Ingrediëntenlijst
  • Voor de tulband
  • 1 potje zure kersen’jam’ (Turkse of Midden-Oosterse supermarkt) of Italiaanse amarenekersen op siroop (Fabbri)
  • 6 eieren
  • 200 ml frisgroene olijfolie
  • 200 gr suiker
  • 4 el mascarpone
  • 250 gr amandelmeel
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl zout
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • bloem, om te bestrooien

Eerder schreef ik deze review over een druppel rozenwater. Deze Kersen-olijfolietulband van Nadia en Merijn zag er heerlijk uit en wilde ik graag zelf bakken. De tulband heeft een volle smaak door de olijfolie en het amandelmeel.

Bereiding: Kersen-olijfolietulband

Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef de kersen uit de jam en vang de siroop op. Klop met een handmixer in een kom de eieren in een kom met de olie, suiker en mascarpone in circa 10 minuten dik en romig.

Klop met een garde het amandelmeel erdoor. Voeg dan beetje bij beetje de (gezeefde) bloem, baking soda, bakpoeder en zout toe. Schep de uitgelekte kersen erdoor.

Verdeel het beslag over de (beboterde en bebloemde) tulbandvorm en bak de tulband in de oven in 45 minuten-1 uur gaar. De tulband is gaar als een in het midden erin gestoken satéstokje er droog uitkomt. Laat hem kort in de vorm afkoelen. Stort de tulband uit de vorm en laat hem op een taartrooster volledig koud worden.

Serveer de kersen-olijfolietulband met de kersensiroop.

Nieuwsgierig geworden naar Een druppel rozenwater? Kijk hier voor meer informatie!

review een druppel rozenwater

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
Tonny 2016-04-03 11:34:28

Ziet er lekker uit. Ik heb laatst een cake gebakken met zonnebloemolie ipv boter en die smaakt ook zo lekker smeuiig.

Beantwoorden
TO