Ingrediëntenlijst
  • Voor de bodem
  • 250 gr oreo’s
  • 75 gr boter
  • Voor het cheesecakebeslag
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr crème fraiche
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 12 oreo’s, grofgehakt
  • 1 el maïzena
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 oreo’s

Met dit recept kun je de ultieme oreo cheesecake bakken! Wie wil dat nu niet? De bodem is van oreo’s, door de roomkaasvulling zijn ze verwerkt en ook bovenop vind je de gevulde chocoladekoekjes terug! Het recept voor deze cheesecake is afkomstig uit het boek Cheesecake van Sabine Koning. Je kent haar wellicht van haar foodblog OhMyFoodness of van één van haar eerdere boeken. Bij het doorbladeren van Cheesecake ga je van het ene lekkere cheesecake recept naar het volgende, met als resultaat cheesecake-keuze-stress. Dan kom je erachter dat kiezen uit 50 cheesecake recepten best lastig is! Volgens Sabine is dit de ultieme oreo cheesecake, dus mijn keuze was gemaakt! En daar had ik geen moment spijt van! De taart is superlekker!

Bereiding: Oreo cheesecake

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm.

Doe de roomkaas samen met de crème fraiche en suiker in een kom en klop dit romig. Voeg één voor één de eieren toe en tot slot ook de eidooier en de maizena. Spatel tot slot de grofgehakte oreo’s door het cheesecakemengsel en giet dit in de springvorm.

De oreo cheesecake bakken

Zet een bak met water op de bodem van de oven, dit zorgt ervoor dat de taart gelijkmatiger bakt. Bak de cheesecake in het midden van de oven, boven het waterbad, in 70 minuten gaar. Laat hem daarna afkoelen en opstijven in de koelkast.

Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract lobbig op. Verdeel dit over de taart en verkruimel de oreo’s daarover.

cheesecake

Nieuwsgierig geworden naar Cheesecake? Kijk hier voor meer informatie!

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen