Met dit recept kun je zelf de lekkerste kletskoppen maken! Die zijn heerlijk om zo van te genieten bij een kop koffie of thee, om te gebruiken in een nagerecht of maak er bijvoorbeeld een kletskoppen taart mee. In mijn recept voor kletskoppen gebruik ik amandelen, maar je kunt daar ook andere fijngehakte noten voor gebruiken. De koekjes die je in de supermarkt koopt bevatten vaak pinda’s, omdat deze aanzienlijk goedkoper zijn dan amandelen. Maar ik kan je verzekeren, met de kletskoppen ingrediënten in dit recept maak je echt de allerlekkerste koekjes! Met dit kletskoppen recept maak je er ongeveer 30 stuks.

Kletskoppen recept
Ingrediëntenlijst
  • Voor de kletskoppen
  • 45 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 30 ml melk, op kamertemperatuur
  • 50 gr blanke amandelen, fijngehakt
  • 75 gr Zeeuwse bloem
kinderbakboek banner desk
Broodbakbol banner mobiel

Kletskoppen maken

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje.

Roer de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Roer de melk erdoor en meng tot slot de gehakte amandelen en Zeeuwse bloem erdoor. De ingrediënten hoeven enkel gemengd te zijn, het beslag hoeft niet luchtig te worden.

Kletskoppen bakken

Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de hoopjes iets plat. Bak het beslag in 6-11 minuten tot mooie kletskoppen. Houd de koekjes in de oven goed in de gaten, want ze worden snel bruin. Als ze te donker worden, smaken ze bitter, maar als ze te licht blijven, zijn ze niet knapperig na het afkoelen.

Laat de koekjes na het bakken 1-2 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna voorzichtig op een rooster. Laat de kletskoppen verder afkoelen op het rooster en verpak ze vervolgens luchtdicht om te bewaren.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (7)
jeanne 2020-06-24 16:02:10

Hoi Rutger, ziet er goed uit ga ik ook maken....tenminste als je ook ander meel kan gebruiken
Groetjes, Jeanne

Beantwoorden
JE
Rutger 2020-06-30 14:27:16

Je kunt het ook prima met gewone bloem doen.

Beantwoorden
Anneke 2020-06-26 11:30:31

hoi Rutger hoeveel zout moet erin want dat staat niet in de ingredientenlijst

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-06-30 14:25:05

Dank voor je oplettendheid. Een snuf/mespuntje zout is voldoen voor de kletskoppen. Ik heb het in de lijst gezet.

Beantwoorden
Wendy 2021-06-24 14:38:12

Hoi Rutger,
Bak je met hete lucht of onder/bovenwarmte. Dat staat er bijna nooit bij(volgens mij).
Bedankt voor al je top recepten!

Beantwoorden
WE
Rutger 2021-06-27 12:47:48

Hoi! Hier staat dat uitgelegd: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Bo 2021-08-15 20:53:17

Ha Rutger,

Kan ik wellicht ook jus d'orange of water gebruiken i.p.v. melk? Dan kan ik het eens voor mijn vegan vrienden maken. Alvast bedankt!

Beantwoorden
BO
Rutger 2021-08-16 14:39:19

Volgens mij kan dat prima!

Beantwoorden
Katja 2021-09-14 17:12:50

Hoi Rutger
Heerlijk klets koppen
Kan ik ipv witte basterdsuiker ook gewone fijne suiker gebruiken.
Woon in Oost Duitsland en heb de witte basterdsuiker nog niet gevonden en de NL witte basterdsuiker natuurlijk net opgemaakt

Beantwoorden
KA
Lucia 2022-04-18 13:40:12

Je kunt zelf basterdsuiker maken, door suikerwater door de fijne suiker te mengen!
Hier in Canada ook niet te krijgen. Je kunt het op google vinden….

Beantwoorden
LU
Rutger 2021-09-20 07:51:04

Volgens mij kan dat prima!

Beantwoorden
Helma 2022-08-18 17:44:42

Mijn kletskoppen zijn niet bros geworden maar plakkerige dingen. Kan dat komen door gebruik van amandelmeel? Of te lang gekneed? Het deeg was tamelijk dun. Ik hoor graag een goede tip!

Beantwoorden
HE
Rutger 2022-09-14 21:04:49

Het klinkt alsof ze niet lang genoeg gebakken hebben.

Beantwoorden
Rob 2022-11-24 19:53:32

Hoi Rutger, koekjes zijn heerlijk alleen komen ze super vet uit de oven. Wat gaat er verkeerd, exact afgewogen, roomboter gebruikt en Zeeuws bloem?

Beantwoorden
RO
Rutger 2022-12-01 15:33:10

Ze zijn wet iets vettig, maar dat verdwijnt na het afkoelen.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.