Vier de zomer met deze aardbeiensloffen! Dit is de slof der sloffen; de knapperige bodem, de spijsvulling, de banketbakkersroom met vanille en de verse aardbeien met slagroom maken deze aardbeiensloffen één van de lekkerste soorten gebak die ik ken. Wil je toch een andere slof bakken? Maak dan bijvoorbeeld deze appelslof of deze karamelslof. Met dit aardbeien slof recept maak je twee sloffen!

aardbeienslof

Online masterclass sloffen bakken

Wil jij zelf de allerlekkerste maken! Op 28 juni geef ik een online masterclass sloffen bakken en daarin leer ik je alles over sloffen! Van sloffenbodems op verschillende manieren tot sloffengebakjes en sloffentaarten. En natuurlijk deel ik ook veel verschillende toppings en afwerkingen voor de sloffen! Meld je hier aan en bak zelf de beste sloffen!

aardbeienslof
Ingrediëntenlijst
  • Voor het deeg
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 80 gr bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven
Broodbakbol banner desktop
kinderbakboek banner mob

Aardbeiensloffen maken

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal  1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof. Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen. Verdeel het spijsmengsel op de deegcirkel tot 1,5 centimeter van de rand af.

Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.

Sla de banketbakkersroom los en doe het over in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit de sloffen op met de banketbakkersroom en verdeel de aardbeien erover. Bestuif de sloffen met poedersuiker en decoreer met toeven slagroom.

Tip: Als je geen sloffenvorm hebt kun je ook de rand van een springvorm gebruiken, je maakt dan een ronde taart in plaats van de twee sloffen.

Foto: Harold Pereira

Geef jouw beoordeling!
Reactie plaatsen

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.

Reacties (55)
elaine karel 2017-03-26 10:46:52

Hoe lang is de baktijd als je de ring van een springvorm gebruikt. En welke doorsnee heeft die springvorm dan?

Beantwoorden
EL
Rutger 2017-03-27 09:46:15

De springvorm heeft een doorsnede van 24 centimeter. De baktijd blijft hetzelfde als voor de sloffenvorm.

Beantwoorden
Jonna@burgertrutjesNL 2017-03-26 21:33:49

Yes! Het is weer aardbeientaart. De lekkerste aardbeien koop ik bij ons bij de boer. Nu op jacht naar zo'n bakvorm

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-03-27 09:44:25

Zelf gebruik ik deze altijd! https://www.bouwhuis.com/sloffenring-rvs-24x9x5cm

Beantwoorden
Dory 2017-03-27 11:15:33

Hoi Rutger,

Kun je de spijs ook door iets anders vervangen?
Ik hou niet zo van spijs maar de rest lijkt me heerlijk!

Beantwoorden
DO
Rutger 2017-03-31 14:19:59

Je kan het weglaten, alleen wordt de bodem dan wel veel steviger.

Beantwoorden
Sannie 2017-03-27 14:40:34

kun je het ook zonder spijs maken? of vervangen voor...???

Beantwoorden
SA
Emma 2017-05-12 21:25:15

In plaats van spijs kun je ook banketbakkersroom gebruiken. Is heerlijk en de bodem wordt daardoor niet te stevig.

Beantwoorden
EM
Rutger 2017-05-19 10:07:10

Kijk wel uit dat de bodem niet te zompig wordt dan. Je kunt ook wat amandelspijs met banketbakkersroom mengen, ook erg lekker!

Beantwoorden
Emma 2017-05-12 21:28:34

...dus de banketbakkersroom meebakken met de bodem....dat is wat ik bedoel.

Beantwoorden
EM
Geertje 2017-03-28 02:50:11

Hoi Rutger,
Moet je bovenop de spijs de overige deeg leggen? Of wat doe je met het deeg wat overblijft nadat je de omliggende deeg weg heb gehaald?

Beantwoorden
GE
Rutger 2017-03-31 14:19:25

Met het andere deeg vorm je de tweede slof, daarna zal er niet heel veel deeg meer over zijn. Eventeel kan je daar wat koekjes of minislofjes van maken.

