Dit is het basisrecept voor een lekkere luchtige cake waarmee je een mooie (stapel)taart kunt maken. De ‘gewone’ cake is wat zwaarder en vind ik zelf minder geschikt om een stapeltaart mee op te bouwen. Het tegenovergestelde daarvan is biscuit, dat is juist heel luchtig, bevat geen boter en heeft wat minder smaak. Deze cake zit daar tussenin en is door de toevoeging van karnemelk en bakpoeder net wat luchtiger dan gewone cake, maar wel vol van smaak en textuur.

Taart met vlierbloesem en eetbare bloemen

Wat is een stapeltaart?

De naam stapeltaart zegt het eigenlijk al: het is een taart met meerdere lagen op elkaar gestapeld. Een stapeltaart ziet er vaak heel spectaculair uit, maar is ook voor de thuisbakker goed te doen met de juiste recepten. Om een stapeltaart te kunnen maken, heb je verschillende cakes nodig die je vervolgens op elkaar stapelt. In dit artikel deel ik mijn basisrecept voor een cake voor stapeltaart, die niet te zwaar is, maar wel stevig genoeg en natuurlijk smaakvol. 

Cake voor stapeltaart

Waarom karnemelk gebruiken in dit recept?

Schrik trouwens niet van de karnemelk, daar proef je echt niets meer van terug. Het voordeel van karnemelk is dat het zuur in de melk reageert met het bakpoeder, waardoor de structuur van deze stapelcake nog lekkerder wordt. Behalve vanille-extract kun je het beslag in dit stapeltaart recept ook op smaak brengen met bijvoorbeeld citroen- of limoenrasp.

Kerst drip cake

Inspiratie voor stapeltaart maken

Wil je een feestelijke stapeltaart maken met de cakes die je maakt in dit basisrecept? Met een laagjestaart kan je veel kanten op. Een aantal voorbeelden van lekkere taarten waar je mee aan de slag kunt:

Ingrediëntenlijst
  • Voor het cakebeslag
  • 275 gr boter, op kamertemperatuur
  • 425 gr suiker
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 400 gr bloem
  • 60 gr maïzena
  • 2 el bakpoeder
  • 375 ml karnemelk
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
Broodbakbol banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Cakes voor stapeltaart maken

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel daarbij goed door na ieder ei. Meng in een andere kom de bloem, maïzena en het bakpoeder en voeg de helft daarvan toe aan het botermengsel. Klop dit er rustig door. Voeg de helft van de karnemelk toe en meng ook dit door het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de bloem en de karnemelk.

Cake voor stapeltaart bakken

Verdeel het cakebeslag over de vormen en bak de cakes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Als de cakes afgekoeld zijn kun je ze gebruiken om je taart mee te bouwen.

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (156)
Truus de Mier 2017-11-30 07:52:44

Dankjewel, dit gaan we zeker uitproberen. Altijd handig, een goed basisrecept.

Beantwoorden
TR
Ingrid 2017-11-30 08:40:18

Goedemorgen Rutger, ik heb natuurlijk niet 3 bakblikken van dezelfde formaat.
Is het mogelijk om het recept in 1 bakblik te doen?
Dan probeer ik het na het afbakken wel in drieen te snijden.
Maar hoe lang is dan de baktijd?

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:47:55

Dat wordt wel lastig. De cake moet dan heel lang bakken, waardoor de buitenkant te droog wordt. Ik zou je toch adviseren om het dan in verschillende keren te bakken.

Beantwoorden
Yvonne 2017-11-30 08:44:47

Ha Rutger,
Inderdaad fijn zo'n goed basisrecept.
Kun je volgende keer laten zien hoe je deze verder opmaakt ?
Groetjes,
Yvonne

Beantwoorden
YV
Rutger 2017-11-30 10:47:10

Dat ga ik zeker doen. Er komt volgende maand al een hele leuke kersttaart mee online!

Beantwoorden
Marieke 2017-11-30 09:28:01

Hoi Rutger,

Leuk z'n basis recept, die karnemelk toevoeging vind ik een goed idee. Ik heb al veel gebakken in mijn leven maar nog nooit zn stapeltaart gemaakt en staat nog een keer op mijn lijstje. Ik schrik van de hoeveelheid suiker. Ik hou van zoet maar té zoet vind ik echt niet lekker. Zou het ook met minder kunnen denk je? Als ik kijk naar de verhoudingen ei/boter zat ik te denken aan 275-300 gram suiker. Kortom: is er een reden dat er zoveel suiker in zit? (structuur, verhouding oid??). Dank alvast voor je uitleg! Groetjes

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-11-30 10:46:43

Hoi! De hoeveelheid suiker is niet heel anders dan een gewone cake, waar de verhouding 1 op 1 op 1 is. In dit recept is er 460 gram droge stof (bloem en maizena) op 425 gram suiker. De karnemelk kun je bij de boter en eieren optellen als natte ingrediënten, dus is de zoetheid gelijk aan (misschien nog net iets lager zelfs) een gewone cake. Bedenk dat het een taart wordt waar je met meer dan 20 mensen van kunt eten, dus dan valt de hoeveelheid ook wel weer mee. Je kunt altijd minder suiker proberen, maar zelf vind ik de structuur en smaak met deze hoeveelheden het lekkerst!

Beantwoorden
Marieke 2017-11-30 11:54:40

Top dankjewel voor je uitleg en je reactie! Helder! Zo had ik het nog niet eens bekeken ;). Ik ga het proberen

Beantwoorden
MA
Ingrid Meffert 2017-11-30 09:35:44

Hoi Rutger, hier ben ik echt blij mee! Ik vind biscuit te los en vaak niet mooi te snijden (kruimelig) en dit zit er mooi tussenin. Ook ik vraag me af of het minder zoet kan, of je ook een deel bloem kunt vervangen door amandelmeel (en of dat écht iets toevoegt) en of je, als je een kleinere vorm gebruikt, hem voller kunt doen zodat je hem door kan snijden (maar eén keer de oven nodig)...... Lees het graag, alvast dabk!

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:45:49

Hoi! De hoeveelheid suiker is niet heel anders dan een gewone cake, waar de verhouding 1 op 1 op 1 is. In dit recept is er 460 gram droge stof (bloem en maizena) op 425 gram suiker. De karnemelk kun je bij de boter en eieren optellen als natte ingrediënten, dus is de zoetheid gelijk aan (misschien nog net iets lager zelfs) een gewone cake. Bedenk dat het een taart wordt waar je met meer dan 20 mensen van kunt eten, dus dan valt de hoeveelheid ook wel weer mee. Je kunt een gedeelte van de bloem door amandelmeel vervangen, ik denk dat het wel lekker is en de cake extra rijk van smaak maakt. De vorm zou ik niet veel voller doen, dan liever in verschillende keren bakken.

Beantwoorden
Fleur 2017-11-30 09:45:27

Dag rutger,
Wat kan ik het beste gebruiken ipv de karnemelk ivm koemelkallergie?

Beantwoorden
FL
Rutger 2017-11-30 10:41:01

Amandelmelk werkt waarschijnlijk ook heel goed.

Beantwoorden
Ingrid 2017-11-30 10:20:41

Oeps nog vergeten....wwat als je maar één vorm wilt vullen? Sommige dingen zijn moeilijk door drie te delen en ik weet ook niet of je dat zomaar kunt doen. Graag jouw advies want dit vind ik een belangrijk basisrecept! ?

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:40:41

Je kunt het recept prima door 3 delen om slechts 1 vorm te bakken. Alles bij elkaar in de vorm zou ik niet doen, dan duurt het heel lang voor de taart gaar is en wordt de structuur wat anders.

Beantwoorden
Anita wouden 2017-11-30 13:30:56

Dag Rutger,
Mooi recept en een heel goede vervanger van biscuitdeeg, lijkt me.
Wat vindt jij van de combinatie karnemelk met baking soda in dit recept?
Ik hoor graag van je.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-12-12 12:43:47

Dat kan ook heel goed, alleen heb je van bakingsoda minder nodig dan van het bakpoeder.

Beantwoorden
riet maaten 2017-11-30 15:00:19

hoi rutger wat leuk dat die cake er op staat ik heb laats ook zo/n een gemaakt en toen met abrikozen jam er tussen gedaan . dat moet er wel dik tussen want anders trekt het er in .
het was heel lekker fris zo\n stukje cake.

Beantwoorden
RI
ida 2017-12-01 19:53:41

Hallo Rutger
Kan ik ook Mild en Creamy van Alpro gebruiken dat is ook een Soya produkt en en zuurder dan amandelmelk

ik hoor het graag

Beantwoorden
ID
Rutger 2017-12-12 12:25:14

Ik denk het wel, maar ken het product niet zelf, dus durf het niet met zekerheid te zeggen.

Beantwoorden
ida 2017-12-14 12:52:48

Bedankt voor het antwoord Rutger,
ik heb intussen 1 cake gebakken om te proberen met de Mild en Creamy met een beetje water gemengd en het is een heerlijk luchtige cake geworden en fijn van smaak en natuurlijk geheel lactose vrij !!

Groetjes ida

Beantwoorden
ID
Rutger 2017-12-14 13:31:23

Goed om te horen! Dankjewel voor de tip!

Beantwoorden
Jacob 2017-12-01 23:47:51

Dag rutger
De oven is niet zo groot voor 3 bakblikken kan het eventueel ook om stebeurt gebakt worden

Beantwoorden
JA
Rutger 2017-12-12 12:24:29

Dat kan prima. En in goede heteluchtovens kun je ook twee lagen boven elkaar bakken.

Beantwoorden
Noa 2017-12-14 08:48:48

Hallo Rutger,
Als er boter in een recept staat, wat voor boter gebruikt je dan?
Bedankt!

