Ingrediëntenlijst
  • Voor een tulbandvorm met een inhoud van 2,4 liter
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 300 g boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 g bloem
  • 2½ tl bakpoeder
  • 60 g cacaopoeder
  • 125 ml melk
  • 10-12 oreo’s, in stukjes gehakt
  • Voor een cakevorm van 25 centimeter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 40 gr cacaopoeder
  • 80 ml melk
  • 7-9 oreo’s, in stukjes gehakt
  • Voor de topping
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 el heet water
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • cacaopoeder, om te bestrooien, als je een tulband maakt
  • 6-8 verkruimelde oreo’s, om te bestrooien

Ben jij een fan van Oreo’s? Dan is dit Oreo cake recept echt iets voor jou. Deze Oreo cake is ontzettend lekker: vol van chocoladesmaak en met stukjes Oreo koekjes, afgemaakt met een romig glazuur en nog meer stukjes Oreo’s. 

Je kunt voor dit Oreo cake recept een cakevorm of tulband gebruiken. De cakevorm is goed voor 10-15 plakken, uit de Oreo tulband haal je 15-20 plakken. Wil je nog meer bakken met Oreo’s? Check dan ook deze heerlijke Oreo brownies!

Oreo cake - Recept

Zelf Oreo chocolade cake maken

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de tulbandvorm in met boter, bestuif deze licht met cacaopoeder en klop de overtollige cacao eruit. Gebruik je een cakevorm, vet deze dan in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. (Lees meer over het invetten en bekleden van bakvorm).

Doe de lichtbruine basterdsuiker, de boter en het zout in een kom en mix dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Meng het cacaopoeder met de melk en spatel dit door het beslag. Meng als laatste de gehakte Oreo’s door het cakebeslag.

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de Oreo chocolade cake in 60-75 minuten gaar . Test of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Laat de cake of tulband na het bakken een paar minuten afkoelen in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om zo verder af te koelen.

Doe voor de topping de boter, roomkaas, poedersuiker en het vanille-extract in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) enkele minuten tot een romig glazuur. Voeg al kloppend 1-2 eetlepels heet water toe om de topping iets dunner te maken. Bestrijk de afgekoelde Oreo cake rijkelijk met het glazuur en garneer ‘m tot slot met de verkruimelde oreo’s. 

Oreo cake - Recept

Foto’s: Erik Spronk

Sponsored
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (8)
Maja 2021-05-27 14:48:02

Hoi Rutger
Ik heb je bakbijbel gekocht wat staan daar heerlijke recepten in.

Groetjes
Maja

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-05-31 10:26:32

Wat leuk! Heel veel bakplezier!

Beantwoorden
Jolien 2021-04-29 13:00:53

Hoi Rutger, mijn dochter wil hier graag haar verjaardagstaart van hebben, kan ik hiervoor ook een springvorm 24cm gebruiken? En dan het recept aanhouden voor de cake van 25 cm?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-05-03 09:02:58

Hoi. Ik ben bang dat het dan een erg lage cake wordt, ik zou zeker de hoeveelheden van de tulband aanhouden.

Beantwoorden
Marcia Geuijen 2021-04-11 12:49:48

Hoi Rutger!
Wat een mooie en heerlijke cake! Hij is zó goed gelukt!!! Ik ben als een vd weinigen geen fan van chocola maar hier kan ik niet van af blijven!
Ik vroeg me af: die topping is denk ik een koelkastproduct? Zo ja, zou je dat dan in de koelkast kunnen bewaren en net voor het serveren op een stuk cake doen? Zou het stijf worden in de koeling en kun je het dan een paar sec in de magenetron zetten?
Groetjes!

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-04-12 10:54:42

Hoi! Wat goed om te horen! De topping is een koelkastproduct ja. Je kunt die los in de koelkast bewaren en voor het serveren op een plakje smeren.

Beantwoorden
Floor 2021-04-04 11:03:06

Hoi Rutger, kan ik voor een chocolade vrije variant de cacaopoeder en melk achterwege laten en golden oreos gebruiken?

Beantwoorden
FL
Rutger 2021-04-05 11:02:15

Ik zou wel de melk gebruiken, samen met 60 gram bloem extra als je de cacaopoeder achterwege laat.

Beantwoorden
Robin 2021-03-21 14:53:15

Hoi Rutger, ik heb deze vandaag gemaakt en het viel me op dat bij mij het deeg in het midden van de tulband heel erg omhoog komt in de oven en aan de zijkant minder. Hij loopt vanaf de zijkant schuin omhoog naar het midden. Weet jij hoe dit komt? Heb ik misschien niet goed ingevet?

Beantwoorden
RO
Rutger 2021-03-29 20:08:53

Het klinkt alsof de temperatuur te heet was. Heb je met hete lucht gebakken toevallig? Met onder- en boven bakt de tulband geleidelijker. Anders de volgende keer de oven net iets lager zetten.

Beantwoorden
Irma van Kuik 2021-03-08 14:08:28

Welke roomkaas gebruik je? Monchou of philadelfia?

Beantwoorden
IR
Rutger 2021-03-15 11:11:00

Ik heb voor deze cake Philadelphia gebruikt.

Beantwoorden
Carina 2021-03-07 09:38:01

Wow wat een mooie tulband met de lekkerste koekjes
Ga dit zeker eens maken mmmm dat wordt smullen

Beantwoorden
CA
Joke 2021-03-07 08:43:05

Hallo Rutger,
Ik lees net je oreo cake recept! Ik hou niet van kaas, kan ik voor de topping de roomkaas vervangen door crème fraiche? Ik hoor graag van je!

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-03-08 10:14:38

Je proeft de kaas echt niet, maar als je 'm liever weglaat zou ik voor een gewoon glazuur of een yoghurtglazuur gaan. Ik heb geen ervaring met crème fraiche in een glazuur, maar denk dat het ook wel moet lukken.

Beantwoorden