Beantwoorden
j 2017-04-14 08:07:06

Hoe maak je een lekker Cake van zelfrijzend bakmeel
die van mij reizend niet genoeg en worden te donker op 160 /150 graden in midden van de oven

Beantwoorden
J
Rutger 2017-04-18 11:34:43

Kijk eens hier http://www.rutgerbakt.nl/cake-basisrecept/
of hier http://www.rutgerbakt.nl/cake-bakhulp/

Beantwoorden
Jolanda 2017-04-29 11:32:25

Hallo Rutger! Ik wil morgen graag de aardbeienslof gaan maken! Welke boter kan ik het beste gebruiken voor het deeg?

Beantwoorden
JO
Rutger 2017-05-05 09:58:49

Hoi, gewoon roomboter is het beste voor de sloffenbodem.

Beantwoorden
Lotte 2017-05-19 08:02:33

Hoi Rutger, als je hier aardbeienrondo's van maakt, hoe lang zou je de rondo's dan bakken?

Beantwoorden
LO
Rutger 2017-05-19 09:47:26

Afhankelijk van de grote van de vormpjes zou ik ze 5-10 minuten korter bakken.

Beantwoorden
Liset 2017-05-20 16:15:25

Hoi Rutger, kun je in dit recept ongestraft de bloem vervangen voor glutenvrije bloem of amandelmeel? Groetjes, Liset

Beantwoorden
LI
Rutger 2017-05-26 10:59:19

Met glutenvrije bloem moet het lukken denk ik, alleen heb ik het zelf nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
Liset 2017-05-26 14:44:41

Bedankt, ik ga het proberen!

Beantwoorden
LI
Maaike 2017-06-21 22:51:17

Werkelijk een heerlijk recept! Ik heb er minislofjes van gemaakt en iedereen is er helemaal stil van, zó lekker zijn ze!

Beantwoorden
MA
Rutger 2017-06-26 13:23:08

Superleuk om te horen! Klinkt erg lekker!

Beantwoorden
Anne 2017-07-16 15:03:12

Gisteren voor de derde keer dit recept gemaakt, de aardbeienslof is echt heerlijk! Heb er samen met m'n opa en oma van genoten!

Beantwoorden
AN
Gerrie 2017-08-07 20:13:11

Hoi Rutger,

Heerlijk recept, ga ik zeker nog een keer maken.
Mijn bodem was alleen wel heel hard, terwijl ik deze al minder lang in de over heb gedaan.
Het was meer knapperig dan zacht. Wat doe ik verkeerd?

Groetjes Gerrie

Beantwoorden
GE
Rutger 2017-08-16 09:03:58

Na het bakken is de bodem inderdaad nog heel knapperig. Door de banketbakkersroom die je erop doet wordt de bodem iets zachter.

Beantwoorden
Astrid 2017-08-17 19:02:37

Hoi Rutger,

Als ik een sloffenring van 27x9,5cm gebruik, moet ik dan de hoeveelheden aanpassen, of zou het met de aangegeven hoeveelheden ook goed gaan? En als ik maar 1 slof wil bakken, moet ik dan ook de eidooier halveren?

Beantwoorden
AS
Rutger 2017-08-23 17:25:04

Hoi! Even een keertje uitproberen, lastig om zo te berekenen. Als je de halve hoeveelheid maakt heb je inderdaad ook een halve dooier nodig.

Beantwoorden
Gem 2017-09-02 20:48:49

Hoe kan t? Na 3 keer proberen is de bodem niet voldoende gerezen en aangebrand terwijl wel de juiste temperatuur aangehouden.... dik balen want voor morgen verjaardag van m'n zoontje wordt t m niet helaas baal baal

Beantwoorden
GE
Rutger 2017-09-10 15:29:29

Dat vind ik lastig om te zeggen. Vervelend! Was je bakpoeder niet over de datum? Iets anders kan ik niet bedenken eigenlijk.

Beantwoorden
Mirjam 2017-09-30 15:25:34

Hoi Rutger, ben bezig met twee sloffen maar heb best wat deeg over, ik denk zelfs nog voldoende voor nog 1. Kan het deeg ingevroren worden?

Beantwoorden
MI
Rutger 2017-10-02 13:10:50

Dat kan zeker! Goed verpakt in plasticfolie kun je het zo nog enkele maanden bewaren.

