Pasen vraagt natuurlijk om een lekker zelfgebakken paastaartje. Stop maar met zoeken, met dit recept zit je gebakken tijdens de paasdagen. De sloffenbodem die ik voor dit taartje heb gebakken is afgemaakt met een frisse mascarponeroom en lekker veel vers fruit. Natuurlijk kun je met dat fruit volop variëren.

Deze paastaart is eigenlijk een soort paasslof, maar in plaats van de traditionele sloffenring heb ik een ei-ring gebruikt. Deze en nog meer verschillende sloffenvormen vind je bij Baktotaal Bouwhuis. Ook de chocolade decoratie en een aantal andere grondstoffen voor dit recept komen bij hun vandaan.

Wist je trouwens dat Baktotaal Bouwhuis tegenwoordig ook een app heeft? Daarmee kun je nog makkelijker door hun assortiment heen scrollen en gelijk bestellen. Kijk hier voor de Iphone versie en hier voor de Android versie.

- Voor het deeg
- 125 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 90 gr boter
- 50 gr suiker
- 40 gr donker bruine basterdsuiker
- ½ eidooier
- ¼ citroen, rasp
- snuf zout
- Voor de topping
- 100 gr amandelspijs
- 1/3 – ½ ei, losgeklopt
- 100 ml slagroom
- 30 gr suiker
- 125 gr mascarpone
- 50 gr lemoncurd, zelfgemaakt of gekocht
- 1 mango , schoongemaakt en in stukjes
- 100 gr blauwe bessen
- chocolade paasdecoratie, zoals deze paashaasjes of deze chocolade etjes
- Verder nodig
- boter, om in te vetten
Bereiding: Paastaart met frisse mascarponeroom, mango & blauwe bes
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de spijs met het ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette paasei-vorm een passende deegplak uit het deeg. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette vorm eromheen. Verdeel het spijsmengsel op de deegcirkel tot 1,5 centimeter van de rand af. Bak de bodem in 25 tot 35 minuten gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de bodem afkoelen.
Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop deze stijf op. Voeg de mascarpone toe en klop deze er door. Voeg tot slot de lemoncurd toe en klop alles tot een stijve massa. Verdeel de frisse mascarponeroom over de afgekoelde bodem en garneer de paastaart met de mangostukjes, blauwe bessen en chocolade decoratie.
Tip: Wil je het taartje in een gewone springvorm maken van 24 centimeter? Neem dan twee keer de hoeveelheid van alle ingrediënten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Baktotaal Bouwhuis
Foto’s: Erik Spronk
Delen met vrienden:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd
Ziet er heerlijk uit Rutger! Hoe zijn de verhoudingen als ik een normale slof ring gebruik?
Beantwoorden
Voor deze bodem is dat erg lastig om te vervangen. Eet je wel spijs van andere noten? Bijvoorbeeld hazelnoten of pecannoten?
Beantwoorden
Je kunt een spijs van hazelnoten maken. Volg dan het recept voor amandelspijs, maar gebruik in plaats van amandelen dan blanke hazelnoten.
https://www.rutgerbakt.nl/how-to-amandelspijs/
Beantwoorden
Deze ga ik maken! Zou je de slof al een dag van tevoren kunnen opmaken met de mascarponeroom, of wordt de bodem dan zompig?
BeantwoordenHet lekkerste is om de slof de dag zelf op te maken, maar het kan ook een dag van tevoren.
Beantwoorden
U kunt niet meer reageren.

Reacties op oudere recepten sluiten automatisch na 180 dagen om de kwaliteit van discussies te waarborgen.