Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr suiker
  • 80 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • Voor de amandelspijsvulling
  • 150 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
  • ½ tot 1 ei
  • Verder nodig
  • bloem, voor het werkblad
  • boter, om in te vetten

Zoals jullie weten ben ik gek op sloffen. Een aantal van mijn favorieten zijn deze aardbeienslof, deze karamelslof, deze appelslof en deze slof met sinaasappel en meringue. Hoog tijd voor een basis sloffenbodem recept, zodat je zelf de topping kunt bedenken. Daarnaast geef ik jullie ook nog een variatie op de bekende sloffenbodem. Ik krijg namelijk regelmatig de vraag of je een sloffenbodem ook zonder amandelspijs kunt bakken, omdat veel mensen daar niet van houden. Goed nieuws, dat kan! De lekkerste vervanging van het amandelspijs vind ik banketbakkersroom. Doordat je dit meebakt op het sloffendeeg krijgt het een andere structuur, wat erg goed samen gaat met de structuur van de slof zelf. Bijkomend voordeel is dat je voor veel sloffen toch al banketbakkersroom maakt om ze na het bakken mee op te spuiten. Een klein gedeelte daarvan kun je dan dus meebakken, zodat je een slof zonder amandelspijs hebt. Met dit recept maak je 2 sloffenbodems. In plaats daar van kun je ook één grote bodem bakken, in ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.

Sloffenbodem te hard

Vind je de sloffenbodem te hard, dan kun je verschillende dingen aanpassen. Bak de sloffenbodem bij voorkeur in een oven met onder- en bovenwarmte, daardoor wordt de slof minder hard dan in een heteluchtoven. Je kunt de helft van de bloem in dit sloffen recept vervangen door Zeeuwse bloem voor een brossere sloffenbodem en/of je kunt 1-1½ theelepel extra bakpoeder toevoegen. Op die manier wordt de slof iets luchtiger en zal deze minder hard zijn.

Bereiding: Sloffenbodem

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Of roer voor de slof zonder spijs de afgekoelde banketbakkersroom los.

Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof. Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen. Verdeel het spijsmengsel of de banketbakkersroom op het deeg tot 1,5 centimeter van de rand af.

Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.

Foto’s: Erik Spronk

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen
Reacties (60)
Marielle 2021-11-17 10:04:47

Beste Rutger,

Wat een fijne website heb je! Ik heb een vraag over het invriezen van deeg. Als ik de bodems ongebakken invries, kunnen ze dan bevroren de oven in of moet ik de slofbodems eerst ontdooien?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-11-25 15:19:54

Hoi! Dankjewel! Met het invriezen van de bodems heb ik geen ervaring. Wel met het deeg zelf, dat moet helemaal ontdooien voordat het gebakken gaat worden. Nog makkelijker vind ik het om de sloffenbodems zelf eerst te bakken en dan pas in te vriezen.

Beantwoorden
Eline 2021-11-02 17:01:31

Dag Rutger.

Mijn amandelspijs wordt heel hard . Moet ik de temperatuur lager zetten of de baktijd verkorten.

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-11-10 08:36:06

Heb je hete lucht gebruikt? Onder- en bovenwarmte werkt beter. Anders zou ik de temperatuur iets verlagen. Let er wel op dat het deeg zelf wel goed gaar wordt.

Beantwoorden
Nel v Rens 2021-10-31 14:56:29

Kan ik dit ook zonder de ringen bakken en na het bakken in rechthoeken snijden? Ik vind het niet zo belangrijk dat het een bakje is maar zoek verschillende bodems om later te vullen.

Beantwoorden
NE
Rutger 2021-11-01 09:00:13

Het gaat dan tijdens het bakken uitlopen, waardoor het veel minder mooi rijst. Ik zou het niet doen.

Beantwoorden
Leann 2021-10-11 16:00:27

Ik wil graag je appel noten taart maken maar dan in deze sloffenvorm. Hoe lang en hoeveel graden raad je aan deze te bakken? 2 stuks.

Hoor graag van je.

Beantwoorden
LE
Rutger 2021-10-13 10:16:46

Hoi. De temperattur kun je gelijk houden. De baktijd wordt waarschijnlijk 10 minuten korter.