Beantwoorden
Bert 2017-10-06 14:17:46

Hallo Rutger
Simpele vraag: Hoe kan ik zien dat de bodem gaar is. Vorige keer de bodem voor de zekerheid (te) lang gebakken met als resultaat een te harde hard bodem. Verder een erg lekkere slof.

Beantwoorden
BE
Rutger 2017-10-11 12:08:28

Hoi Bert. Dat is lastig te zien in de sloffenring. Kwestie van ervaring en proberen, in iedere oven is het net wat anders.

Beantwoorden
Kelly 2017-10-19 20:21:51

Hoi Rutger,

Hoelang moet 1 bodem ongeveer in de oven?

Beantwoorden
KE
Rutger 2017-10-23 09:15:56

Net zo lang als twee bodems. Zo'n 23-28 minuten dus.

Beantwoorden
Thea 2017-10-24 21:52:37

Als ik het deeg na 1 uur uit de koelkast haalde, dan is het deeg niet uit te rollen doordat de roomboter terug heel hard word, hoe lossen jullie dat op want het is echt zo hard dat ik er nog geen vingerafdruk in krijg.

Beantwoorden
TH
Rutger 2017-10-30 12:52:39

Je kunt het nog even op kamertemperatuur laten rusten of met warme handen kort doorkneden.

Beantwoorden
Thea 2017-10-25 19:38:14

Hoi rudger, kun je ook witte basterdsuiker gebruiken en zo ja wat heeft dat dan als effect?

Beantwoorden
TH
Rutger 2017-10-30 12:46:43

Dat kan prima, de bodem wordt dan iets lichter van kleur.

Beantwoorden
Jannie 2017-11-29 18:31:47

Hallo Rutger mijn spijs was wat hard geworden,wat doe ik daar aan???

Beantwoorden
JA
Rutger 2017-11-30 10:51:50

Bedoel je na het bakken? Je kunt hem de volgende keer iets slapper maken met wat extra ei of een klein beetje water. En heb je op hete lucht gebakken? Dat droogt het spijs ook erg uit, onder- en bovenwarmte is beter.

Beantwoorden
Dennis 2018-01-22 19:46:06

Hoi, ik heb een slofvorm van 27 cm lengte. Levert dit recept daarvoor voldoende deeg denk je?

Beantwoorden
DE
Rutger 2018-01-28 13:47:04

Dat moet net gaan. En anders kun je het deeg net iets dunner uitrollen, dan haal je het zeker!

Beantwoorden
Elle 2018-01-27 16:40:17

Hoi Rutger,
Ik ben heel enthousiast om jouw sloffenbodem te maken, maar er zijn echter enkele dingen waar ik nog vraagtekens bij heb. In het recept worden twee sloffenbodems gemaakt, maar waarvoor is dit? Het is toch niet zo dat je ze beide nodig hebt voor één slof? En in een reactie van jou lees ik dat het niet goed werkt in een hete lucht oven. Ik heb echter alleen een hete lucht oven, is het dan wel haalbaar voor mij om dit te maken?
Ik hoor het graag en alvast bedankt!

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-01-28 13:10:09

Hoi Elle. Je hebt inderdaad maar 1 bodem nodig, dus je kunt het recept ook halveren. Omdat het dan een klein deegje wordt en je er vaak met meer dan 55-6 mensen van wilt eten heb ik het recept voor 2 sloffen uitgeschreven, maar 1 kan dus ook prima. Het kan in een heteluchtoven, alleen moet je de temperatuur dan wel iets bijstellen. Kijk hier voor meer info: https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Jo 2018-02-14 17:52:07

Hallo vraagje
Ik heb een hete lucht
oven
Hoe moet ik de tijd dan berekenen
Omdat dat anders is als een gewone oven ? en waar plaats ik de bakplaat

Beantwoorden
JO
Rutger 2018-02-20 10:53:39

Hoi Jo. Alle antwoorden daarop vind je hier:
https://www.rutgerbakt.nl/faq-veelgestelde-vragen/

Beantwoorden
Corine 2018-02-21 19:13:53

Hoi Rutger,
Ik ben dol op sloffen en heb al meerdere slofrecepten van jou gemaakt. Heerlijk, alleen wordt de bodem altijd vrij hard. Je kan het niet lekker met een vorkje eten. Ik gebruik het recept van de bodem van de aardbeienslof en bak hem 23 min in het midden van de oven op 180graden. Heb je mssn een idee om de bode s minder hard te laten worden?

Dankjewel!

Beantwoorden
CO
Rutger 2018-02-22 14:06:47

Hoi Corine. Je kunt de baktijd iets verkorten of de helft van de bloem eens vervangen door Zeeuwse bloem.

Beantwoorden
Friedrich 2018-03-05 04:15:51

Leuk en lekker recept Rutger,maar als Je twee sloffen maakt ben Je ook twee bakringen nodig neem Ik aan omdat ze zo te lezen tijdens het bakken om de slof heen moeten,dus 1slof 1 ring 2sloffen 2ringen en 3 sloffen etc. etc. heb Ik dit goed begrepen uit jouw verhaal ??

Beantwoorden
FR
Rutger 2018-03-10 09:42:58

Je kunt ze ook na elkaar bakken, zo kun je er met 1 ring meerdere maken. Alleen duurt het iets langer.

Beantwoorden
Esther leusink 2018-04-17 18:21:56

Hallo Rutger,
Maakt het uit welke bloem je gebruikt?

Beantwoorden
ES
Rutger 2018-04-25 17:48:55

Gewone tarwebloem uit de supermarkt is prima. Of patentbloem.

Beantwoorden
Evelyn 2018-05-12 23:01:24

Hoi
Hoe lang kun je de klaar gemaakte of bewaren? En is het mogelijk de hele slof een dag van tevoren te maken? Of wordt de bodem dan te zacht?
Groeten Evelyn

Beantwoorden
EV
Rutger 2018-05-14 20:51:46

Een dag van tevoren maken gaat heel goed. In verband met de aardbeien zou ik de slof niet langer dan 2 dagen van tevoren maken.

Beantwoorden
Bernadet 2018-05-22 08:03:18

Ik bakte je aardbeienslof.
Heb de Banketbakkersroom 's avonds op slof gedaan en volgende ochtend uurtje voor de verjaardagsvisite kwam de aardbeien gesneden en slof volop gedecoreerd en toefjes slagroom. Maar de room werd al heel snel dunner en liep uit. Dus aardbeitjes en room lagen ernaast. Hoe kan ik dit voorkomen?
Alvast bedankt.

Beantwoorden
BE
Rutger 2018-06-03 15:21:58

Kan het zijn dat je de room niet lang genoeg hebt laten koken, waardoor de room niet stevig genoeg was?

Beantwoorden
Els 2018-07-19 08:17:36

Dank je wel voor de geweldige recepten Rutger.
Kan ik de sloffenbodem invriezen?

Beantwoorden
EL
Rutger 2018-07-23 08:06:19

Graag gedaan! En ja dat kan heel goed!

Beantwoorden
lotte 2018-08-11 16:45:55

Hoi Rutger,
Ik heb zonet de sloffen gemaakt en zo op het oog zijn ze prima gelukt!
Maar... volgens mij moet de rand een beetje opstaan, zodat je hem kunt vullen met de banketbakkersroom, een soort kuiltje in het midden zeg maar, en dat is bij die van mij niet het geval.
Enig idee waar hem dit aan ligt?

Beantwoorden
LO
Rutger 2018-08-12 23:59:35

De rand hoort vooral iets om het spijs heen te staan, maar er is verder niet echt een kuiltje hoor. De rand en de bovenkant van het spijs zijn ongeveer even hoog.

Beantwoorden
Anita Hooijman 2019-03-01 14:00:36

Hoi Rutger,
Kun je op meegebakken banketbakkersroom ook nog gewone banketbakkersroom spuiten, of wordt dat to much?

Beantwoorden
AN
Rutger 2019-03-04 17:32:01

Dat kan heel goed. De gebakken banketbakkersroom heeft een andere structuur.

Beantwoorden
Marian linschoten 2019-06-17 18:09:15

kan ik een verse aardbeienslof invriezen

Beantwoorden
MA
Rutger 2019-06-24 16:45:53

Enkel de sloffenbodem wel, opgemaakt met de banketbakkersroom en de aardbeien is de slof niet geschikt om in te vriezen.

Beantwoorden
Lisanne 2019-11-01 10:25:50

Wat bedoeld u met een halve citroen rasp? Is dat de schil raspen?

Beantwoorden
LI
Rutger 2019-11-04 09:09:00

Dat is inderdaad de rasp van een halve citroen, het sap heb je niet nodig in dit recept.

Beantwoorden
Bekker 2020-01-09 12:21:57

Hallo, ik wil de slof maken met een gewone ring van een rond bakblik. Welke maat moet ik dan gebruiken? Wil er ook 2 bakken

Beantwoorden
BE
Rutger 2020-01-14 09:22:53

Met een ring van 24 centimeter maak je 1 grote. Om er twee te maken zou ik dan de hoeveelheid deeg verdubbelen.

Beantwoorden
Hilda 2020-04-09 14:27:05

Hoi

Kan ik ook tarwebloem gebruiken voor de slof.

Beantwoorden
HI
Rutger 2020-04-14 09:45:08

Dat kan heel goed!

Beantwoorden
Elise 2020-04-29 17:35:27

Het was te lekker, nu beetje buikpijn na een flink stuk...mmm

Beantwoorden
EL
Sigrid 2020-05-04 14:03:07

Hoi Rutger,
Ik heb donkere basterdsuiker in huis en gebruikt. I.p.v. bruine basterdsuiker, en andere suiker fijne kristalsuiker.Hoop dat dat ook kan.
Ligt nu inmiddels in koelkast.
Ben benieuwd, ik ga met een springvorm uitproberen dalijk.
Gr Sigrid

Beantwoorden
SI
Rutger 2020-05-06 13:19:48

Dat kan prima! Geniet er van!

Beantwoorden
Noortje 2020-05-08 22:04:55

Kan ik ook nog taart gelei over aardbeien doen. Ben bang dat ze anders snel gaan schimmelen.

Beantwoorden
NO
Rutger 2020-05-11 13:48:41

Schimmelen zullen ze niet snel, maar wat gelei kan zeker. Dit is goed tegen het uitdrogen en voor een mooie afwerking.

Beantwoorden
Djina 2020-05-20 11:42:20

Heerlijk. Verslavend

Beantwoorden
DJ
tineke 2021-04-11 20:01:34

Ziet er goed uit.
Kan ik dit ook in de airfryer allemaal maken of alleen in een oven?

Beantwoorden
TI
Rutger 2021-04-12 10:52:13

Ik heb het nog nooit in een airfryer geprobeerd, dus daar kan ik geen antwoord op geven.

Beantwoorden
Meriam 2021-05-20 22:34:07

Vandaag de aardbeienslof gemaakt, iedereen was enthousiast over dit heerlijke zomerse gebakje! De bodem (deel waar de spijs niet zit) was wel aan de harde kant dus degene met de "hoekstukjes" konden hem haast niet met een vorkje eten.
Wat zou er gebeuren als je het spijs over het gehele deeg verdeelt en dan afbakt?
Ik ga snel de andere varianten met appel en karamel maken! Bedankt voor dit recept Rutger :)

Beantwoorden
ME
Rutger 2021-05-31 11:03:04

Heb je toevallig met hetelucht gebakken? Daar wordt het deeg harder van. Spijs over de hele bodem heb ik nog nooit geprobeerd.

Beantwoorden
John Coertjens 2021-06-05 13:55:44

Heb inmiddels de sloffen met twee vormen 30 x 11 cm gemaakt. Anderhalve keer het recept gemaakt. Hield daar nog iets van over. Helft patentbloem en helft Zeeuwse bloem gebruikt 2x187.5 gram dus). Prima gelukt. Ook de recepten voor amandelspijs, banketbakkersroom, afdekgelei en opgeklopte slagroom gaven een goed resultaat. Spijs wel extra moeten afslappen met wat overgebleven eiwit. Het geheel was heerlijk. Recept blijft erin. Was overigens de eerste keer dat ik dit deed. Best wel spannend. Maarrrr, goed gelukt.

Beantwoorden
JO
John Coertjens 2021-06-03 10:43:44

Hoi Rutger, Jouw recept is voor twee sloffenvormen van 24 bij 9 cm. Nu heb ik twee vormen van 30 bij 11 cm. Kun jij mij vertellen welke hoeveelheden ik nu moet gebruiken bij de ingrediënten? En moet de baktijd worden aangepast?

