Ingrediëntenlijst
  • Voor het cakebeslag
  • 275 gr boter, op kamertemperatuur
  • 425 gr suiker
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 400 gr bloem
  • 60 gr maïzena
  • 2 el bakpoeder
  • 375 ml karnemelk
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten

Dit is het basisrecept voor een lekkere luchtige cake waarmee je een mooie (stapel)taart kunt maken. De ‘gewone’ cake is wat zwaarder en vind ik zelf minder geschikt om een stapeltaart mee op te bouwen. Het tegenovergestelde daarvan is biscuit, dat is juist heel luchtig, bevat geen boter en heeft wat minder smaak. Deze cake zit daar tussenin en is door de toevoeging van karnemelk en bakpoeder net wat luchtiger dan gewone cake, maar wel vol van smaak en textuur. Schrik trouwens niet van de karnemelk, daar proef je echt niets meer van terug. Het voordeel van karnemelk is dat het zuur in de melk reageert met het bakpoeder, waardoor de structuur van deze stapelcake nog lekkerder wordt. Behalve vanille-extract kun je het beslag in dit stapeltaart recept ook op smaak brengen met bijvoorbeeld citroen- of limoenrasp.

Bereiding: Cake voor stapeltaart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel daarbij goed door na ieder ei. Meng in een andere kom de bloem, maïzena en het bakpoeder en voeg de helt daarvan toe aan het botermengsel. Klop dit er rustig door. Voeg de helft van de karnemelk toe en meng ook dit door het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de bloem en de karnemelk.

Verdeel het cakebeslag over de vormen en bak de cakes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Als de cakes afgekoeld zijn kun je ze gebruiken om je taart mee te bouwen.

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (37)
Meysa 2018-10-26 10:45:15

Hoi Rutger,
Ik wil samen met mijn moeder een heel grote taart maken, maar wij houden allebei niet zo erg van karnemelk. Zou het ook gewoon met koeienmelk kunnen?

Groetjes

Beantwoorden
ME
Rutger 2018-10-28 23:35:49

De karnemelk in dit recept zorgt ervoor dat de cake mooi luchtig wordt. Je proeft de karnemelk echt niet terug. (ik hou zelf namelijk ook niet van puur karnemelk)

Beantwoorden
John van den Oosterkamp 2018-10-24 15:12:24

Hoi Rutger
Ik ga een vierkante stapeltaart maken, is het handig als ik in het midden een versteviging maak, of is de cake sterk genoeg om niet in te zakken, dat zou erg vervelend zijn voor het bruidspaar
Mvg Johnny

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-10-28 23:42:48

Hoi! Een extra versteviging voor de zekerheid kan nooit kwaad. Zeker als je de taart ook gaat vervoeren kun je beter geen risico nemen.

Beantwoorden
Céline 2018-10-17 21:27:27

Hallo Rutger,

Ik ben al een tijdje opzoek naar de perfecte laagjes taart, de jouwe is super smakelijk echt erg lekker, enkel vind ik hem erg zoet.. zeker met een boter crème topping of zelfs met crème cheese (mijn favoriet) vond ik hem erg zoet.

Heb jij het recept al gemaakt met minder suiker?
Ik was de maizena vergeten toe te voegen kan het hieraan liggen? lijkt me van niet want die zou hem eerder luchtig moeten maken en lijkt me niets aan de smaak te doen?

Beantwoorden
Rutger 2018-10-22 11:05:27

Hoi! De maizena maakt hem iets minder zoet, maar dat maakt niet heel veel uit. Je kunt iets minderen met de suiker, maar niet teveel. De suiker draagt namelijk ook bij aan de lekkere structuur van de cake.

Beantwoorden
Rosanne 2018-08-05 23:36:34

Hoi,
Ik wil eind Augustus een themataart maken voor mijn zoontje, dus platen cake of biscuit (al vind ik dat eigenlijk niet zo lekker als cake) bakken en in de juiste vorm snijden voordat ik hem afsmeer met botercreme.
Kan ik dit recept ook op een grote rechthoekige plaat bakken? en zoja hoelang moet het dan?

Oh en als ik mijn taart volledig afsmeer met botercreme,kan deze dan buiten de koelkast die dag?

Groetjes en ga zo door!

