Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 250 gr oreo’s
  • 75 gr boter
  • Voor het cheesecakebeslag
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr crème fraiche
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 12 oreo’s, grofgehakt
  • 1 el maïzena
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 oreo’s

Met dit recept kun je de ultieme oreo cheesecake bakken! Wie wil dat nu niet? De bodem is van oreo’s, door de roomkaasvulling zijn ze verwerkt en ook bovenop vind je de gevulde chocoladekoekjes terug! Het recept voor deze cheesecake is afkomstig uit het boek Cheesecake van Sabine Koning. Je kent haar wellicht van haar foodblog OhMyFoodness of van één van haar eerdere boeken. Bij het doorbladeren van Cheesecake ga je van het ene lekkere cheesecake recept naar het volgende, met als resultaat cheesecake-keuze-stress. Dan kom je erachter dat kiezen uit 50 cheesecake recepten best lastig is! Volgens Sabine is dit de ultieme oreo cheesecake, dus mijn keuze was gemaakt! En daar had ik geen moment spijt van! De taart is superlekker!

Bereiding: Oreo cheesecake

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm.

Doe de roomkaas samen met de crème fraiche en suiker in een kom en klop dit romig. Voeg één voor één de eieren toe en tot slot ook de eidooier. Spatel tot slot de grofgehakte oreo’s door het cheesecakemengsel en giet dit in de springvorm.

De oreo cheesecake bakken

Zet een bak met water op de bodem van de oven, dit zorgt ervoor dat de taart gelijkmatiger bakt. Bak de cheesecake in het midden van de oven, boven het waterbad, in 70 minuten gaar. Laat hem daarna afkoelen en opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract lobbig op. Verdeel dit over de taart en verkruimel de oreo’s daarover.

cheesecake

Nieuwsgierig geworden naar Cheesecake? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Shirley 2018-11-23 22:30:29

Hoi Rutger,

Dank je voor dit recept. Ik ga hem dit weekend proberen deze te maken. Heb ook gelijk het boek besteld. Een aanwinst weer voor de collectie!

Die koekjes voor de bodem. Moet je die compleet met het witte laagje in het midden vermalen? Of moet je alleen de koekjes hebben?

Groetjes, Shirley

Beantwoorden
SH
Rutger 2018-11-26 11:17:46

Heerlijk! Je kunt de koekjes met witte vulling en al fijnmalen voor de bodem.

Beantwoorden
Chantal 2018-11-20 21:19:38

Hoi Rutger,

Ik wil deze taart maken voor de verjaardag van mijn vriend. Hoe lang kun je hem in de koelkast bewaren? (In verband met de planning)
Alvast bedankt voor je antwoord!

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-11-26 11:27:34

De gebakken cheesecake (zonder de slagroom en koekjes bovenop) kun je zeker 2 dagen bewaren in de koelkast.

Beantwoorden
Vincent 2018-11-20 10:54:55

Wat voor roomkaas kun je hier het beste voor gebruiken?

Beantwoorden
VI
Rutger 2018-11-26 11:29:31

Zelf vind ik de roomkaas van Philadelphia altijd een erg fijn resultaat geven.

Beantwoorden
Marja 2018-11-18 01:10:11

Hoi Rutger,
Wat een lekkere cheesecake! Tenminste dat doet het vermoeden want Oreo’s + cheesecake....wie kan dat nou weerstaan? Ik ben er zeker van dat het recept zal kloppen want dat is met al je recepten zo. Ik heb vorige week de koekjesbijbel van mijn man gekregen en hij kon me niet blijer maken! Wat een heerlijke koekjes staan er in zeg! En ook taai taai en daar zijn zowel mijn man als ik verslaafd aan! Die maak ik volgende week! En het zou zo maar kunnen dat ik de Oreo’s cheesecake dit weekend nog maak! Hij ziet er té lekker uit. Bedankt weer voor een verrukkelijk recept. Tot de volgende keer.
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-11-19 14:19:34

Wat leuk om te horen! Dankjewel en geniet er van!

Beantwoorden
Finy 2018-11-17 11:27:15

Ik snap niet veel van dit recept; eerst moet je de oreo's fijn malen. In de tweede stap moet je de grog gehakte oreo's door het cheesecakemengsel spatelen en in de derde stap moet je de oreo's over de taart verkruimelen.
Maar nergens vind ik hoeveel oreo's je voor elke stap gebruikt en nergens zie ik hoeveel roomkaas, crème fraiche en eieren je gebruikt

Beantwoorden
FI
Sandra 2018-11-17 13:25:23

Staat in de ingredientenlijst

Beantwoorden
SA
Finy 2018-11-17 23:38:31

sorry, maar bij mij staan alleen de ingrediënten voor de bodem er maar en niet de rest

Beantwoorden
FI
Rutger 2018-11-19 14:20:46

Hoi! Als het goed is kun je de ingrediëntenlijst uitklappen, zodat je alle ingrediënten ziet.

Beantwoorden
Rutger 2018-11-19 14:29:09

Hoi. Als je de ingrediëntenlijst op mobiel of tablet bekijkt kun je deze met de knop uitklappen, zo zie je alle benodigdheden.

Beantwoorden
Finy 2018-11-23 09:41:39

Rutger, dank je wel voor je antwoord.
Ik bekijk de recepten gewoon op de PC en daar heb je die optie niet. :-(

Beantwoorden
FI
Rutger 2018-11-26 11:22:56

Hallo Finy. Dat is waarschijnlijk nog een fout op de nieuwe website, en zeker niet de bedoeling. Kun je aangeven in welke browser je surft. Of zou je een screenshot willen sturen naar info@rutgerbakt.nl. Dan kan ik het snel oplossen!

Beantwoorden