Beantwoorden
NO
Rutger 2017-12-14 13:34:06

Hoi Noa,
Het antwoord en de antwoorden op meerdere veelgestelde vragen vind je hier:
https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Helen Heslinga 2017-12-16 23:41:56

Hoi Rutger,
Je hebt mij bijzonder blij gemaakt met dit recept, precies op tijd voor het feestje van mijn jarige kleuter. Ik wilde al een tijd op zoek naar een recept voor een soort biscuit maar dan met meer smaak, meer richting cake. Maar ja ... Tijd, of beter gezegd, gebrek aan tijd ...... En opeens staat hier het felbegeerde recept gepost. ☺
Perfecte taart mee gemaakt! Laag mascarpone, aangezoet met jam, laag zelfgemaakte aardbeienjam (75% fruit), bekleed met marsepein, helemaal top.
Dankjewel Rutger!

Beantwoorden
HE
Rutger 2017-12-18 01:02:59

Supertof om te horen! Fijn dat jullie er van genoten hebben!

Beantwoorden
Teunie 2017-12-19 19:06:33

Hoi Rutger,

Als je het vanille-extract wilt vervangen door citroenrasp, hoeveel moet je dan ongeveer gebruiken? En kun je de cakes ook al een dag eerder maken en inwikkelen in folie, of drogen ze dan teveel uit?

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-12-20 12:14:57

Ik zou dat de rasp van 1 citroen gebruiken. En je kunt ze heel goed een dag van tevoren maken en daarna luchtdicht verpakt bewaren.

Beantwoorden
Karen 2018-01-02 11:21:19

Hoi Rutger,
Ik dacht dat een zuur zoals karnemelk niet nodig was bij gebruik van bakpoeder? Zelfrijzend bakmeel is toch ook niets meer dan bloem met bakpoeder en dat heb je toch ook geen zuur bij nodig om te laten reageren?
Ik dacht dat dit alleen voor baksoda gold. Of begrijp ik het nou tóch niet helemaal goed? Leg het me eens goed uit, als je wilt, Rutger!
Groetjes,
Karen

Beantwoorden
KA
Rutger 2018-01-04 13:06:49

Hoi Karen,
Een zuur is ook niet nodig bij bakpoeder, maar ik vind het gebruik van karnemelk wel veel lekkerder in dit recept dan gewone melk. Vandaar deze combinatie, het kan namelijk ook geen kwaad om karnemelk te gebruiken in combinatie met bakpoeder.

Beantwoorden
Sabrina 2018-01-10 08:51:18

Goedemorgen Rutger,

Als ik er een chocolade cake van wil maken, kan ik er dan cacao aan toevoegen? Wat zou dan de verhouding cacao - bloem zijn? kan ik dan eventueel ook gewoon melk gebruiken ipv karnemelk (ivm smaak misschien)

Alvast bedankt

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-01-15 00:22:38

Je kunt voor een chocoladecake een gedeelte van de bloem vervangen door cacaopoeder. Op het hele recept zou ik maximaal 60 gram cacaopoeder gebruiken. Dit recept kan ook met gewone melk, alleen vind ik persoonlijk de smaak met karnemelk door het beslag lekkerder.

Beantwoorden
Sabrina 2018-01-15 07:35:16

Bedankt voor uw antwoord, ga het proberen !
Mvg

Beantwoorden
SA
Hèlen Kraaijenoord 2018-01-10 13:30:22

Kan je ook gewone melk in plaats van karnemelk gebruiken?

Beantwoorden
Rutger 2018-01-15 00:17:22

Dat kan, alleen vind ik het met karnemelk altijd lekkerder en minder zwaar dan met gewone melk.

Beantwoorden
Mirjam 2018-01-17 22:33:59

Hoi Rutger,

Kan ik de boter vervangen door zonnebloemolie? Zo ja, hoeveel? Ik vind namelijk cakes met roomboter vaak droger dan wanneer ik zonnebloemolie gebruik. Ik hoor het graag van je.
Gr. Mirjam

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-01-22 00:54:47

Bij dit recept heb ik dat niet geprobeerd, dus daar durf ik geen antwoord op te geven.

Beantwoorden
Louise 2018-01-22 23:31:07

Hoi Rutger,

Wat een mooi bssisrecept! Ik wil jouw recept gebruiken om een 6 laags regenboogtaart van 20cm te maken. Ik dacht 20 minuten voor het bakken aangezien de laagjes dunner worden. Heb jij een tip voor een goede botercrème die qua hoeveelheid goed past bij jouw basisrecept?

Groetjes, Louise

Beantwoorden
LO
Rutger 2018-01-28 13:46:09

Het lekkerste is botercrèmeop basis van Italiaanse meringue, die is niet zo zwaar:

https://www.rutgerbakt.nl/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/

Beantwoorden
Sharona 2018-01-23 15:23:33

Kan ik deze cakes ook van te voren maken en dan invriezen?

Beantwoorden
SH
Rutger 2018-01-28 13:44:49

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Jennifer 2018-04-03 18:54:02

En hoe lang van te voren haal je ze er dan uit, om af te werken?

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-04-13 22:07:40

Ik zou ze de avond van te voren in de koelkast leggen en daar laten ontdooien.

Beantwoorden
Miranda 2018-01-25 08:32:13

Hoi rutger.

Ook ik heb maar 1 vorm. Kan ik het beslag in de koelkast bewaren als ik er steeds 1 bak. Of moet ik het beslag delen en dan iedere keer even opnieuw maken?

Gr miranda

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-01-28 13:36:18

Je kunt het beslag gewoon op kamertemperatuur bewaren als je de bodems gelijk achter elkaar bakt.

Beantwoorden
MIranda M 2018-02-01 18:17:21

Ik kwam op je website omdat ik een recept zocht voor een driptcake met honingvulling, zag het basisrecept taart. Ik heb inmiddels de 3 delen cake bakken, zag bij het eruit halen holle gaten aan de onderkant zitten. wat zou ik kunnen doen om dit te voorkomen/verbergen. ben wat aan het proberen. en heb je een idee hoe ik een dripttaart met honingvulling kan maken.

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-02-02 16:51:10

Waarschijnlijk waren het grote luchtbellen die in je beslag zaten. De volgende keer kun je na het vullen van de vormen een paar keer met de vorm op het aanrecht tikken, zodat eventuele luchtbellen naar boven komen. Voor nu zou ik ze gewoon verhullen met de vulling. Uiteindelijk zal je er aan de buitenkant niks meer van zien.

Beantwoorden
Jennifer 2018-03-02 06:18:59

Hoi Rutger,

Hoe hoog is de bakvorm?

Groetjes

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-03-04 21:27:02

Die is 7,5 centimeter, maar zo hoog worden de cakes niet hoor. Met 5 centimeter red je het ook.

Beantwoorden
Suzanne 2018-03-09 12:50:55

Hoi Rutger,

Als ik mijn stapeltaart wil afsmeren met witte chocoladeganache, hoeveel ganache heb ik dan nodig? Ik vind het moeilijk een inschatting te maken. Alvast bedankt!
Groetjes, Suzanne

Beantwoorden
SU
Rutger 2018-03-10 09:38:12

Hoi! Dat is lastig te zeggen en weet ik ook niet precies. Ik zou zeker 300-400 gram witte chocolade gebruiken voor een hoge stapeltaart.

Beantwoorden
Anuschka 2018-03-15 21:08:32

Beste Rutger,
Mijn zoontje heeft een ei allergie. Kan iets anders gebruiken ipv ei?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-03-19 12:00:35

Ik heb daar helaas nog weinig ervaring mee, dus ik durf je geen goede tips te geven.

Beantwoorden
Tamara 2018-03-27 21:17:30

Beste Rutger,
Welke bakvorm of cake pan adviseer jij qua hoogte en hoe hoog moet ik ze dan vullen?
Ik twijfel tussen de 20 x 7,5 of 20 x 10

Groetjes, Tamara.

Beantwoorden
TA
Rutger 2018-03-31 11:03:28

Het kan met beide, ze zullen niet boven de 7,5 centimeter uitkomen. Het beslag is voor drie lagen, dus als je 1/3 van het beslag gebruikt per vorm komt het helemaal goed!

Beantwoorden
Jennifer 2018-04-05 22:06:45

Hoi Rutger,

Ik heb vanavond dit recept gemaakt en dan omgerekend voor een 15cm bakvorm.. Mijn cakes zijn ongv zo’n 2.5/3 cm hoog, kan dit kloppen? Ik ben namelijk een ander recept gewend, maar wilde een deze luchtigere variant proberen! Ik ben enorm benieuwd naar de smaak!:)

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-04-13 22:03:55

Bij mij zijn ze tussen de 3 en 4 centimeter hoog, dus het klopt wel ongeveer.

Beantwoorden
Kelsey 2018-05-10 14:22:02

Hi Rutger,
Ik heb je recept geprobeerd en de smaak is erg lekker! Helaas worden ze bij mij alleen niet 5 cm maar 2,7cm., weet jij waar dit aan ligt?

Beantwoorden
KE
Rutger 2018-05-14 21:10:31

Klopten alle ingrediënten? Had je vormen van 20 centimeter doorsnede en was het bakpoeder nog dicht en houdbaar?

Beantwoorden
Kelsey 2018-05-14 21:22:27

De cake was 26cm diameter en ik heb alle ingrediënten keer 1,69 gedaan. De bakpoeder was net nieuwe. Wellicht heb ik daar dan toch te weinig van in gedaan? Ook was de boter niet 100% smeuïg naar nog kleine brokjes. Kan dat er ook mee te maken hebben?

Beantwoorden
KE
Rutger 2018-05-21 17:01:41

Het is wel belangrijk dat alles goed door elkaar gemengd is. Probeer echt een boter op kamertemperatuur te gebruiken. Het omrekenen zou verder moeten kloppen. Ik durf je niet te zeggen waar het dan aan lag.

