zoals in het recept beschreven staat: 160 °C

Beantwoorden
Annet 2021-12-21 00:17:07

Dat klopt!
Ik heb er al een aantal gebakken en maak er halve receptjes van voor een klein tulbandje. Deze geef ik weg, met de beste wensen. Is onderhand ook al traditie. Dank je wel voor dit recept!!

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-12-21 07:41:14

Superlekker! Fijne dagen!

Beantwoorden
Petra 2021-12-21 16:37:50

Hoi Rutger,
Is die 160 graden in een hete-luchtoven of met boven en onderwarmte?

Beantwoorden
PE
Rutger 2021-12-22 07:21:54

Hi. Dat lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Riny 2021-12-22 09:54:47

Wat een super recept!
En heerlijk qua smaak.
Dankjewel

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-12-23 08:22:45

Dankjewel! Graag gedaan!

Beantwoorden
Esmaralda 2021-12-22 20:00:21

Hoi rutger, welke maat eieren heb je gebruikt?

Beantwoorden
ES
Rutger 2021-12-23 08:13:42

Ik gebruik M eieren, meer daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Grada 2021-12-22 21:08:19

Vandaag de kerst tulband gemaakt. De gedroogde vruchten laten wellen in licor 43. Wat ontzettend lekker is deze tulband. Nou Rutger deze zal ik nog vaak bakken. Echt een super lekker recept. Een echte aanrader

Beantwoorden
GR
Rutger 2021-12-23 08:12:16

Heel leuk om te horen! Geniet er van!

Beantwoorden
Hellen 2021-12-23 08:39:14

Hi Rutger,
Ik deed het beslag in een cakevorm omdat ik mn tulbandvorm even niet zo gauw kon vinden. Dat was geen succesvolle actie. Het beslag stroomde over en brandde aan. Ojee wat nu? Temp lager gezet, dat moet je dus ook niet doen. Dientengevolge dat de cake instortte. Pphhffff ... Toch maar laten afbakken. De smaak was goed en heel erg lekker, gelukkig. Vandaag weer begonnen maar nu in een tulbandvorm en staat nu in de oven. Nu gaat ie zeker lukken!

Beantwoorden
HE
Rutger 2021-12-24 09:46:14

Hoi. Dat kan kloppen inderdaad. Dit beslag is teveel voor een cakevorm, dan kun je 2/3 van het recept gebruiken.

Beantwoorden
Munda 2021-12-23 18:54:51

Beste Rutger, ik heb deze tulband zojuist gemaakt maar ga hem morgen pas geven. Hoe kan ik hem het beste bewaren? Ik ga er morgen pas het glazuur op doen. Hij ruikt overigens heerlijk, moeilijk er vanaf te blijven! Fijne feestdagen gewenst 🎄

Beantwoorden
MU
Rutger 2021-12-24 09:17:30

Hi. Je kunt de tulband het beste luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren.

Beantwoorden
José 2021-12-24 10:57:20

Volgens recept gemaakt, net prachtig uit de oven gekomen. Lijkt me heerlijk !

Beantwoorden
JO
Karin 2021-12-24 15:37:59

Ik bak nu deze tulband voor het 2ejaar! Alleen maar lovende reacties!
Echt super lekker!

Beantwoorden
KA
Marlies 2021-12-25 11:55:26

Al de voor de derde keer gemaakt dit jaar. De eerste keer was de reactie van mijn vader "dit smaakt naar vroeger". Heerlijke tulband

Beantwoorden
MA
Anja van den Doel 2021-12-25 14:13:31

Dit jaar heb ik jouw tulbandrecept gebruikt en dit wordt beslist een blijvertje; geen “zakkende” vruchtjes en fantastisch van smaak en structuur. Dank je wel!

