Alle oreo recepten
  Oreo recepten

  Wat is een Oreo koekje?

  Het oreo koekje is een van de populairste koekjes ter wereld. Dit populaire koekje is afkomstig uit Amerika. De Amerikanen zijn dol op de oreo koekjes: er is zelfs een nationale Oreo Cookie dag (6 maart) om deze lekkernij te vieren.

  Het originele oreo recept werd in 1952 geïntroduceerd. Dit oreo recept bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes gevuld met een zachte en zoete crème vulling. Het traditionele koekje heeft 79% koekje en 21% vulling. Tegenwoordig zijn er ook oreo koekjes met andere verhoudingen, zoals een dubbele portie crème vulling of extra dunne en knapperige koekjes. Door de jaren heen zijn er ook heel veel andere smaken oreo koekjes op de markt gekomen, maar het originele oreo recept blijft het meest populair.

  Lekkere Oreo recepten

  Zelf aan de slag met lekkere oreo recepten hoeft niet moeilijk te zijn. Het lastigste is misschien wel het kiezen van een oreo recept. Waar heb je zin in? Oreo taart, oreo cake, oreo cheesecake of oreo brownies: het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden met dit koekje.

  Ga je voor een cheesecake met oreo’s? Bekijk dan dit heerlijke oreo cheesecake recept. Een leuke variatie hierop is een recept voor oreo cheesecake ijs. Dit is een driedubbele lekkernij: ijs, cheesecake én oreo’s!

  Wil je brownies maken met een twist? Dan is dit oreo brownie recept echt iets voor jou.

  Recepten met Oreo

  In de meeste oreo recepten wordt uitgegaan van het traditionele koekje. Wil je liever een andere smaak of variant gebruiken? Dat kan! Je kunt eindeloos variëren met de oreo koekjes. Zo heb je nog meer redenen om lekkere oreo recepten te proberen. Wat is jouw favoriet oreo koekje en oreo recept?