Beantwoorden
Nel van Neerven 2021-09-17 21:14:37

Beste Rutger, ik heb een royale - verstelbare stofvorm van 13 cm breed, 6 cm hoog en verstelbaar van minimaal 27 cm tot max 38 cm. Handig, aangezien ik vaak bak voor een groot gezelschap (15 - 25 porties).
Als ik de ingrediënten voor 2 slofbodems van 24 x 9 cm neem, welk formaat van de verstelbare slofbodem zou dan het beste passen?

Beantwoorden
NE
Rutger 2021-09-20 07:35:42

Hoi! Dat is een kwestie van uitproberen, maar ik denk dat je er ook wel twee sloffen van 27 cm lang uit kunt halen.

Beantwoorden
Rachel 2021-09-13 19:59:03

Hoi!
Wat ik tegenwoordig doe is dit deeg na het kneden uitrollen tussen 2 vellen bakpapier en dan koelen. Als het eenmaal gekoeld is kan ik het deeg daarna direct uitsteken en bakken. Denk je dat dit een minder goed resultaat geeft dan als ik het eerst als een bal zou laten koelen en het daarna dus nog kort doorkneed?

Beantwoorden
RA
Rutger 2021-09-20 07:56:12

Dit kan ook prima!

Beantwoorden
Feline 2021-09-09 20:07:05

Hallo zou je het ook met licht bruine basterdsuiker kunnen doen?

Beantwoorden
FE
Rutger 2021-09-13 07:52:38

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Erwin 2021-08-21 19:00:54

Hoi Rutger, vandaag twee bodems gemaakt voor de aardbeienslof maar deze zijn niet echt hoog geworden, wat kan ik verkeerd gedaan hebben. Heb we onder/boven warmte gebruikt.

Beantwoorden
ER
Rutger 2021-09-13 10:12:46

Heb je genoeg en nog houdbaar bakpoeder gebruikt?

Beantwoorden
Sharon 2021-08-11 11:01:07

Ik heb voor het eerst de slof met banketbakkersroom gemaakt. Maar bij het meebakken van de room krijg ik er een vel op. Is dit ook de bedoeling of doe ik iets verkeerd?

Beantwoorden
SH
Rutger 2021-08-16 15:03:22

Daar ontkom je niet aan, maar daar merk je uiteindelijk weinig meer van.

Beantwoorden
Patricia 2021-07-30 21:23:16

Hoi Rutger,

Voor het eerst 2 aardbeiensloffen met jouw recept gemaakt. Wat een super taartjes!

Beantwoorden
PA
Jeanette Aarts 2021-07-21 15:26:36

Hai Rutger,

De slof was heerlijk. Het recept makkelijk te volgen.
Maar kan he deze slof of bv tartelettes ook maken met een custard vulling?

Beantwoorden
JE
Rutger 2021-07-28 09:15:14

Wat bedoel je precies met een custardvulling in de slof?

Beantwoorden
Sandra 2021-07-18 14:32:01

Mijn sloffendeeg rijst niet zoveel tijdens het bakken, waar zou dit aan kunnen liggen?

Alvast bedankt voor je reactie. :-)

Beantwoorden
SA
Rutger 2021-07-21 13:55:35

Je zou wat meer bakpoeder kunnen gebruiken. Of een klein beetje baking soda toevoegen.

Beantwoorden
Wijke 2021-07-10 12:21:40

Heerlijk!!,,,,, Mijn echtgenoot maakt ze bijna wekelijks nu het aardbeienseizoen er is!!!!!

Beantwoorden
WI
Helma Gerritse 2021-07-10 11:01:06

Hoi Rutger,
Leuk dat je je recepten deelt met andere met andere mensen.
De foto`s zagen er echt super mooi uit.
Ik ga zeker een keer een slof maken.
Bedankt voor je recept.

Groetjes,Helma.

Beantwoorden
HE
Helma Gerritse 2021-07-10 10:51:50

Wat zien die sloffen er heerlijk uit zeg. ik geef een 10 als cijfer.
Ik heb het recept van de koekbodem van Rutger opgeschreven en ga het zeker een keer maken.Het is ook mijn favoriete baksel om te maken.

Beantwoorden
HE
Melanie 2021-06-12 15:12:08

Hi Rutger ik heb als ik de slof bak op de bakplaat dat hij snel aanbrandt aan de onderkant. Is het dan beter om een rails te gebruiken? Alleen krijg je dan natuurlijk dat de onderkant van de slof niet mooi strak is. Of moet ik in de oven alleen met boven warmte bakken? Ik hoor graag je tips. Groetjes Melanie

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-06-14 08:50:05

Hoi! Je kunt de bakplaat wat hoger in de oven zetten, zodat deze iets minder warmte van onderen krijgt.

