Sloffen zijn één van mijn favoriete gebaksoorten. Met één basisrecept voor de bodem kun je er vervolgens alle kanten mee op.

Mini slofjes met frambozen en chocolade

Voor dit recept heb ik mini slofjes gebakken, zodat je ze kunt serveren als een gebakje. De kleine sloffenringetjes die ik daarvoor heb gebruikt vind je hier. Voor de topping heb ik een mascarpone-frambozenroom gemaakt, met daarop chocoladeschaafsel en verse frambozen! Je kunt deze sloffen variant natuurlijk ook als grote slof bakken. Gebruik in dat geval dit sloffenbodem recept.

Je kunt veel van de materialen en ingrediënten die ik gebruikt heb in deze video vinden bij Baktotaal Bouwhuis. Wil je precies weten welke artikelen ik gebruikt heb in de video? Check dan deze pagina voor meer informatie! Met dit recept maak je 16 mini slofjes!

Ingrediëntenlijst
  • Voor de sloffenbodems
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • Voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr frambozenjam
Makkelijke bakboek banner desktop
Makkelijke bakboek pre-order mob

Bereiding: Mini slofjes met frambozen en chocolade

Kneed alle ingrediënten voor het sloffendeeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van 5 millimeter dik. Druk met een sloffenringetje plakjes deeg uit de grote lap. Vet de overige sloffenringetjes in met bakspray en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de deegplakjes in de sloffenringen. Verdeel het spijsmengsel met behulp van een spuitzak over het midden van de deegplakjes. Zorg dat je de zijkanten vrijhoudt, zodat het deeg daar tijdens het bakken mooi kan rijzen. Bak de sloffenbodempjes in ongeveer 20 minuten gaar. Verwijder de sloffenringen direct na het bakken en laat de slofjes afkoelen.

Doe de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze stijf op. Voeg de mascarpone toe en klop deze door het mengsel. Voeg tot slot de frambozenjam toe en meng deze kort door het mengsel. Doe de frambozenroom in een spuitzak met een glad spuitmondje van 15 millimeter en spuit daarmee de slofjes op. Verdeel het chocoladeschaafsel over de slofjes, garneer ze met verse frambozen en bestuif de slofjes tot slot licht met decoorsneeuw.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis

Dit artikel kan affiliatielinks bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via deze links iets koopt, zonder extra kosten voor jou.
Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (14)
jolan 2019-12-25 22:30:46

kan ik de lichtbruine basterd ook vervangen door gewone suiker en is er een vervanger voor de amandelspijs. IK woon in Turkije en dit verkopen ze niet hier. Alvast een super 2020...ga zo door, ik volg je recepten

Beantwoorden
JO
Rutger 2019-12-29 11:04:18

Je kunt de basterdsuiker vervangen door fijne suiker. Amandelspijs kun je zelf maken met dit recept: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-amandelspijs/

Beantwoorden
Monique 2020-01-05 11:20:33

Kan je bij dit recept ook de zeeuwse bloem gebruiken?

Beantwoorden
MO
Rutger 2020-01-06 18:00:17

Dat kan, maar dan zou ik dat met maximaal de helft van de bloem doen.

Beantwoorden
Lola 2020-11-09 18:43:40
LO
Wendy 2020-01-10 12:42:38

Goedemiddag Rutger,

Hoelang kan ik de gebakken slofjes het beste bewaren/goed houden.

En met de vulling in de ijskast hoe lang blijven ze dan goed?

Groetjes Wendy

Beantwoorden
WE
Rutger 2020-01-14 09:20:37

De gebakken bodempjes kun je (zonder topping) luchtdicht verpakt enkele dagen op kamertemperatuur verpakken. Ze zijn luchtdicht verpakt ook goed in te vriezen. Met de vulling erop zou ik ze max 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Beantwoorden
Anke 2020-01-25 11:09:07

Hallo Rutger,

Hoeveel nini slofjes haal je uit dit recept?

Mvg Anke

Beantwoorden
AN
Rutger 2020-01-27 11:46:10

Ongeveer 16.

