Weinig moeite, groots resultaat. Dit dessert is heel simpel, maar altijd een succes! De combinatie van vanille-ijs en een goede espresso maken deze affogato een perfecte afsluiting van je diner. Gebruik je favoriete koffielikeur om dit dessert helemaal af te maken! Het recept voor dit makkelijke ijsdessert is voor één persoon, maar kun je uiteraard heel makkelijk vermeerderen.

Affogato
Ingrediëntenlijst
  • Voor de Affogato
  • 1-2 bolletjes vanille ijs
  • 1 sterke espresso
  • Verder naar keuze te gebruiken
  • likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier
  • gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel
Broodbakbol banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Affogato maken

Waarschijnlijk is dit het kortste recept ooit op mijn blog. Doe het vanille-ijs in kleine schaaltjes. Meng de espresso desgewenst met de likeur en schenk deze over het ijs. Bestrooi de affogato eventueel met wat gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel en serveer dit heerlijk dessert onmiddellijk!

Foto: Erik Spronk

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (1)
astrid 2016-10-16 15:45:40

Dit lijkt me helemaal top bv voor de kerst. Thanks.xx ?

Beantwoorden
AS

U kunt niet meer reageren.