‘Liefde gaat door de maag.’ Wie kent dat gezegde niet? Er is daarom geen betere manier om je geliefde of iemand anders om wie je geeft te verrassen dan met iets lekkers. Deze valentijnscake is een perfecte lekkernij om je geliefde op te trakteren tijdens Valentijnsdag.
Deze valentijnscake is gemaakt in een hartvormige tulband en het beslag is verrijkt met amandelspijs en citroenrasp. Door de amandelspijs en citroenrasp is de cake extra rijk van smaak en textuur. Tot slot meng ik ook gehalveerde frambozen door het beslag. Het eindresultaat? Een hartvormige frambozencake!
Uit deze valentijnscake haal je 15-20 plakken cake.
4 tips voor de lekkerste valentijnscake
- Je wil natuurlijk niet dat alle frambozen in je cake naar beneden zakken tijdens het bakken. In deze cake voorkomt de amandelspijs in het beslag dat je frambozen allemaal in de bodem van je cake eindigen. Wil je nog meer zekerheid, dan kun je de gehalveerde frambozen voordat je ze door het beslag mengt door 1-2 eetlepels bloem wentelen.
- Wil je meer tips en tricks over het bakken van een tulband? Bekijk dan mijn basisrecept voor tulband maken. Je leest daar onder andere alles over het goed invetten van een bakvorm en hoe je de tulband het beste kunt storten.
- Gebruik voor deze tulband een tulbandvorm met een inhoud van zo’n 2,4 liter. De tulband die je op de foto ziet heb ik gebakken in de Nordic Ware elegant heart tulbandvorm. Meer toffe Nordic Ware tulbandvormen vind je hier.
- Wil je liever een valentijnscake bakken in de vorm van een cake in plaats van een tulband? Als je een langwerpige cakevorm gebruikt van 25 centimeter, gebruik dan ⅔ van de aangegeven ingrediënten.
- Voor het cakebeslag
- 250 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 125 gr witte basterdsuiker
- rasp van ¾-1 citroen
- ¼ tl zout
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 200 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 200 gr frambozen, gehalveerd
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
- bloem of paneermeel, voor de vorm
- poedersuiker, om te bestuiven
Zelf feestelijke valentijnscake maken
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met de bloem of het paneermeel. Klop de overtollige bloem of paneermeel uit de vorm.
Doe de amandelspijs, de boter, de basterdsuiker, de citroenrasp en het zout in een kom en klop het geheel met een (hand)mixer met garde(s) romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop deze door het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor. Meng vervolgens de gehalveerde frambozen door het beslag. Doe dit zeker niet te lang, als de frambozen door het beslag zijn verdeeld is het goed.
Valentijnscake bakken
Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de valentijnscake in 55-70 minuten gaar. Test of de valentijnscake gaar is door in het midden een satéprikker te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat ‘m afkoelen.
Foto’s: Saskia Lelieveld
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Goedenavond Rutger, vandaag de Valentijnstulband met frambozen gebakken. Hij is heerlijk, een goed recept👍
BeantwoordenHoi Rutger, wat een superrecept! Ik heb bevroren frambozen gebruikt en dat ging ook prima.
BeantwoordenU kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.