Ingrediëntenlijst
  • Voor de saus
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt

Chocoladesaus maakt (bijna) alles nog veel lekkerder! Giet het over vanille-ijs, serveer het met vers fruit en warme crêpes, gebruik het om een taart mee af te werken of lepel het gewoon zo uit het kannetje! Met dit chocolade saus recept laat ik je zien dat het super makkelijk is om zelf chocoladesaus te maken! En als je iets meer maakt kun je het ook heel goed invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt!

Bereiding: Chocoladesaus

Breng de slagroom aan de kook. Haal van het vuur af en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd.

Je kunt de chocoladesaus extra op smaak brengen met een scheutje van je favoriete likeur!

Foto: Erik Spronk

Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (5)
Belinda 2018-04-25 20:25:03

Kun je de saus ook met kokosmelk ipv slagroom maken?

Beantwoorden
BE
Rutger 2018-04-29 17:37:14

Dat kan denk ik wel. Maar wellicht is kokosroom dan wat voller van smaak.

Beantwoorden
Carina 2017-11-29 20:32:38

Ik heb t nog niet gemaakt maar ga t proberen
Heerlijk met kerst maar eerst oefenen

Beantwoorden
CA
Fairytale Flavors 2017-11-29 14:18:33

Ik heb nog nooit zelf chocoladesaus gemaakt en dacht dat het een stuk moeilijker was om dit te maken! Het is inderdaad echt makkelijk om zelf te maken, dankjewel voor de instructies!

Liefs,
Maaike van Fairytale Flavors

Beantwoorden
FA
Nell 2017-11-29 11:15:57

Ik maak het zo vaak uit je boek. Lekkerder wordt het niet dan deze chocoladesaus. Maar invriezen heb ik nog nooit gedaan! Ga ik uitproberen.....maar meestal is het snel op.

Beantwoorden
NE
Rutger 2017-11-30 10:54:49

Dat het snel op is lijkt mij een heel goed teken!

Beantwoorden
Mieke Schepens 2017-11-29 10:29:13

Wat leuk!
Ik zou er nooit aan gedacht hebben om dit in te vriezen omdat er slagroom in zit.
Dat ga ik zeker proberen.
Warme groet

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-11-30 10:55:28

Het kan echt heel goed! Ongeklopte slagroom kun je trouwens ook prima invriezen, net als boter.

Beantwoorden