Beantwoorden
Ilse van den Berg 2018-06-02 11:10:22

Zooooooooo lekker!!
Ik ben bezig met een cijfertaart, zocht daar een lekkere cakeachtig recept voor. Deze dus! Ik heb geen vierkante vorm (moet uiteindelijk de 4 maken) dus beslag op bakpapier op de bakplaat gedaan, één kant afgezet met een cakeblik zodat het min of meer een vierkant is. Eerste laag is nu uit de oven, lekkerrrrrrrrrrr!! Dit is een blijvertje: cake heeft al een lekkere smaak, combineert mooi met de tussenlagen van wittechocolade botercreme en frambozenmousse.

Dank wederom voor dit fantastische recept. Jouw recepten kloppen altijd, dat is echt zó fijn!

Beantwoorden
IL
Rutger 2018-06-03 14:59:20

Wat een leuk idee! en heel tof om te horen dat je zo blij bent met mijn recepten!

Beantwoorden
Leonneke 2018-06-11 21:19:26

Hi Rutger! Klinkt als een toprecept! Heb jij ideeën voor de tussenlagen bij deze taart? En doe je dan steeds dezelfde tussenlaag, of kun je ook 2 dingen combineren?

Beantwoorden
LE
Rutger 2018-06-20 17:18:23

Er zijn heel veel vullingen mogelijk. Van jam's tot botercrème en van ganache tot curd. Kijk eens bij de basisrecepten voor inspiratie. Meer dan 1 vulling is zeker lekker!

Beantwoorden
Wilma 2018-06-16 11:50:24

Hoi Rutger. Het is een zeer smakelijke cake.....zeker als hij goed zou lukken neem ik aan. Mijn cake wilde niet gaar worden. Ik heb een grotere vorm en een kleinere gebruikt. Na een half uur kwam de prikker er nog nat uit. De gebruikte hoeveelheden en temperatuur (180 hetelucht) klopten voor zover ik weet. Heb jij enig idee waar ik het fout kan hebben gedaan.

Beantwoorden
WI
Rutger 2018-06-20 17:13:11

Hoi. Wat gek. Ik ga er vanuit dat je alles goed afgewogen hebt en geen ingrediënten bent vergeten? heb je een extra oventhermometer om te checken of de temperatuur van je oven ook echt 180 graden is?

Beantwoorden
Saskia 2018-07-22 14:47:11

Hoi Rutger,

Ik heb deze cakes nu 2 keer gemaakt, maar er gaat steeds iets mis. Ze komen luchtig en gaar (dateprikker komt droog uit de cake) uit de oven maar na even verdwijnt alle lucht. De cake is dan mega compact en lijkt net alsof hij niet gaar is.
Heb jij enig idee wat ik fout doe?

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-07-23 07:55:32

Hoi Saskia. Dat is heel gek. Wellicht zijn ze toch net iets te kort gebakken, waardoor ze instorten tijdens het afkoelen.

Beantwoorden
Astrid 2018-07-25 18:48:37

Hallo rutger!
ik ben reuze benieuwd naar dit recept en ga ik binnenkort zeker eens proberen.
is dit het soort recept wat ze in Amerika vaak gebruiken als ze dus die mooie stapeltaarten maken?
wij gebruiken hier vaak biscuit maar in Amerika cake dacht ik.
Ik heb vanmiddag het volgende recept gebruikt, maar ik moet zeggen dat ze toch erg vettig aanvoelden, ik heb ze nu eerst in de vriezer gedaan om er over paar dagen mee aan de slag te gaan.
is dit recept vergelijkbaar als die van jou?
groetjes astrid.

Beantwoorden
AS
Rutger 2018-07-28 12:52:43

Zo te zien is het recept dat jij hebt gebruikt op oliebasis, dat maakt de cake wel vettiger. Verder durf ik niet te zeggen hoeveel de taarten op elkaar lijken. Dat is een kwestie van uitproberen en proeven.

Beantwoorden
Rosanne 2018-08-05 23:36:34

Hoi,
Ik wil eind Augustus een themataart maken voor mijn zoontje, dus platen cake of biscuit (al vind ik dat eigenlijk niet zo lekker als cake) bakken en in de juiste vorm snijden voordat ik hem afsmeer met botercreme.
Kan ik dit recept ook op een grote rechthoekige plaat bakken? en zoja hoelang moet het dan?

Oh en als ik mijn taart volledig afsmeer met botercreme,kan deze dan buiten de koelkast die dag?

Groetjes en ga zo door!

Beantwoorden
RO
Rutger 2018-08-06 13:07:17

Hoi! Dit beslag kun je daar zeker voor gebruiken. Hoelang je het bakt is afhankelijk van de grootte van de plaat en dikte van de cake. Goed in de gaten houden dus en testen wanneer het gaar is. Boter crème zou ik altijd in de koelkast bewaren, zeker midden in de zomer.

Beantwoorden
Céline 2018-10-17 21:27:27

Hallo Rutger,

Ik ben al een tijdje opzoek naar de perfecte laagjes taart, de jouwe is super smakelijk echt erg lekker, enkel vind ik hem erg zoet.. zeker met een boter crème topping of zelfs met crème cheese (mijn favoriet) vond ik hem erg zoet.

Heb jij het recept al gemaakt met minder suiker?
Ik was de maizena vergeten toe te voegen kan het hieraan liggen? lijkt me van niet want die zou hem eerder luchtig moeten maken en lijkt me niets aan de smaak te doen?

Beantwoorden
Rutger 2018-10-22 11:05:27

Hoi! De maizena maakt hem iets minder zoet, maar dat maakt niet heel veel uit. Je kunt iets minderen met de suiker, maar niet teveel. De suiker draagt namelijk ook bij aan de lekkere structuur van de cake.

Beantwoorden
John van den Oosterkamp 2018-10-24 15:12:24

Hoi Rutger
Ik ga een vierkante stapeltaart maken, is het handig als ik in het midden een versteviging maak, of is de cake sterk genoeg om niet in te zakken, dat zou erg vervelend zijn voor het bruidspaar
Mvg Johnny

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-10-28 23:42:48

Hoi! Een extra versteviging voor de zekerheid kan nooit kwaad. Zeker als je de taart ook gaat vervoeren kun je beter geen risico nemen.

Beantwoorden
Meysa 2018-10-26 10:45:15

Hoi Rutger,
Ik wil samen met mijn moeder een heel grote taart maken, maar wij houden allebei niet zo erg van karnemelk. Zou het ook gewoon met koeienmelk kunnen?

Groetjes

Beantwoorden
ME
Rutger 2018-10-28 23:35:49

De karnemelk in dit recept zorgt ervoor dat de cake mooi luchtig wordt. Je proeft de karnemelk echt niet terug. (ik hou zelf namelijk ook niet van puur karnemelk)

Beantwoorden
Rein 2019-01-13 21:40:29

Hi Rutger!

Ik wil dit recept graag gebruiken voor een glutenvrije taart. Kan ik de bloem in dit recept veranderen in amandelmeel? En zou je dan eenzelfde of een andere hoeveelheid adviseren?

Alvast bedankt!
Groeten, Rein

Beantwoorden
RE
Rutger 2019-01-15 10:40:45

Hallo Rein. Enkel de bloem vervangen door amandelmeel gaat helaas niet lukken vrees ik.

Beantwoorden
Jen 2019-01-27 12:46:58

Hoi Rutger,

Gisteren deze cake gebakken. Leuk en lekker recept maar vond hem toch nog iets te compact. Heb je nog tips om het nog luchtiger te krijgen?

Beantwoorden
JE
Rutger 2019-01-28 10:06:27

Je kunt iets meer bakpoeder toevoegen, daar wordt de cake wat luchtiger van. Maar niet teveel, want dan stort hij in het midden weer in. Zeker omdat je de cake voor een stapeltaart wilt gebruiken heb je wel wat stevigheid nodig.

Beantwoorden
Mp 2019-01-31 17:25:43

Hoi Rutger,

Heeft het ook zin om de eieren te scheiden en het eiwit op te kloppen om de taart luchtiger te maken? Alvast bedankt voor je antwoord.

Groetjes,
Mp

Beantwoorden
MP
Rutger 2019-02-03 09:43:03

Dat kan, alleen als de taart te luchtig wordt gaat hij tijdens het bouwen van de taart iets inzakken, dus kijk daar wel mee uit.

Beantwoorden
Rita 2019-03-08 12:52:23

Dag Rutger,

Kan ik met dit recept ook een chocoladecake maken?

Beantwoorden
RI
Rutger 2019-03-11 17:32:39

Zeker. Een gedeelte van de bloem kun je door cacaopoeder vervangen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar zou zo'm 40-50 gram doen.

Beantwoorden
Marjanne 2019-03-16 17:20:20

Hallo Rutger,
Hoeveel mascarpineroom kan ik gebruiken om de taart te vullen en af te smeren.

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-03-16 23:14:44

Dat vind ik lastig te zeggen. Die room is ook niet heel stevig, dus ik weet niet of afsmeren daarmee een succes wordt.

Beantwoorden
Ineke 2019-05-05 14:07:39

Hallo Rutger, ik wil graag dunne laagjes bakken voor een stapeltaart. Hoe lang is dan dat baktijd???

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-05-07 14:00:50

Het ligt er aan hoe dun je ze gaat bakken. Dat is echt een kwestie van uitproberen en kijken wanneer de cake goed gaar is.

Beantwoorden
Ineke 2019-05-05 14:11:30

Hallo Rutger. Ik wil graag dunne laagjes bakken voor een stapeltaart. Hoe lang is dan de baktijd?

Beantwoorden
IN
Ineke 2019-05-08 14:48:32

Dank je wel

Beantwoorden
IN
Claudia 2019-05-18 12:02:35

Hallo Rutger, is het ook mogelijk om het beslag te verdelen over twee vormen en vervolgens de cakes doormidden te snijden om 4 lagen te krijgen?

Beantwoorden
CL
Rutger 2019-05-21 14:00:12

Dat is zeker mogelijk, alleen wordt de baktijd dan iets langer. Controleer goed met een prikker wanneer de cake goed gaar is.