Beantwoorden
RO
Rutger 2018-08-06 13:07:17

Hoi! Dit beslag kun je daar zeker voor gebruiken. Hoelang je het bakt is afhankelijk van de grootte van de plaat en dikte van de cake. Goed in de gaten houden dus en testen wanneer het gaar is. Boter crème zou ik altijd in de koelkast bewaren, zeker midden in de zomer.

Beantwoorden
Astrid 2018-07-25 18:48:37

Hallo rutger!
ik ben reuze benieuwd naar dit recept en ga ik binnenkort zeker eens proberen.
is dit het soort recept wat ze in Amerika vaak gebruiken als ze dus die mooie stapeltaarten maken?
wij gebruiken hier vaak biscuit maar in Amerika cake dacht ik.
Ik heb vanmiddag het volgende recept gebruikt, maar ik moet zeggen dat ze toch erg vettig aanvoelden, ik heb ze nu eerst in de vriezer gedaan om er over paar dagen mee aan de slag te gaan.
is dit recept vergelijkbaar als die van jou?
groetjes astrid.

Beantwoorden
AS
Rutger 2018-07-28 12:52:43

Zo te zien is het recept dat jij hebt gebruikt op oliebasis, dat maakt de cake wel vettiger. Verder durf ik niet te zeggen hoeveel de taarten op elkaar lijken. Dat is een kwestie van uitproberen en proeven.

Beantwoorden
Saskia 2018-07-22 14:47:11

Hoi Rutger,

Ik heb deze cakes nu 2 keer gemaakt, maar er gaat steeds iets mis. Ze komen luchtig en gaar (dateprikker komt droog uit de cake) uit de oven maar na even verdwijnt alle lucht. De cake is dan mega compact en lijkt net alsof hij niet gaar is.
Heb jij enig idee wat ik fout doe?

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-07-23 07:55:32

Hoi Saskia. Dat is heel gek. Wellicht zijn ze toch net iets te kort gebakken, waardoor ze instorten tijdens het afkoelen.

Beantwoorden
Wilma 2018-06-16 11:50:24

Hoi Rutger. Het is een zeer smakelijke cake.....zeker als hij goed zou lukken neem ik aan. Mijn cake wilde niet gaar worden. Ik heb een grotere vorm en een kleinere gebruikt. Na een half uur kwam de prikker er nog nat uit. De gebruikte hoeveelheden en temperatuur (180 hetelucht) klopten voor zover ik weet. Heb jij enig idee waar ik het fout kan hebben gedaan.

Beantwoorden
WI
Rutger 2018-06-20 17:13:11

Hoi. Wat gek. Ik ga er vanuit dat je alles goed afgewogen hebt en geen ingrediënten bent vergeten? heb je een extra oventhermometer om te checken of de temperatuur van je oven ook echt 180 graden is?

Beantwoorden
Leonneke 2018-06-11 21:19:26

Hi Rutger! Klinkt als een toprecept! Heb jij ideeën voor de tussenlagen bij deze taart? En doe je dan steeds dezelfde tussenlaag, of kun je ook 2 dingen combineren?

Beantwoorden
LE
Rutger 2018-06-20 17:18:23

Er zijn heel veel vullingen mogelijk. Van jam's tot botercrème en van ganache tot curd. Kijk eens bij de basisrecepten voor inspiratie. Meer dan 1 vulling is zeker lekker!

Beantwoorden
Ilse van den Berg 2018-06-02 11:10:22

Zooooooooo lekker!!
Ik ben bezig met een cijfertaart, zocht daar een lekkere cakeachtig recept voor. Deze dus! Ik heb geen vierkante vorm (moet uiteindelijk de 4 maken) dus beslag op bakpapier op de bakplaat gedaan, één kant afgezet met een cakeblik zodat het min of meer een vierkant is. Eerste laag is nu uit de oven, lekkerrrrrrrrrrr!! Dit is een blijvertje: cake heeft al een lekkere smaak, combineert mooi met de tussenlagen van wittechocolade botercreme en frambozenmousse.

Dank wederom voor dit fantastische recept. Jouw recepten kloppen altijd, dat is echt zó fijn!

Beantwoorden
IL
Rutger 2018-06-03 14:59:20

Wat een leuk idee! en heel tof om te horen dat je zo blij bent met mijn recepten!

Beantwoorden
Kelsey 2018-05-10 14:22:02

Hi Rutger,
Ik heb je recept geprobeerd en de smaak is erg lekker! Helaas worden ze bij mij alleen niet 5 cm maar 2,7cm., weet jij waar dit aan ligt?

