Met deze Oreo taart op tafel wordt het lastig om niet direct een vork te pakken en een hap te nemen. De Oreo’s zijn de ster van de show. Stukjes Oreo’s door het cakebeslag, een heerlijke Oreo roomkaas vulling en nog wat extra Oreo stukjes bovenop om het af te maken.

De basis van dit Oreo taart recept bestaat uit drie ronde cakes van 20 centimeter. Ik heb de cakes in drie losse springvormen gebakken. Heb je slechts een springvorm, dan kun je de drie cakes na elkaar bakken en het cakebeslag tussendoor gewoon op kamertemperatuur laten staan. Het is bij dit recept niet mogelijk om al het beslag in één keer in een vorm te bakken, omdat de cake dan te hoog wordt. Het wordt dan heel moeilijk om deze van binnen goed gaar te krijgen en van buiten nog lekker van textuur te houden. 

oreo taart

Voor de garnering van deze taart gebruik ik oreo stukjes, zonder de witte vulling. Haal daarvoor de koekjes van elkaar af en verwijder de vulling. Hak de koekjes dan in stukjes. Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klare oreo stukjes te gebruiken. 

Van deze oreo taart kun je met 12-16 mensen genieten. 

Meer Oreo recepten bekijken?

oreo taart
Ingrediëntenlijst
 • Voor de cakes
 • 275 gr boter, op kamertemperatuur
 • 375 gr suiker
 • 2 tl vanille-extract
 • ½ tl zout
 • 5 eieren, op kamertemperatuur
 • 400 gr bloem
 • 60 gr maïzena
 • 2 el bakpoeder
 • 375 ml karnemelk
 • 14 oreo koekjes (1 rol à 154 gr)
 • Verder nodig
 • boter, om in te vetten
 • 150-200 gr oreo stukjes (zie inleiding)
 • 16 mini-oreo’s

Zelf Oreo taart maken 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet drie bakvormen met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Gebruik dit Oreo vulling recept om de vulling van de Oreo taart te maken.

Cakes maken

Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel daarbij goed door na ieder ei. Meng in een andere kom de bloem, maïzena en het bakpoeder en voeg de helt daarvan toe aan het botermengsel. Klop dit er rustig door. Voeg de helft van de karnemelk toe en meng ook dit door het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de bloem en de karnemelk. Hak de oreo’s in stukjes en spatel deze door het cakebeslag. 

Verdeel het cakebeslag over de vormen en bak de cakes in 25-35 minuten gaar. Dit kun je testen door in het midden van de cake met een prikker te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Haal de cakes na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. 

Oreo taart vullen en opbouwen

Bestrijk één van de cakes met een laag van de oreo vulling. Plaats daar een tweede cake op en bestrijk ook deze met de vulling. Druk de derde cake daar voorzichtig op en bestrijk de taart aan zowel de zijkant als bovenop met een heel dun laagje van de oreo vulling. Zet de taart uur in de koelkast. 

Afwerking van Oreo taart

Bestrijk de taart aan de boven- en zijkant nogmaals met een dun laagje van de crème. Druk tegen de onderste helft van de zijkant de oreo stukjes, zodat deze aan de crème blijven plakken. Doe de overgebleven oreocrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1-1½ centimeter en spuit daarmee 16 toefjes aan bovenop de taart. Verdeel wat koekstukjes in het midden tussen de toefjes en garneer de toefjes zelf tot slot met de mini-oreo’s. Bewaar de oreo taart in de koelkast, maar haal deze er wel minimaal een half uur voordat je ‘m gaat serveren uit. 

Foto’s: Erik Spronk 

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (5)
Froukje 2022-01-31 21:07:50

Hoi!
Kun je deze taart ook in zijn geheel invriezen?
Groetjes Froukje

Beantwoorden
FR
Rutger 2022-02-07 18:56:45

Daar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik denk het wel, maar weet niet of ie er nog net zo lekker uitkomt.

Beantwoorden
Karin 2022-02-01 21:52:20

Wat een heerlijke taart om te zien. Ik heb alleen een vraagje.
Kan ik de karnemelk vervangen door plantaardige melk? Of beïnvloed dit het bakproces? (Heb namelijk een koemelkallergie)

Groetjes Karin

Beantwoorden
KA
Rutger 2022-02-07 18:49:35

Hoi. Dat kan prima. Voeg dan ook iets zuurs toe, bijvoorbeeld een klein beetje citroensap.

Beantwoorden
Anne 2022-04-13 21:47:25

Hi! Bij mijn bakpoging werden de individuele lagen slechts 1/3 zo groot. Hoe zijn die op de foto zo gestegen? Of is dit recept de hoeveelheden per laag? Vond dit er niet heel duidelijk staan en ik zit nu met een hele dunne taart! Groetjes, Anne

Beantwoorden
AN
Rutger 2022-04-21 10:17:35

Hoi. Het recept is voor de 3 lagen bij elkaar. Had je wel voldoende bakpoeder gebruikt? En een vorm van 20 cm?

Beantwoorden
Marie 2022-05-14 07:30:06

Kan je hierover nog een chocolade drip gieten of heeft de warmte van de drip een negatief effect op de roomkaastopping?

Beantwoorden
MA
katie 2022-10-13 11:47:44

hij is zo lekker rutger

Beantwoorden
KA

U kunt niet meer reageren.