Beantwoorden
Tess 2020-03-23 11:06:57

Hallo Rutger, staat dit recept ook in de bakbijbel?

Beantwoorden
TE
Rutger 2020-03-30 10:50:43

Dit recept staat nog niet in een bakboek van mij.

Beantwoorden
Mariella 2020-12-20 11:43:39

Kan ik dit recept ook gebruiken voor 2 grote sloffen en zo ja welk formaat sloffenring heb ik dan nodig? Of is het mogelijk de slofjes af te bakken zonder de ringen erom in de oven? Ik heb namelijk niet zoveel kleine sloffenringen.

Beantwoorden
MA
Rutger 2020-12-22 10:51:20

Hier staat het recept voor grote sloffen, dat komt redelijk overeen: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/slof/aardbeienslof-recept/

Beantwoorden
Kitty 2021-05-22 12:21:12

Misschien een rare vraag, maar waarom gebruik je hier lichte basterdsuiker en bij de grote slof donker...maakt dat veel verschil?

Beantwoorden
KI
Rutger 2021-05-31 10:56:03

Het geeft iets verschil in kleur. Iets lichter vond ik voor de kleinere mooier, maar je kunt ook gewoon donkerbruine gebruiken.

Beantwoorden
Fieneke 2021-05-23 17:46:22

Hoi Rutger,
Bedankt voor het heerlijke recept. Ik heb het daarnet gemaakt en het was smikkelen geblazen.
Wat ik graag zou willen weten is of je de topping kan invriezen?

Alvast bedankt voor je reactie.

Groet,
Fieneke

Beantwoorden
FI
Rutger 2021-05-31 10:47:02

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt mij geen succes.

Beantwoorden
Caverneels Daisy 2021-05-23 19:19:52

Hoi Rutger,
Zijn deze slofjesrecepten in een boek van jou te vinden want deze lijken zooo heerlijk
Groetjes
Daisy een Belgische fan

Beantwoorden
CA
Rutger 2021-05-31 10:46:37

Hoi! Dankjewel! Deze staan helaas niet in een boek.

Beantwoorden
Marijn 2021-08-20 14:04:46

He Rutger, wij hebben zojuist het deeg voor dit recept gemaakt. Eerst was het deeg nog niet helemaal gemengt. Toen is 5 minuten later keek was het van deeg naar een soort van Crème geworden. Hoe kan dat? En is het dan nog bruikbaar? Ik heb het nu in de koelkast gezet in de hoop dat het nog weer hard wordt.

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-09-13 10:20:21

Het klinkt alsof je het te lang hebt gekneed. Dat is echt niet nodig en komt de structuur van het gebak niet ten goede.

Beantwoorden
Anita 2021-08-27 14:43:55

Hoi,

Nu het seizoen van de framboosjes ten einde loopt, ben ik op zoek naar een andere decoratie. Weet iemand een leuke decoratie voor deze slofjes?

Beantwoorden
AN
Emmy 2022-03-18 20:57:49

Hai ik zou graag een foto zien van wanneer ze klaar zijn met bakken? Nog zonder versiering!?

Beantwoorden
EM
Rutger 2022-03-20 12:40:48

Hi! Die heb ik helaas niet. Wel komt er binnenkort een masterclass sloffen bakken, daarin kun je ze wel zien. https://www.deliciousacademy.nl/cursussen/live-masterclass-rutger-bakt-sloffen/

Beantwoorden
Marleen 2022-04-17 22:14:48

Hoi. Kun je ook een andere vulling gebruiken dan amandelspijs? Mijn dochter is allergisch voor noten helaas.

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-04-21 09:44:54

Dat kan: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/slof/basisrecept-sloffenbodem-met-en-zonder-amandelspijs/

Beantwoorden
Pirlotte Joseane 2022-09-26 17:57:02

Welke boter gebruikt je hoeveboter of bakboter

Beantwoorden
PI
Rutger 2022-09-28 15:58:36

Zoewieso roomboter, en hoeveboter is dan prima!

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.