Beantwoorden
KE
Rutger 2018-05-14 21:10:31

Klopten alle ingrediënten? Had je vormen van 20 centimeter doorsnede en was het bakpoeder nog dicht en houdbaar?

Beantwoorden
Kelsey 2018-05-14 21:22:27

De cake was 26cm diameter en ik heb alle ingrediënten keer 1,69 gedaan. De bakpoeder was net nieuwe. Wellicht heb ik daar dan toch te weinig van in gedaan? Ook was de boter niet 100% smeuïg naar nog kleine brokjes. Kan dat er ook mee te maken hebben?

Beantwoorden
KE
Rutger 2018-05-21 17:01:41

Het is wel belangrijk dat alles goed door elkaar gemengd is. Probeer echt een boter op kamertemperatuur te gebruiken. Het omrekenen zou verder moeten kloppen. Ik durf je niet te zeggen waar het dan aan lag.

Beantwoorden
Jennifer 2018-04-05 22:06:45

Hoi Rutger,

Ik heb vanavond dit recept gemaakt en dan omgerekend voor een 15cm bakvorm.. Mijn cakes zijn ongv zo’n 2.5/3 cm hoog, kan dit kloppen? Ik ben namelijk een ander recept gewend, maar wilde een deze luchtigere variant proberen! Ik ben enorm benieuwd naar de smaak!:)

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-04-13 22:03:55

Bij mij zijn ze tussen de 3 en 4 centimeter hoog, dus het klopt wel ongeveer.

Beantwoorden
Tamara 2018-03-27 21:17:30

Beste Rutger,
Welke bakvorm of cake pan adviseer jij qua hoogte en hoe hoog moet ik ze dan vullen?
Ik twijfel tussen de 20 x 7,5 of 20 x 10

Groetjes, Tamara.

Beantwoorden
TA
Rutger 2018-03-31 11:03:28

Het kan met beide, ze zullen niet boven de 7,5 centimeter uitkomen. Het beslag is voor drie lagen, dus als je 1/3 van het beslag gebruikt per vorm komt het helemaal goed!

Beantwoorden
Anuschka 2018-03-15 21:08:32

Beste Rutger,
Mijn zoontje heeft een ei allergie. Kan iets anders gebruiken ipv ei?

Beantwoorden
AN
Rutger 2018-03-19 12:00:35

Ik heb daar helaas nog weinig ervaring mee, dus ik durf je geen goede tips te geven.

Beantwoorden
Suzanne 2018-03-09 12:50:55

Hoi Rutger,

Als ik mijn stapeltaart wil afsmeren met witte chocoladeganache, hoeveel ganache heb ik dan nodig? Ik vind het moeilijk een inschatting te maken. Alvast bedankt!
Groetjes, Suzanne

Beantwoorden
SU
Rutger 2018-03-10 09:38:12

Hoi! Dat is lastig te zeggen en weet ik ook niet precies. Ik zou zeker 300-400 gram witte chocolade gebruiken voor een hoge stapeltaart.

Beantwoorden
Jennifer 2018-03-02 06:18:59

Hoi Rutger,

Hoe hoog is de bakvorm?

Groetjes

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-03-04 21:27:02

Die is 7,5 centimeter, maar zo hoog worden de cakes niet hoor. Met 5 centimeter red je het ook.

Beantwoorden
MIranda M 2018-02-01 18:17:21

Ik kwam op je website omdat ik een recept zocht voor een driptcake met honingvulling, zag het basisrecept taart. Ik heb inmiddels de 3 delen cake bakken, zag bij het eruit halen holle gaten aan de onderkant zitten. wat zou ik kunnen doen om dit te voorkomen/verbergen. ben wat aan het proberen. en heb je een idee hoe ik een dripttaart met honingvulling kan maken.

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-02-02 16:51:10

Waarschijnlijk waren het grote luchtbellen die in je beslag zaten. De volgende keer kun je na het vullen van de vormen een paar keer met de vorm op het aanrecht tikken, zodat eventuele luchtbellen naar boven komen. Voor nu zou ik ze gewoon verhullen met de vulling. Uiteindelijk zal je er aan de buitenkant niks meer van zien.

Beantwoorden
Miranda 2018-01-25 08:32:13

Hoi rutger.