Beantwoorden
Marit 2019-06-07 10:42:54

Hoi Rutger,

Is het mogelijk om het beslag een banaansmaak te geven en hoe zou je dit dan doen? Ik wil een banoffee taart maken op basis van dit beslag en zit dan te denken om de banaansmaak aan het beslag toe te voegen en hem te vullen met karamel botercreme of botercreme met dulche de leche. Heb je tips?

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-06-17 15:04:55

Hoi. Banaan is erg lastig om als smaak toe te voegen. Je zou dan het hele recept om moeten gooien en geprakte rijpe banaan aan het beslag toe moeten voegen. Gebruik vooral geen bananen-aroma, dat is echt heel chemisch van smaak.

Beantwoorden
Kimberley 2019-06-10 14:06:31

Hoi Rutger

Ik vroeg mij af zou ik hier limoen rasp en kokos rasp aan kunnen toevoegen en hoeveel dan?

Beantwoorden
KI
Rutger 2019-06-17 14:47:24

Limoen kan zeker. Afhankelijk van hoe sterk je de smaak wilt zou ik voor de rasp van 1-3 limoenen gaan. Met kokosrasp zou ik voorzichtig doen. Dit verandert de hele structuur van de cake. Het neemt namelijk zelf ook veel vocht op, met een drogere cake als resultaat.

Beantwoorden
Melanie 2019-07-03 19:30:35

Hoeveel stukken kun je uit deze taart halen?

Beantwoorden
ME
Rutger 2019-07-05 10:47:51

Doordat de taart redelijk hoog is kun je veel stukken uit de taart halen. Zeker 16-20.

Beantwoorden
Charlotte 2019-07-25 13:53:42

Hoi, je hebt het over verdelen over vormen. Voor hoeveel vormen is dit recept dan?

Beantwoorden
CH
Rutger 2019-07-30 10:56:11

Voor 3 ronde vormen met een doorsnede van 20 centimeter.

Beantwoorden
Elsemiek 2019-11-17 23:52:11

Hoi! Ik heb deze taart proberen te maken alleen als ik hem bak dan is die na 35 minuten nog steeds heel erg vloeibaar... Oplossingen?

Beantwoorden
EL
Rutger 2019-11-22 11:43:12

Hoi! De oven een volgende keer wat hoger zetten of de cake langer bakken. Heb je het beslag wel over verschillende bakvormen verdeeld? Als je het in 1 of 2 bakvormen bakt wordt de baktijd ook langer.

Beantwoorden
Janneke 2020-01-12 10:37:46

Hoi Rutger,

Als ik alle laagjes een andere kleur wil geven. Kan ik dan gewoon kleurstof toevoegen? Veranderd dit niets aan het recept?

Bedankt!

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-01-14 09:15:21

Je kunt dan inderdaad gewoon kleurstof toevoegen. Dat verandert niks aan het recept.

Beantwoorden
Sanae 2020-01-12 20:46:29

Hoi Rutger,

Kan ik de bakvormen tegelijk in de oven stoppen? Wanneer ik het beslag in 1 bakvorm doe heb ik het idee dat de biscuit minder luchtig is. Juist erg compact. Komt dit omdat het beslag beter verdeeld kan worden ipv alles in 1 bakvorm te doen?

Groetjes

Beantwoorden
SA
Rutger 2020-01-14 09:14:39

Hoi. Deze cake kun je het beste in 3 verschillende lagen bakken, dan wordt het inderdaad lekkerder. Als je de oven op hete lucht zet kun je de lagen zelfs boven elkaar tegelijk bakken.

Beantwoorden
ilse 2020-01-26 09:22:42

Hoi Rutger, zou ik ook cacapoeder toe kunnen voegen om het een chocolade smaak te kunnen geven? Ik wil dan eerst de 1ste cake met een vanile smaak bakken en dan aan de andere 2 caken een chocolade smaak geven.

Beantwoorden
IL
Rutger 2020-01-27 11:45:24

Dat kan zeker. Op het hele recept zou je 40-50 gram bloem kunnen vervangen door cacaopoeder.

Beantwoorden
Lara 2020-02-25 20:02:38

Dag Rutger,
Er staat bloem in de ingrediëntenlijst. Is dit zelfrijzende bloem of gewone?

Beantwoorden
LA
Rutger 2020-03-03 10:49:46

Dit is gewone bloem.

Beantwoorden
Esther 2020-03-06 19:46:21

Hoi Rutger,

Wat worden de verhoudingen als ik 4 lagen wil bakken?

Beantwoorden
ES
Rutger 2020-03-10 11:13:40

Je kunt het recept dan met 1/3 vermeerderen. Dus alle ingredienten maal 1,33.

Beantwoorden
Lotta 2020-03-22 20:04:14

Hoi Rutger,

Ik zou heel graag een wat witte cake willen, zou ik ook alleen de eiwitten kunnen gebruiken zonder het eigeel zonder aan de cake iet te voegen?

Beantwoorden
LO
Rutger 2020-03-23 10:30:43

Hoi. dat kun je proberen, al dragen de eidooiers ook wel bij aan de smaak en textuur van de cake. Je hebt dan wel meer eiwitten nodig, houdt het totaalgewicht van de eieren aan in dat geval.

Beantwoorden
Mila 2020-03-25 19:38:02

Ik wil graag een Pecannoten-karameltaart maken met dit recept. Kan ik gewoon pecannoten door het beslag doen?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-03-30 10:45:13

Dat kan zeker, al kan het zijn dat ze in dit beslag naar beneden zakken tijdens het bakken. Met dit beslag heb ik nog niet eerder een toevoeging geprobeerd.

Beantwoorden
Baukje 2020-04-25 16:45:56

Ik heb geen karnemelk?
Wat nu?
Kan het net gewone melk?

Beantwoorden
BA
Rutger 2020-04-29 10:48:11

Je kunt gewone melk gebruiken, maar voeg dan ook 1-2 theelepels citroensap toe als je dat wel hebt.

Beantwoorden
M 2020-05-24 20:57:39

Kan ik zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem en bakpoeder dus weglaten?

Beantwoorden
M
Rutger 2020-05-25 18:42:15

De verhoudingen zijn in dit recept iets anders, 1 op 1 met zelfrijzend bakmeel vervangen kan daardoor niet.

Beantwoorden
Rosana 2020-06-10 17:23:18

Hoi Rutger, ik wil dit recept maken in een 15 cm bakvorm. Wat zijn dan de verhoudingen?

Beantwoorden
RO
Rutger 2020-06-20 12:09:40

Op deze pagina vind je een handige omrekentabel: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
jacqueline 2020-06-26 20:03:42

Hallo Rutger, drip cake gemaakt volgens jouw recept, echter daar ik de taart 2 dagen van te voren heb gebakken en voor het afwerken in de koelkast heb gezet, zou je dan nog adviseren bij het opmaken van de lagen cake deze met simple sirup te bevochtigen, om de cake niet uit te laten drogen.
Dit omdat ik het qua smaak perfect , maar toch ietsje aan de droge kant vond
Alvast bedankt

Beantwoorden
JA
Rutger 2020-06-30 14:21:01

Hoi. Doordat je de cake in de koelkast zet wordt deze wel wat droger, zeker na twee dagen. Je kunt altijd een trempeersiroop gebruiken om de taart wat lekkerder van structuur te maken en een extra smaak toe te voegen.

https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/trempeersiroop-basisrecept/

Beantwoorden
Jacqueline 2020-07-03 20:51:30

hartstikke bedankt, dat ga ik dan de volgende x doen

Beantwoorden
JA
Rachel 2020-07-04 14:31:01

Hi Rutger, ik zou graag koffie willen verwerken in de cake. Hiervoor gebruik ik in andere cakes Nescafé espresso oploskoffie wat ik dan meng met een klein beetje kokend water en laat afkoelen. Hoeveel oploskoffie zou ik ervan in dit recept moeten verwerken? Alvast bedankt!

Beantwoorden
RA
Rutger 2020-07-06 16:43:11

Ik zou dan 3-5 zakjes oplosespresso proberen.

Beantwoorden
Dominique 2020-08-07 00:49:50

Ha Rutger,
Zou je van dit recept ook een citroen maanzaad stapeltaart kunnen maken?

Groeten,
Dominique

Beantwoorden
DO
Rutger 2020-08-10 12:07:28

Zeker! Gewoon citroenrasp, wat sap en maanzaad toevoegen.

Beantwoorden
kyra 2020-08-17 19:28:41

beste rutger,

Ik ben helemaal blij met dit recept...kan ik de bloem ook gewoon vervangen voor glutenvrije bloem? Of moet ik dan andere verhoudingen hebben?
Groet

Beantwoorden
KY
Rutger 2020-08-24 09:06:50

Dat is altijd een kwestie van uitproberen. Volgens mij kan het heel goed, maar voor de zekerheid zou ik het eerst een keer uitproberen (wellicht met een kleiner gedeelte van het beslag).

Beantwoorden
Suzanne 2020-09-11 12:01:23

Hallo Rutger,

Welke crème kan ik gebruiken om deze taart te vullen en afsmeren?

Thanks!

Beantwoorden
SU
Rutger 2020-09-14 10:42:25

Je kunt dat met elke soort botercrème doen die op mijn site staat. Als vulling is ook ganache erg lekker.

Beantwoorden
Annelien 2020-11-02 14:35:29

Hi Rutger,

Ik heb de cake nu 2x proberen maken maar de cake lijkt niet te stijgen in de oven. Het blijft een erg compacte cake. Tips?

Groetjes,
Annelien

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-11-09 11:02:51

Heb je genoeg bakpoeder gebruikt en is dit nog goed.

Beantwoorden
Kyra 2020-11-18 14:53:11

Zou je ook stukjes appel door het beslag kunnen doen?

Beantwoorden
KY
Rutger 2020-11-22 09:54:42

Zeker! Lekker met wat kaneel erbij ook.

