Ingrediëntenlijst
  • Voor de brownies
  • 225 gr boter
  • 160 gr pure chocolade, grof gehakt
  • 275 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • ¼ tl zout
  • 125 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 rol oreo koekjes (153 gr)
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten

Wil je genieten van heerlijke oreo brownies? Met dit recept kun je zelf de lekkerste oreo brownies bakken! De brownie is heerlijk zacht vanbinnen en vanbuiten knapperig. Het recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor de lekkerste brownies, maar ik heb het wel iets aangepast. Serveer deze brownies bij een kop koffie of thee of met een bolletje vanille-ijs als dessert!. Van dit oreo brownies recept kun je 16-25 stukjes snijden.

Oreo brownies maken

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de boter en pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Je kunt de boter en chocolade ook in de magnetron smelten.

Doe de lichtbruine basterdsuiker, eieren, eidooier en het zout in een kom en klop deze kort los met een garde. Roer het chocolademengsel erdoor en meng vervolgens ook de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder door het beslag. Breek de oreo koekjes in stukjes en meng de helft er van door het beslag. Doe het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi het met de overige koekstukjes.

Bak de brownies 35-45 minuten. Laat ze na het bakken volledig afkoelen in de bakvorm voordat je ze met behulp van het bakpapier uit de vorm haalt. Tijdens het afkoelen zakken de brownies nog wat in, dat hoort zo.

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (0)