- Voor de kletskoppen
- 45 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 30 ml melk, op kamertemperatuur
- 50 gr blanke amandelen, fijngehakt
- 75 gr Zeeuwse bloem
Met dit recept kun je zelf de lekkerste kletskoppen maken! Die zijn heerlijk om zo van te genieten bij een kop koffie of thee, om te gebruiken in een nagerecht of maak er bijvoorbeeld een kletskoppen taart mee. In mijn recept voor kletskoppen gebruik ik amandelen, maar je kunt daar ook andere fijngehakte noten voor gebruiken. De koekjes die je in de supermarkt koopt bevatten vaak pinda’s, omdat deze aanzienlijk goedkoper zijn dan amandelen. Maar ik kan je verzekeren, met de kletskoppen ingrediënten in dit recept maak je echt de allerlekkerste koekjes! Met dit kletskoppen recept maak je er ongeveer 30 stuks.
Kletskoppen maken
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje.
Roer de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Roer de melk erdoor en meng tot slot de gehakte amandelen en Zeeuwse bloem erdoor. De ingrediënten hoeven enkel gemengd te zijn, het beslag hoeft niet luchtig te worden.
Kletskoppen bakken
Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de hoopjes iets plat. Bak het beslag in 6-11 minuten tot mooie kletskoppen. Houd de koekjes in de oven goed in de gaten, want ze worden snel bruin. Als ze te donker worden, smaken ze bitter, maar als ze te licht blijven, zijn ze niet knapperig na het afkoelen.
Laat de koekjes na het bakken 1-2 minuten afkoelen op de bakplaat en schep ze daarna voorzichtig op een rooster. Laat de kletskoppen verder afkoelen op het rooster en verpak ze vervolgens luchtdicht om te bewaren.
Foto: Harold Pereira