Beantwoorden
JO
Rutger 2021-06-06 13:18:35

Precies vertellen kan ik het niet, maar ik zou het recept x 1,25 doen voor twee sloffen. De baktijd blijft hetzelfde.

Beantwoorden
Iwana 2021-07-04 22:55:40

Ik heb geen sloffen vorm. Hoeveel cm springvorm kan ik gebruiken?

Beantwoorden
IW
Rutger 2021-07-06 08:44:05

Je kunt er 1 ronde taart van 24 centimeter mee maken.

Beantwoorden
Marissa 2021-07-27 17:04:44

Hallo Rutger,
Ik wil van de week weer een slof bakken en ik vroeg mij af of ik de slof een dag van het nuttigen de bodem al op kan maken met room? Zou zonde zijn als be bodem straks nat en slap wordt. Ben benieuwd naar je antwoord.
Groetjes Marissa

Beantwoorden
MA
Rutger 2021-07-28 08:43:49

Hoi! Een dag eerder kan best. Bewaar de slof dan wel in de koelkast.

Beantwoorden
Diana 2021-07-30 10:23:35

Beste Rutger,

Kan ik het ei eruit laten of vervangen.

Beantwoorden
DI
Rutger 2021-08-03 15:01:34

Uit het spijs of het deeg? In het deeg kun je wat appelmoes gebruiken, in het amandelspijs wat water.

Beantwoorden
Ria Schuurman 2021-08-06 11:57:19

Hoi Rutger, gisteren sloff geprobeerd te bakken, nu was ik bij een andere side die zij hete lucht op 175graden zn 18 tot 25 min. Nu dat ging helemaal mis keihard, (gisteren was 3/8 aug.2021.
Gisteren een ander recept gebruikt, was het deeg heel korrelig haast niet te vormen, toch bij elkaar geraapt en gebakken in ringen van 7 cm.op 180 graden 3D 16 minuten, zagen er wel goed uit maar niet zo als je ze in de winkel koopt. Waar ligt het aan.?

bvb hartelijk dank. Ps heb je ook een kookboek waar het goed beschreven wordt?

Beantwoorden
RI
Rutger 2021-08-09 11:37:46

Hoi. Heb je mijn basisrecept al gevolgd, en gebakken met onder en bovenwarmte? Ik heb 9 bakboeken en in verschillende staan ook slofrecepten.

Beantwoorden
Tynke 2022-04-30 21:47:16

Zo fijn dat ik dit soort heerlijke Nederlandse baksels ook gewoon in Canada kan maken met jouw koekjesbijbel en uitgebreide website!
Zoals altijd was ook deze sloffenbodem weer een fantastisch recept! Ik heb er een extra tl bakpoeder in gedaan, waardoor de bodem precies de goede structuur had en net zo smaakte als in mijn herinnering van de banketbakker in Nederland.
Heel veel dank!

Beantwoorden
TY
Wijke 2022-05-08 13:12:34

Wij hebben het deeg direct in de sloffenbakvorm gedaan en laten het daarin een uur in de koelkast staan. Ben benieuwd of dat tot het zelfde heerlijke resultaat leidt …..

Beantwoorden
WI
Petra v d Berg 2022-05-27 17:20:10

Hoi Rutger,
Ik heb je bak boek Rutger bakt en ben een sloffen fan.
Er staat in je boek voor de topping extra suiker 25 gr en het recept hier boven staat dit niet. De extra suiker lijkt mij overdreven want hij is al vrij zoet, bovendien probeer ik altijd al minder suiker te gebruiken dan het recept aangeeft.
Ik bak alles hete lucht(omdat met onder/bovenwarmte mijn oven gaat stinken) en ik heb een perfecte slof.

Beantwoorden
PE
Rutger 2022-05-29 20:56:31

Hi. Die suiker is voor de slagroom. Hier verwijs ik naar het basisrecept voor opgeklopte slagroom, daar zit al suiker in.

Beantwoorden
Artina 2022-08-13 14:06:05

In slagroom hoeft geen suiker,even wennen.in Duitsland doe ze nooit suiker in de slagroom.

Beantwoorden
AR
Rutger 2022-08-18 13:34:10

Smaak is heel persoonlijk natuurlijk, maar het kan inderdaad ook zonder suiker. Alleen zijn we dat in Nederland niet gewend, dan is het al snel een tegenvaller als er geen suiker in de room zit.

