Alle slof recepten
  Slof recepten

  Zelf slof bakken

  Een sloffenbodem maken is helemaal niet lastig om te doen. Als je het slof recept onder de knie hebt, kun je ontzettend veel kanten op met de toppings. Voor de sloffenbodem is het handig om een sloffenring te gebruiken. Zo weet je zeker dat de bodem altijd de juiste vorm heeft.

  Wil je eens wat anders dan een standaard sloffenbodem? Maak dan mini slofjes, bijvoorbeeld mini cheesecake-slofjes met blauwe bessen of deze drie .

  Toppings voor zelfgemaakte slof

  Een slof kun je helemaal naar je eigen wens garneren en versieren. Fruit doet het altijd goed als topping. Ben je op zoek naar een lekker recept voor een slof? Maak dan eens een aardbeienslof, een kersenslof met knapperig schuim of een appelslof. Vul de sloffenbodem eerst met zelfgemaakt banketbakkersroom of amandelspijs om het eindresultaat nog lekkerder te maken.

  Je kunt fruit ook juist in de vulling verwerken, zoals ik heb gedaan met een sinaasappelslof met Italiaanse merengue. Een slof zonder fruit is uiteraard ook mogelijk. Maak bijvoorbeeld een karamelslof, een echte aanrader! Zoals je ziet zijn er oneindig veel variaties mogelijk met een slof. Ga dus snel aan de slag om jouw eigen favoriet te ontdekken!