Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 250 gr oreo’s
  • 75 gr boter
  • Voor het cheesecakebeslag
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr crème fraiche
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 12 oreo’s, grofgehakt
  • 1 el maïzena
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 oreo’s

Met dit recept kun je de ultieme oreo cheesecake bakken! Wie wil dat nu niet? De bodem is van oreo’s, door de roomkaasvulling zijn ze verwerkt en ook bovenop vind je de gevulde chocoladekoekjes terug! Het recept voor deze cheesecake is afkomstig uit het boek Cheesecake van Sabine Koning. Je kent haar wellicht van haar foodblog OhMyFoodness of van één van haar eerdere boeken. Bij het doorbladeren van Cheesecake ga je van het ene lekkere cheesecake recept naar het volgende, met als resultaat cheesecake-keuze-stress. Dan kom je erachter dat kiezen uit 50 cheesecake recepten best lastig is! Volgens Sabine is dit de ultieme oreo cheesecake, dus mijn keuze was gemaakt! En daar had ik geen moment spijt van! De taart is superlekker!

Bereiding: Oreo cheesecake

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm.

Doe de roomkaas samen met de crème fraiche en suiker in een kom en klop dit romig. Voeg één voor één de eieren toe en tot slot ook de eidooier en de maizena. Spatel tot slot de grofgehakte oreo’s door het cheesecakemengsel en giet dit in de springvorm.

De oreo cheesecake bakken

Zet een bak met water op de bodem van de oven, dit zorgt ervoor dat de taart gelijkmatiger bakt. Bak de cheesecake in het midden van de oven, boven het waterbad, in 70 minuten gaar. Laat hem daarna afkoelen en opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract lobbig op. Verdeel dit over de taart en verkruimel de oreo’s daarover.

cheesecake

Nieuwsgierig geworden naar Cheesecake? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (20)
Rianti 2021-11-22 07:43:52

Haaj Rutger,
Al veel lekker recepten van jouw met succes gemaakt.
Zou ik van deze cheesecake ook een pepernoten versie van kunnen maken? Deze oreo versie is namelijk heerlijk. En dan de oreo 1:1 vervangen door pepernoten?
Groetjes

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-11-25 14:35:47

Dat kan zeker! Heerlijk!

Beantwoorden
Jan 2021-08-21 21:45:57

Hai Rutger, kan je ipv een bak met water ook met de stoomfunctie van de oven werken? Ik vermoed dat het daar namelijk om gaat?

Beantwoorden
JA
Rutger 2021-09-13 10:12:00

Dat moet prima kunnen, maar zelf heb ik daar (nog) geen ervaring mee.

Beantwoorden
Rianne 2021-07-03 13:45:54

Hai Rutger, ik heb een springvorm van 25 cm. Welke verhoudingen kan ik dan het beste aanhouden? Dit recept is voor een springvorm van 20 cm en ik denk dat hij anders heel laag wordt. Alvast bedankt!

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-07-06 08:53:48

Je kunt deze omrekentabel gebruiken. Ik zou dan voor de hoeveelheden van 24 centimeter uitgaan. https://rutgerbakt.nl/bakhulp/omrekentabel-bakvormen/

Beantwoorden
Lissa 2021-06-24 13:02:43

Hoi Rutger,

Klopt het dat de topping niet hard wordt? Die van mij is nog zacht, beetje lava cheesecake be like. Wat heb ik fout gedaan?

Groetjes

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-06-27 12:48:39

Wat bedoel je met de topping? Na het afkoelen hoort de cheesecake wel iets stevig te zijn, in elk geval zo stevig dat je er punten van kunt snijden.

Beantwoorden
Lissa 2021-07-02 11:07:29

Ik bedoel de slagroom met poedersuiker etc. Die was bij mij nog lopend en niet uitgestijfd. Verder was ie wel opgestijfd in de oven en koelkast. Alleen dus dat laatste onderdeel bleef zacht, wat voor een heerlijke kliederboel zorgde haha.

