Ingrediëntenlijst
  • Voor de Affogato
  • 1-2 bolletjes vanille ijs
  • 1 sterke espresso
  • Verder naar keuze te gebruiken
  • likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier
  • gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel

Weinig moeite, groots resultaat. Dit dessert is heel simpel, maar altijd een succes! De combinatie van vanille-ijs en een goede espresso maken deze affogato een perfecte afsluiting van je diner. Gebruik je favoriete koffielikeur om dit dessert helemaal af te maken! Het recept voor dit makkelijke ijsdessert is voor één persoon, maar kun je uiteraard heel makkelijk vermeerderen.

Bereiding: Affogato (espresso met ijs)

Waarschijnlijk is dit het kortste recept ooit op mijn blog. Doe het vanille-ijs in kleine schaaltjes. Meng de espresso desgewenst met de likeur en schenk deze over het ijs. Bestrooi de affogato eventueel met wat gehakte chocolade of geroosterd amandelschaafsel en serveer dit heerlijk dessert onmiddellijk!

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (1)
astrid 2016-10-16 15:45:40

Dit lijkt me helemaal top bv voor de kerst. Thanks.xx ?

Beantwoorden
AS