Ingrediëntenlijst
  • Voor de saus
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt

Chocoladesaus maakt (bijna) alles nog veel lekkerder! Giet het over vanille-ijs, serveer het met vers fruit en warme crêpes, gebruik het om een taart mee af te werken of lepel het gewoon zo uit het kannetje! Met dit chocolade saus recept laat ik je zien dat het super makkelijk is om zelf chocoladesaus te maken! En als je iets meer maakt kun je het ook heel goed invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt!

Bereiding: Chocoladesaus

Breng de slagroom aan de kook. Haal van het vuur af en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd.

Je kunt de chocoladesaus extra op smaak brengen met een scheutje van je favoriete likeur!

Foto: Erik Spronk

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen