Deze oreo cupcakes zijn niet de eerste lekkernij die ik maak met oreo’s en het is vast ook niet het laatste recept met deze populaire koekjes. Met dit recept voor oreo cupcakes trakteer je je gasten in feite op een echte Amerikaanse zoetigheid. Als er iets Amerikaans is, dan zijn het namelijk wel cupcakes. Oreo’s zijn daarnaast ook razend populair in de Verenigde Staten en ze worden echt overal in verwerkt. De dubbele Amerikaanse droom dus!
Met dit oreo cupcakes recept maak je 12 cupcakes. Maak je liever andere cupcakes? Bekijk dan een overzicht van al mijn cupcake recepten.

Topping voor de oreo cupcakes
Traditioneel bestaat de topping van Amerikaanse cupcakes uit een zware en zoete botercrème van minimaal twee delen poedersuiker en een deel boter. Voor deze versie heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze traditionele topping: ik heb ook roomkaas gebruikt. De crème is daardoor veel frisser en minder zwaar.
Oreo cupcakes bewaren
Wil je de oreo cupcakes al van tevoren maken. De gebakken cupcakes kun je zonder topping luchtdicht verpakt 3-4 dagen bewaren op kamertemperatuur. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 2-3 maanden goed.
Opgespoten cupcakes kun je ook 3-4 dagen bewaren, maar bewaar ze dan in de koelkast. Haal ze minimaal ½ uur voor het serveren uit de koelkast.
Meer oreo recepten
Wil je meer bakken met oreo’s? Ga dan aan de slag met een van de volgende recepten:
Voor de oreo cupcakes of een van de andere recepten kun je een pak oreo koekjes kopen. Liever zelf maken? Gebruik hiervoor dan mijn oreo koekjes recept.

- Voor het beslag
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 175 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr zure room
- 8 oreo’s, in stukjes gehakt
- Voor de roomkaastopping
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 125 gr poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 175 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 8 oreo’s, fijngemalen
- Verder nodig
- 3-4 oreo’s, verkruimeld
Hoe maak je oreo cupcakes? – Recept
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een cupcakevorm met 12 holtes met papieren vormpjes.
Beslag maken
Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel alles door elkaar. Roer vervolgens de zure room door het beslag en meng tot slot de gehakte oreo’s door het beslag.
Oreo cupcakes bakken
Vul de vormpjes voor ⅔ met het cakebeslag. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een ijslepel. Bak de cupcakes 20-25 minuten. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Roomkaastopping maken
Doe de boter met de poedersuiker en het vanille-extract in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Eventueel kun je het mengsel iets verwarmen met een haarföhn, je kunt het dan nog luchtiger kloppen. Voeg de roomkaas toe en klop alles nog enkele minuten door tot een luchtige crème. Meng aan het eind de fijngemalen oreo’s door de crème.
Oreo cupcakes opspuiten & garneren
Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1-1½ centimeter en spuit de cupcakes daarmee op. Garneer de cupcakes met de verkruimelde oreo’s.
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.