Ingrediëntenlijst
  • Voor de saus
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt

Chocoladesaus maakt (bijna) alles nog veel lekkerder! Giet het over vanille-ijs, serveer het met vers fruit en warme crêpes, gebruik het om een taart mee af te werken of lepel het gewoon zo uit het kannetje! Met dit chocolade saus recept laat ik je zien dat het super makkelijk is om zelf chocoladesaus te maken! En als je iets meer maakt kun je het ook heel goed invriezen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt!

Bereiding: Chocoladesaus

Breng de slagroom aan de kook. Haal van het vuur af en smelt de chocolade erin. Roer de saus goed door. Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd.

Je kunt de chocoladesaus extra op smaak brengen met een scheutje van je favoriete likeur!

Foto: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (17)
Balto 2022-08-15 20:39:53

Beste Rutger
Wat kan ik doen indien mijn saus wat te dik is?
Mvg Balto

Beantwoorden
BA
Rutger 2022-08-18 13:27:19

Iets verwarmen of iets meer room erbij/

Beantwoorden
marie 2022-05-06 11:26:49

deze man die in alle koekjes ligt is super knap, hij lijkt op mijn leerkracht

Beantwoorden
MA
Ton van Agthoven 2022-01-10 15:53:04

Wat is er misgegaan? Bij mij ging de chocolade schiften of scheiden en hield een eigenaardig onbruikbaar goedje over.Het is voor mij een raadsel ! Mvg Ton van Agthoven.

Beantwoorden
TO
Rutger 2022-01-11 09:08:02

Dat klinkt heel gek. Ik durf niet te zeggen wat er mis ging.

Beantwoorden
Susy 2022-04-28 04:01:10

Is het met gwn room
Of echt slagroom?
Mvg

Beantwoorden
SU
Rutger 2022-05-02 08:27:43

Je kunt ongeklopte slagroom gebruiken.

Beantwoorden
Shelley 2021-12-23 16:38:22

Hoeveel heb ik hiervan nodig voor 6x dame blanche?

Beantwoorden
SH
Rutger 2021-12-24 09:23:24

Dan heb je aa 1 recept wel genoeg.

Beantwoorden
Mw.P.Kuitert 2021-11-29 23:56:25

Toen ik de gesmolten chocoladesaus over het ijs deed werd het heel snel hard en brokkelig hoe
Kan ik dat voorkomen?

Beantwoorden
MW
Rutger 2021-11-30 13:25:13

Dat is met deze saus lastig om te voorkomen, ik ben nog bezig met een andere versie :)

Beantwoorden
Ria van Doorn 2021-11-29 11:32:13

Kan ik deze chocolade saus ook over mijn eigen gemaakte ijs taart gieten ?

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-11-30 13:32:39

Dat kan, maar als de saus afkoelt wordt deze wel steviger.

Beantwoorden
wilma 2021-10-08 18:53:54

Deze is erg lekker, ook kun je hem laten afkoelen en daarna opkloppen dan heb je heerlijke chocolademousse.

Beantwoorden
WI
Amber 2021-06-05 12:13:42

Hey Rutger!
Kun je deze chocoladesaus ook met witte chocolade maken?

Beantwoorden
AM
Rutger 2021-06-06 13:01:41

De verhoudingen zijn dan iets anders, je kunt iets meer witte chocolade gebruiken.

Beantwoorden
Bart AMEEL 2021-04-18 13:11:49

Super lekker en eenvoudig te bereiden!

Beantwoorden
BA
Nathalie 2020-10-03 20:52:31

Hoelang kun je hem bewaren?

Beantwoorden
NA
Rutger 2020-10-04 11:28:21

In de koelkast ongeveer een week.

Beantwoorden
Mariska 2019-01-12 22:15:53

Eenvoudig te maken en zalig!

Beantwoorden
MA
Engelien 2018-12-19 15:49:41

Kun je deze chocoladesaus ook koud opdienen of wordt het dan heel hard? ik wil een koude chocoladesaus (met speciale chocola waar oa chili in zit) serveren bij mijn panna cotta. Dank.

Beantwoorden
EN
Rutger 2018-12-20 09:28:06

Als deze saus afkoelt wordt hij wel steviger, meer een soort ganache. Je zou iets meer slagroom kunnen gebruiken om dat tegen te gaan, maar dan wordt wel de chocoladesmaak minder intens.

Beantwoorden
Belinda 2018-04-25 20:25:03

Kun je de saus ook met kokosmelk ipv slagroom maken?

Beantwoorden
BE
Rutger 2018-04-29 17:37:14

Dat kan denk ik wel. Maar wellicht is kokosroom dan wat voller van smaak.

Beantwoorden
Carina 2017-11-29 20:32:38

Ik heb t nog niet gemaakt maar ga t proberen
Heerlijk met kerst maar eerst oefenen

Beantwoorden
CA
Fairytale Flavors 2017-11-29 14:18:33

Ik heb nog nooit zelf chocoladesaus gemaakt en dacht dat het een stuk moeilijker was om dit te maken! Het is inderdaad echt makkelijk om zelf te maken, dankjewel voor de instructies!

Liefs,
Maaike van Fairytale Flavors

Beantwoorden
FA
Nell 2017-11-29 11:15:57

Ik maak het zo vaak uit je boek. Lekkerder wordt het niet dan deze chocoladesaus. Maar invriezen heb ik nog nooit gedaan! Ga ik uitproberen.....maar meestal is het snel op.

Beantwoorden
NE
Rutger 2017-11-30 10:54:49

Dat het snel op is lijkt mij een heel goed teken!

Beantwoorden
Mieke Schepens 2017-11-29 10:29:13

Wat leuk!
Ik zou er nooit aan gedacht hebben om dit in te vriezen omdat er slagroom in zit.
Dat ga ik zeker proberen.
Warme groet

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-11-30 10:55:28

Het kan echt heel goed! Ongeklopte slagroom kun je trouwens ook prima invriezen, net als boter.

Beantwoorden