Ook ik heb maar 1 vorm. Kan ik het beslag in de koelkast bewaren als ik er steeds 1 bak. Of moet ik het beslag delen en dan iedere keer even opnieuw maken?

Gr miranda

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-01-28 13:36:18

Je kunt het beslag gewoon op kamertemperatuur bewaren als je de bodems gelijk achter elkaar bakt.

Beantwoorden
Sharona 2018-01-23 15:23:33

Kan ik deze cakes ook van te voren maken en dan invriezen?

Beantwoorden
SH
Rutger 2018-01-28 13:44:49

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Jennifer 2018-04-03 18:54:02

En hoe lang van te voren haal je ze er dan uit, om af te werken?

Beantwoorden
JE
Rutger 2018-04-13 22:07:40

Ik zou ze de avond van te voren in de koelkast leggen en daar laten ontdooien.

Beantwoorden
Louise 2018-01-22 23:31:07

Hoi Rutger,

Wat een mooi bssisrecept! Ik wil jouw recept gebruiken om een 6 laags regenboogtaart van 20cm te maken. Ik dacht 20 minuten voor het bakken aangezien de laagjes dunner worden. Heb jij een tip voor een goede botercrème die qua hoeveelheid goed past bij jouw basisrecept?

Groetjes, Louise

Beantwoorden
LO
Rutger 2018-01-28 13:46:09

Het lekkerste is botercrèmeop basis van Italiaanse meringue, die is niet zo zwaar:

https://www.rutgerbakt.nl/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/

Beantwoorden
Mirjam 2018-01-17 22:33:59

Hoi Rutger,

Kan ik de boter vervangen door zonnebloemolie? Zo ja, hoeveel? Ik vind namelijk cakes met roomboter vaak droger dan wanneer ik zonnebloemolie gebruik. Ik hoor het graag van je.
Gr. Mirjam

Beantwoorden
MI
Rutger 2018-01-22 00:54:47

Bij dit recept heb ik dat niet geprobeerd, dus daar durf ik geen antwoord op te geven.

Beantwoorden
Hèlen Kraaijenoord 2018-01-10 13:30:22

Kan je ook gewone melk in plaats van karnemelk gebruiken?

Beantwoorden
Rutger 2018-01-15 00:17:22

Dat kan, alleen vind ik het met karnemelk altijd lekkerder en minder zwaar dan met gewone melk.

Beantwoorden
Sabrina 2018-01-10 08:51:18

Goedemorgen Rutger,

Als ik er een chocolade cake van wil maken, kan ik er dan cacao aan toevoegen? Wat zou dan de verhouding cacao - bloem zijn? kan ik dan eventueel ook gewoon melk gebruiken ipv karnemelk (ivm smaak misschien)

Alvast bedankt

Beantwoorden
SA
Rutger 2018-01-15 00:22:38

Je kunt voor een chocoladecake een gedeelte van de bloem vervangen door cacaopoeder. Op het hele recept zou ik maximaal 60 gram cacaopoeder gebruiken. Dit recept kan ook met gewone melk, alleen vind ik persoonlijk de smaak met karnemelk door het beslag lekkerder.

Beantwoorden
Sabrina 2018-01-15 07:35:16

Bedankt voor uw antwoord, ga het proberen !
Mvg

Beantwoorden
SA
Karen 2018-01-02 11:21:19

Hoi Rutger,
Ik dacht dat een zuur zoals karnemelk niet nodig was bij gebruik van bakpoeder? Zelfrijzend bakmeel is toch ook niets meer dan bloem met bakpoeder en dat heb je toch ook geen zuur bij nodig om te laten reageren?
Ik dacht dat dit alleen voor baksoda gold. Of begrijp ik het nou tóch niet helemaal goed? Leg het me eens goed uit, als je wilt, Rutger!
Groetjes,
Karen

Beantwoorden
KA
Rutger 2018-01-04 13:06:49

Hoi Karen,
Een zuur is ook niet nodig bij bakpoeder, maar ik vind het gebruik van karnemelk wel veel lekkerder in dit recept dan gewone melk. Vandaar deze combinatie, het kan namelijk ook geen kwaad om karnemelk te gebruiken in combinatie met bakpoeder.

Beantwoorden
Teunie 2017-12-19 19:06:33

Hoi Rutger,

Als je het vanille-extract wilt vervangen door citroenrasp, hoeveel moet je dan ongeveer gebruiken? En kun je de cakes ook al een dag eerder maken en inwikkelen in folie, of drogen ze dan teveel uit?

Beantwoorden
TE
Rutger 2017-12-20 12:14:57

Ik zou dat de rasp van 1 citroen gebruiken. En je kunt ze heel goed een dag van tevoren maken en daarna luchtdicht verpakt bewaren.

Beantwoorden
Helen Heslinga 2017-12-16 23:41:56

Hoi Rutger,
Je hebt mij bijzonder blij gemaakt met dit recept, precies op tijd voor het feestje van mijn jarige kleuter. Ik wilde al een tijd op zoek naar een recept voor een soort biscuit maar dan met meer smaak, meer richting cake. Maar ja ... Tijd, of beter gezegd, gebrek aan tijd ...... En opeens staat hier het felbegeerde recept gepost. ☺
Perfecte taart mee gemaakt! Laag mascarpone, aangezoet met jam, laag zelfgemaakte aardbeienjam (75% fruit), bekleed met marsepein, helemaal top.
Dankjewel Rutger!

Beantwoorden
HE
Rutger 2017-12-18 01:02:59

Supertof om te horen! Fijn dat jullie er van genoten hebben!

Beantwoorden
Noa 2017-12-14 08:48:48

Hallo Rutger,
Als er boter in een recept staat, wat voor boter gebruikt je dan?
Bedankt!

Beantwoorden
NO
Rutger 2017-12-14 13:34:06

Hoi Noa,
Het antwoord en de antwoorden op meerdere veelgestelde vragen vind je hier:
https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Jacob 2017-12-01 23:47:51

Dag rutger
De oven is niet zo groot voor 3 bakblikken kan het eventueel ook om stebeurt gebakt worden

Beantwoorden
JA
Rutger 2017-12-12 12:24:29

Dat kan prima. En in goede heteluchtovens kun je ook twee lagen boven elkaar bakken.

Beantwoorden
ida 2017-12-01 19:53:41

Hallo Rutger
Kan ik ook Mild en Creamy van Alpro gebruiken dat is ook een Soya produkt en en zuurder dan amandelmelk

ik hoor het graag

Beantwoorden
ID
Rutger 2017-12-12 12:25:14

Ik denk het wel, maar ken het product niet zelf, dus durf het niet met zekerheid te zeggen.

Beantwoorden
ida 2017-12-14 12:52:48

Bedankt voor het antwoord Rutger,
ik heb intussen 1 cake gebakken om te proberen met de Mild en Creamy met een beetje water gemengd en het is een heerlijk luchtige cake geworden en fijn van smaak en natuurlijk geheel lactose vrij !!

Groetjes ida

Beantwoorden
ID
Rutger 2017-12-14 13:31:23

Goed om te horen! Dankjewel voor de tip!

Beantwoorden
riet maaten 2017-11-30 15:00:19

hoi rutger wat leuk dat die cake er op staat ik heb laats ook zo/n een gemaakt en toen met abrikozen jam er tussen gedaan . dat moet er wel dik tussen want anders trekt het er in .
het was heel lekker fris zo\n stukje cake.

Beantwoorden
RI
Anita wouden 2017-11-30 13:30:56

Dag Rutger,
Mooi recept en een heel goede vervanger van biscuitdeeg, lijkt me.
Wat vindt jij van de combinatie karnemelk met baking soda in dit recept?
Ik hoor graag van je.

Beantwoorden
AN
Rutger 2017-12-12 12:43:47

Dat kan ook heel goed, alleen heb je van bakingsoda minder nodig dan van het bakpoeder.

Beantwoorden
Ingrid 2017-11-30 10:20:41

Oeps nog vergeten....wwat als je maar één vorm wilt vullen? Sommige dingen zijn moeilijk door drie te delen en ik weet ook niet of je dat zomaar kunt doen. Graag jouw advies want dit vind ik een belangrijk basisrecept! ?

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:40:41

Je kunt het recept prima door 3 delen om slechts 1 vorm te bakken. Alles bij elkaar in de vorm zou ik niet doen, dan duurt het heel lang voor de taart gaar is en wordt de structuur wat anders.

Beantwoorden
Fleur 2017-11-30 09:45:27

Dag rutger,
Wat kan ik het beste gebruiken ipv de karnemelk ivm koemelkallergie?