Beantwoorden
LI
Rutger 2021-07-06 08:59:10

De bovenste laag hoort wat zacht te zijn, maar niet uit te lopen. Je kunt er ook een zakje slagroomversteviger doorheen kloppen.

Beantwoorden
Irene 2021-04-17 15:58:30

Toen ik de taart bakte drupte de boter van de bodem uit de springvorm, klopt dat wel?
Gelukkig drupte het in de bak water want anders zat de hele oven onder de gesmolten boter.

Beantwoorden
IR
Rutger 2021-04-19 17:18:00

Het kan gebeuren, zeker als de springvorm niet erg strak zit, dat er wat boter van de bodem uit de vorm drupt. Dat is geen probleem.

Beantwoorden
Mevrouw A.J. Mol 2021-02-03 07:55:38

Goedemorgen Rutger,
Ga binnenkort de oreo cheesecake maken, moet de oven op hete lucht of boven- en onderwarmte?

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-02-08 12:09:36

Alles over de temperaturen lees je hier: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Marieke 2021-01-22 15:17:16

Hoi. Een bak met water op de bodem. Bijv een kleine lasagneschaal met 1 cm water?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-01-25 08:48:16

Ja dat is prima!

Beantwoorden
Uma 2021-01-11 13:38:44

Raar. Het beslag paste niet in de springvorm van 20 centimeter.

Beantwoorden
UM
Rutger 2021-01-18 09:29:50

Dat is heel gek. Was het een hele lage springvorm?

Beantwoorden
Mandy 2021-01-11 11:59:41

Hoi Rutger. Mijn beslag is erg dun, is dit normaal. Heb hem eerst romig geklopt en daarna de eieren 1 voor 1.
Wat is er mis gegaan?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-01-18 09:31:05

Het hoort wel redelijk dun te zijn. Hoe is het uit de oven gekomen? Let erop dat je het mengsel niet te luchtig klopt, dat hoeft niet.

Beantwoorden
Joost 2021-01-09 17:26:56

Beste Rutger,

Heb zojuist voor het eerst je recept geprobeerd en de taart kom net uit de oven, alleen heb het idee dat die niet helemaal goed is gegaan..

Geloof dat cheesecake er iets anders uit ziet :(

De bovenkant is iets te gebakken heb ik het idee, of trekt dat nog bij?

MVG Joost

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-01-11 10:11:54

Beste Joost. Hoe is het inmiddels met de taart, na het opstijven in de koelkast. Heb je onder- en bovenwarmte gebruikt of hete lucht?

Beantwoorden
Jos 2020-12-25 11:08:19

Dit is echt de lekkerste cheesecake! Een aanrader! Ik ga ‘m straks weer samen met m’n jongste zoon maken voor tweede kerstdag.

Beantwoorden
JO
ESMEE 2020-12-10 18:29:33

Hallo Rutger, wat kan je ipv Maizena gebruiken?
Gr Esmee

Beantwoorden
ES
Rutger 2020-12-13 13:19:18

Je kunt ook gewoon bloem gebruiken.

Beantwoorden
Frederique 2020-11-22 17:31:46

Hoe lang dient de cheesecake in de koelkast te staan?

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-11-30 08:59:07

Tot hij goed afgekoeld is, enkele uren is wel aan te raden.

Beantwoorden
Akke 2020-11-03 09:13:26

Wat voor suiker heb ik nodig voor dit recept?
Gewoon kristalsuiker of basterdsuiker, fijne suiker?

Beantwoorden
AK
Rutger 2020-11-09 10:59:57

Dit kun je met gewone kristalsuiker maken.

Beantwoorden
Henri Wijk 2018-12-14 20:29:34

1 el maïzena Komt niet in de uitleg tekst voor.
Mvg Henri

Beantwoorden
HE
Rutger 2018-12-17 08:35:19

Bedankt voor je oplettendheid. Ik heb het in de tekst er bij gezet.

Beantwoorden
Shirley 2018-11-23 22:30:29

Hoi Rutger,

Dank je voor dit recept. Ik ga hem dit weekend proberen deze te maken. Heb ook gelijk het boek besteld. Een aanwinst weer voor de collectie!

Die koekjes voor de bodem. Moet je die compleet met het witte laagje in het midden vermalen? Of moet je alleen de koekjes hebben?

Groetjes, Shirley

Beantwoorden
SH
Rutger 2018-11-26 11:17:46

Heerlijk! Je kunt de koekjes met witte vulling en al fijnmalen voor de bodem.

Beantwoorden
Chantal 2018-11-20 21:19:38

Hoi Rutger,

Ik wil deze taart maken voor de verjaardag van mijn vriend. Hoe lang kun je hem in de koelkast bewaren? (In verband met de planning)
Alvast bedankt voor je antwoord!

Beantwoorden
CH
Rutger 2018-11-26 11:27:34

De gebakken cheesecake (zonder de slagroom en koekjes bovenop) kun je zeker 2 dagen bewaren in de koelkast.

Beantwoorden
Vincent 2018-11-20 10:54:55

Wat voor roomkaas kun je hier het beste voor gebruiken?

Beantwoorden
VI
Rutger 2018-11-26 11:29:31

Zelf vind ik de roomkaas van Philadelphia altijd een erg fijn resultaat geven.

Beantwoorden
Marja 2018-11-18 01:10:11

Hoi Rutger,
Wat een lekkere cheesecake! Tenminste dat doet het vermoeden want Oreo’s + cheesecake....wie kan dat nou weerstaan? Ik ben er zeker van dat het recept zal kloppen want dat is met al je recepten zo. Ik heb vorige week de koekjesbijbel van mijn man gekregen en hij kon me niet blijer maken! Wat een heerlijke koekjes staan er in zeg! En ook taai taai en daar zijn zowel mijn man als ik verslaafd aan! Die maak ik volgende week! En het zou zo maar kunnen dat ik de Oreo’s cheesecake dit weekend nog maak! Hij ziet er té lekker uit. Bedankt weer voor een verrukkelijk recept. Tot de volgende keer.
Een hartelijke groet,
Marja

Beantwoorden
MA
Rutger 2018-11-19 14:19:34

Wat leuk om te horen! Dankjewel en geniet er van!

Beantwoorden
Finy 2018-11-17 11:27:15

Ik snap niet veel van dit recept; eerst moet je de oreo's fijn malen. In de tweede stap moet je de grog gehakte oreo's door het cheesecakemengsel spatelen en in de derde stap moet je de oreo's over de taart verkruimelen.
Maar nergens vind ik hoeveel oreo's je voor elke stap gebruikt en nergens zie ik hoeveel roomkaas, crème fraiche en eieren je gebruikt

Beantwoorden
FI
Sandra 2018-11-17 13:25:23

Staat in de ingredientenlijst

Beantwoorden
SA
Finy 2018-11-17 23:38:31

sorry, maar bij mij staan alleen de ingrediënten voor de bodem er maar en niet de rest

Beantwoorden
FI
Rutger 2018-11-19 14:20:46

Hoi! Als het goed is kun je de ingrediëntenlijst uitklappen, zodat je alle ingrediënten ziet.

Beantwoorden
Rutger 2018-11-19 14:29:09

Hoi. Als je de ingrediëntenlijst op mobiel of tablet bekijkt kun je deze met de knop uitklappen, zo zie je alle benodigdheden.

Beantwoorden
Finy 2018-11-23 09:41:39

Rutger, dank je wel voor je antwoord.
Ik bekijk de recepten gewoon op de PC en daar heb je die optie niet. :-(

Beantwoorden
FI
Rutger 2018-11-26 11:22:56

Hallo Finy. Dat is waarschijnlijk nog een fout op de nieuwe website, en zeker niet de bedoeling. Kun je aangeven in welke browser je surft. Of zou je een screenshot willen sturen naar info@rutgerbakt.nl. Dan kan ik het snel oplossen!

Beantwoorden