Ingrediëntenlijst
  • Voor de sloffenbodems
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr frambozenjam

Sloffen zijn één van mijn favoriete gebaksoorten. Met één basisrecept voor de bodem kun je er vervolgens alle kanten mee op. Voor dit recept heb ik mini slofjes gebakken, zodat je ze kunt serveren als een gebakje. De kleine sloffenringetjes die ik daarvoor heb gebruikt vind je hier. Voor de topping heb ik een mascarpone-frambozenroom gemaakt, met daarop chocoladeschaafsel en verse frambozen! Je kunt deze sloffen variant natuurlijk ook als grote slof bakken. Gebruik in dat geval dit sloffenbodem recept.

Je kunt veel van de materialen en ingrediënten die ik gebruikt heb in deze video vinden bij Baktotaal Bouwhuis. Wil je precies weten welke artikelen ik gebruikt heb in de video? Check dan deze pagina voor meer informatie! Met dit recept maak je 16 mini slofjes!

Bereiding: Mini slofjes met frambozen en chocolade

Kneed alle ingrediënten voor het sloffendeeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van 5 millimeter dik. Druk met een sloffenringetje plakjes deeg uit de grote lap. Vet de overige sloffenringetjes in met bakspray en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de deegplakjes in de sloffenringen. Verdeel het spijsmengsel met behulp van een spuitzak over het midden van de deegplakjes. Zorg dat je de zijkanten vrijhoudt, zodat het deeg daar tijdens het bakken mooi kan rijzen. Bak de sloffenbodempjes in ongeveer 20 minuten gaar. Verwijder de sloffenringen direct na het bakken en laat de slofjes afkoelen.

Doe de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze stijf op. Voeg de mascarpone toe en klop deze door het mengsel. Voeg tot slot de frambozenjam toe en meng deze kort door het mengsel. Doe de frambozenroom in een spuitzak met een glad spuitmondje van 15 millimeter en spuit daarmee de slofjes op. Verdeel het chocoladeschaafsel over de slofjes, garneer ze met verse frambozen en bestuif de slofjes tot slot licht met decoorsneeuw.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Sponsored
Beoordeel dit recept
Reactie plaatsen
Reacties (4)
Anke 2020-01-25 11:09:07

Hallo Rutger,

Hoeveel nini slofjes haal je uit dit recept?

Mvg Anke

Beantwoorden
AN
Wendy 2020-01-10 12:42:38

Goedemiddag Rutger,

Hoelang kan ik de gebakken slofjes het beste bewaren/goed houden.

En met de vulling in de ijskast hoe lang blijven ze dan goed?

Groetjes Wendy

Beantwoorden
WE
Rutger 2020-01-14 09:20:37

De gebakken bodempjes kun je (zonder topping) luchtdicht verpakt enkele dagen op kamertemperatuur verpakken. Ze zijn luchtdicht verpakt ook goed in te vriezen. Met de vulling erop zou ik ze max 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Beantwoorden
Monique 2020-01-05 11:20:33

Kan je bij dit recept ook de zeeuwse bloem gebruiken?

Beantwoorden
MO
Rutger 2020-01-06 18:00:17

Dat kan, maar dan zou ik dat met maximaal de helft van de bloem doen.

Beantwoorden
jolan 2019-12-25 22:30:46

kan ik de lichtbruine basterd ook vervangen door gewone suiker en is er een vervanger voor de amandelspijs. IK woon in Turkije en dit verkopen ze niet hier. Alvast een super 2020...ga zo door, ik volg je recepten

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-12-29 11:04:18

Je kunt de basterdsuiker vervangen door fijne suiker. Amandelspijs kun je zelf maken met dit recept: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-amandelspijs/

Beantwoorden