Beantwoorden
AN
Ineke hessing 2021-12-25 14:39:19

Waaaat een tulband ..prachtig !! Groot sucses..dank je wel hiervoor en fijne kerst

Beantwoorden
IN
Ineke hessing 2021-12-25 14:41:19

Geweldig ..heerlijk van smaak !!
Dank je wel hiervoor en fijne kerst en nieuwjaar

Beantwoorden
IN
Anne 2021-12-25 17:24:48

Super lekker!!! Ik had wat aarzeling bij de amandelspijs door het deeg omdat het al niet echt ‘light’ is allemaal, maar met spijs er door is het echt zoveel chewier! Een blijvertje!

Beantwoorden
AN
Karin 2021-12-27 11:12:40

Wat ben ik blij dat ik deze feestelijke tulband geprobeerd heb. Wat een verrukkelijke smaak! Wij hebben er met de hele familie van genoten. Niets dan lovende reacties!

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-12-27 13:52:50

Super! Heel leuk om te lezen!

Beantwoorden
Charlotte 2021-12-27 16:56:19

Opa zei: "dit is de lekkerste tulband die ik ooit heb gegeten". En dat terwijl de lieve man niet van spijs houdt. Ook de rest van de familie was enthousiast! Ik heb het recept keer 1,5 gedaan (want grote vorm) en hij was echt prachtig en heerlijk! Dankjewel voor het recept!

Beantwoorden
CH
Lonneke 2021-12-29 23:20:17

1e Kerstdag 2021 voor het eerst gebakken en vandaag weer één. Liever tulband als gebak op de verjaardag. Absoluut een blijvertje! Ik ga er nog drie bakken om met de jaarwisseling cadeau te geven😂 Bedankt Rutger en fijne jaarwisseling 💫

Beantwoorden
LO
Fay 2022-01-05 09:08:10

Echt een geweldig recept. Ik heb de vulling wat aangepast naar eigen smaak, met lekker veel rode bigarreaux (guilty pleasure😋). Ik was blij verrast dat de vulling zo mooi door de cake verspreid bleef. Dat gebeurt nooit met een gewoon cakerecept.
Versierd met glazuur, uitgestoken marsepeinen sterren en glitterpoeder: een plaatje!
Onweerstaanbare cake en in 1 avond helemaal op 😀

Beantwoorden
FA
Hulya 2022-01-22 11:23:04

Heb je de bigaraux ook geweldig of er zo in gedaan? Klinkt erg lekker.

Beantwoorden
HU
Rutger 2022-01-22 12:14:10

Bigarreaux hoef je n iet eerst te wellen.

Beantwoorden
Jacqueline van Werven 2022-01-11 13:25:08

Heerlijk recept, geconfijt fruit gebruikt i.p.v cranberry's tutti fruttien en cakemeel 🙈

Beantwoorden
JA
hilly 2022-01-13 08:52:55

hij is idd heerlijk en makkelijk te maken. Geweldig hoor Rutger

Beantwoorden
HI
Kay 2022-01-22 14:25:34

Welke bloem zou je aanraden? Patisserie-bloem of juist een bloem met meer gluten? Of wellicht een mix van beiden?

Beantwoorden
KA
Rutger 2022-01-24 10:37:28

Gewone tarwebloem is prima, en anders inderdaad patisseriebloem.

Beantwoorden
Els Spoor-Steentjes 2022-02-16 14:12:55

Daar gaan we weer! Één keer met Kerst gebakken, daarna als traktatie voor mn kleinzoon op school (op zijn verzoek). Daarna weer op Kerst en nu opnieuw als traktatie voor meneertje! Hij wordt vrijdag 11 jaar.

Beantwoorden
EL
Rutger 2022-02-22 09:53:51

Wat leuk!

Beantwoorden
Judith 2022-11-23 11:45:37

Ha Rutger,
Hoeveel plakken haal je hier uit? Stuk of 20?
Groetjes

Beantwoorden
JU
Rutger 2022-12-01 15:42:58

15-20

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.