Categorieën
Alle tulband recepten
  Tulband recepten

  Zelf tulband cake maken

  De tulband cake is een echte klassieker en nog steeds is deze lekkernij erg populair. Een tulband is een soort cake, gebakken in een ronde vorm met een gat in het midden. Deze bakvorm heet ook wel een tulbandblik. De cake dankt zijn naam aan een oosters hoofddeksel: de tulband.

  Ga je zelf een tulband bakken? Je kunt ontzettend veel variëren met het tulband cake recept. In het ouderwetse tulband recept werden bijvoorbeeld vaak rozijnen, krenten en zelfs sukade toegevoegd. Een laagje poedersuiker of glazuur maakt de ouderwetse tulband vervolgens helemaal af. Wil je ook eens een traditionele tulband maken? Probeer dan deze tulband met boerenjongens of deze Moskovische tulband met rozijnen.

  Luchtige tulband bakken

  Hoe krijg je een luchtige tulband? Aan de meeste tulband recepten wordt bakpoeder toegevoegd, waardoor een luchtige cake ontstaat. Wil je een extra luchtige tulband bakken? Het is dan belangrijk om extra lucht in het beslag te krijgen. Een voorbeeld van een heerlijk luchtige tulband is de Moskovische tulband. Bij dit tulband recept splits je de eieren en klop je de eiwitten en eidooiers goed op.

  Lekkerste recept voor tulband cake

  De tulband is een populaire cake voor de feestdagen. Ben je op zoek naar de lekkerste kersttulband? Of zoek je een tulband recept voor een ander (feestelijk) moment? Er zijn veel recepten om uit te proberen. Fruit doet het bijvoorbeeld altijd goed in een tulband. Probeer eens deze amandeltulband met abrikozen of kersen olijfolietulband. Of maak deze rabarbertulband. Sinaasappel en citroen zijn ook heerlijk om te gebruiken in een tulband cake.

  Leuke en lekkere variaties op de traditionele tulband zijn deze mini tulbandjes. Ben je fan van de zeeuwse bolus? Dan is dit Zeeuwse bolus tulband recept echt iets voor jou. Welk recept voor de tulband cake mag volgens jou echt niet ontbreken?