Beantwoorden
pien 2020-11-24 14:25:22

ik ga de taart nu uitproberen heb jij nog tips voor het opmaken

Beantwoorden
PI
Rutger 2020-11-30 08:54:23

Kijk even rond bij mijn taartrecepten, daar vind je leuke inspiratie: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/

Beantwoorden
Nathalie Defever 2020-12-28 10:35:29

hallo,
wij hebben de vraag,
zouden wij ook gewone melk kunnen gebruiken?

Mvg Nathalie Defever

Beantwoorden
NA
Rutger 2020-12-30 09:41:10

Dat kan, maar voeg dan wel wat citroensap toe. Het zuur in de vloeistof zorgt er voor dat de cake extra mooi rijst tijdens het bakken.

Beantwoorden
Dien 2021-01-11 08:47:07

Kan ik dit recept ook voor een rechthoekige springvorm 28x28 gebruiken? en zo ja moet ik dat vermenigvuldigen?

Beantwoorden
DI
Rutger 2021-01-11 09:56:28

Dat kan, maar dan wordt het wel een veel lagere cake natuurlijk. Als je er ook drie net zulke hoge lagen van wilt maken, dan moet het recept met 2 1/2 vermenigvuldigd worden.

Beantwoorden
Sofie 2021-01-29 08:32:04

Hoi,
Ik heb maar 1 springvorm van 20 cm, dus ik wil de cakes om de beurt bakken. Ik zag op internet dat je cakebeslag niet langer dan 20 min kan bewaren, omdat de luchtigheid er dan uit gaat. Hoe kan ik dit het beste doen?

Beantwoorden
SO
Rutger 2021-02-01 11:23:12

Volgens mij kun je het prima iets langer bewaren, ik heb het ook wel eens gedaan. Probeer ze wel zo kort mogelijk na elkaar te bakken.

Beantwoorden
Yente Miedema 2021-02-02 21:38:08

Hallo! Ik wil graag dit recept gebruiken, maar ik zou i.p.v. 3 lagen 2 lagen willen maken. Weet je toevallig hoe ik dit het beste kan berekenen? Alvast bedankt!

Beantwoorden
YE
Rutger 2021-02-08 12:10:19

Je kunt dan 0.66 % van het recept nemen, dus 1/3e minder.

Beantwoorden
Marit 2021-02-06 15:45:44

Rutger deze cake is echt moker lekker en simpel te maken!

Beantwoorden
MA
Keshia 2021-02-14 12:26:21

Kan je de taarten ook door de midden snijden nadat ze afgekoelt zijn om daar extra vulling tussen te doen?

Beantwoorden
KE
Rutger 2021-02-15 13:40:22

Dat kan prima. Maar het lukt niet om al het beslag in 1 vorm te bakken en dan pas in plakken te snijden, dan wordt het niet goed gaar.

Beantwoorden
Jantien 2021-10-27 22:58:43

Als ik 1 cake door de helft wil doen voor vullig maar wel 4cm per laag wil behouden, kan ik dan het recept door 2 doen en 1 bakvorm gebruiken?

(dus eigenlijk recept van 1,5 cake in 1 bakvorm)

Beantwoorden
JA
Rutger 2021-11-01 09:34:13

Alles in 1 keer bakken gaat lastig. Het is dan moeilijk om de cake vanbinnen goed gaar te krijgen en tegelijkertijd te zorgen dat de buitenkant niet te droog wordt.

Beantwoorden
ernest 2021-03-06 15:53:21

heerlijk!

Beantwoorden
ER
M. 2021-03-08 20:47:23

Beste Rutger,
Dit recept klinkt zo goed, het zit net tussen cake en biscuit in. Ik ga hem van het weekend proberen. Mijn vraag is: kan ik als ik de helft van de ingrediënten gebruik hem in één keer bakken in een vorm van 24 centimeter en dan drie lagen snijden? Of moet ik dan andere verhoudingen hebben of meerdere keren bakken?
Ik hoor het graag. Groeten!

Beantwoorden
M.
Rutger 2021-03-15 11:09:53

Het wordt wel een hele lage taart dan. Op deze pagina zie je een omrekentabel: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/ Als je een hoge taart van 24 centimeter wilt hebben, dan zou ik het recept omrekenen en in 3 keer bakken.

Beantwoorden
Toni 2021-03-14 16:15:48

Hey Rutger, ik vroeg me af of je deze cake kan invriezen om hem vervolgens ongeveer 6 dagen later af te kunnen vriezen en of hij dan nog lekker is.

Toni

Beantwoorden
TO
Rutger 2021-03-15 10:47:59

Hoi. Dat kan prima.

Beantwoorden
Sabrina 2021-03-16 14:09:25

Hoi Rutger,

Ik wil deze taart binnenkort gaan maken, kan ik ook amandelmelk gebruiken ipv karnemelk?

Groetjes,
Sabrina

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-03-21 13:30:46

Dat kan, maar voeg dan nog wel iets zuurs toe, in de vorm van wat citroensap bijvoorbeeld. Daardoor wordt de cake extra luchtig.

Beantwoorden
Rietha 2021-04-11 06:37:36

Dag Rutger,
Klopt het dat je 2 eetlepels bakpoeder gebruikt in dit recept?

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-04-12 10:57:17

Dat klopt.

Beantwoorden
Sharmila 2021-05-03 11:54:34

Hoi Rutger,

Ik wil graag de cake voor de stappeltaart maken maar heb alleen 2 taartvormen. Kan ik eerst dan 2 cakes bakken en als die klaar zijn de derde bakken?

Alvast bedankt.

Sharmila

Beantwoorden
SH
Rutger 2021-05-10 08:20:15

Dat kan prima!

Beantwoorden
Jo 2021-05-19 03:34:10

hi, ik hoopte dat het een typefout was want ik vond 425 gram suiker wel heel erg veel ... en idd hoewel de cake erg lekker is ... het is echt wel voor zoetekauwen LOL
Had veel plezier in het bakken, heb het gevuld als een tres leche cake met perzik ... en natuurlijk slagroom als topping

Beantwoorden
JO
Michelle 2021-05-22 18:57:56

Hoi Rutger, erg lekkere cake! Mijn cakes bolden wel op en zijn niet zo mooi glad als op jouw foto. Hoe kan ik dit voorkomen? Heb ze nu gewoon bij gesneden, werkt ook prima maar ben toch benieuwd of jij nog tips hebt. Alvast bedankt! Groetjes Michelle

Beantwoorden
MI
Jeroen Scheffer 2021-11-10 21:03:35

Je kunt bakriemen (baking belts) gebruiken tijdens het bakken. Die doe je (nat) om de bakvorm heen en zorgt ervoor dat de randen niet sneller garen dan het midden, waardoor de randen lager blijven.

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-05-31 10:50:48

Je kunt ze na het bakken storten op een rooster. Daardoor wordt de bovenkant iets platter. En gebruik je onder- en bovenwarmte in plaats van hetelucht?

Beantwoorden
anoniem 2021-05-23 14:37:42

Zou je deze taart ook door midden kunnen snijden om daar tussen vullingen te doen?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-05-31 10:48:10

De losse lagen kun je prima nog een keer doorsnijden. Ik zou de cake niet in 1 keer bakken, dan duurt het heel lang voordat de cake gaar is en wordt deze sneller droog.

Beantwoorden
Gabriella 2021-05-24 12:24:43

Hoi Rutger, de cake is erg lekker! Ik heb hem nu 2 keer gemaakt, waarvan de 2e keer ik de suiker wel gehalveerd had. De 1e keer was de structuur goed alleen iets aan de zoete kant. Alleen bij de 2e keer was het een beetje ingezakt. De smaak was overigens wel goed met wat minder suiker. Hoe zou het komen dat het is ingezakt?

Beantwoorden
GA
Rutger 2021-05-31 10:42:10

Dat inzakken komt waarschijnlijk door het gedeeltelijk weglaten van de suiker, naast de smaak heeft dat ook een belangrijke functie voor de structuur van de cake.

Beantwoorden
Danielle 2021-05-24 20:54:28

Hallo,
Ik wil dit recept graag gebruiken!
Maar hoe hoog worden de lagen? Want ik wil misschien maar 2 lagen gebruiken maar wat wordt dan het recept?
En is dan 1 recept van het frambozenbotercreme genoeg? Voor ook nog versiering bovenop?

Beantwoorden
DA
Rutger 2021-05-31 10:36:30

Hoi De lagen zijn zo'n 3-4 centimeter hoor. 1 recept crème lijkt mij genoeg.

Beantwoorden
Jens 2021-06-14 07:27:13

Hoi Rutger, ik heb de taart nu 2x gemaakt in 4 lagen. Hij is erg lekker maar toch te vast. Enig idee hoe dat kan? Het bakpoeder is niet over datum. Moeten de taart vormen misschien een minimale hoogte hebben?

Groet Jens

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-06-14 08:40:27

Hoi. Dit is wel een vastere cake dan bijvoorbeeld biscuit. De hoogte van de taartvormen heeft daar verder weinig mee te maken.

Beantwoorden
Vivienne 2021-06-19 00:23:00

Hi Rutger, zou ik hier ook een rainbowcake van kunnen maken, of is dit recept daar niet geschikt voor?

Beantwoorden
VI
Rutger 2021-06-22 10:23:49

Dat kan prima!

Beantwoorden
Marijke 2021-06-26 15:47:25

Hallo Rutger,

Op het moment dat ik de helft karnemelk erin deed begon het beslag te schiften. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-06-27 12:37:07

Waarschijnlijk was het botermengsel te koud, maar het kan verder weinig kwaad. Gewoon alles verder mengen.

Beantwoorden
San 2021-07-04 16:49:25

Hoi! Gebruik je hetelucht of boven/onderwarmte bij dit recept?
Groetjes

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-07-06 08:47:52

Alle recepten zijn op basis va nonder- en bovenwarmte, maar als je meerdere vormen onder elkaar gaat bakken kun je beter hete lucht gebruiken.

