Brownies zijn natuurlijk al onwijs lekker op zichzelf, maar wat als je deze lekkernij combineert met een andere traktatie zoals oreo koekjes? In dit recept laat ik zien dat het resultaat van deze combinatie dubbel zo lekker is. Deze onweerstaanbare oreo brownies zijn heerlijk zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant. Serveer ze bij een kop koffie of thee of met een bolletje vanille-ijs als dessert.

Het recept is gebaseerd op mijn basisrecept voor brownies. Naast het toevoegen van de oreo koekjes, heb ik het recept daarnaast nog iets aangepast voor een extra lekker resultaat. Meer brownie variaties op het basisrecept proberen? Bekijk dan al mijn brownie recepten en probeer je favorieten uit!
Van dit oreo brownies recept kun je ongeveer 16-25 stukjes snijden.
Brownies met oreo koekjes
Voor deze oreo brownies heb je uiteraard oreo koekjes nodig. Je kunt natuurlijk gewoon kant-en-klaar een rol oreo’s in de supermarkt kopen. Maar wist je dat je deze koekjes ook in je eigen keuken kunt maken met mijn oreo koekjes recept?

- Voor de brownies
- 225 gr boter
- 160 gr pure chocolade, grof gehakt
- 275 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren en 1 eidooier
- ¼ tl zout
- 125 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- ½ tl bakpoeder
- 1 rol oreo koekjes (153 gr)
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
Oreo brownie recept: stap voor stap
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Brownie beslag maken
Doe de boter en pure chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Dit betekent dat je de chocolade en boter geleidelijk verwarmt boven een laagje kokend water. Zo voorkom je dat je chocolade aanbrandt. Je kunt er ook voor kiezen om de boter en chocolade in de magnetron te smelten.
Doe de lichtbruine basterdsuiker, eieren, eidooier en het zout in een kom en klop alles kort los met een garde. Roer het mengsel van chocolade erdoor en mix vervolgens ook de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder door het beslag. Breek de oreo koekjes in stukjes en meng de helft van de koekjes door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi het browniebeslag met de overige koekstukjes.
Oreo brownies bakken
Bak de brownies 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken volledig afkoelen in de bakvorm voordat je ze met behulp van het bakpapier uit de vorm haalt. Tijdens het afkoelen zakken de oreo brownies nog wat in, dat hoort zo.
Meer recepten met oreo
Ben je op zoek naar meer heerlijke recepten met de onweerstaanbare oreo’s? Als je van oreo houdt, zijn ook de volgende recepten een echte aanrader:
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Hai!
Zou het ook in een ronde bakvorm kunnen? Zo ja, hoeveel cm bakvorm ? En moet ik nog iets doen qua tijd?
Mvg!

Dit recept al een aantal keer gemaakt. Ik heb ook andere soorten brownies gemaakt, maar deze is qua smaak en structuur voor mij perfect :) Leuk om zelf op te eten of aan iemand cadeau te geven!
BeantwoordenWaarom heb je meer chocolade en minder suiker nodig voor dit recept? En hoe bepaal je dan de juiste verhouding als je afwijkt van het basisrecept?
BeantwoordenDe oreo's zijn ook zoet, vandaar minder suiker. En ik gebruik hier chocolade met een minder hoog cacaogehalte dan bij het basisrecept (daar staat het bij genoemd, dit kan gewoon puur van rond de 54% zijn), daarom iets meer chocolade.
Beantwoorden
Hoi
Ik heb het net gebakken met mijn vader maar in het midden was het nog een beetje nat.
Hoort dat of niet?
Na het bakken mag het nog iets zacht zijn in het midden, tijdens het afkoelen wordt het steviger.
Beantwoorden
Dag Rutger,
Klopt het dat het beslag van deze brownie iets massiever is? Anders heb ik zojuist een brownie-brood gebakken 🤣😅.
Groetjes Sam
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.