Beantwoorden
FL
Rutger 2017-11-30 10:41:01

Amandelmelk werkt waarschijnlijk ook heel goed.

Beantwoorden
Ingrid Meffert 2017-11-30 09:35:44

Hoi Rutger, hier ben ik echt blij mee! Ik vind biscuit te los en vaak niet mooi te snijden (kruimelig) en dit zit er mooi tussenin. Ook ik vraag me af of het minder zoet kan, of je ook een deel bloem kunt vervangen door amandelmeel (en of dat écht iets toevoegt) en of je, als je een kleinere vorm gebruikt, hem voller kunt doen zodat je hem door kan snijden (maar eén keer de oven nodig)...... Lees het graag, alvast dabk!

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:45:49

Hoi! De hoeveelheid suiker is niet heel anders dan een gewone cake, waar de verhouding 1 op 1 op 1 is. In dit recept is er 460 gram droge stof (bloem en maizena) op 425 gram suiker. De karnemelk kun je bij de boter en eieren optellen als natte ingrediënten, dus is de zoetheid gelijk aan (misschien nog net iets lager zelfs) een gewone cake. Bedenk dat het een taart wordt waar je met meer dan 20 mensen van kunt eten, dus dan valt de hoeveelheid ook wel weer mee. Je kunt een gedeelte van de bloem door amandelmeel vervangen, ik denk dat het wel lekker is en de cake extra rijk van smaak maakt. De vorm zou ik niet veel voller doen, dan liever in verschillende keren bakken.

Beantwoorden
Marieke 2017-11-30 09:28:01

Hoi Rutger,

Leuk z'n basis recept, die karnemelk toevoeging vind ik een goed idee. Ik heb al veel gebakken in mijn leven maar nog nooit zn stapeltaart gemaakt en staat nog een keer op mijn lijstje. Ik schrik van de hoeveelheid suiker. Ik hou van zoet maar té zoet vind ik echt niet lekker. Zou het ook met minder kunnen denk je? Als ik kijk naar de verhoudingen ei/boter zat ik te denken aan 275-300 gram suiker. Kortom: is er een reden dat er zoveel suiker in zit? (structuur, verhouding oid??). Dank alvast voor je uitleg! Groetjes

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-11-30 10:46:43

Hoi! De hoeveelheid suiker is niet heel anders dan een gewone cake, waar de verhouding 1 op 1 op 1 is. In dit recept is er 460 gram droge stof (bloem en maizena) op 425 gram suiker. De karnemelk kun je bij de boter en eieren optellen als natte ingrediënten, dus is de zoetheid gelijk aan (misschien nog net iets lager zelfs) een gewone cake. Bedenk dat het een taart wordt waar je met meer dan 20 mensen van kunt eten, dus dan valt de hoeveelheid ook wel weer mee. Je kunt altijd minder suiker proberen, maar zelf vind ik de structuur en smaak met deze hoeveelheden het lekkerst!

Beantwoorden
Marieke 2017-11-30 11:54:40

Top dankjewel voor je uitleg en je reactie! Helder! Zo had ik het nog niet eens bekeken ;). Ik ga het proberen

Beantwoorden
MA
Yvonne 2017-11-30 08:44:47

Ha Rutger,
Inderdaad fijn zo'n goed basisrecept.
Kun je volgende keer laten zien hoe je deze verder opmaakt ?
Groetjes,
Yvonne

Beantwoorden
YV
Rutger 2017-11-30 10:47:10

Dat ga ik zeker doen. Er komt volgende maand al een hele leuke kersttaart mee online!

Beantwoorden
Ingrid 2017-11-30 08:40:18

Goedemorgen Rutger, ik heb natuurlijk niet 3 bakblikken van dezelfde formaat.
Is het mogelijk om het recept in 1 bakblik te doen?
Dan probeer ik het na het afbakken wel in drieen te snijden.
Maar hoe lang is dan de baktijd?

Beantwoorden
IN
Rutger 2017-11-30 10:47:55

Dat wordt wel lastig. De cake moet dan heel lang bakken, waardoor de buitenkant te droog wordt. Ik zou je toch adviseren om het dan in verschillende keren te bakken.

Beantwoorden
Truus de Mier 2017-11-30 07:52:44

Dankjewel, dit gaan we zeker uitproberen. Altijd handig, een goed basisrecept.

Beantwoorden
TR