Beantwoorden
Melanie 2021-06-16 07:31:52

Bedankt voor je reactie ga ik zeker uitproberen

Beantwoorden
ME
Wendy 2021-05-09 22:43:07

Hallo Rutger, hoe kan ik de bodem gebakken met banketbakkersroom het beste bewaren? Het is natuurlijk wel zuivel.

Beantwoorden
WE
Rutger 2021-05-10 08:01:56

Ik zou de sloffenbodem luchtdicht verpakken en in de koelkast of vriezer bewaren.

Beantwoorden
Antoinette 2021-03-31 18:21:53

Hoi Rutger

Als ik kleinere wil maken .gaan ze dan net zo lang in de oven of moeten ze dan korter.

Groetjes Antoinette

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-04-05 11:13:04

In dit recept staat de bereiding voor kleinere slofjes: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/drie-verschillende-soorten-mini-slofjes/

Beantwoorden
ankie 2021-03-26 20:57:02

Hallo Rutger,
Kan ik ook volkorenmeel gebruiken??

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-03-29 19:48:10

Volgens mij moet dat kunnen. Ik zou dan wel iets meer bakpoeder gebruiken.

Beantwoorden
Anja 2021-03-23 13:43:00

Hi Rutger, ik wil glutenvrije sloffen maken...met welk meel zou ik het beste de bloem kunnen vervangen?
Dan ga ik wel even experimenteren.

Beantwoorden
AN
Rutger 2021-03-29 20:00:14

Hoi. Ik zou een glutenvrije bloemmix gebruiken, bijvoorbeeld Schar C.

Beantwoorden
Peter 2021-05-16 19:30:36

Hallo Rutger, gelden voor glutenvrije mixen dan wel dezelfde verhoudingen?

groet,
Peter

Beantwoorden
PE
Rutger 2021-05-17 09:19:27

Zover ik weet wel, al heb ik ze niet met alle glutenvrije mixen uitgeprobeerd, dus het blijft wel een kwestie van uitproberen.

Beantwoorden
Hanneke Langeler 2021-03-07 14:36:29

Hallo Rutger, ik heb kleine ronde slofjes gemaakt maar ze zijn Zelfs na twee keer bakken nog te zacht.
Wat doe ik verkeerd?

Beantwoorden
HA
Rutger 2021-03-08 10:11:08

Dat vind ik lastig om te zeggen. Heb je gecontroleerd of de oven warm genoeg was, bijvoorbeeld met een losse oventhermometer? En heb je er niet teveel vulling op gedaan? Of heb je andere dingen aan het recept veranderd?

Beantwoorden
Durkje Cuperus 2021-03-07 14:26:28

Hey,
Ik heb een vraag kan je ook de sloffenbodem maken zonder iets er in en dan een lemoncurd erover doen met meringe? Zou dat lekker zijn?

Groetjes!

Beantwoorden
DU
Rutger 2021-03-08 10:11:38

Het wordt dan één gelijkmatige deegplak. Het kan wel, maar is iets minder spannend om te eten.

Beantwoorden
Else 2021-02-25 14:05:39

Hey, ik heb perongelijk een ei door het beslag gedaan. Is dat storend?

Beantwoorden
EL
Rutger 2021-02-28 10:28:46

Het zal een iets slapper deeg worden, maar waarschijnlijk is het nog wel redelijk okeej.

Beantwoorden
Marijke 2021-02-12 16:42:41

Hoi Rutger, ik heb nogal moeite om bij de sloffen het amandelspijs dunner te maken, het is heel moeilijk om het klontvrij te maken. Als je bij kleine slofjes de verdunde amandelspijs er op wilt spuiten, zitten er altijd wel klonten in de weg die te groot zijn voor de opening van de spuitzak. Ik probeer het meestal met een vork fijn te prakken en te mengen met ei maar het amandelspijs is vaak nogal een massieve klont. Zou ik het ook met een keukenmachine in een kom met messen kunnen mengen?

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-02-15 13:51:35

Hoi! Je kunt dat heel goed in een keukenmachine met messen doen. Of met de hand kneden. Het helpt ook als je niet gelijk al het ei erbij doet maar beetje voor beetje.

Beantwoorden
Nicole 2021-02-04 09:07:42

Ik heb een vorm van 27-40 centimeter (verstelbaar). Welke verhouding moet je dan aanhouden als je de vorm op 27 cm zet?

Beantwoorden
NI
Rutger 2021-02-08 12:04:57

Waarschijnlijk heb je dan net genoeg deeg voor twee sloffen.

Beantwoorden
Carla 2021-02-02 20:20:07

Super recept

Beantwoorden
CA
Carla 2021-02-02 20:15:24

Vandaag voor het eerst sloffenrecept gemaakt en ze zien er geweldig uit

Beantwoorden
CA
Charlotte 2021-01-30 09:20:09

Hi Rutger. Heb je nog variaties voor de banketbakkersroom? Ik zie wel eens room die roze/rood van kleur is, dit is bijvoorbeeld bij een bosbessen slof. Hoe zou je dat maken?

Beantwoorden
CH
Rutger 2021-02-01 11:16:35

Vaak is dat een cremeux. Een soort banketbakkersroom, maar dan op basis van vruchten. Daar heb ik nog weinig van online staan.

Beantwoorden
Ageeth 2021-01-08 09:01:07

Er staat hier je kan de bodem invriezen, maar kan je ook het deeg invriezen? Want dat neemt minder ruimte in. En daar dit voor 2 bodems is lijkt me dat makkelijker.

Beantwoorden
AG
Rutger 2021-01-11 10:28:43

Dat kan ook heel goed!

Beantwoorden
gosse 2020-12-17 22:14:56

wat voor soort bloem ????

Beantwoorden
GO
Rutger 2020-12-20 09:03:24

Tarwebloem of patentbloem zijn allebei prima om hiervoor te gebruiken. Je zou ook (een gedeelte) Zeeuwse bloem kunnen gebruiken.

Beantwoorden
Francis 2020-11-25 20:31:37

Ik heb grote uitschuifbare sloffenringen. Blijft de baktijd voor deze sloffen hetzelfde als voor de 24 x 9 sloffenringen? Wanneer ik deze sloffenring uitschuif tot 13,5 x 32 heb ik uitgerekend dat ik de dubbele hoeveelheid nodig heb van de receptuur bij de 24 x 9. Blijft de baktijd dan toch hetzelfde, gezien dezelfde dikte van de bodem?

Beantwoorden
FR
Rutger 2020-11-30 08:46:31

De baktijd kun je gewoon hetzelfde houden.

Beantwoorden
Irene de Jonge 2020-10-25 13:33:16

dag Rutger,
leg je het deeg op het bakpapier? Niet op de bodem van de sloffenring?
groet Irene

Beantwoorden
IR
Rutger 2020-10-26 13:03:00

Hoi. Een sloffenring heeft geen bodem, het is enkel een ring aan de zijkant.

Beantwoorden
F s 2020-10-21 13:01:39

Het is ook wel handig als je erbij zet dat je nog bakpapier nodig hebt.

Beantwoorden
F
Mar Verlaat 2020-10-20 10:56:22

Kan je ook diepvriesfruit gebruiken

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-10-26 13:17:53

Om de sloffen te garneren zou ik wel vers fruit gebruiken, dat is niet zo mooi met diepvriesfruit.

Beantwoorden
Marleen 2020-08-30 12:19:23

Hoi Rutger,
Ik wil een paar sloffen maken om op wijn werk te trakteren. Als ik ze op zondag bak, kan ik ze dan op dinsdag vullen en uitdelen, en dan in of buiten de koelkast??

dank en groet Marleen

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-08-31 08:51:17

Hoi Marleen. Dat kan prima. De gebakken bodems kun je luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren. Na het vullen moeten de sloffen wel in de koelkast bewaard worden.

Beantwoorden
Judith 2020-08-27 19:33:46

Dit recept is echt super en ik heb het dan ook al meerdere keren met succes gemaakt. Nu vroeg ik mij af of je ook chocolade sloffendeeg zou kunnen maken? Misschien cacaopoeder toevoegen, en hoeveel?

Beantwoorden
JU
Rutger 2020-08-31 09:02:49

Zelf heb ik dat nog nooit geprobeerd, maar volgens mij kan het prima. Ik zou dan zo'n 20-25 gram bloem vervangen door eenzelfde hoeveelheid cacaopoeder.

Beantwoorden
Wilma 2020-08-26 12:26:22

Ziet er lekker uit.

Beantwoorden
WI
H. Altenaa 2020-08-03 15:25:26

De bodem wordt erg hard. Hoe kan ik dat voorkomen?