Beantwoorden
Cynthia 2021-07-04 18:27:39

Hoi Rutger

Kan ik dit basisrecept ook gebruiken voor een bruidstaart met drie niveaus (diameter: 25 cm, 18 cm, 12 cm) van ongeveer 6 lagen elk ? Ik zou de onderste lagen verstevigen met dowels en taartkartonnen. Denk je dat dit stevig genoeg zal zijn en niet zal instorten?

Bedankt!

Beantwoorden
CY
Rutger 2021-07-06 08:45:25

Je kunt het daar voor gebruiken, over de stevigheid durf ik geen uitspraken te doen. Ik zou het eerst een keer uitproberen.

Beantwoorden
Kirby 2021-07-10 14:05:45

Goedemiddag,

Ik heb bakpannen ipv een vorm waar bakpapier in kan, ik neem aan dat dat ook kan?

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-07-13 09:21:35

Dat kan zeker. Ik zou wel een rond stuk bakpapier uitknippen en dat op de bodem van de vorm leggen.

Beantwoorden
Caroline Piek 2021-08-12 16:20:43

Hoi! Allereerst een compliment voor het recept! Ik gebruik het regelmatig en de taart lukt steeds weer. Lekker smeuïg. :) Wat zou je adviseren als ik witte chocola wil toevoegen aan het recept? Ik heb het al eens geprobeerd met een ander recept, maar toen zonken de stukjes witte choco naar de bodem, ondanks dat ik bloem had gebruikt. Misschien chocolate chips?

Groeten, Caroline

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-08-16 14:58:08

Hoi. Witte chocolade is altijd lastig. Enerzijds omdat het een heel subtiele smaak is (eigenlijk is het slechsst suiker, melkpoeder en cacaoboter) en inderdaad als je stukjes toevoegd, dat zakken ze snel. Ik heb het bij deze cake nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat het geen succes wordt.

Beantwoorden
Kailey 2021-08-12 20:28:59

Een heerlijk cakerecept, super fijn om stapeltaarten mee te maken. Lukt eigenlijk altijd en levert mooie strakke taarten op. Even een vraagje, ik wilde er een chocolade cake van maken, hoeveel gram cacao zou ik dan moeten toevoegen? En moet ik dan nog wat aan het recept veranderen verder?

Beantwoorden
KA
Rutger 2021-08-16 14:55:23

Je kunt dan 40 gram van de bloem vervangen door dezelfde hoeveelheid cacaopoeder.

Beantwoorden
Ana Mica 2021-08-15 10:59:02

Dag Rutger,

Ik vind dit een heel fijn en lekker recept!
Van de week wil ik een chocoladetaart maken; zou ik dit recept kunnen gebruiken? Zo ja, heb je voor mij een tip hoe ik dit het beste kan doen (cacaopoeder of chocola?)?
Alvast vriendelijk bedankt voor je reactie.
Groet,
An Mica

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-08-16 14:41:58

Hoi. Je kunt een gedeelte van de bloem door cacaopoeder vervangen. Ik zou zo'n 40 gram doen.

Beantwoorden
Kim 2021-08-20 20:43:39

Hi Rutger,

Vast al gevraagd maaar welke hoogte bakvorm kun je hiervoor het best gebruiken? Ik heb deze twee x met springvormen gebakken. Heerlijk recept maar totaal niet strak (de cake). Ik wil de bakvormen van PME aanschaffen.
Alvast bedankt!!

Groetjes Kim

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-09-13 10:19:18

Vormen van 5 centimeter hoog zijn prima, maar in hogere vormen kan het natuurlijk ook

Beantwoorden
Kim 2021-10-23 14:27:27

Bedankt! Ik heb nu die van 10cm aangeschaft.

Beantwoorden
KI
Gesa 2021-08-22 20:00:26

Hoi Rutger,

Vandaag de taart voor het eerst gebakken, precies zoals het recept. Erg lekker! Maar toen de binnenkant eenmaal gaar was, was de buitenkant een stuk donkerder dan op jouw foto en de rand was redelijk hard. Wat is hier de oplossing voor?

Beantwoorden
GE
Rutger 2021-09-13 10:09:59

Heb je hete lucht gebruikt? Probeer het de volgende keer met onder- en bovenwarmte.

Beantwoorden
Brigitte 2021-09-13 10:27:48

Hoi Rutger,

Met dit recept wil ik voor 60 personen taarten bakken. Is 4x het recept voldoende?

Beantwoorden
BR
Rutger 2021-09-20 08:01:20

Als je niet te grote punten snijd kan dat prima!

Beantwoorden
Cindy 2021-09-20 07:12:59

Recept uitgerekend voor 16 cm vorm en de cakes zijn super goed gelukt. Boven en onderwarmte gebruikt maar toen hij nog wat nat was aan de bovenkant even een paar minuten de hete lucht erover 150 graden. Ze stapelen super goed en smaken heerlijk. Van de week wil ik ze met wat rozenwater maken heb je een tip hoeveel daarvan te gebruiken?

Beantwoorden
CI
Rutger 2021-09-20 07:23:37

Leuk idee! Gebruik vooral niet teveel, het kan al snel overheersend zijn. Ik zou eerst eens 1.5-2 eetlepels proberen.

Beantwoorden
Naomi 2021-09-22 08:45:02

Hoi Rutger,

Voor hoeveel personen is dit recept? Ik gebruik niet de 3 vormen van 20 maar 5 ondiepe vormen. Dus ben even benieuwd :)

Beantwoorden
NA
Rutger 2021-09-26 21:33:40

Je kunt er echt prima met 16-20 personen van eten.

Beantwoorden
Samantha 2021-09-23 13:23:55

Hoi Rutger
Kan je van deze stapeltaart ook goed een dripcake/taart maken?
Mijn jonsgte dochter word bijna 2 jaar en ik wil voor haar een driptaart met bumba maken. Heb je tips

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-09-26 21:28:06

Hi. Dat kan zeker. Er staan meerdere recepten/tips voor dripcakes op mijn blog, die je vindt via het zoekveld.

Beantwoorden
Ana 2021-09-24 20:43:59

Hoi Rutger,
Ik ben botercrème echt helemaal zat.
Kan ik ook Nutella gebruiken om mijn taart mee af te smeren?
En...als ik mijn biscuit s avonds maak om de volgende dag af te maken, hoe kan ik m dan het beste bewaren?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-09-26 21:19:58

Nutella is wel heel zacht om een taart mee af te smeren. Je kunt dit wel door een botercrème mengen. Het gebakken biscuit kun je luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren.

Beantwoorden
Nikky 2021-10-10 09:08:03

Hoi! Zou je ook citroenschil/sap in de cake kunnen stoppen? En hoeveel?

Beantwoorden
NI
Rutger 2021-10-13 10:32:35

Zeker! Ik zou de rasp van 1/2 - 1 citroen gebruiken.

Beantwoorden
Vivienne 2021-10-16 07:08:31

Hi Rutger, heb dit recept nu al een paar keer gebruikt voor mijn stapeltaarten, heerlijk. Even een vraagje, ik snijd mijn taart eerst altijd even bij zodat ze gelijk zijn, maar als ik de taart niet afsmeer maar alleen met vulling en topping maak zie altijd nog wat van die kruimels aan de zijkant, niet zo netjes bij een bestelling, hoe kan ik dat voorkomen?

Beantwoorden
VI
Marieke 2021-10-22 11:10:07

Misschien helpt het om de taarten eerst te koelen? Koude taarten snijden gaat bij mij strakker dan taarten op kamertemperatuur.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-10-18 08:28:19

Goede vraag. Dat is inderdaad lastig als je de taart niet afsmeert. Een antwoord daarop moet ik je schuldig blijven, ik weet niet hoe je dat kunt voorkomen.

Beantwoorden
Ramona 2021-10-22 12:29:56

Hai! Echt een mega fijn recept dit! Al meerdere malen gebruikt. Maar kan je de cake ook in de vriezer bewaren en hoe lang ongeveer?

Beantwoorden
RA
Rutger 2021-10-24 12:38:30

Dat kan zeker. Zo'n 2-3 maanden.

Beantwoorden
Kim 2021-10-23 14:25:41

Hi Rutger,

Al vaak dit recept gebruikt, hij is heerlijk!
Ik krijg alleen altijd opstaande randjes aan de zijkant. Hoe kan dit?

Alvast bedankt!!

Groetjes Kim

Beantwoorden
KI
Jeroen Scheffer 2021-11-25 09:48:50

Je zou gebruik kunnen maken van een bakriem om je vorm tijdens het bakken. Dit is een ovenbestendigde riem die je eerst in water weekt, waardoor deze om de vorm heen gaat tijdens het bakken en waardoor de garing van de cake gelijkmatiger zal verlopen.

Dit resulteert in 'plattere' cakes, dus ook geen overmatige bollingen in het midden.

Ik gebruik dit zelf ook sindskort en ik doe niet meer anders!

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-10-24 12:29:29

Dat kan aan de vorm liggen die je gebruikt. Of doordat de taart aan het begin van het bakken teveel hitte krijgt. Helaas is er niet altijd wat aan te doen. Je kunt ze er na het bakken ook afsnijden of knippen.

Beantwoorden
Denise Poot 2021-10-27 12:58:37

Hoi Rutger,
Even een vraagje, ik ga een taart maken voor max. 15 man..
Nu zit ik heel erg te twijfelen of ik een 26 cm vorm (die ik hier heb) te gebruiken en het recept om te rekenen, of dat ik 3x de 20Cm vorm gebruik.....
Ik ben zo bang dat het nooit genoeg is voor alle mensen...

Groetjes Denise

Beantwoorden
DE
Rutger 2021-11-01 09:37:10

Hoi! Uit een hoge taart van 3 x 20 cm kun je prima 16 stukken snijden. De taart wordt al vrij snel machtig.

Beantwoorden
Fay 2021-11-01 16:30:06

Hallo,
Ik wilde even vragen of ik ook een springvorm van 20cm kan gebruiken. Of is het wenselijk om een dichte vorm te gebruiken?
Groetjes,
Fay

Beantwoorden
FA
Rutger 2021-11-10 08:41:23

Hoi! Een springvorm kan ook prima!

Beantwoorden
Marlies Visser- van den Berg 2021-11-11 15:18:48

Ik wil graag een vierkante vorm gebruiken van 24x24. Wat zijn dan de verhoudingen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-11-16 13:10:07

Je kunt het recept dan x 1,8 doen. Bak het dan wel in drie lagen van 24x24

Beantwoorden
Sana 2021-11-12 21:00:42

Hi,
moet ik voor tl en el echt amerikaanse lepels hebben of kan dat gewoon met doodgewone lepels afgemeten worden?

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-11-16 13:05:05

Als je het precies wilt doen, dan kun je het beste de maatlepels gebruiken.

Beantwoorden
June 2021-11-19 09:15:14

Ik heb precies gedaan wat er stond alleen heb ik al het beslag in een bakvorm gedaan en toen verbrande de bovenkant en de binnenkant was nog steeds niet gaar moest ik dan wel 3 bakvormen gebruiken ?

Beantwoorden
JU
Rutger 2021-11-25 14:53:23

Als je alles in 1 vorm doet, dan wordt de binnenkant nooit goed gaar. Het moet inderdaad in 3 losse vormen.

Beantwoorden
Juliette 2022-05-14 22:57:21

Ik had ook alles in 1 bakvorm van 24cm. gedaan en na 35 minuten mooi bruin aan de boven en zijkant, maar inderdaad nog vloeibaar vanbinnen. De temperatuur naar 160 verlaagd, veel gaatjes met een satéprikker gemaakt in de bovenkant en lager in de oven geplaatst. Na nog een half uur was hij gaar. De randjes waren wat steviger, maar de smaak perfect. Nog steeds vanbinnen een mooi smeuïge, zacht caketaart.
De enige verandering was dat ik voor 2/3 deel witte basterdsuiker heb gebruikt.

Beantwoorden
JU
Armande 2021-11-24 20:55:31

Hallo Rutger,
Ik wil graag deze cakes maken in 2 hogere springvormen van 18 cm en zodat ik daar 4 lagen van kan snijden.
Ik kan in de omrekentabel alleen niet de verhoudingen vinden van deze diameter..
En omdat ze wat hoger zijn, zal ik de vaktijdschrift ook wel wat aan moeten passen?
Alvast bedankt..

Beantwoorden
AR
Rutger 2021-11-25 14:23:04

Hoi! Dat is echt even een kwestie van zelf uitproberen en testen met een prikker wanneer het beslag gaar is. Ik heb daar zelf geen ervaring mee in die maten.

Beantwoorden
Armande 2021-11-28 16:03:55

Bedankt.. ik heb gewoon het volledige recept verdeeld over de twee springvormen.. 35 min, perfect.. :-)

Beantwoorden
AR
Armande 2021-11-25 10:42:25

Vaktijdschrift moet natuurlijk baktijd zijn.. iets met autoaanvullen..

Beantwoorden
AR
Inge 2021-11-28 15:23:27

Kan het ook in een springvorm van 24cm? Hoeveel moet ik dan gebruiken?
En moet ik er 3 tegelijk bakken of kan het ook na elkaar eventueel?

Beantwoorden
IN
Rutger 2021-11-30 13:35:57

Je kunt het recept dan x 1,44 doen. Je kunt de cakes ook na elkaar bakken.

Beantwoorden
Bo 2021-11-29 21:25:50

hey Rutger, zijn de ingrediënten al goed afgewogen of moet je alles 3 keer doen?

Beantwoorden
BO
Rutger 2021-11-30 13:27:59

De ingrediënten zijn voor de 3 lagen tesamen.

Beantwoorden
Inge 2021-12-04 10:30:53

Kan je i.p.v. gewone suiker ook kokosbloesemsuiker gebruiken? Dezelfde hoeveelheid?

Beantwoorden
IN
Wilfred Veul 2021-12-13 16:35:27

Kun je ook gewone melk gebruiken, in plaats van karnemelk?

Beantwoorden
WI
Rutger 2021-12-14 08:01:19

Dat kan, maar voeg dan wat citroensap toe.

Beantwoorden
Anneroos Veul 2021-12-13 16:37:01

waar kun je de lagen het best bewaren als je de volgende dag weer verder gaat?

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-12-14 08:01:06

Luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.

Beantwoorden
Y 2022-01-13 10:18:09

Raad je aan om deze cake te temperen?

Beantwoorden
Y
Rutger 2022-01-17 08:27:51

Bij deze is dat niet persé nodig.

Beantwoorden
Ria 2022-01-21 13:59:16

Hallo Rutger, Ik heb een verstelbare bakvorm gekocht omdat we een bruidstaart willen bakken en deze stapelen, nu vraag ik me af of ik bij dit recept deze wel kan gebruiken op een siliconematje met bakpapier of dat het er onderuit zal gaan lopen tijdens het bakken.
Bedankt vast.

Beantwoorden
RI
Rutger 2022-01-22 12:22:12

Volgens mij kan dat prima, maar als je het zeker wilt weten zou ik het eerst een keer uitproberen.

Beantwoorden
Anneroos 2022-01-26 16:29:56

Hoihoi, ik heb een vierkante bakvorm van 20 cm, kan dat ook?
En hoeveel moet ik dan van alles gebruiken

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-01-31 19:40:30

Dat kan. In deze tabel kun de de hoeveelheden bekijken: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
mirjam 2022-02-05 12:13:02

hai Rutger
Ik wil hier een regenboogtaart van maken. Gebruik ik dan botercreme op basis van banketbakkersroom zoals in jouw Bakbijbel pg 96? En is genoemde hoeveelheid daar genoeg voor deze taart?

Beantwoorden
MI
Berber de Vos 2022-03-05 12:06:47

Dag Mirjam, dit ben ik ook van plan!
Hoe heb jij het aangepakt met het kleuren van de cake? En hoeveel lagen heb je gedaan?

Beantwoorden
BE
Rutger 2022-02-07 18:28:28

Hoi. Ja dat kan prima en ik denk dat het ook wel genoeg is.

Beantwoorden
Patty 2022-02-09 13:45:33

Hallo Rutger,
Als je een stapeltaart maakt van 3 hoog met doorsnede 20cm, voor hoeveel personen heb je dan taart? En heb je voor evenveel personen taart indien je de taart 'slechts' 2 hoog maakt?
Bedankt!

Beantwoorden
PA
Rutger 2022-02-15 08:52:38

Hoi. Ik zou zeggen met 3 hoog zeker voor 16 personen. En met 2 hoog voor 12 personen.

Beantwoorden
Inge 2022-02-10 19:12:49

Hoi Rutger, ik ga een stapeltaart maken van 3 lagen. De bakblikken zijn 25, 20 en 15 cm diameter en een hoogte van 10 cm. Hoe kan ik dit recept het beste aanpassen om alle drie de bakblikken te vullen? Daarbij de cakes ook mooi hoog te krijgen en gaar natuurlijk? Dan zou ik ze achteraf kunnen snijden.
En een tweede vraag, heb je tips om te variëren in smaak?

Dankjewel!

Beantwoorden
IN
Rutger 2022-02-15 08:44:17

Hoi. Met behulp van deze tabel kun je de inhou omrekenen: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/ Met de smaak kan je alle kanten op. Kijk vooral eens tussen mijn basisrecepten naar lekkere vullingen en crèmes.

Beantwoorden
Loes 2022-02-12 08:04:02

Hallo Rutger,
Dank voor het recept. Ik zou de vulling met slagroom willen doen ipv botercreme. Heb je tips qua hoeveelheid en om te zorgen dat het stijf genoeg wordt?

Beantwoorden
LO
Rutger 2022-02-15 08:33:59

Deze taart is redelijk zwaar, een vulling van slagroom is daar niet stevig genoeg voor vrees ik.

Beantwoorden
Alis 2022-02-16 11:20:50

Hoi Rutger,

Kan ik deze cake ook invriezen? En zo ja, hoe lang ongeveer?

Bedankt!

Beantwoorden
AL
Rutger 2022-02-22 09:54:21

Dat kan prima. Goed luchtdicht verpakt 2-3 maanden.

Beantwoorden
Lotte 2022-02-21 15:28:31

Hoi Rutger, als ik de lagen om de beurt wil/moet bakken, kan ik het overige beslag dan op kamertemperatuur laten staan of moet ik het tussendoor in de koelkast zetten?

Beantwoorden
LO
Rutger 2022-02-22 09:25:14

Je kunt het tussendoor gewoon op kamertemperatuur laten staan.

Beantwoorden
Natasja 2022-02-23 18:32:27

Hey Rutger,

Welke diepte bakpan kan ik het beste gebruiken?

Er zijn er van 5-7,5 en 10 cm, nu weet ik niet welke ik het beste kan kiezen. Ik wil dit recept als basis voor een bruidstaart gebruiken met vormen van 25-20-15 cm doorsnede.

Beantwoorden
NA
Rutger 2022-03-01 09:39:48

Met 5 moet al lukken, maar ik zou pannen van 7.5 kiezen. Die kun je dan ook gebruiken om bijvoorbeeld biscuit in te bakken.

Beantwoorden
Jana 2022-04-04 09:27:37

Voor hoeveel lagen is dit recept??

Beantwoorden
JA
Rutger 2022-04-10 11:51:24

dit is voor 3 lagen (gebakken in 3 vormen)

Beantwoorden
paulien 2022-04-07 15:00:50

hey
mag ik tarwebloem gerbuiken?
gr

Beantwoorden
PA
Rutger 2022-04-10 10:41:30

Dat kan prima!

Beantwoorden
Yvonne 2022-04-09 11:09:22

Ik wil graag een stapeltaart van 2 hoog maken. De bakvormen die ik heb zijn 17 cm en 22 cm. Ik kom er dus niet helemaal uit hoe ik dit moet omrekenen. Omdat dit recept voor 3 taarten is. Moet ik het dan eerst door 3 doen en vervolgens keer 2. En hem daarna omrekenen met de omrekenhulp naar 17 of 22 cm bakvormmaat?

