Weinig moeite, groots resultaat. Dit dessert is heel simpel, maar altijd een succes! De combinatie van vanille-ijs en een goede espresso maken deze affogato een perfecte afsluiting van je diner. Gebruik je favoriete koffielikeur om dit dessert helemaal af te maken! Het recept voor dit makkelijke ijsdessert is voor één persoon, maar kun je uiteraard heel makkelijk vermeerderen.
Ingrediëntenlijst
- Voor de Affogato
- 1-2 bolletjes vanille ijs
- 1 sterke espresso
- Verder naar keuze te gebruiken
- likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier
- gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel
Affogato maken
Waarschijnlijk is dit het kortste recept ooit op mijn blog. Doe het vanille-ijs in kleine schaaltjes. Meng de espresso desgewenst met de likeur en schenk deze over het ijs. Bestrooi de affogato eventueel met wat gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel en serveer dit heerlijk dessert onmiddellijk!
Foto: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Geef jouw beoordeling!
U kunt niet meer reageren.
Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.