Beantwoorden
H.
Rutger 2020-08-10 12:11:44

Bak je met hete lucht? Daardoor wordt de bodem vaak iets harder helaas.

Beantwoorden
ingvild 2020-07-30 15:27:01

dit recept is voor 2 stuks, kan ik één bodem invriezen ?
Groet, Ingvild

Beantwoorden
IN
Rutger 2020-08-02 10:04:57

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Mieke. 2020-06-13 17:47:00

Hallo Rutger.
Kan ik ook i.p.v. maizena custard gebruiken?

Beantwoorden
MI
Rutger 2020-06-20 12:00:46

Voor de banketbakkersroom bedoel je? Dat kan prima!

Beantwoorden
Rosalie Bettink 2020-05-29 14:18:12

Ha Rutger, ik heb ipv eidooier het eiwit gebruikt! Wat kan ik doen. Het was een klein kippeneitje. Heb er later een halve dooier in gedaan. Het deeg lijkt hetzelfde!

Beantwoorden
RO
Rutger 2020-06-01 10:37:36

Gewoon bakken. Kan geen kwaad verder en zal zeker lekker worden.

Beantwoorden
Josette Scheper 2020-05-23 12:19:32

Welke verwarmingstechniek is het beste om te bakken ?

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-05-25 18:46:15

Check deze pagina voor het antwoord: https://rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Rene van Gemert 2020-05-10 15:56:40

Hallo,ik heb de slof gebakken maar zo hard als een steen,hoe kan dit??

Beantwoorden
RE
Rutger 2020-05-11 13:44:34

Heb je met hete lucht gebakken? Dat is vaak de oorzaak. Een andere oorzaak kan oud of te lang geopend bakpoeder zijn, daardoor rijst de sloffenbodem minder waardoor deze harder wordt.

Beantwoorden
Marjan 2020-05-08 12:22:46

Kun je ook roomboter gebruiken

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-05-11 13:51:00

Zeker! Dat is juist het beste! Een andere boter is er ook niet.

Beantwoorden
Joep 2020-04-17 22:41:25

Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Beantwoorden
JO
Rutger 2020-04-20 15:33:16

Je zou hier de bloem en het bakpoeder kunnen vervangen door zelfrijzend bakmeel, maar het resultaat kan dan wel net ietsjes anders worden.

Beantwoorden
Wen 2020-04-17 22:26:14

Hi Rutger,

Ik heb de deegbal in de koelkast gedaan zoals je aangeeft, 2uur laten afkoelen (iets langer dus dan in het recept). Echter is het nu bijna steen geworden, wat heb ik verkeerd gedaan?

Beantwoorden
WE
Rutger 2020-04-20 15:33:51

Dat hoort zo. Lees even dit artikel voor meer uitleg: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/deeg-uitrollen-bakhulp/

Beantwoorden
Elisabeth 2020-04-04 13:18:53

Kan ik ook een quiche vorm met losse bodem gebruiken?

Groet Elisabeth

Beantwoorden
EL
Rutger 2020-04-14 10:00:00

Zeker! met dit recept maak je dan 1 grote ronde slof in plaat van 2 losse sloffen.

Beantwoorden
Belinda 2020-04-03 16:23:15

Ik ga 2 sloffen bakken met room ipv spijs. Kan ik er dan 1 invriezen?

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-04-14 10:01:57

De gebakken bodem - zonder topping - kun je heel goed invriezen.

Beantwoorden
kimberly 2020-03-31 11:58:10

Hoi! Kun je ook een sloffenbodem van 27 centimeter gebruiken? Die van 24 centimeter is overal uitverkocht.

Beantwoorden
KI
Rutger 2020-04-03 11:26:53

Jazeker, dat kan prima. De hoeveelheid deeg is aan de ruime kant, dus dat gaat wel goedkomen!

Beantwoorden
Paula 2020-03-24 18:00:33

Hallo Rutger,
Moet ik een gemaakte slof ( met spijs en banketbakkersroom) in de koelkast bewaren?
Hij is nu klaar en wordt morgen gegeven.

Beantwoorden
PA
Rutger 2020-03-30 10:48:16

Jazeker. Banketbakkersroom is een zuivelproduct, dat moet altijd gekoeld bewaard worden.

Beantwoorden
Bea 2020-03-04 18:14:47

Kun je ze ook zonder vulling maken en wat anders bv met advocaat toppunt alleen doen of wat anders. Of moet er een soort vulling in.