Beantwoorden
Michaela 2022-06-29 18:09:54

Beste Rutger,

Bedankt dat je bent gaan bakken en deze site hebt opgezet. Je recepten en werkwijze zijn zo fijn en goed te volgen en de variaties die je steeds aanbiedt maken het een heel fijne basissite om te gebruiken.
Ik maakte dit recept in kleine stekertjes van 6 cm voor een high tea. De bodems gister gebakken en in de koelkast bewaard. Groot succes!

Groetjes Michaela

Beantwoorden
MI
Rutger 2022-07-04 10:38:45

Hoi! Wat leuk om te horen! Dank voor je berichtje!

Beantwoorden
Judith 2022-07-03 13:44:19

Beste Rutger,
Je gebruikt voor de sloffen een vorm van 9cm breed. Ik zie alleen vormen van 12 cm breed zowel online als in de winkel, heb je een tip waar ik de juiste vorm kan kopen/bestellen?

Beantwoorden
JU
Rutger 2022-07-04 10:23:54

Hoi. Iets breder kan ook hoor, maar ik gebruik deze sloffenring: https://www.bouwhuis.com/sloffenring-rvs-24x9x5cm

Beantwoorden
Judith 2022-07-10 19:46:12

Bedankt!

Beantwoorden
JU
Gilbert 2022-08-03 18:54:40

Wanneer praten we over kristalsuiker of basterdsuiker daar moet ik nog even aan wennen

Beantwoorden
GI
Rutger 2022-08-08 13:46:30

Ik heb er hier alles over uitgelegd: https://rutgerbakt.nl/bakhulp/welke-verschillende-soorten-suiker-er-bakhulp/ Als er enkel suiker staat, dan wordt er kristalsuiker bedoelt.

Beantwoorden
Jan vd Brink 2022-08-19 19:08:17

Ik besloot zelf eens een aardbeienslof te bakken en kwam Rutger's recept tegen. Ik bak hoogst zelden, dus kwam wel wat kleine probleempjes tegen.Het is ook best wel even aanpoten.
Maar het recept is helder, de stappen makkelijk te volgen. Ik had het deeg een avond eerder gemaakt om het goed te laten rusten. Ik was wat verrast toen ik de volgende ochtend een keiharde klomp uit de koeling haalde. Maar met een goeie deegroller kom je een eind. Ik heb op een enkel puntje wat aan de hoeveelheden gewijzigd. Omdat we een hetelucht oven hebben, was ik bang dat de sloffen te hard zouden worden. Ik heb om die reden een extra schepje bakpoeder gebruikt.
Zelf de spijs maken was me even te veel werk, bovendien moet je dat weken eerder doen om het te laten "rijpen". Ik heb dus kant- en klaar spijs gebruikt, met wat eigeel afgeslapt en de smaak met een theelepeltje amandelextract opgepept.
Het resultaat was uitstekend. Iedereen was onder de indruk, zeker ook van de smaak. De slof zelf is bros, stevig genoeg, een beetje "chewy" zoals het hoort. Gebruik wel goede/verse ingrediënten, dus de volgende keer maak ik de spijs ook zelf....

Beantwoorden
JA
Lia 2022-10-07 13:42:08

Waarom bak je er twee
Basisrecht voor één zou logischer zijn
En de meeste mensen hebben ook geen 2 vormen op voorraad en moet je ze dus achter elkaar bakken
Ik had het niet goed gelezen en heb dus 2x zoveel gemaakt dan nodig😏

Beantwoorden
LI
Rutger 2022-10-11 08:16:02

Het deeg en de vulling worden dan een heel klein receptje, met een halve eidooier bijvoorbeeld. Vandaar dat het basisrecept voor 2 is :) En je kunt ze prima achter elkaar bakken.

Beantwoorden
Maaike 2022-10-15 16:42:15

Hoi, Is het mogelijk (lees.. ook lekker..) het sloffendeeg te maken zonder basterdsuiker, dus een andere soort suiker?

Beantwoorden
MA
Rutger 2022-10-17 08:16:03

Je kunt gewone suiker gebruiken, maar het lekkerste vind ik met basterdsuiker.

Beantwoorden

U kunt niet meer reageren.