- Voor het oreo cheesecake ijs
- ½ vanillestokje
- 200 ml melk
- 150 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 125 gr suiker
- 150 gr roomkaas
- 150 gr Oreo cookies, grof gehakt
Wie wordt er niet blij van Oreo cookies en cheesecake? In dit recept heb ik ze gecombineerd en er Oreo cheesecake ijs van gemaakt. Het volle romige ijs met daarin de chunks Oreo is waanzinnig lekker. Je hebt wel een ijsmachine nodig om dit ijs te kunnen maken, de fijne en romige textuur krijgt het ijs doordat het al draaiend wordt ingevroren. En omdat er in zelfgemaakt ijs geen stabilisatoren zitten kan je het niet heel erg lang bewaren, na verloop van tijd vormen er ijskristallen in het ijs. Maar ik weet zeker dat het geen straf is om dit ijs snel op te eten!
Bereiding: Cheesecake-ijs met Oreo cookies
Schraap het merg uit het vanillestokje en breng deze samen met de melk en bijna alle slagroom aan de kook. Doe de eidooiers met de suiker en het laatste beetje slagroom in een kom en klop dit kort door. Schenk het kokende mengsel al roerende op de eidooiermassa en klop alles goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
Om te controleren of het goed is, doop je een spatel in de custard en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de custard niet meer doorloopt, is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, laat het mengsel vooral niet koken. Haal de custard van het vuur en schenk deze (eventueel door een zeef) in een kom. Doe de roomkaas erbij en klopt dat erdoor. Laat het mengsel afkoelen en bij voorkeur een nacht rijpen in de koelkast. Giet de afgekoelde custard in de ijsmachine en draai dit tot ijs. Voeg aan het eind de stukjes Oreo cookie toe.
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Och, alweer een recept waarbij je zin krijgt om meteen aan de slag te gaan.
BeantwoordenMoet je het invriezen en ijs er an maken? Volgens mij kan je het ook zo eten?
Beantwoorden
Omdat het zelfgemaakt ijs is zonder stabilisatoren is het ijs de eerste dagen het lekkerst, daarna ontstaan er meer ijskristallen waardoor het ijs minder lekker wordt.
Beantwoorden
Lekker, maar wel heel erg zoet. Wij hadden wel na 10 minuten draaien al een deel van de Oreo door het ijsmassa gedaan, waardoor deze wat fijner met het ijs gemengd werd en het ijs zelf ook bruin werd.
BeantwoordenLeuke tip, de koekjes al eerder door het mengsel. Je kunt altijd iets minder suiker gebruiken natuurlijk.
Beantwoorden