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-03-10 11:17:27

De vulling op het deeg maakt de structuur van de bodem wel lekkerder, anders wordt het gewoon een soort koek.

Beantwoorden
Trudy 2020-02-12 10:18:54

Gebruik je 100 gram gewone suiker?

Beantwoorden
TR
Rutger 2020-02-17 08:57:53

Ja dat klopt, gewone kristalsuiker.

Beantwoorden
Renée 2020-02-04 20:20:13

Erg lekker en makkelijk te maken

Beantwoorden
RE
Willie messemaker 2019-11-21 11:56:32

Ha Rutger, als ik de sloffenbodem in een springvorm wil maken, hoe lang bak je hem dan?
En gebruik ik alleen de ring ban de springvorm of de onderkant ook?
Groetjes Willie

Beantwoorden
WI
Rutger 2019-11-22 11:31:11

Hoi! De baktijd kun je gelijk houden. Je kun de ronde slof zowel met als zonder de bodem van de springvorm bakken, dat geeft niet veel verschil.

Beantwoorden
Miranda 2019-04-10 19:41:08

hallo ik ben kleine ronde slofjes aan het maken hoelang moeten die in de oven ?

Beantwoorden
MI
Rutger 2019-04-16 18:22:56

Die moeten ongeveer 20 minuten bakken.

Beantwoorden
Marieke 2019-03-21 17:37:01

Hallo Rutger, ik ga proberen je sloffen te maken. Kan ik de gebakken sloffen in de koelkast bewaren of moet ik ze in plastic bewaren als ik ze maak de dag voordat ik ze ga opspuiten? Alvast bedankt voor je antwoord.

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-04-08 07:43:16

Hoi Marieke. De gebakken bodems, zonder dat ze opgespoten zijn, kun je luchtdicht verpakt op kamertemperatuur bewaren. Als je de sloffenbodems langer wilt bewaren kun je ze ook heel goed invriezen.

Beantwoorden
Cindy 2019-03-03 20:03:22

Moet ik lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker gebruiken? En hoeveel citroenrasp ongeveer?

Beantwoorden
CI
Rutger 2019-03-04 17:24:39

Het kan met allebei, maar ik zou donkerbruine gebruiken. En de rasp van een halve citroen.

Beantwoorden
J 2019-01-30 18:49:52

Rutger, ik krijg niet zo'n opstaand randje bij de mini slofjes. Gebruik wel 2 th.l backin. Ik houd ook 1,5 cm aan de rand vrij.
Ze blijven vrij plat.Waar kan dit aan liggen dan?

Beantwoorden
J
Rutger 2019-02-03 09:45:20

Is je bakpoeder nog goed houdbaar en niet te lang geopend? En heb je de slofjes niet te dun uitgerold?

Beantwoorden
Liduin Mesken 2020-02-12 19:36:49

Ik had hetzelfde, me precies aan het recept gehouden en verse bakpoeder gebruikt.

Beantwoorden
LI
Walter 2019-01-25 10:42:55

Dag Rutger, ook ik wou dat mierzoete amandelspijs vermijden en was op notenspijs uitgekomen.
- 250-300 gram gemengde noten
- 250-300 gram suiker
- 1 ei
( Bij 250 gram noten + 250 gram suiker
neem je een klein ei )
- een flinke theelepel citroensap
- 2 tot 3 theelepels amandel essence
Na gemalen in een lange worst in de koelkast laten opstijven en vervolgens op d bodem gespoten.
Mss dat anderen dit ook eens willen proberen

Beantwoorden
WA
Rutger 2019-01-28 10:10:01

Hallo Walter. Dankjewel voor je tip. Qua zoetheid is dit notenspijs wel net zo zoet als amandelspijs (zelfgemaakt dan), maar dit zal zeker ook erg lekker zijn.

Beantwoorden
HannaH 2019-01-25 09:30:45

Fijn recept, Rutger! Kun je een gebakken sloffenbodem invriezen? Of kun je beter het deeg invriezen?

Beantwoorden
HA
Ingrid 2019-01-25 13:11:23

Hoi Hannah,
Ik vries regelmatig sloffenbodems in en het gaat uitstekend! Heel makkelijk ook - na ontdooien maak je de topping en voilà.
Overigens maak ik vaak een bodem waar ik én spijs én banketbakkersroom meebak. Mmm...

Beantwoorden
IN
Rutger 2019-01-28 10:10:16

Je kunt een gebakken sloffenbodem heel goed invriezen!

Beantwoorden