Beantwoorden
YV
Rutger 2022-04-10 09:59:47

Hi. Voor 1 taart gebruik je 3 lagen. Dus in totaal wil je (neem ik aan) 3 lagen van 17 cm en 3 van 22. Dan zou ik 2 keer het recept gebruiken.

Beantwoorden
Anja 2022-04-22 10:45:55

2 el bakpoeder.... klopt dat wel?
De cake lopen over bij mij.....
Vr gr anja

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-04-25 09:49:36

Het klopt zeker. Zijn de vormen die je gebruikt hoog genoeg. En voor de zekerheid, bakpoeder, geen baking soda.

Beantwoorden
Ralph 2022-05-01 15:50:23

Recept gehalveerd en gevolgd zoals het was geschreven. Lekkere cake. Waren wel wat bol aan de bovenkant maar die heb ik afgesneden en is een prima layer cake geworden. Bedankt voor dit basisrecept

Beantwoorden
RA
Anne-Lien 2022-05-04 11:05:29

Goedemiddag, deze staat overmorgen op de planning!
Kan er ik er cacaopoeder bij doen voor een chocoladesmaak? Blijven de afmetingen dan hetzelfde?
Ik heb 4 bakvormen van 20cm kan ik ze ook hierin bakken? Ik denk dat ik het beslag niet over de 3 vormen kan verdelen aangezien ze heel laag zijn en ze dan misschien overlopen?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-05-08 19:44:11

Hi. Je kunt een gedeelte van de bloem vervangen door eenzelfde hoeveelheid bakpoeder. Het beslag over 4 vormen verdelen gaat prima.

Beantwoorden
Dineke Brunnenkreef 2022-05-07 08:30:34

Zo lekker de lagenvake! Ik heb die gebakken voor moederdag.

Beantwoorden
DI
Mirjam 2022-05-09 11:17:16

Hoi Rutger,

Ik heb de stapel cakes gebakken, ze zien er goed uit maar de randen staan scheef, de bovenrand trekt naar binnen bij het afkoelen waardoor bij het stapelen er geen mooie rechte wand ontstaat.. heb jij een tip?
Hoor het graag!
Groetjes Mirjam

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-05-16 14:44:47

Bij het afsmeren met een crème kun je dat goed verhullen gelukkig. Ik weet niet waar het door kwam, ik herken het niet.

Beantwoorden
Willemijn 2022-05-19 09:05:18

Hi Rutger, wanneer ik de taarten gebakken heb haal ik ze uit de oven en laat ik ze afkoelen. Op dit moment zakken mijn taarten best een stuk in, en worden ze ook in diameter kleiner. Ik heb het gevoel dat de taarten hierdoor wat steviger en zwaarder worden. Heb jij hier toevallig ervaring mee? Ze worden dus niet ‘luchtig’ zoals omschreven in jouw omschrijving. Wel heel smaakvol!

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-05-22 17:55:22

Hoi! Na het bakken krimpen ze inderdaad iets, dat is normaal. Als je het beslag te luchtig klopt of teveel bakpoeder gebruikt is dat krimpen nog erger. Hoe gekt het ook klinkt, je zou de volgende keer eens iets minder bakpoeder kunnen gebruiken.

Beantwoorden
Brenda Andriese 2022-05-20 14:35:19

Kun je de suiker vervangen door basterdsuiker?

Beantwoorden
BR
Rutger 2022-05-22 17:47:54

Dat kan prima.

Beantwoorden
Ilse 2022-05-24 21:13:14

hoii voor hoeveel personen taart gaat het als je een zo’n recept pakt

Beantwoorden
IL
Rutger 2022-05-29 21:11:36

Dat verschilt. Van een complete stapeltaart kun je makkelijk met 16 personen genieten.

Beantwoorden
Rita de Graaf 2022-05-29 10:27:49

Wat een top recept! Heerlijke smaak, smeuïg, maakt mooie vlakke bodems. Al mijn stapeltaarten worden voortaan met dit recept bereid! Bedankt Rutger!

Beantwoorden
RI
Emma 2022-05-30 11:46:16

Welke hoeveelheden moet ik gebruiken voor 3 vormen van 15cm?

Beantwoorden
EM
Rutger 2022-06-06 09:35:09

Dat kun je in dit schema zien: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
Anne-Sophie 2022-05-30 20:43:04

Hoi, welke boter gebruik je voor de cakes?

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-06-06 09:32:03

Dat lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Joanne 2022-06-07 21:19:42

Dankjewel voor dit recept! Een vraag, zou ik de bloem ook kunnen vervangen door glutenvrije bloemmix denk je? Hartelijk dank alvast!

Beantwoorden
JO
Rutger 2022-06-14 14:33:50

Ik denk dat het prima kan, maar heb er zelf geen ervaring mee.

Beantwoorden
Brenda Andriese 2022-06-23 23:16:03

Rutger, 2 eetlepels bakpoeder. Dat is toch megaveel?

Beantwoorden
BR
Rutger 2022-06-27 13:39:28

Het is ook een grote taart :)

Beantwoorden
De kinggggg! 🌈❤️ 2022-06-24 15:15:55

Fantastisch ik maak deze variant altijd!!

Beantwoorden
DE
Simone 2022-07-04 22:08:26

Hoi! Heeel blij met dit fijne basisrecept! Kun je het beslag in de koelkast bewaren als je het de volgende dag wilt afbakken? Of werkt dat niet omdat je het luchtig hebt geklopt? Groetjes Simone

Beantwoorden
SI
Rutger 2022-07-11 08:20:57

Zelf heb ik daar geen ervaring mee, direct bakken werkt het beste denk ik.

Beantwoorden
Sanne Scheffer 2022-07-06 10:43:48

Hoi! Ik wil deze taart gaan bakken maar Bak je deze cake in de heteluchtoven of elektrisch?

Beantwoorden
SA
Rutger 2022-07-11 08:17:10

Alles daarover lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Yvette 2022-07-09 12:04:43

hoi gebruik je fijne kristal suiker, gewone kristal of witte basterd suiker? En zet je alle drie de cakes tegelijk in de oven of apart bakken?

Beantwoorden
YV
Rutger 2022-07-11 07:58:35

Hoi. Ik gebruik gewone kristalsuiker. Met de hete lucht functie kun je alledrie de cakes tegelijk bakken.

Beantwoorden
Wilma Boersma 2022-07-20 12:56:08

Hallo Rutger, ik ben op zoek naar een recept voor een vegan bruidstaart, ik heb al een paar soorten uitgeprobeerd, de een is heel plat, de andere is plakkerig bij het eten.
Alvast bedankt, groet, Wilma

Beantwoorden
WI
Rutger 2022-07-25 15:31:53

Hi. Daar kan ik je op dit moment nog niet mee helpen.

Beantwoorden
Bianca 2022-07-31 00:35:19

De printfunctie doet het niet, dan krijg ik "over Rutger" .

Beantwoorden
BI
Rutger 2022-08-01 10:27:28

Dank voor het doorgeven, ik ga er naar kijken.

Beantwoorden
Caro 2022-08-24 20:18:32

Hallo Rutger,

Dit recept ga ik morgen uitproberen om een stapeltaart te maken. Vraagje; rijst dit beslag nog sterk in de oven? Voor hoeveel vul je het bakblik? Tot in de helft? Of minder/meer?
Dank je!
Caro

Beantwoorden
CA
Rutger 2022-09-14 20:39:12

Het rijst zeker nog. Je wilt de lagen redelijk laag houden, zodat ze goed gaar worden. Zelf vul ik de vorm zo'n 3-4 centimeter.

Beantwoorden
Esra 2022-08-26 11:37:08

Hallo rutger! Kan je de karnemelk vervangen door gewone volle melk en de kristalsuiker door gewoon suiker?
Groetjes!

Beantwoorden
ES
Rutger 2022-09-14 20:36:12

Je kunt ook gewone melk gebruiken, de cake zal dan iets compacte worden. Of voeg een klein beetje citroensap toe. Kristalsuiker is gewoon suiker toch?

Beantwoorden
Julian 2022-09-16 21:48:12

Hoi Rutger, is dit recept voor 3 bak blikken van 20 centimeter of voor 1 blik van 2 centimeter?

Beantwoorden
JU
Rutger 2022-09-19 12:02:21

Dit recept is voor 3 bakblikken van 20 centimeter.

Beantwoorden
Nellie 2022-09-22 20:08:38

Hallo,kan dit recept ook met olie ipv boter?

Beantwoorden
NE
Rutger 2022-09-28 16:18:25

Dat kan prima.

Beantwoorden
Jill 2022-09-30 19:14:12

Hoi Rutger,
Zou ik kleurstof kunnen gebruiken om het beslag in kleur af te bakken? Mijn zoontje wil graag een regenboogtaart voor zijn verjaardag.
Groetjes,
Jill

Beantwoorden
JI
Rutger 2022-10-11 08:46:00

Dat kan prima.

Beantwoorden
Thielens Fabienne 2022-10-27 09:35:26

De stapelcake is brokkelen als je hem in de helft snijd moelijk om hem te versieren

Beantwoorden
TH
Rutger 2022-10-31 08:57:46

Heb je 'm goed laten afkoelen, het liefst een dag, voordat je 'm verder verwerkt?

Beantwoorden
Catherine 2022-10-31 18:29:03

Kan je ook een deel karnemelk en een deel melk doen? En is het het mogelijk om de cakes na het afkoelen in te vriezen?

Beantwoorden
CA
Rutger 2022-11-19 10:01:47

Beide kan prima!

Beantwoorden
Mirjam 2022-11-24 23:15:16

Hallo Rutger, wat een heerlijk recept!!! Kan je deze ook maken als een chocolade variant? En wat voor ingrediënten moet ik dan weglaten en welke toevoegen?

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-12-01 15:31:58

Lees even de reactie door, daar heb ik het al eerder genoemd.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.